Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reţete detox

Featured Replies

dar de ce iei cortizon? rinita alergica/sinuzita? hm...

dar aia cu remarcile acestea, nu se uita si la silueta?

eu incap in hainele de acum 4 ani, inainte sa incep sa iau incet cate un pic in greutate ..., dar cel mai bine am fost in vara, prin iunie, dupa dieta + mentinere. Eram f fit! Acum s-a rearanjat iar mai cu burta ...

Nu e cortizon, desi am luat si de ala ca sunt alergica la nu se stie ce dupa 24 de teste! E vorba despre un hormon de stres cortizolul, care este facut de suprarenale! Si eu fac mai mult decat trebuie. E o chestie dificila, nu ai cum sa nu te stresezi. Poate daca dorm tot timpul.
pai si eu sunt un permanent stres ... tb sa ma caut ? ia sa iau eu un magneziu mintenas, ca tot am uitat, dar daca ai pomenit, mai ales ca sunt in SPM si ma apuca niste stari de nervi in saptamana asta de as tranti si trosni in toate partile ... pazea :thumleft:
E nu-ti face si tu griji inutile, daca te simti bine!Eu am descoperit foarte prin ricoseu asta!

inteleg bine: te stresezi ca nu functioneaza bine suprarenalele ?

cum ai ajuns sa cauti asta?

crezi ca eu vreau sa ma stresez non-stop si din orice, sa nu am o clipa de relax? e ceva organic, e clar! .. hai ca am intrat off t :thumleft:

Ok sper sa ne mute un administrator la intrebari de sanatate ...

Stii cantecul lui Andries "Aseara m-am culcat perfect normal, azi dimineata m-am trezit in ultimul hal?"

Asa am ajuns, m-am dus intr-o zi la munca pe jumatate adormita si toti colegii siderati au spus in cor: Ce ai patit??

eram umflata la fata ca un balon, ca un dovleac de halloween, ce vrei tu! si ma vazusera cu o zi inainte! deci erau si mai uimiti!

Aveam un proces important n-am prea dormit, si nu m-am sinchisit cum aratam doar de ce aveam de spus! La tribunal aia nu s-au sesizat ca nu ma stiau! Dar la birou SOOOC!

Si asa m-am dus dupa analize, si cum nu se corelau analizele, mai fa un set, mai fa ecografie la tiroida, mai fa la suprarenale, m-am internat, am mai facut un set de 11 analize, care s-au dovedit a fi 12, ca vaca de asistenta uitase una si mi-a recoltat inca""'o data din aceeasi vena imi venea s-o bat cu mana libera si uite asa din aproape in aproape, am aflat ca am sindrom Cushing atipic. Se pare ca singura cauza este stresul, nu am probleme cu tiroida,nu am tumoare la suprarenale deci e numai de stimuli aiurea de stres.

Am pielea fina ca un bebe,circulatia fragila, dar nu pot slabi prea usor, nu pot dormi jumate din timp, sunt vesnic obosita,glicemia normala, hipotensiva,fata in " luna plina| adica rotunda, retin apa etc, de aia este atipic! Si de aia am probleme cu metabolismul.

Tocmai azi vorbeam cu un amic sa merg la un alt doctor ca exista niste medicamente noi, care m-ar putea ajuta!

Repet sper sa mute cineva asta de aici eventual doar sa lase un link, daca cineva o fi interesat!

Zerda, merci de explicatii. Sanatate multa! Deci fata luna plina tot de undeva de la stres (retentia de apa, tot de la suprarenale?)

Nici eu nu dorm, mai ales nu pot merge la nani seara. Cat despre stres ... la max si la mine ...

Liz, brava! keep going! fortza si jos kg!

Zerda, merci de explicatii. Sanatate multa! Deci fata luna plina tot de undeva de la stres (retentia de apa, tot de la suprarenale?)

Nici eu nu dorm, mai ales nu pot merge la nani seara. Cat despre stres ... la max si la mine ...

Liz, brava! keep going! fortza si jos kg!

Deci...si eu am insomnii...nu mai reusesc sa scad deloc si mi-e sila de carne...si legume fierte. E prima data cind chiar nu am vlaga deloc. Ce fac sa trec de faza asta de platou?

Daca nu mai poti nu te sili, ca o sa-ti fie si mai greata! Mie doctoritza mea mea mi-a recomandat sa mananc numai salata si iaurt, este o abatere aia cu iaurtul, dar daca mai pui un ou fiert, sau niste branza degresata,care nu sunt abateri, o data pe saptamana, fiecare, mananci destul de consistent si negretos.

Oricum mai rau decat faza de platou nu poate fi, in plus multa carne duce la neasimilarea calciului, poate de aia esti slabita.

