February 13, 201313 yr comment_185342 eh, paine cu unt nu ma atrage. Mi-am scos de ani painea din cap. Si untul. Dar daca ai vazut briosele cerrei 50-50 ... ei bine pe alea le visez, sub forma de sandwich cu cascaval si verzituri!si da, imi plac, spanacul, urzicile si stevia de primavara si nu-nu ... nu am pofteeee Report
February 13, 201313 yr Author comment_185344 la mine ou fiert cleios cu pâine cu unt, e micul dejun ideal Report
February 14, 201313 yr comment_185372 Dani, cand te vad pe tine mai-mai ca m-as apuca si eu, dar o sa aman pana dupa Pasti, sper sa am si atungi tragere de inima.La noi nu este sparanghel decat din an in Pasti la kaufland, doar din acela alb si cred ca e batran, vechi de obicei pentru ca e din cale-afara de tare si de atos. Report
February 14, 201313 yr comment_185378 Dex, cred ca e amintire din copilarie, corect?Amintirea mea din copilarie: taticul meu imi facea 2 oua fierte moi (cu zeama - era expert), mi le punea fierbinti intr-o cana, punea bucatele de paine proaspata ... si era o minune . Acum nema paine ... Sunt foarte foarte foarte curioasa de rezultatul de anul acesta, ca vad ca nu mai e la fel ca anul trecut (dupa 3 zile dadusem 2,5 kg, acum doar 1,8 kg si alea cam cu oscilatia acului in sus), dar poate voi continua sa scad mai mult in restul de 18 zile ramase, s-o fi inversat ordinea sau nu stiu ce e ... . Erorile pana acum au fost din nestiinta: 2 ceaiuri cu fructe uscate ce contineau cristale de zahar si salata cu frunze mixte. Anul trecut am festelit-o parca ceva mai tare in primele 3 zile..., dar si organismul asta functioneaza cum numai el stie: unic! Report
February 14, 201313 yr comment_185379 2ut, asteapta pana iti vine tie determinarea, ca asta e cel mai important, sa fii hotarat sa nu te abati nici un strop. Intre timp inarmeaza-te cu perseverenta si cand vei simti tu ca e timpul si poti te apuci, daca o sa vrei si o sa poti, ca nu-i musai, e doar pentru tine daca e sa fie. Nu e greu Detoxul, te inregimenteaza intr-o rutina, iar 3 saptamani trec numaidecat. Te disciplineaza in ceea ce priveste rontaiala (de stres, de plictiseala, de pofta) si mesele prea abundente de seara ale oamenilor muncii . Pt mine si felul meu de a manca, ca mod de viata (eu de regula nu iau MD si de cele mai multe ori am la cina o friptura cu o salata/legume si pranzul similar), este o dieta usoara, imi vine manusa, insa tot imi trebuie cateva saptamani bune de informare/tatonare/avant inainte sa ma apuc. Iar Dex este o zana de moderator: asa de rabdator:floare: si de tolerant, incat de drag si din respect m-am apucat si anul trecut si anul asta, nu ca nu as fi vrut, dar e mai usor si mai frumos asa ... sa fie cu drag. La mine primele 3 zile au trecut usor anul asta, spre deosebire de anul trecut, fara dureri de cap, lipsa de concentrare sau alte efecte neplacute intalnite in curele de detoxifiere, fara pofte. Asta ma bucura, pt ca de acum incolo nu mai astept sa am stari rele, doar in primele 3-4 zile ar fi manifestari detox. Mai am 18 zile si pe moment spuneam ca nu poftesc la ce nu am voie, ci ma gandesc in mod special cum sa mentin bunele meniuri de aici si pe perioada urmatoare. E drept ca mai vad pe forum si visez si la cateva meniuri/preparate monti ... la care nu am voie acum-_-. Oricum detoxul e 100% monti ca meniuri, dar nu si ca orar de mese. Mie Detox mi se potriveste foarte bine, are rezultate foarte multumitoare si mai ales, dupa cum am constatat, STABILE! Dar fiecarui om i se potriveste un alt regim, sau niciunul, pentru ca suntem unici si fiecare organism reactioneaza la acelasi tratament/regim diferit, functie de multi factori. Am spus toate astea ca stiu ca anul trecut te plangeai ca esti obisnuita cu monti si sa iei MD, daca nu ma insel ? Report
