Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reţete detox

Featured Replies

[b]Jurnal Detox

Ziua a 10-a, miercuri, 20 februarie 2013:[/b]

MD: Suc de la un greph

P: 200 g trunchi de merlucius cu salata iceberg

5-6 cani mari de ceai

C: creveti cu rosii cherry

apa vreo 500-750 ml

• Author
ia să vă fac un pic de galerie să vă inspire pe ziua de azi, forza dani! forza oana! jos toxina! http://www.conceptart.org/forums/images/ca_smilies/advanced/cheerleader.gif http://www.conceptart.org/forums/images/ca_smilies/advanced/cheerleader.gifhttp://www.conceptart.org/forums/images/ca_smilies/advanced/cheerleader.gif

Urc si eu la tribuna! :director: Forta Dani! Forta Oana!

Deocamdata inca stau la tribuna dar urmaresc cu mare inters tot ce discutati voi aici. In mod deosebit urmaresc si meniurile postate, bune pentru inspiratie.

Eu am mancat in iarna asta la greu porc in toate modurile. Incepand de la sunculita afumata si terminand cu carnati, caltabosi si toate cele.

interesant este ca nu am pus prea multe kg, evident ca sunt cateva. Pentru ca inca mai avem in congelator destule produse si pentru ca vorbim despre un porc de tara, amanam cura de detoxifiere si slabire pentru dupa Paste. Atunci o sa fie si mai multe verzaturi si cred ca si capsuni mai naturale.

Deci eu anul trecut am dat jos vre-o 6 kg si acum inca mai sunt la -4. Mrs. Chris a dat jos vre-o 9 si acum e la -5 si in iarna asta l-am convins si pe fecirasul meu de 105 kile sa incerce si desi a tinut cu desule abateri a reusit sa dea 7kg. A zis ca dupa Paste o sa mai tina o data si o sa incerce sa fie cat mai corect.

Dani daca manani doua feluri de peste intr-o zi e corect? Si o sa urmaresc si eu carnita de vita mai indeaproape.

Hai spor la dat jos toxina!

• Author

cris :director:

bine ziseşi, mie mi-a scăpat, dar bine că ţi-a sărit ţie în ochi. peştele şi lighioanele sunt din aceiaşi categorie de proteină, deci trebuie mîncate numai o dată pe zi.

Dex, cris31 multumim de galerie!!! :director:

asa deci? pestele si lighioanele marine le incadrati in aceeasi categorie de carne? eu le-am considerat diferite pana acum?

De azi si pana duminica inclusiv tin pete + creveti, vreau sa vad diferenta. Ma cam enerveaza cantarul meu! cred ca e stricat :-* ! Daca ziceti asa de luni o sa tin pui la pranz si creveti/peste seara.

Oana, ai reusit sa iei startul de azi?

[b]Jurnal Detox

Ziua a 11-a, joi, 21 februarie 2013:[/b]

MD: Suc de la 1 grepfruit

P: 300 g cod Alaska cu 450 g spanac baby proaspat

C: creveti cu salata din 1/2 fenicul

ceai: 6 cani mari

apa: circa 500-750 ml

atasez pozele meniurilor de ieri

de la pranz trunchi de merluciu cu salata iceberg

post-685-13614460177656_thumb.jpg

de la cina creveti tiger cu rosii cherry proaspete

post-685-13614458970532_thumb.jpg

• Author

forza dani şi un cântar prietenos!

PS eu mai nou mănînc ochiuri făcute in ulei de cocos, sunt foarte bune şi parfumate.

Salutare!!

Multumesc mult de incurajari, debea astazi am inceput dieta, inca nu stiu cum merge ca la mine este dimineata, e ora 9, dar vad ca nu vreau cafeaua, ceia ce e f bine!

Astazi voi avea meniul...

MD: 1 grepfruit

P:300g carne tocata de vacuta (95% macra) facuta cu 300g rosii si codimentata bine - reteta este a lui Dexter...sper sa nu gresesc, e f buna!

