March 13, 201214 yr comment_136065 Reteta e din cartea "Easy Baking" a Lindei Collistar.Am luat-o de pe Amazon la mana a doua, nici 3 euro n-am dat pe ea.E plina de retete interesante: de la placinte, tarte, fursecuri, paine, budinci.Desertul este pentru ciocolatosi inraiti ca mine.E ideal cand aveti oaspeti: il puteti pregati cu o zi inainte, il serviti in monoportii.Nu stiu voi, dar eu cand am oaspeti exagerez si pentru desert nu mai ramane decat un locsor mic, mic. Va dau reteta asa cum am facut-o eu, adica jumatate din cantitate si am avut in final 4 miniportii. 200 ml frisca lichida1 jumatate pastaie vanilie100 gr ciocolata amaruie de buna calitate2 galbenusuri4 linguri de zahar Turnati frisca intr-o craticioara si puneti la incalzit la foc mic.Nu se fierbe.Adaugati vanilia si lasati sa se infuzeze. Dupa 15 minute scoateti pastaia, razuiti "maduva" si o adaugati iar la frisca. Adaugati ciocolata maruntita la frisca calda. Daca e necesar o mai incalziti un pic.Amestecati bine pana se topeste ciocolata.Adaugati zaharul la galbenusuri si amestecati bine. Adaugati galbenusurile la amestecul de ciocolata.Turnati compozitia obtinuta in cescute.Puneti cescutele intr-o tava, in tava turnati apa si coaceti cam 30 de minute la 170-180 de grade. Lasati la racit.Cand s-au racit complet, presarati o lingurita de zahar si caramelizati cu arzatorul. Daca nu aveti arzator folositi functia de grill a aragazului. Stati langa cuptor, supraveghetai caramelizarea, altfel riscati sa se topeasca ciocolata.daca nu aveti nici grill la cuptor, nu-i bai.E buna si asa! Lasati la racit peste noapte sau minim 4 ore. Minunate! Report
March 13, 201214 yr comment_136069 Ce-mi faci tu mie!? Any cu profiterolul, tu cu Chocolate Brùlée , acum am 2 retete de facut si gata cu dieta mea Foarte bine arata! Deja salivez.. Multumesc de reteta Report
March 13, 201214 yr comment_136091 E ideal cand aveti oaspeti: il puteti pregati cu o zi inainte, il serviti in monoportii. Lilly, la ce pofta am acum in mine , daca fac choco brùlée pe simbata, duminica servesc oaspetii cu pozele monoportiilor, ca atita mai ramine. Report
March 13, 201214 yr comment_136092 Eu iau canuta cu pisica ...pot?Pot? Si pastrez canuta ...pot? Report
March 13, 201214 yr comment_136093 Lili, buna idee! Bravo tie, faci numai chestii chic!Astept o ocazie sa prestez si eu. Report
March 13, 201214 yr comment_136097 Am simtit miros de ciocolata si am sosit !Sunt excelente cescutele astea, mai ales ca se pot prepara inainte.Se fac, doar stii ca suntem super ciocolatosi ! Report
March 13, 201214 yr Author comment_136098 Ce-mi faci tu mie!? Ay cu prfiterolul, tu cu Chocolate Brùlée , acum am 2 retete de facut si gata cu dieta mea Foarte bine arata! Deja salivez.. Multumesc de reteta Multumesc Oana.M-am abtinut si eu pana a venit mama.Acu o rasfat si pe ea! mie-mi plac cescutele alea mici de espresso Si mie.Am numai doua. Lilly, la ce pofta am acum in mine , daca fac choco brùlée pe simbata, duminica servesc oaspetii cu pozele monoportiilor, ca atita mai ramine. Atunci fa cantitate tripla! Eu iau canuta cu pisica ...pot?Pot? Si pastrez canuta ...pot? Poti , poti. Lili, buna idee! Bravo tie, faci numai chestii chic!Astept o ocazie sa prestez si eu. Multumesc Motzulina, chic ne-chic, c'est tres bon! Report
March 13, 201214 yr Author comment_136100 Any, sigur o sa va placa.Si se fac repede(excluzand coacerea si racirea) si simplu. Report
March 13, 201214 yr comment_136101 Canile s-au dat ,budinca s-a mancat .....pot s fiu io musafira ta ?Pot?Pot ?https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif Superb .Abia astept sa ne mai dezvalui si alte retete .....https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hungry.gif Report
March 13, 201214 yr comment_136102 Lilly, la ce pofta am acum in mine , daca fac choco brùlée pe simbata, duminica servesc oaspetii cu pozele monoportiilor, ca atita mai ramine. Atunci fa cantitate tripla! ... bon, si ce fac cu 6 albusuri ? Report
March 13, 201214 yr comment_136106 Lilly, la ce pofta am acum in mine , daca fac choco brùlée pe simbata, duminica servesc oaspetii cu pozele monoportiilor, ca atita mai ramine. Atunci fa cantitate tripla! ... bon, si ce fac cu 6 albusuri ? Cred ca nu ar strica sa fie un topic care sa se numeasca: Ce fac cu albusurile? si acolo sa se scrie ce fac bucatarasi cu albusurile ramase. Eu de exemplu fac omleta alba sau le pun la congelator.. Pupici! Report
March 13, 201214 yr comment_136126 Lili, imi pace tare, tot. Si lingura care musca imi place. Felicitari inca o data pentru tot ce faci. Report