February 14, 201313 yr comment_185386 Nu te inseli, asa e (mai ales cu MD, daca nu mananc pana pe la 10 ma apuca durerea de cap). Ma bucur ca-ti merge bine si nu ti-e foame/pofta.Dex, ma intrebam, alea cca 7kg pe care le dai tu jos intotdeauna cand faci detoxul, le cam pui inapoi in decursul anului? Report
February 14, 201313 yr comment_185393 Dani, azi la Lidl caserola de 250gr capsune e 4.99lei. Face reclama pe ZU.Forza detox! Report
February 14, 201313 yr comment_185406 2ut, nu, asta spuneam mai sus, ca din experienta mea sunt STABILE kilogramele obtinute, daca ai cat de cat grija de ce mananci, dar nu asa de restrictiv ca la detox / mentinere, ci sa mananci echilibrat si sa eviti alimentele/combinatiile care ingrasa, sa te educi pe combinatii si meniuri care nu ingrasa. Si pe cat posibil fara excese.Respectiv, exemplu meu: am terminat detox anul trecut la 57,7 kg si acum 2 luni aveam in continuare 57,0-58,0 kg.In ultimele 3 luni, cu 4 ture de antibiotic si sinuzita + excesele culinare de sarbatori, am luat ceva ceva si prin urmare am plecat acum de la 58,8 kg. Eu zic ca daca nu eram tot racita sa fiu nevoita as mananc de 7 ori pe zi, ca am avut o plasa de medicamente, nu luam nici aceste 1,1 kg. Dar asta o sa vad anul asta, in speranta ca s-o da dusa sinuzita. Un lucru important este, in ce priveste grija la alimentatie de care vorbeam, ca imediat ce vezi ca ai luat mai mult de 1-2 kg (variatie relativ normala sus - jos), imediat sa aplici ori dieta aceea de urgenta cu 700 g vita + rosie la cina (singura masa din zi), ori sa faci cateva zile de meniu detox pana iti revii la greutatea stabilizata dupa detox. E valabil pt orice dieta:[b]STABILIZAREA GREUTATII OBTINUTE: [/b]o parte foooooarte importanta si obligatorie a dietei sunt cele 6-7 saptamani de mentinere de dupa cele 3 de detox, pentru a stabiliza rezultatul obtinut: [indent]La un detox pe bază de restricţionarea anumitor alimente (cu grad mare de toxine: alcool, cafea, cereale/zahar rafinate, produse procesate industrial) e posibil să pierzi in greutate. Cît? Numai corpul tău ştie. In primele 3-4 zile corpul se detoxifica si incepand sa piarda toxinele posibil reactii asociate, aceastea dispar dupa primele zile cand se elimina majoritatea toxinelor. La finalul celor 3 saptamani Detox se tin 6-7 saptamani de Mentinere, pe care trebuie sa le finalizezi cu maximum aceeasi greutate de la sfarsitul Detox. Doar atunci se considera dieta incheiata si organismul se reseteaza si nu vrea sa mai revina din inertie la vechea greutate. In cele 6 saptamani de mentinere, introducem in fiecare zi cate un aliment nou si urmarim reactia cantarului a doua zi dimineata. in primele 3 saptamani de mentinere nu mancam nimic fainos (orice contine faina, cartof, mazare, fasole, sfecla, cereale) si nimic ce contine zahar alb, alcool. Acestea nici in regimul normal de viata nu trebuie sa fie consumate decat ocazional. [/indent]Daca dupa cele 3 saptamani nu urmezi mentinerea, corpul tinde sa reia greutatea initiala incetatinita. Valabil absolut pt orice dieta! Celulele organismului se reinnoiesc la intervale de 7 saptamani. Report
February 14, 201313 yr comment_185407 Moatza merci de info:floare: , sa imi mai spui ca stii ca nu ascult stiri ! inainte cat erau, ca aveau mereu?! Am sa trec azi (am 2 Lidl in drum spre casa, de aia tot bantui) sa iau, desi cred ca nu au nici un gust. in schimb au merele alea BIO foarte bune. De nu stiu cand nu am mai mancat mar ca atare (nefacut suc, sau umplutura din placinta ) Report