C: peste file Tilapia facut la cuptor, condimentat bine si lasat pt 25-30 min la 200 C. Nu am pus alceva decat condimente, iese tare bun!, ca si leguma voi avea salata verde si ca fruct 1 cana capsuni.

Bafta la dat toxina!!

Pupici!!

• Author

brava oana, carnea macră 95% ar trebui să fie ok dar urmăreşte să vezi, just in case.

forza şi jos toxina!

dani, ce fel de ceai bei, de plante sau negru/verde/alb/amestecat ?

Ce frumos arata crevetii!

Cel mai mult de la detox, mie mi-a placut musuroiul de vita. Carne de vita, sare, piper cu lamaie, usturoi granule, tarhon uscat, fulgi de ceapa uscata, oregano uscat, o conserva de rosii decojite, la sfarsit patrunjel verde. Alaturi o salata din rosii cherry si mult patrunjel verde, foarte bun.

Oana si Dani jos toxina!!!!

brava oana, carnea macră 95% ar trebui să fie ok dar urmăreşte să vezi, just in case.

forza şi jos toxina!

dani, ce fel de ceai bei, de plante sau negru/verde/alb/amestecat ?

Dex, beau asa:

- 1 plic de ceai antiadipos (din a 5-a zi, dupa ce am vazut ca nu am tranzitul bun) pe zi, din care fac 2 cani mari

- 1 lingurita de matcha la o cana de apa, dar nu se topeste bine si mai pun umplu odata cana cu apa fiarta

- inca 1 sau 2 ceaiuri digestivr (chimen, anason ... )

Azi dimineata cantar prietenos si in seara asta si mai prietenos, abia astept dimineata sa vad un rezultat mai bunicel.

In seara asta jumatate de fenicul maricel feliat si sprayat cu balsamico si cu sos de soia + 250g creveti tiger.

Foarte bun feniculul, crunchy!

Am uitat sa spun Dex si idealul meu de legume e tot cele cu crunchy, grillate ((sau trase in wok) rapid, cu consistenta ca la chinezi.

In seara asta am facut crevetii fara nimic, ca nu am avut timp nici sa le pun lamaie, sau condimente. Am rasnit doar putin piper la sfarsit. Foarte buni, a mancat si picea 1. Si dupa masa, cantar tot prietenos, ca destul a fost neprietenos de vineri incoace.

post-685-13614759187386_thumb.jpg

post-685-13614759195378_thumb.jpg

Oana, ce bine ca ti-a venit determinarea si motivatia! Spor la dat jos toxine, celulita, grasime in exces!

Frumos meniu.

Eu daca mananc 1 greph intreg dimi, nu mai iau al doilea fruct zilnic.

Cu greph si fara mar/portocala mie imi merge cel mai bine la cantar!

Target: fara fir de celulita si grasime in exces!:angryfire:

Cris si mie mi-a placut musuroiul, dar atentie ca am senzatia ca nici rosiile la cutie nu ajuta la dat jos, sau la tranzit intestinal, precum favorizeaza rosiile proaspete.

In topul preferintelor mele este crevetele.

Nu-mi plac fileurile de peste congelat, cu exceptia codului de Alaska.

Eu, cu tabelul de anul trecut meniuri/greutati pe zile, comparativ cu cel din acest an va recomand din experienta mea:

- excelati in peste si creveti in prima saptamana

- carne de vita max de 2 ori pe saptamana, cu ochiul pe cantar

- 1/2 grepfruit zilnic

- nu rosii decojite in conserva, ci rosii crude

- atentie la varza si ridiche/daykon

Bineinteles nu toate organismele sunt la fel, voua vi se poate potrivi altceva, sau opusul, eu am tranzit lent, datorita bilei congenital septata si cu mal. Pentru cine are norocul de tranzit bun in general, posibil ca la Detox sa nu fie nevoie masurile de mai sus, le recomand in special celor cu tranzit lent.

Miercuri dimi aveam +400, insa dupa 2 zile de peste / creveti, marti si miercuri, am dat jos cate -500 g pe zi.

Azi nu am pachet, deci cred ca ma voi rezuma la ceaiuri multe, iar diseara cod cu salata de fenicul+portocala.

cris, categoric scoate conserva de rosii, foloseste doar fructe si legume (rosii) proaspete.

