July 17, 20179 yr comment_242396 eu "gatesc" cat sa nu mor de foame: salate si fructe, cate-o pizza prin sat si gata cica vine iar caldura si aici Report
July 17, 20179 yr comment_242398 contra căldurii https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/cool.gif Report
July 18, 20179 yr comment_242400 Tot de căldură mare, mâncare rapidă. Copiii, grătar de pui cu legume la pungă, eu, piept de pui cu sos de cimbru și portocale cu salata rucola cu lime, roșii, ulei de măsline cu chilli . Report
July 19, 20179 yr comment_242401 Quesadillas- lipii unse cu un sos de rosii, ardei roșu si verde, ardei iute, usturoi, plus ceapă verde, sunca de pui, rucola și cascaval ras. Report
July 19, 20179 yr comment_242402 Puiul cu sos de portocale de ieri, combinat cu o salata de cartofi, morcovi, ceapă verde, pătrunjel și ulei EVO, sare, piper. Roșioare cu mozzarella și pesto de busuioc, inspirație Maya. Report
July 19, 20179 yr comment_242403 Quesadillas- lipii unse cu un sos de rosii, ardei roșu si verde, ardei iute, usturoi, plus ceapă verde, sunca de pui, rucola și cascaval ras.le-ai cumparat gata facute? apoi le umpli si le pui pe tabla la copt pe ambele parti?mi se par mai subtiri ca "piadine"-le care se gasesc aici Report
July 20, 20179 yr comment_242405 Da, Adriana, le cumpar gata facute si intr-adevar sunt mai subtiri ca piadinele. Dar sa stii ca am facut si cu piadine, doar ca le-am copt in toaster si se mai aplatizeaza. Report
July 20, 20179 yr comment_242406 Eu le pun in tigaie pentru ca le fac intregi, una peste alta si le pun o greutate deasupra, mersi Report
July 20, 20179 yr comment_242407 Cu mare drag, Adriana. Azi am facut vinete Ottolenghi, fara zaatar ca n-am avut, in rest am respectat reteta. Ajutorul de bucătar a făcut supă de pui cu niște găluște atât de pufoaseeeeeeee! - că era cât pe ce să mă enervez, la cât m-am chinuit eu până mi-au ieșit așa. ( ca pedeapsă, nici nu pun poza aici, ci la ce au gătit alții pentru noi, deși tot eu am tăiat pătrunjelul... ) Report
July 20, 20179 yr comment_242409 Sint bune vinetele facute dupa reteta asta? Ca am vazut o multime de lume facindu-le dar nu stiu daca o sa-mi placa. Report
July 21, 20179 yr comment_242411 Sint bune vinetele facute dupa reteta asta? Ca am vazut o multime de lume facindu-le dar nu stiu daca o sa-mi placa. Daaaaaaa, sunt excelente, poți să le faci cu încredere. Report
July 21, 20179 yr comment_242413 Sint bune vinetele facute dupa reteta asta? Ca am vazut o multime de lume facindu-le dar nu stiu daca o sa-mi placa. Daaaaaaa, sunt excelente, poți să le faci cu încredere. Eu n-o stiu si m-ar tenta! Poti -o dezvolti? Multumeeesc!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif Report
July 21, 20179 yr comment_242414 Daaaaaaa, sunt excelente, poți să le faci cu încredere.ok, mersi Report
July 21, 20179 yr comment_242417 Sint bune vinetele facute dupa reteta asta? Ca am vazut o multime de lume facindu-le dar nu stiu daca o sa-mi placa. Daaaaaaa, sunt excelente, poți să le faci cu încredere. Eu n-o stiu si m-ar tenta! Poti -o dezvolti? Multumeeesc!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif Sigur, Zozo, daca o sa cauti pe net varianta scrisa de Razvan Exarhu o să iti placa mai mult prezentarea lui, dar eu iti scriu aici varianta prescurtata, tehnica, fara inflorituri. Se taie vinetele in 2, pe lung, pastrand si codita, apoi se taie cu cutitul in pulpa vinetei romburi, fara sa ajungi la coaja. Sper ca se vede cat de cat din poza mea, cum. Apoi se sareaza, pipareaza suprafata, se pensuleaza cu ulei de masline sa intre bine intre creste, se pun cateva frunzulite de cimbru si se dau la cuptor in vas usor uns cu ulei, la 200 grade, 45-50 de minute, sa fie rumene. Aici, la faza asta, e bine sa