February 14, 201313 yr comment_185409 Inteleg, Dani, dar ma gandeam ca Dex tine de mai multi ani detoxul si de fiecare data in cele 3 saptamani slabeste cca 7kg, banuiesc ca nu e cu fiecare an cu 7 kile mai slab, nu? Report
February 14, 201313 yr comment_185415 excesele ... cred ... nu ai vazut ca ii dadea cu cartofi prajiti + mici la meciuri? . Acum vreo 3 luni a facut un experiment Detox de 5 zile sau o sapt, tocmai ca din cauza de delegatii si junk food o luase vertiginos in sus. Dupa ce trec vreo 2-3 luni de la finalizarea perioadei de mentinere uitam de bunele obiceiuri alimentare si o luam pe campii ... La Dex, nu stiu care e mecanismul, ca parca a fost intrebat si anul trecut, dar cred ca tot excesele ... Nu suntem sfinti Daca poti tine o dieta pe viata, doar atunci esti sigur de rezultat. Oricum, anul asta mie mi se pare diferit de cum m-am simtit si cum am perceput anul trecut dieta. Nu mai sunt pionier si constientizez mai bine. Detoxifierea psihica e tare importanta.La Kaufland cat e sparanghelul? Asta era fraged si crocant, dar 40 lei 20 de fire? Eu tot am impresia ca am portii prea mari, desi la proteina/masa nu depasesc maximul. Tati mi-a spus deja in doua seri ca are egoism pe mine ca imi fac/mananc in fiecare zi altceva ... el inca a papat fasolea si mazarea facute in we.... Maine, daca termina azi mazarea ii fac muschi de vita la gratar si lui. L-am verificat ieri pe cel pus la maturat luni seara, ca am scos bucatica pt azi, miroase la fel de proaspat, doar ca parca s-a mai inchis putin de tot la culoare.Ce usor si rapid este sa faci monoportie pt o singura persoana si aia fara mofturi! cred ca as putea continua ... e asa de grozav! Report
February 14, 201313 yr comment_185420 Nu stiu cat e la Kaufland ca am luat mai demultisor, dar in orice caz era scump si mi-a fost ciuda ca am aruncat mult din el, fiind asa atos.Ma bucur ca ti-e bine cu detoxul. Report
February 14, 201313 yr comment_185423 Dex, cred ca iar am facut o prostie pe ziua de azi. La carnea cu sos de rosii, preparata de cu seara, am pus feenugreek (schinduf) cateva seminte. Nu am mai folosit pana acum, il achizitonasem putin inainte de detox pe post de condiment. Doar la fiert am vazut ca s-a umflat si sunt niste seminte, cat boaba de grau. Nu stiu daca era voie, dar am stat sa culeg semintele in timpul mesei sa le scot ... nu am reusit pe toate. By the way, bun rau si fraged de se topea in gura muschiuletul cu sos de rosii. Report
February 14, 201313 yr comment_185443 Dex, imi plac multe retete care le vad aici! Dani, fenelul, l`am grilat putin si am pus apoi putin sos de soya. Mie imi place asa putin crocant si gustul aroma de anason. Report
February 14, 201313 yr comment_185444 Multumesc cerra! O sa incerc asa cum spui, aprox cum am facut si sparanghelul. Report
February 14, 201313 yr Author comment_185452 beuţa, depinde cînd merg in vacanţă, de delegaţiile în care mănînc junk şi de cum intru în sărbătorile de sfîrşit de an. vacanţele şi delegaţiile din timpul anului le pot "repara" dar anul ăsta am inceput "destabilizarea" cu vacanţa de la inceputul lui decembrie şi am continuat apoteotic de crăciun şi anul nou cînd am făcut multe, multe excese. am luat-o aşa de razna de mâncam in fiecare zi jumări de porc şi cartofi prăjiţi în untura respectivă, pîine cît nu am mîncat tot anul, dulciuri la toate orele, tot felul de drăcii destabilizatoare pe care nu le mănînc de obicei. am pierdut controlul cu totul, plus că îmi era gândul numai la mâncare. din cauza asta simt nevoia de resetare anuală prin detox. acum sunt back to normal, am resetat şi la cap şi la metabolism, am scăpat de grăsimile depuse şi încă ceva în plus, dex happy. aş vrea să pot păstra disciplina tot timpul anului dar din păcate teoria e una şi realitatea e