Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chocolate Brùlée

Featured Replies

post-9-13316571124229_thumb.jpg

Reteta e din cartea "Easy Baking" a Lindei Collistar.Am luat-o de pe Amazon la mana a doua, nici 3 euro n-am dat pe ea.E plina de retete interesante: de la placinte, tarte, fursecuri, paine, budinci.

Desertul este pentru ciocolatosi inraiti ca mine.E ideal cand aveti oaspeti: il puteti pregati cu o zi inainte, il serviti in monoportii.Nu stiu voi, dar eu cand am oaspeti exagerez si pentru desert nu mai ramane decat un locsor mic, mic.

Va dau reteta asa cum am facut-o eu, adica jumatate din cantitate si am avut in final 4 miniportii.

200 ml frisca lichida

1 jumatate pastaie vanilie

100 gr ciocolata amaruie de buna calitate

2 galbenusuri

4 linguri de zahar

Turnati frisca intr-o craticioara si puneti la incalzit la foc mic.Nu se fierbe.

Adaugati vanilia si lasati sa se infuzeze.

post-9-13316575541307_thumb.jpg

Dupa 15 minute scoateti pastaia, razuiti "maduva" si o adaugati iar la frisca.

Adaugati ciocolata maruntita la frisca calda.

post-9-133165764743_thumb.jpg

Daca e necesar o mai incalziti un pic.Amestecati bine pana se topeste ciocolata.

Adaugati zaharul la galbenusuri si amestecati bine.

post-9-13316577124476_thumb.jpg

Adaugati galbenusurile la amestecul de ciocolata.Turnati compozitia obtinuta in cescute.Puneti cescutele intr-o tava, in tava turnati apa si coaceti cam 30 de minute la 170-180 de grade.

post-9-13316578844734_thumb.jpg

Lasati la racit.Cand s-au racit complet, presarati o lingurita de zahar si caramelizati cu arzatorul.

post-9-13316581086571_thumb.jpg

Daca nu aveti arzator folositi functia de grill a aragazului. Stati langa cuptor, supraveghetai caramelizarea, altfel riscati sa se topeasca ciocolata.

daca nu aveti nici grill la cuptor, nu-i bai.E buna si asa!

post-9-13316580893141_thumb.jpg

Lasati la racit peste noapte sau minim 4 ore.

post-9-13316581677938_thumb.jpg

Minunate!

post-9-13316582217854_thumb.jpg

Ce-mi faci tu mie!? Any cu profiterolul, tu cu Chocolate Brùlée :lol:, acum am 2 retete de facut si gata cu dieta mea :biggrin:

Foarte bine arata! Deja salivez..

Multumesc de reteta :unsure:

E ideal cand aveti oaspeti: il puteti pregati cu o zi inainte, il serviti in monoportii.

Lilly, la ce pofta am acum in mine :biggrin: , daca fac choco brùlée pe simbata, duminica servesc oaspetii cu pozele monoportiilor, ca atita mai ramine. :unsure:

Lili, buna idee! Bravo tie, faci numai chestii chic!

Astept o ocazie sa prestez si eu.

Am simtit miros de ciocolata si am sosit :unsure: !

Sunt excelente cescutele astea, mai ales ca se pot prepara inainte.

Se fac, doar stii ca suntem super ciocolatosi :biggrin: !

• Author

Ce-mi faci tu mie!? Ay cu prfiterolul, tu cu Chocolate Brùlée , acum am 2 retete de facut si gata cu dieta mea :biggrin:

Foarte bine arata! Deja salivez..

Multumesc de reteta

Multumesc Oana.M-am abtinut si eu pana a venit mama.Acu o rasfat si pe ea!

mie-mi plac cescutele alea mici de espresso

Si mie.Am numai doua. :-*

Lilly, la ce pofta am acum in mine :) , daca fac choco brùlée pe simbata, duminica servesc oaspetii cu pozele monoportiilor, ca atita mai ramine. :)

Atunci fa cantitate tripla! :lol:

Eu iau canuta cu pisica ...pot?Pot? :) Si pastrez canuta ...pot? :unsure:

Poti , poti. :71:

Lili, buna idee! Bravo tie, faci numai chestii chic!

Astept o ocazie sa prestez si eu.

Multumesc Motzulina, chic ne-chic, c'est tres bon! :)

Canile s-au dat ,budinca s-a mancat .....pot s fiu io musafira ta ?