ai cuptor electric care nu raspandeste caldura in casa, altmninteri, pe caldurile de afara, e cam problematic... Intre timp, se face un sos de iaurt gros cu un catel sau cat vrei tu de usturoi, putina menta uscata maruntita( tot dupa gust) sare, piper, o lingura ulei de masline. Sosul se toarna peste vinetele nitel racorite( sunt foarte bune si reci, de la frigider) si se presara boabele de rodie, care sunt absolut obligatorii in reteta, adauga plus valoare la gust, reteta originala prevede si za”atar presarat peste sos, eu n-avui. E simpla si foarte gustoasa. Report
July 21, 20179 yr comment_242418 Sigur, Zozo, daca o sa cauti pe net varianta scrisa de Razvan Exarhu o să iti placa mai mult prezentarea lui, dar eu iti scriu aici varianta prescurtata, tehnica, fara inflorituri. Se taie vinetele in 2, pe lung, pastrand si codita, apoi se taie cu cutitul in pulpa vinetei romburi, fara sa ajungi la coaja. Sper ca se vede cat de cat din poza mea, cum. Apoi se sareaza, pipareaza suprafata, se pensuleaza cu ulei de masline sa intre bine intre creste, se pun cateva frunzulite de cimbru si se dau la cuptor in vas usor uns cu ulei, la 200 grade, 45-50 de minute, sa fie rumene. Aici, la faza asta, e bine sa ai cuptor electric care nu raspandeste caldura in casa, altmninteri, pe caldurile de afara, e cam problematic... Intre timp, se face un sos de iaurt gros cu un catel sau cat vrei tu de usturoi, putina menta uscata maruntita( tot dupa gust) sare, piper, o lingura ulei de masline. Sosul se toarna peste vinetele nitel racorite( sunt foarte bune si reci, de la frigider) si se presara boabele de rodie, care sunt absolut obligatorii in reteta, adauga plus valoare la gust, reteta originala prevede si za”atar presarat peste sos, eu n-avui. E simpla si foarte gustoasa. Multam mult, Koralinda! N-am cuptor electric, dar le voi incerca oricum!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif Report
July 21, 20179 yr comment_242419 Astazi gratar O bucata dintr-o pulpa de mieluta, luata de la un toko din sat... carne halal... si ieftina fata de supermarket aceeasi carne (care, oricum, nu o au)... Data prin fum de conuri de pin si, apoi, cu bere. Facut salata de andive, cu salvie, rozmarin si menta. Baut bere Timisoreana Report
July 22, 20179 yr comment_242443 Rosii surori cu ceapa cea multa mozzarella fara lactoza, ulei de masline din Calabria, sare aromata de la Lidl, un intreg de bunatati Report
July 22, 20179 yr comment_242445 (...) mozzarella fara lactoza (...) Ai sensibilitate la lactoza? Report
July 23, 20179 yr comment_242468 Un fel de tarta sarata fara aluat: dovlecei dati pe razatoare, bucatele de prosciutto crudo, o brinza bucatele (provolone piccante) si oua Report
July 25, 20179 yr comment_242494 La noi a plouat si aseara si azi dimineata,e racoare si bine ,astfel incat am facut la cererea lui Ale' lasagnia(ii plac desenele animate cu garfild,si garfild e obsedat de lasagnia ... ) ,aveam foi de la lidl,4 lei pachetul,fac de 2 ori din el ... Cu sos ragu de carne tocata si sos alb beshamel',ceva resturi de branza topicioasa si parmezan.. Ce am mai facut eu si nu am apucat sa postez a fost menemen(menemen alla Geany )...deci este menemen ca la shashushka doar cu legume la tigaie si ouale se amesteca putin in tigaie doar de 2 ori asa,sa ramana totusi moale,sau cum am vazut eu kiymaly menemen care in afara de legume la tigaie contine si carne tocata ... Poza de pe net http://www.youtube.com/watch?v=krbNqknlw94 https://www.youtube.com/watch?v=GlTi11hyw8s Capodopera mea Eu am pus de la mine putere feta ,masline,si lipie cumparata Lui domnu Geany i-a placut f. mult .. Report
July 25, 20179 yr comment_242495 Pai asata e important! Mie-mi place ideea de fara carne, sa fiu sincera Report