Sau poti lua suplimente de calciu si magneziu

Daca pana acum nu s-a stresat nimeni, lasa-le unde sunt, au continuitate!

Oamenii sunt diferiti, rezultate diferite, sa citeasca tot si sa faca asa cum considera mai bine! :love7:

Am inceput sa iau calciu pt ca resimt acut lipsa lui - mi-a sarit un genunchi zilele trecute si mai mereu am senzatie de lesin.

Nu stiu poate oi incepe iar saptamina viitoare ca pina la Craciun vreau sa mai dau jos vreo 2 kg.

Ce fac sa trec de faza asta de platou?

pai ca sa ai ce n-ai mai avut, trebuie sa faci ce n-ai mai facut - vorbim de tura asta de dieta. acum ar trebui sa bagi ceva sport. stiu, stiu cat de bine stai cu timpul...

bafta, un kil e de bine!

• Author
lizura, cît de aproape de "target" eşti? ultimele kile se duc foarte greu. nu ştiu ce să recomand, poate o pauză e bună, rezolvi problema de calciu şi vezi cît de stabilă eşti la greutatea cea nouă.
  • 3 weeks later...

Ma scuzati ca am uitat sa va dau raportul https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blush.gif ,dar cum am si fost plecata si sunt tot in stres si fuga,sper ca e de inteles.

Asadar,eu am tinut detoxul numai vreo doua saptamani.In prima saptamana a fost totul ok,dar a doua mi-a mers tare rau,m-a durut stomacul aproape intr-una si am impresia ca sunt unele alimente care nu-mi priesc(oricum am saptamana viitoare programare la doctor,sa ma scaneze peste tot sa vedem care e problema),sau am facut ceva gen de intoxicatie(ca am cam exagerat cu pestele :) ).In alea doua saptamani s-au dus jos vreo 3 kg.Nu le-am mai pus de atunci si cred ca s-au mai dus cateva,ca saptamana trecuta mi-am cumparat o pereche de blugi,o marime mai mica decat ce mi-am tot luat in ultimul an.

• 2 weeks later...

Eu am mai trecut prin o saptamina si jumatate timp in care am pierdut 1kg. Am ajuns insa acasa si am primit mamaliga cu brinza si smintina si niste muschiulet de vita inabusit dar logic si cu ulei pt ca sint f racita si ai mei nu au suportat sa ma vada hranind-ma cu legume si carne fierte.

Asa ca desi speram sa mai dau jos...nu cred ca voi mai da...daca totusi reusesc voi veni pe aici sa ma laud

Petunie, sper ca esti mai bine?! ce-a zis ecografistul? e tot ok?

Liz, care e statusul?

Dex, nu te-am vazut de mult!? toate bune? experimente noi? sau tii post?

• Author

petu, îmi pare rău că nu ţi-a mers bine, ai făcut bine că te-ai oprit.

dani, tocmai ce m-am intors din vacanţă şi am inceput să mă gîndesc serios cînd să încep detoxul anual :)

Petunie, sper ca esti mai bine?! ce-a zis ecografistul? e tot ok?

Liz, care e statusul?

Dex, nu te-am vazut de mult!? toate bune? experimente noi? sau tii post?

Din fericire, cu toate ca am mai dat in strachini, am mai dat jos inca jumate de kilogram. In momentul de fata ma aflu la 59. Pina in Iunie cind am ceremonia de graduare a masterului - ca asa tirziu se face...sper sa am undeva la 50-51.

Si ca sa vad dau un update si pt. sotul meu care tine cam acelasi tip de cura dar nu consuma deloc fructe: din septembrie pina acum a slabit 10kg.
  • 2 weeks later...
  • Author
lume, lume mai face cineva detox în ianuarie că eu mă pregătesc de detoxul anual. data tentativă este 14 ianuarie.

Pentru ca Daniella s-a apucat sa-mi distruga moralul cu lipsa de cantarit, mi-am luat corazonul in dintzi si m-am urcat pe cantar. Tineam ochii bine stransi numai sa nu vad totul din prima!

Shooooooccc! Am aceeasi greutate ca acum 3 luni! Lucru care m-a inveselit brusc! Eu am zis ca daca gatesti tu mancarea nu te ingrasi ca pana e gata te saturi din miros si mananci putin!

Dar parca tot m-ar tenta sa mai incerc un detox, scad din carne si bag lactate sa nu dau iar in alea, alea ca anul trecut!

Oricum pana de Sf. Ion exclus, ca suntem doi sarbatoriti in familie si 4 printre amici si daca rontzai salata verde goala si beau cu fiecare de LA multi ani si tot nu e detox!

M-am gandit sa dau si eu pe la voi ca nu se mai poate asa....

Pe la ce pagina gasesc principiile/regulile de baza ale detoxului , va rog?