De mult ma invart pe aici si voiam sa te felicit pentru determinare Daniella si pentru kilogramele cu minus! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif

Pentru mine dieta asta e imposibila, ca la mine fara lactate nu se ecsista.

[size=2]Felicitari inca odata fetelor. Eu m-as sui pe pereti sa halesc numai vita si peste/creveti...Cand as scapa la mancare normala cred ca as face prapad..:salut:[/size]

Multumesc mult Iulia!

De unde iei peste proaspat, ca ai pomenit de el la lole si mi-ati facut pofta si tu si moatza? Eu nu gasesc in Bucuresti peste destul de proaspat. Mai ales ca la dieta asta trebuie cam zilnic.

Am avut si eu ca si tine problema golirii intestinelor in ultimele zile si apoi cand am reusit, cantarul a fost prietenos!

Ref la Detox: Pe langa ce ai scris e voie si pui, legume, fructe si condimente, conform lista fixa / prima pagina. Si apoi 3 saptamani nu e mult. Eu nu am probleme cu meniurile, pentru ca eu sunt fan gratar + salata si evit porcul, deci fix aceste carnuri imi raman, cu ceva dezvoltare pe langa creveti la capitolul fructe de mare, + curcan si alte zburatoare (rata, gasca doar cand am de curte). Ce mi-a lipsit prima data, acum 1 an, a fost uleiul de masline din salata, dar acum m-am obisnuit. Mai mult am constatat ca lipsa uleiului la gatit mancaruri cu carne, de fapt nu afecteaza cu nimic preparatul final, nimeni dintre cei care nu-s la Detox nu s-a prins ca e ceva schimbat/lipsa. Dar fiecare trebuie sa faca doar daca i se potriveste, doar daca nu are probleme de santatate care sa permita o astfel de dieta fara branzeturi si doar daca psihic e de acord sa tina o dieta si in particular pe aceasta. Multa lume nu e de acord cu dietele, prefera mese mici si variate, e foarte bine si asa, fiecare cum considera si in functie de obiectiv. Si mie imi plac branzeturile, dar nu ma omor dupa ele, tot intr-o salata mixta cu de toate, sau tip greceasca imi plac cel mai mult, sau sosurile quattro formagi (pe pizza sau paste), ori in combinatie cu paste of course (lasagna si alte paste la cuptor). Lapte nu beau. Iaurt/kefir/sana rarissim. Deci mie mi s-a potrivit si rezultatele sunt bune. Insa dupa detox cum introduc branza o vad pe cantar. Anul asta o sa incerc sa fiu mai riguroasa la mentinere, desi primul we e compromis total ca joc in deplasare, cu mese festive si nebuneli. Dar sper s bag ceva inot si sa fiu ok.

Respectiv:

Azi, Detox tura a 2-a: [b]dupa ziua a 11-a am -3 kg.

[/b]Anul trecut, Detox tura 1: dupa ziua a 7-a aveam -3,8 kg si dupa ziua a 11-a aveam -4,5 kg!

Dar mergem inainte cu rigurozitate maxima si o sa vedem la final. Anyway din inertie si la mentinere se mai slabeste 1 kg in prima saptamana.

Daniela, e destul de greu si pe aici cu pestele proaspat.... stiu ca sambata in general primesc la metro peste proaspat, iar la auchan joia sau vinerea mai aduc captura de pe dunare stiuca, salau (de asta n-au maia dus de anu' trecut).

Mai aduc de la crescatoriile de prin bucovina pastrav care mie-mi place.

crap si caras au si in acvarii da mie nu prea-mi plac...

.

In alta ordine de idei eu am dat tarcoale mult topicului vostru, eu va incurajez numai ca na, mie nu mi se potriveste. Daca te uiti la menu-urile mele de la Lole ai sa vezi ca zilnic am lactate in el. Plus ca vreau si eu la sfarsit de saptamana sa ma rasfat cu cate ceva....sa am motivatie pe mai departe !

caras, rosioara si biban nu imi plac nici mie ca au oase multe

pastravul, salaul si stiuca imi plac si mie, preferabil captura

asa trebuie, sa faci ce iti prieste si ti se potriveste. Dupa astea 3 saptamani cand sper sa dau jos o buna parte din grasimea in exces, revin pe un regim mai soft

Dupa prima zi de Detox -700g.

