Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce ati gatit astazi?

Featured Replies

Nu va ingramaditi sa executati retete(incercari..) Nu cumva sa va para rau.

De ex. Risotto con carne(nici nu mai scriu ca tre si ciocolata la reteta, ma executa Adriana)

Din astea

post-27-14794918074638_thumb.jpg

-------> post-27-14794918234038_thumb.jpg

iese la urma asta

post-27-14794918358813_thumb.jpg

Nu am gustat inca... cred(sper) sa fie bun. Copiii nu au comentat pina acum... :tongue3:

Peter

ai mei ar zice pas din start.

bravo ptr cutezanta! de care cioco ai pus? cred ca merge una cu maxim de cacao :tongue3:

eu am prestat un muschi de vitel la cuptor in speranta unui vitello tonnato, dar mi l-au deturnat mancaciosii. asa ca i-am facut un sos rosu picant cu un mult dorit piure de cartofi (nu le dau cartofi mai deloc, de obicei). eram cam vulnerabila si-am cedat.

bonus, am mai gasit in congelator un gat de ied, marisor si carnos, asa ca l-am facut si pe ala inabusit la tigaie si cand era gata am pus si doi dovlecei cubulete si usturoi - asta chiar mi-a placut!

concluzia: maine tre sa prestez neaparat altceva.

Pet' arata f. interesant,astept impresii dupa degustare ...Nu pot spune ca ma mira f. mult ,am mai vazut la tv. carne cu sos de ciocolata sau cacao amara folosita,dar ce-i drept in aceasta combinatie nu am mai vazut,m-ar interesa din ce bucatarie(tara)ar proveni reteta(ce origini are)?! :71:

La noi azi branza cu smantana si mamaliga (si off topic :tongue3: ,prajitura turnata, la mijloc am pus branza cu stafide servita ca si masa de seara alaturi de iaurt,nu am facut-o f. dulce si branza am amestecat dulce cu iute ca la branzoaice asa ca a fost o placinto-prajitura dulce/iute =)) )

ai mei ar zice pas din start.

bravo ptr cutezanta! de care cioco ai pus? cred ca merge una cu maxim de cacao :71:

A fost apreciat. Ce a mai ramas iau copiii la congelator. :tongue3:

Am avut ciocolata amara cu 75 % cacao. 50 g in orez, 50 la pofticiosi. =))

Azi pulled pork in panini si salata de varza Jaroma.

Peter

Pet' arata f. interesant,astept impresii dupa degustare ...Nu pot spune ca ma mira f. mult ,am mai vazut la tv. carne cu sos de ciocolata sau cacao amara folosita,dar ce-i drept in aceasta combinatie nu am mai vazut,m-ar interesa din ce bucatarie(tara)ar proveni reteta(ce origini are)?! :71:

Originea este youtube =)) La un post de televiziune la noi(Kabel 1) este un bucatar care incearca tot felul de retete din astea

experimentale de pe youtube si spune care merita si care nu. L-am vazut acu citeva zile din greseala. :tongue3:

Stai sa vezi cind il fac pe "Jakob" zburatorul. Pui la rotisor cu banane si frisca batuta... :-* :P

Peter

Nerabdatoare.. eu! :blob8:

Mai tre sa astepti. A luat sefa pui in loc de pui la rotisor(azi-sambata nu se gaseste la noi..) =))

Maine supa din gaina de Banat, carnea cu hrean si smantina. Amintiri...deh :rolleyes:

Peter

:lol: Pe mine nu m-ar deranja sa incerc,suna interesant ambele preparate ,domnu' Geany in schimb e f. reticent,i-am aratat si orezul cu ciocolata si a fost f. hotarat :blob8: ''don't even think about it'' :rolleyes: ...hahaha! de fapt mai pe moldoveneste,ar suna cam asa:'' OOOooo,nu! nu,nu,nu,nu,nu,nici prin cap sa nu-ti treaca!''da' fara accent nu prea are acelasi farmec =)) :wub:

Zilele trecute am vazut pe Anna Moroni la prova del cuoco pe rai uno,facand un sos f. fain cu hribi cred ca erau uscate,m-a intrigat ca avea si sos de rosii dar in care a pus si smantana(pt. gatit),ea l-a facut pt. a condimenta paste http://www.ricetteintv.com/penne-al-sugo-di-marietta-di-anna-moroni/,eu am facut un sos de ciuperci cu sos de rosii in care am pus si smantana ca si ea si am pus peste niste cotlet inabusit la tigaie,pe piure de cartofi si cu sfecla rosie cu hrean,dar o sa fac asa si la paste cum a facut ea =))

post-405-14795631334792_thumb.jpg

io clasic si conservator, ca n-ai cu cine, dom'le, n-ai cu cine: ciorba din aripi de pui, limba cu masline, chiftele si sarmale.

bobor fericit! :rolleyes:

Io am depasit varianta clasic conservator, dar inca n-am ajuns la SF-ul lui Peter, cu ai mei... :rolleyes: ca pe mine m-ar duce capul... :blob8: =))

Asa ca azi, minestrone si orzo cu pui cu susan.

post-508-14795786319316_thumb.jpg

post-508-1479578641537_thumb.jpg

Si pentru ca s-au desarat icrele mai devreme decat ma asteptam, am facut acum , inainte de culcare, si salata de icre.

post-508-14795845873841_thumb.jpg

Stai sa vezi cind il fac pe "Jakob" zburatorul. Pui la rotisor cu banane si frisca batuta... :blob8: :lol:

Peter

Extraterestrule iesi din corpul lui Peter :rolleyes:

=)) =)) :wub:

Cred ca s-a retras(poate nu iesit cu totul) Azi normal, supa de pui

post-27-14796281974861_thumb.jpg

Peter

dar daca le infigeati mai intai pe-o tepusa/frigaruie (sau chiar pe doua), asa, ca margelele pe ata, nu se putea lega mai bine? si puteai sa coci carnea cu tepusa inauntru sau s-o scoti dupa legare :rolleyes:

probleme importante!

Tepusa in punga nu, pentru ca ar sparge-o

Dar ideea ta a fost pusa in aplicare de altii. MariAna mi-a aratat linkul asta

Google mi-a tradus asa:

Ingredienti

5 LIBBRE (2.5 kg) la spalla di maiale, senza osso

3 cucchiai di pasta di achiote

2 cucchiai di guajillo in polvere

1 cucchiaino di aglio in polvere

1 cucchiaio di origano secco

1 cucchiaino di cumino

1 cucchiaino di sale

1 cucchiaio di pepe

¾ tazza di aceto bianco

1 tazza di succo di ananas

1 ANANAS, pelata e tagliata a fette di 2.5 cm

1 bastoncino di legno spessa (tagliato a misura del forno)

Tortillas di mais

1 cipolla bianca tritata finemente

1 tazza di coriandolo tritato

Salsa di tua preferenza

Preparazione

1. Preriscaldare il forno a 350°F / 180°C.

2. Tagliare il pezzo di carne di maiale in filetti di 1 cm di spessore. Poi trasferirlo in una grande ciotola.

3. In una ciotola unire il achiote, peperoncino in polvere, aglio in polvere, origano, cumino, sale, pepe, aceto e succo d'ananas, mescolare bene assicurandosi che la miscela sia omogenea e senza grumi.

4. Versare la miscela precedente sui filetti di maiale e mescolare fino a che non saranno coperti completamente. Coprire con pellicola e marinare per 2 ore in frigorifero. Può stare nella marinata fino a 3-5 giorni.

5. POSIZIONARE 2 fette di ananas, introdurre un bastoncino di legno in queste e mettere in una teglia da forno foderata di carta stagnola.

6. Togliere la carne marinata del frigorifero e introdurre i filetti sul bastoncino di legno a strati fino a che non sia uno spazio di 3 centimetri in superficie.

7. METTERE PIÙ 2 fette di ananas sulla superficie della Torre di carne.

8. Cuocere circa 1 ora a 1 ora e mezza fino a che la carne dall'esterno sia dorata e prenda un colore rossastro intenso.

9. Lasciare riposare la carne per 10 minuti, poi taglio a fettine.

10. Per formare un taco, posizionare qualcosa della carne in le tortillas, poi aggiungete un paio di fette di ananas, seguite da coriandolo, cipolla e salsa al gusto.

11. Buon divertimento!

Dar important e ideea, cine incearca primul?

In final arata cam asa. Si este bun.

Am facut-o ieri, am avut si musafiri la masa, toata lumea a fost incantata. Multumim :rolleyes: a fost foarte bun!

In final arata cam asa. Si este bun.

Am facut-o ieri, am avut si musafiri la masa, toata lumea a fost incantata. Multumim :rolleyes: a fost foarte bun!

:blob8:

Peter

Dar important e ideea, cine incearca primul?

Cineva care a incercat reteta asta spunea ca data viitoare v-a incerca cu 2 tepuse, pentru stabilitate.

Adriana m-a tras de maneca aseara. Merci.

O sa fac sambata. Sper sa tina tepusa/sul aia/ala... :blob8:

Pina atunci eu va doresc reusita maxima! :rolleyes:

Peter

Eu ma facut-o legata ca Peter si a iesit buna! S-a taiat usor, dar mi-am fript eu degetele! Mi-a ramas insa multa, am bagat si la congelator, o fac vreo altceva in viitor!

In orice caz se pare ca macar atat am invatat si eu sa leg bine carnea! Am facut-o cam o ora jumatate.

Incep sa string ingredientele ptr. sambata. :hug:

post-27-14800027779898_thumb.jpg

O sa fie o mancare scumpa. Nici nu vreau sa stiu cit imi va cere macelarul pe bucata aia de porc(comandata deja de luni!) :pupic:

Peter