March 13, 201214 yr Author comment_136131 Canile s-au dat ,budinca s-a mancat .....pot s fiu io musafira ta ?Pot?Pot ?https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif Superb .Abia astept sa ne mai dezvalui si alte retete .....https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hungry.gif Daaaa, sper din tot sufletul sa fi si tu musafira mea intr-o zi.Nu numai eu a ta! ... bon, si ce fac cu 6 albusuri ? Faci macaronshi ca tava speciala ai, stiu eu! Lili, imi pace tare, tot. Si lingura care musca imi place. Felicitari inca o data pentru tot ce faci. Multumesc Gabita. Report
March 14, 201214 yr comment_136191 Lilly, la ce pofta am acum in mine , daca fac choco brùlée pe simbata, duminica servesc oaspetii cu pozele monoportiilor, ca atita mai ramine. Atunci fa cantitate tripla! ... bon, si ce fac cu 6 albusuri ? Tort de bezea! Report
March 14, 201214 yr comment_136192 Superbe poze si prezentare! Acu' tre' sa ma interesez daca ale mele canite rezista la copt ori tre' sa iau altele mai rezistente.... Report
March 14, 201214 yr comment_136213 Lili, dupa ce se coace in cani se lasa la racit, se pune zaharul, se topeste si apoi iar se lasa la racit 4 ore?Si cind o servesti o servesti rece, am priceput bine?grazie Report
March 14, 201214 yr Author comment_136237 Superbe poze si prezentare! Acu' tre' sa ma interesez daca ale mele canite rezista la copt ori tre' sa iau altele mai rezistente.... Rezista orice fel de cana, pahar sau canita.Sunt coapte la bain marin.Rezista.Uite aici am copt in paharele tot pe baie de aburi.Nu mai ai nici o scuza! Lili, dupa ce se coace in cani se lasa la racit, se pune zaharul, se topeste si apoi iar se lasa la racit 4 ore?Si cind o servesti o servesti rece, am priceput bine?grazie Da.Trebuie lasat la racit initial ca sa poti sa faci caramelizarea, altfel risti sa topesti prea tare ciocolata.Racirea finala te sfatuiesc sa o faci pentru a da produsului consistenta ideala.Ca la creme brulèe.Se serveste rece si bine "inchegata". Report
March 14, 201214 yr comment_136243 Superbe poze si prezentare! Acu' tre' sa ma interesez daca ale mele canite rezista la copt ori tre' sa iau altele mai rezistente.... Rezista orice fel de cana, pahar sau canita.Sunt coapte la bain marin.Rezista.Uite aici am copt in paharele tot pe baie de aburi.Nu mai ai nici o scuza! Tre' sa-i arat jupanului mesajul, ca sa nu-mi mai roada urechile ca iar bucataresc.... Si asta, intre 2 molfaituri.... Report
March 14, 201214 yr comment_136259 Eataly, in primul rand imi plac canitele de mor! In al doilea rand ce ai facut tu acolo arata de milioane! Eu am facut in canite ceramice sufleu de ciocolata si a fost delicios, asa ca si ce ai facut tu aici trebuie sa fie delicios. Report
March 14, 201214 yr comment_136289 eu doar stau si plang in pumn ca mi-e pofta si e post si nu fac. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/crying.gifdar o am pe lista, am zishttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gifLilisor, ti-am mai spus eu ca esti setata pe monti fara sa stii. si reteta asta mi se potriveste manusa. cum nu-mi place foarte dulce cred ca am sa pun doar foarte putina fructoza Report
March 14, 201214 yr Author comment_136299 Eataly, in primul rand imi plac canitele de mor! In al doilea rand ce ai facut tu acolo arata de milioane! Eu am facut in canite ceramice sufleu de ciocolata si a fost delicios, asa ca si ce ai facut tu aici trebuie sa fie delicios. Multumesc Giorgy, cescutele mi-s dragi si mie! eu doar stau si plang in pumn ca mi-e pofta si e post si nu fac. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/crying.gifdar o am pe lista, am zishttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gifLilisor, ti-am mai spus eu ca esti setata pe monti fara sa stii. si reteta asta mi se potriveste manusa. cum nu-mi place foarte dulce cred ca am sa pun doar foarte putina fructoza Hai mai?E Monti? Ce ma bucur!Asa cu patru linguri nu este foarte dulce, ar veni o lingura de zahar la cescuta! Report
March 14, 201214 yr comment_136301 Da, da, e monti daca se inlocuieste zaharul cu fructoza...Ce bine arata! Report
March 14, 201214 yr comment_136302 Hai mai?E Monti? Ce ma bucur!Asa cu patru linguri nu este foarte dulce, ar veni o lingura de zahar la cescuta!da, e monti daca renunti la zahar si il inlocuiesti cu fructoza probabil ca eu am sa pun jumate de lingura sau o lingurita la o portie... vad eu... EDIT: sorina, iar am sarit amandoua ce-mi place de noi https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/105.gif Report