Astazi acelasi meniu...

MD: 1 grepfruit

P:300g carne tocata de vacuta (95% macra) facuta cu 300g rosii si codimentata bine - reteta este a lui Dexter...sper sa nu gresesc, e f buna!

C: peste file Tilapia facut la cuptor, condimentat bine si lasat pt 25-30 min la 200 C. Nu am pus alceva decat condimente, iese tare bun!, ca si leguma voi avea salata verde si ca fruct 1 cana capsuni.

Dexter, eu asa am vazut carne tocata cu cel mai putina grasime si asa am luat, dar nu m-am gandit sa-i zic la macelar sa-mi toace o carne fara grasime deloc :salut: si asa am facut si anul trecut la Detox, cumparam carne tocata cu 10% de grasime ca asa se gasea atunci, acum am avut noroc ca am gasit cu doar 5% grasime.

Hm...trebuiea sa ma trezesti Dexter, ca grea de cap sunt :salut: Data viitoare am sa cer la macelar sa-mi toace carnita fara urma de grasime, sper sa fie asa ceva..

Astazi sunt un pic fara energie,mai somnoroasa..dar trec eu si peste asta!

Jos toxina!!

Pupici!!

• Author

Brava Dani, brava Oana şi cântar prietenos la amândouă!

oana, fiecare reacţionează diferit la vită. la mine merge 95%, extra lean, dar dacă ai posibilitatea să toci din aia fără pic de grăsime e şi mai bine.

in nici un caz să nu luaţi carne tocată "normală", e prea grasă, verificat pe propria piele.

moleşeala e detox de cafea, incă o zi, două şi o să fii ca nouă

de măsurat te-ai măsurat?

o altă idee bună la detox este să mâncaţi sare de himalaya, am citit că are 85 de săruri şi minerale ...

evitaţi pe cît posibil conservele de roşii, dani tocmai a confirmat că pot fi probleme, cine ştie ce mai "ascund" ăştia prin ele, mai bine proaspete, să vedeţi ce mâncaţi.

castraveţi nu papă nimeni? şi ăştia sunt prietenoşi la cântar, eu îi fac cu mult oţet şi usturoi dat pe răzătoarea ceramică ... yummy

iulia, ştii ce repede trec 3 săptămîni? faci un efort şi eşti gata. zic şi eu ...

Castravetii mie mi s-au parut cei mai prietenosi, ca vorba nuvelei: Contin 90% apa!

Eu ii mancam cruzi, in timp ce tricotam altceva de mancare,nu mi s-au parut deloc pretentiosi!

Si varza la fel, eu m-am inteles cu ea, dar la cata varza mananc eu, oi fi avind un metabolism special pentru ea....

iulia, ştii ce repede trec 3 săptămîni? faci un efort şi eşti gata. zic şi eu ...

Dex, eu am intrat aici sa le incurajez pe fete pt ca e importanta determinarea in perioada asta!

La mine is mai multe kilograme de dat jos https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blush.gif in trei saptamani nu mi-as rezolva problema, de asta am ales sa merg pe varianta de la Lole.

• Author
iulia, succes la lole şi forza la doamne şi jos toxina! http://smileys.emoticonsonly.com/emoticons/c/cheerleaders-3912.gif
Zerda, tolerezi castravetele? Nu-ţi face rău la colecist? Intenţionez să-i introduc în meniu dar parcă mi-e frică...

Eu il tolerez, ce sa mai zic ca in momentele de criza traiam cu castravete murat, mi-a spus o amica oripilata cand m-a vazut cum mergeam cu punga de castraveti murati in geanta ca nu se digera usor, m-am holbat la ea, in fapt daca era si acum in fata mea tot ma mai holbam!

Nu pot sa explic, mie nu mi se face rau nici de la maioneza!