Pot?Pot ?https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif

Superb .Abia astept sa ne mai dezvalui si alte retete .....https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hungry.gif

Lilly, la ce pofta am acum in mine :floare: , daca fac choco brùlée pe simbata, duminica servesc oaspetii cu pozele monoportiilor, ca atita mai ramine. :71:

Atunci fa cantitate tripla! :P

... bon, si ce fac cu 6 albusuri ? :D

Lilly, la ce pofta am acum in mine :floare: , daca fac choco brùlée pe simbata, duminica servesc oaspetii cu pozele monoportiilor, ca atita mai ramine. :71:

Cred ca nu ar strica sa fie un topic care sa se numeasca: Ce fac cu albusurile? si acolo sa se scrie ce fac bucatarasi cu albusurile ramase.

Eu de exemplu fac omleta alba sau le pun la congelator..

Pupici!

• Author

Canile s-au dat ,budinca s-a mancat .....pot s fiu io musafira ta ?

Pot?Pot ?https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif

Superb .Abia astept sa ne mai dezvalui si alte retete .....https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hungry.gif

Daaaa, sper din tot sufletul sa fi si tu musafira mea intr-o zi.Nu numai eu a ta! :P

Faci macaronshi ca tava speciala ai, stiu eu! :floare:

Lili, imi pace tare, tot. Si lingura care musca imi place. :71: :P

Felicitari inca o data pentru tot ce faci.

Multumesc Gabita. :D

Lilly, la ce pofta am acum in mine :floare: , daca fac choco brùlée pe simbata, duminica servesc oaspetii cu pozele monoportiilor, ca atita mai ramine. :)

Tort de bezea! :floare:

• Author

Superbe poze si prezentare! =)) Acu' tre' sa ma interesez daca ale mele canite rezista la copt ori tre' sa iau altele mai rezistente.... :notworthy:

Rezista orice fel de cana, pahar sau canita.Sunt coapte la bain marin.Rezista.

Uite aici am copt in paharele tot pe baie de aburi.

Nu mai ai nici o scuza! =))

Lili, dupa ce se coace in cani se lasa la racit, se pune zaharul, se topeste si apoi iar se lasa la racit 4 ore?

Si cind o servesti o servesti rece, am priceput bine?

grazie =))

Da.Trebuie lasat la racit initial ca sa poti sa faci caramelizarea, altfel risti sa topesti prea tare ciocolata.

Racirea finala te sfatuiesc sa o faci pentru a da produsului consistenta ideala.Ca la creme brulèe.Se serveste rece si bine "inchegata".

Superbe poze si prezentare! =)) Acu' tre' sa ma interesez daca ale mele canite rezista la copt ori tre' sa iau altele mai rezistente.... :notworthy:

Rezista orice fel de cana, pahar sau canita.Sunt coapte la bain marin.Rezista.

Uite aici am copt in paharele tot pe baie de aburi.

Nu mai ai nici o scuza! =))

Tre' sa-i arat jupanului mesajul, ca sa nu-mi mai roada urechile ca iar bucataresc.... Si asta, intre 2 molfaituri.... =))

Eataly, in primul rand imi plac canitele de mor! In al doilea rand ce ai facut tu acolo arata de milioane!

Eu am facut in canite ceramice sufleu de ciocolata si a fost delicios, asa ca si ce ai facut tu aici trebuie sa fie delicios.

eu doar stau si plang in pumn ca mi-e pofta si e post si nu fac. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/crying.gif

dar o am pe lista, am zishttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Lilisor, ti-am mai spus eu ca esti setata pe monti fara sa stii. si reteta asta mi se potriveste manusa. cum nu-mi place foarte dulce cred ca am sa pun doar foarte putina fructoza :floare:

• Author

Eataly, in primul rand imi plac canitele de mor! In al doilea rand ce ai facut tu acolo arata de milioane!

Eu am facut in canite ceramice sufleu de ciocolata si a fost delicios, asa ca si ce ai facut tu aici trebuie sa fie delicios.

Multumesc Giorgy, cescutele mi-s dragi si mie!

eu doar stau si plang in pumn ca mi-e pofta si e post si nu fac. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/crying.gif

dar o am pe lista, am zishttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Lilisor, ti-am mai spus eu ca esti setata pe monti fara sa stii. si reteta asta mi se potriveste manusa. cum nu-mi place foarte dulce cred ca am sa pun doar foarte putina fructoza :floare:

Hai mai?E Monti? :pupic:

Ce ma bucur!

Asa cu patru linguri nu este foarte dulce, ar veni o lingura de zahar la cescuta!

Hai mai?E Monti? :rolleyes:

Ce ma bucur!

Asa cu patru linguri nu este foarte dulce, ar veni o lingura de zahar la cescuta!

da, e monti daca renunti la zahar si il inlocuiesti cu fructoza :hug:

probabil ca eu am sa pun jumate de lingura sau o lingurita la o portie... vad eu...

EDIT: sorina, iar am sarit amandoua :rolleyes: ce-mi place de noi https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/105.gif