Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce ati gatit astazi?

Featured Replies

Si tagliatelle cu ostropel de pui. Pentru copii, eu mi-am mai pus o portie de bors si la felul doi, ca tare bun mi-a iesit... =)) =)) Scuzati modestia.

post-508-14837998211194_thumb.jpg

Eu nu iti scuz nimic =)))) E justificata!

Cred ca anul asta va fi -din punct de vedere culinar doar, ca sa fim intelesi - anul fara excese, fara batai de cap , sofisticaturi si mai stiu eu ce. De aceea, spahetti aglio , olio si peperoncino (care nu stiu daca e scris corect asa): Mbuuuuun...

15942455_1304337456291898_651947961_n.jpg

Bristena, eu iti tin pumnii si iti urez multa energie si anduranta sa treci peste provocari!

Edited by Lapona Enigel

Bristena, eu iti tin pumnii si iti urez multa energie si anduranta sa treci peste provocari!

saru-mana, sper sa fie bine (ca eu si speranta suntem pretene de-o viata =)) )

spahetti aglio , olio si peperoncino (care nu stiu daca e scris corect asa)

Aglio olio e peperoncino, corect =))

DARRRRR.... ce cauta patrunjelul si brinza aia? =))

O fi pus si "G"-ul la reteta acolo asa. =)) =))

Peter

Eu mai lejer, bors de fasole, fara carne( asta fost cererea), pui cu masline, cu sos mult ca e bun pe frig, salata de boeuf( supa mi-a ramas e incongelator asteapta niste galuste mai incolo), varza a la cluj, ca am avut o varza acra tare, nu mergea simpla si conopida cu smantana si pulpe de pui!

ca am avut o varza acra tare, nu mergea simpla

in ultimul timp, varza calita fac doar din amestec varza acra + varza dulce, proaspata. iese perfect!

dintr-un curcan mai mic, f atlet (adica fara grasime, da' ar fi necesitat!): supa cu galuste, racitura, pilaf si ghiveci.

dorada la gratar, icre de crap, vinete cu maioneza (asa am declarat =)) , dar au fost doar cremoso si mustar), omleta si mbs.

plus desert.

Bine ca ai zis, ca sambata am avut si noi dorada, dar cu cartofi prajiti ca omul intra in fibrilatie daca n-are 3 portii de cartofi prajiti/saptamana!

Eu nu pot aplica reteta ta din cauza de cantitati, si asa e greu cu varza si sarmalele ca nu pot face decat daca congelez o parte, daca mai pun si varza cruda, imi ramane si aia ca dupa doua salate n-o sa mai vrea, iepuri n-am, eu cat pot sa rod?? Dar mai am jumate din varza aia acra in congelator si o sa caut cea mai mica varza cruda sa fac varza si de vreo doua ori salata din ce ramane!

Daca te gandesti e raiul pentru doctori varza asta ca e acra si nu e foarte sarata, dar daca o prepari se concentreaza acreala si n-o pun in apa, ca eu ma stiu, ca dupa aia o scot fara niciun gust!

mai am jumate din varza aia acra in congelator si o sa caut cea mai mica varza cruda sa fac varza

pai da! si nu-i nevoie de varza romaneasca (ca astea-s mai mari), poti lua de la supermarket una mica-mica de-aia mai tzeapana, ca fierbe pana se face si aia acra.

io n-am pus varza la murat, cumpar din piata. si mereu aleg frunzele, daca-s mai multe pun in congelator, iar restul o bag la robot si mi-o ciopartzeste destul de ok ptr oala. cateodata chiar si pe asta ciopartzita o impart in doua pungute ptr congelator. organizare!

Laponicoooooooo!!!!! Gand la gand!

Paste aop si eu... eu- de pe un blog romanesc, marea majoritate au si patrunjel, inclusiv Adihadean.... Unele au si parmezan- savori urbane, de ex... eu n-am pus parmezan, da” patrunjel am pus...

post-508-14839785057833_thumb.jpg

Patrunjelul se pune asa de pamplezir pentru culoare! Si nu, la pastele astea albe simple, aglio, olio, aglio, oglio peperoncino si altele multe, nu se pune branza, asta e dambla venita de la americani.

Da moatzo, si eu iau din piata, am preferatii mei, dar tot asa, oricat le alegi, tot imi ramane si atunci o bag in congelator si-o scot la nevoie!

Eu nu pun, nici alea facute cu conopida sau brocoli si peperoncino mie-mi plac mult pastele fara sos de rosii! Am observat si eu ca astia cu blogurile , le mai pun cate ceva sa dea bine in poza!
Azi, cus cus integral cu legume ( ceapa verde, ardei rosu si verde, dovlecel, vinete, patrunjel verde la final, 2 linguri de ulei si afanat cu furculita) cu frigarui de pui marinat in sos de soya, Worchester, piper, pasta de ardei iute, usturoi pisat, mustar si smantana, cu ceapa rosie, ardei rosu si verde.

post-508-14841588649201_thumb.jpg

eperoncino, corect :toothy6:

DARRRRR.... ce cauta patrunjelul si brinza aia? :rolleyes:

Voi faceti ce vreti, normal :sleepy1:

Dar daca se numesc "aglio olio e peperoncino" e taman pentru ca au doar aglio, olio e peperoncino :71:

Mami, le-am facut in necunostinta de cauza, cu burta lipita de spate https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_fessee.gif Glumesc! Da, uneori imi place gustul de patrunjel cu AOP de mor. Branzoasa era doar ajutor caloric ca nu halisem nimica in ziua aia. Ia incearca si tu, poate iti face cu ochiul , asta, papila, vreau sa spun. Hai ca pun io o vorba buna la Dumnezeul spaghettelor https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif

apropo de discuția despre porchetta de la topicul de crăciun, vă arăt pe verișoară-sa, pork belly charshu pe care am folosit-o la ramen, varianta originală japoneză. e fiartă întîi cu diverse mirodenii, după care e băgată la cuptor și la sfîrșit "pîrlită" un pic.

post-1215-14842553963632_thumb.jpg

și ramenul japonez, am avut norocul începătorului, a ieșit zeama cremoasă cum scrie la carte, dar nu mă întrebați cît a durat

post-1215-14842553944357_thumb.jpg

O fi patrunjelu' asta in singele romanilor, ca nu demult mama ne-a pus patrunjel in tortellini in brodo de ne-am oripilat si eu si sora-mea :rolleyes:

In genere aglio olio e peperoncino sunt paste de facut repede repede, asa cind iti vine vreo pofta la miezul noptii, cind ai chef de ceva de mincat si nu stii ce sa faci :toothy6:

In genere aglio olio e peperoncino sunt paste de facut repede repede, asa cind iti vine vreo pofta la miezul noptii, cind ai chef de ceva de mincat si nu stii ce sa faci :sleepy1:

Asta asa e. :rolleyes:

Ca sa nu fie Lapo singura pusa la zid, eu mai bag citeodata si un rest din frigider...kaiser, sunca, ce mai gasesc...dar nu pun patrunjel.(si nu fac poza ptr. arta culinara) :toothy6:

Peter

DARRRRR.... ce cauta patrunjelul si brinza aia? :toothy6:

Hai ca pun io o vorba buna la Dumnezeul spaghettelor

Dumnezeu' spaghettelor e bun si ingaduitor, da' ce te faci cu Politia spaghettelor? :71:

(si nu fac poza ptr. arta culinara) =))

da, mai, asta-i solutia :rolleyes:

Dex, rulada aia sau ce-o fi nu exista, nu, nu! (exact ca girafa moldoveanului)

altfel: legume verzi cu taitei de orez ptr mine, supa cu galuste ptr barbatii muciosi, snitele de vitel si chiftele.

aseara am fiert o gaina vreo 5 ore, adica am pus-o la fiert si-am plecat. nu-mi venea sa cred ca dup-atatea ore inca nu era convinsa ca tre sa cedeze :sleepy1:

In genere aglio olio e peperoncino sunt paste de facut repede repede, asa cind iti vine vreo pofta la miezul noptii, cind ai chef de ceva de mincat si nu stii ce sa faci :sleepy1:

Eu le mănînc o zi da, una nu, dar numai simple de tot, ulei, usturoi și peperoncino musai uscat, nu îmi place cu ardei proaspăt. A, și spaghete integrale (clătite :rolleyes: Na! Gustul meu, ce să fac :toothy6: ) Și nu mă înțelege lumea cum pot să mănînc spaghete "goale", dar nici nu vor să guste să vadă ce gust complex pot avea niște spaghete făcute așa de simplu.

Dexter, ce bine arată amîndouă chestiile!

Ca sa nu fie Lapo singura pusa la zid, eu mai bag citeodata si un rest din frigider...kaiser, sunca, ce mai gasesc...dar nu pun patrunjel.(si nu fac poza ptr. arta culinara) :rolleyes:

Peter

Aha, deci te duci la colt in genunchi pe cojile de nuca sa-i tii de urit :toothy6:

Si cind ati terminat va face carmella niste spaghetti aglio olio e peperoncino cum trebuie :sleepy1:

Ca sa nu fie Lapo singura pusa la zid, eu mai bag citeodata si un rest din frigider...kaiser, sunca, ce mai gasesc...dar nu pun patrunjel.(si nu fac poza ptr. arta culinara) :rolleyes:

Peter

Aha, deci te duci la colt in genunchi pe cojile de nuca sa-i tii de urit :toothy6:

Si cind ati terminat va face carmella niste spaghetti aglio olio e peperoncino cum trebuie :71:

Pai cum , io nu merg cu ei??? Ca eu am pus si poza pe www.artaculinara.com. :sleepy1:

Fii corecta, Adriana! Pedepseste-ma si pe mine, pliiiiiiiz... =))

Pai din cite pot vedea in poza nici macar spaghetti n-ai folosit deci ce pedeapsa sa-ti mai dau, esti iremediabil pierduta =))

Eu am declarat ca am facut paste aop, nu spaghette... :D

Dar da, cred ca sunt un caz pierdut, aici ai dreptate... :tongue3:

Macar am scapat de pedeapsa, e buna asta de scuza pe viitor...

Si sa stii ca azi am cumparat spaghette integrale... poate-poate mai am o sansa...