alta... dani, nu ştiu dacă fenugreek intră la condimente, nu e pe listă explicit, iar eu nu am folosit niciodată, dar tocmai ce am citit despre el că măreşte libidoul eu aş zice să foloseşti ce ştii tu că merge, fără să introduci chestii noi pe care nu le ştie organismul.apropo de porţii, parcă şi eu le-aş vedea un pic cam mari, dacă ai scăpat de foamea din primele zile, poţi să încerci să le reduci uşor. eu de exemplu mănînc cam 9 tije de sparanghel groase de un deget. roşii, 10-15 cherry, care de fapt sunt grape tomatoes, diametrul fiind de max 2 cm. o ceapă medie la muşuroaie, un daikon de 15 cm, un castravete din ăla lung, o juma de fenicul, jumate de salată romaine, 300 g de spanac. la carne scad cantitatea, mai ales din a doua săptămână. feniculul este foarte bun crud şi cu portocale. eu fac o variaţie a reţetei italiene insalata di finocchi con arance, o jumătate de bulb tăiat cubuleţe, portocala cuburi, balsamic, sare, piper, dacă am piept de pui îl pun şi pe el acolo. e foarte bună şi răcoritoare şi merge şi pentru servici. Report
February 14, 201313 yr comment_185468 Salutare la toata lumea! Am si eu ceva nelamuriri:- fenel e fenicul, nu?- in dieta detox lactatele sunt excluse, nu? Cu ce le inlocuiti ca sa luati Ca si vitamina D? Report
February 14, 201313 yr Author comment_185479 ralu, fenel e fenicul. dacă ai probleme cu calciu, nu îţi recomand programul ăsta. citeşte postările zerdei pentru că au informaţii foarte bune legate de experienţa ei. in programul ăsta calciu şi vitamina D vin mai ales din portocală şi peşte. sau suplimente tip vitamine. eu nu iau suplimente şi nu am avut probleme în cele trei săptămăni, dar nici probleme de calciu sau de alte feluri nu am. Report
February 14, 201313 yr comment_185503 ralu, fenel e fenicul. dacă ai probleme cu calciu, nu îţi recomand programul ăsta. citeşte postările zerdei pentru că au informaţii foarte bune legate de experienţa ei. in programul ăsta calciu şi vitamina D vin mai ales din portocală şi peşte. sau suplimente tip vitamine. eu nu iau suplimente şi nu am avut probleme în cele trei săptămăni, dar nici probleme de calciu sau de alte feluri nu am. Mersi! Report
February 14, 201313 yr comment_185515 Dex, merci bun de stiut cu libidoul, bag in toate mancarurile dupa detox cina: 250 g creveti (trasi la tigaie cu zeama de lamaie, piper, pepperoncino si usturoi din rasnita. Atentie: sare nu se pune!) cu salata iceberg + marar + patrunjel +sare roz + zeama de lamaie. Desert o portocala. Report
February 14, 201313 yr comment_185519 Nu vreau sa treaca Valentine's day fara sa dedic, cu ocazia sarbatoririi zilei iubirii, pt gazda acestui topic si toti participantii: Report
February 14, 201313 yr Author comment_185520 ce surpriză! am rămas bouche bée şi elocvenţa se sustrage la apel aşa că răspund cu contra dedicaţie pentru dani şi toţi participanţii la acest topic Report
February 14, 201313 yr comment_185521 mutumim! uite si la dedicatii, cat e portia mea si cat a ta ! deci musai trebuie sa umblu la cutiuta superioara sa mai scad din marimea portiilor. Asta ar insemna mese mai mici si dese ? sau doar apa mai multa? totusi la rosioare am numarat si m-am incadrat: fix 15! Maestre, jos cartoful, ca te-am prins in offside mor de ras!...da stiu: e voie, ca ai terminat detoxul! Report
February 14, 201313 yr comment_185522 ce surpriză! am rămas bouche bée şi elocvenţa se sustrage la apel aşa că răspund cu contra dedicaţie pentru dani şi toţi participanţii la acest topic Cartoful l-ai pus pentru mine, corect??? Report
February 14, 201313 yr Author comment_185524 corect, cartoful e pentru zerda, ăi care se detoxifică sau se menţin, să citească numai literele din listă Report