Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce ati gatit astazi?

Featured Replies

Tot de căldură mare, mâncare rapidă. Copiii, grătar de pui cu legume la pungă, eu, piept de pui cu sos de cimbru și portocale cu salata rucola cu lime, roșii, ulei de măsline cu chilli .

post-508-15003772682101_thumb.jpg

post-508-1500377283297_thumb.jpg

Quesadillas- lipii unse cu un sos de rosii, ardei roșu si verde, ardei iute, usturoi, plus ceapă verde, sunca de pui, rucola și cascaval ras.

post-508-15004683120516_thumb.jpg

Puiul cu sos de portocale de ieri, combinat cu o salata de cartofi, morcovi, ceapă verde, pătrunjel și ulei EVO, sare, piper.

Roșioare cu mozzarella și pesto de busuioc, inspirație Maya.

post-508-15004684538069_thumb.jpg

post-508-15004684737849_thumb.jpg

post-508-15004684884217_thumb.jpg

Quesadillas- lipii unse cu un sos de rosii, ardei roșu si verde, ardei iute, usturoi, plus ceapă verde, sunca de pui, rucola și cascaval ras.

le-ai cumparat gata facute? apoi le umpli si le pui pe tabla la copt pe ambele parti?

mi se par mai subtiri ca "piadine"-le care se gasesc aici

Da, Adriana, le cumpar gata facute si intr-adevar sunt mai subtiri ca piadinele. Dar sa stii ca am facut si cu piadine, doar ca le-am copt in toaster si se mai aplatizeaza.
Cu mare drag, Adriana. Azi am facut vinete Ottolenghi, fara zaatar ca n-am avut, in rest am respectat reteta. Ajutorul de bucătar a făcut supă de pui cu niște găluște atât de pufoaseeeeeeee! - că era cât pe ce să mă enervez, la cât m-am chinuit eu până mi-au ieșit așa. ( ca pedeapsă, nici nu pun poza aici, ci la ce au gătit alții pentru noi, deși tot eu am tăiat pătrunjelul... ;) )

post-508-15005599682287_thumb.jpg

post-508-15005599799832_thumb.jpg

Sint bune vinetele facute dupa reteta asta? Ca am vazut o multime de lume facindu-le dar nu stiu daca o sa-mi placa.

Daaaaaaa, sunt excelente, poți să le faci cu încredere.

Sint bune vinetele facute dupa reteta asta? Ca am vazut o multime de lume facindu-le dar nu stiu daca o sa-mi placa.

Eu n-o stiu si m-ar tenta! Poti -o dezvolti? Multumeeesc!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif

Eu n-o stiu si m-ar tenta! Poti -o dezvolti? Multumeeesc!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif

Sigur, Zozo, daca o sa cauti pe net varianta scrisa de Razvan Exarhu o să iti placa mai mult prezentarea lui, dar eu iti scriu aici varianta prescurtata, tehnica, fara inflorituri.

Se taie vinetele in 2, pe lung, pastrand si codita, apoi se taie cu cutitul in pulpa vinetei romburi, fara sa ajungi la coaja. Sper ca se vede cat de cat din poza mea, cum. Apoi se sareaza, pipareaza suprafata, se pensuleaza cu ulei de masline sa intre bine intre creste, se pun cateva frunzulite de cimbru si se dau la cuptor in vas usor uns cu ulei, la 200 grade, 45-50 de minute, sa fie rumene. Aici, la faza asta, e bine sa ai cuptor electric care nu raspandeste caldura in casa, altmninteri, pe caldurile de afara, e cam problematic... Intre timp, se face un sos de iaurt gros cu un catel sau cat vrei tu de usturoi, putina menta uscata maruntita( tot dupa gust) sare, piper, o lingura ulei de masline. Sosul se toarna peste vinetele nitel racorite( sunt foarte bune si reci, de la frigider) si se presara boabele de rodie, care sunt absolut obligatorii in reteta, adauga plus valoare la gust, reteta originala prevede si za”atar presarat peste sos, eu n-avui. E simpla si foarte gustoasa.

Sigur, Zozo, daca o sa cauti pe net varianta scrisa de Razvan Exarhu o să iti placa mai mult prezentarea lui, dar eu iti scriu aici varianta prescurtata, tehnica, fara inflorituri.

Se taie vinetele in 2, pe lung, pastrand si codita, apoi se taie cu cutitul in pulpa vinetei romburi, fara sa ajungi la coaja. Sper ca se vede cat de cat din poza mea, cum. Apoi se sareaza, pipareaza suprafata, se pensuleaza cu ulei de masline sa intre bine intre creste, se pun cateva frunzulite de cimbru si se dau la cuptor in vas usor uns cu ulei, la 200 grade, 45-50 de minute, sa fie rumene. Aici, la faza asta, e bine sa ai cuptor electric care nu raspandeste caldura in casa, altmninteri, pe caldurile de afara, e cam problematic... Intre timp, se face un sos de iaurt gros cu un catel sau cat vrei tu de usturoi, putina menta uscata maruntita( tot dupa gust) sare, piper, o lingura ulei de masline. Sosul se toarna peste vinetele nitel racorite( sunt foarte bune si reci, de la frigider) si se presara boabele de rodie, care sunt absolut obligatorii in reteta, adauga plus valoare la gust, reteta originala prevede si za”atar presarat peste sos, eu n-avui. E simpla si foarte gustoasa.

Multam mult, Koralinda! N-am cuptor electric, dar le voi incerca oricum!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif

Astazi gratar :-* O bucata dintr-o pulpa de mieluta, luata de la un toko din sat... carne halal... si ieftina fata de supermarket aceeasi carne (care, oricum, nu o au)...

post-102-15006631401644_thumb.jpg

Data prin fum de conuri de pin si, apoi, cu bere. Facut salata de andive, cu salvie, rozmarin si menta.

post-102-1500663251086_thumb.jpg

Baut bere Timisoreana ;)

La noi a plouat si aseara si azi dimineata,e racoare si bine ,astfel incat am facut la cererea lui Ale' lasagnia(ii plac desenele animate cu garfild,si garfild e obsedat de lasagnia :pupic: ... :pupic: ) ,aveam foi de la lidl,4 lei pachetul,fac de 2 ori din el ...

post-405-15009779614942_thumb.jpg

Cu sos ragu de carne tocata si sos alb beshamel',ceva resturi de branza topicioasa si parmezan..

post-405-15009779692766_thumb.jpg

post-405-15009779752326_thumb.jpg

Ce am mai facut eu si nu am apucat sa postez a fost menemen(menemen alla Geany :hug: )...deci este menemen ca la shashushka doar cu legume la tigaie si ouale se amesteca putin in tigaie doar de 2 ori asa,sa ramana totusi moale,sau cum am vazut eu kiymaly menemen care in afara de legume la tigaie contine si carne tocata ...

Poza de pe net

post-405-15009782575594_thumb.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=krbNqknlw94

https://www.youtube.com/watch?v=GlTi11hyw8s

Capodopera mea :pupic:

post-405-15009779127229_thumb.jpg

post-405-15009779183776_thumb.jpg

post-405-15009779262287_thumb.jpg

Eu am pus de la mine putere feta ,masline,si lipie cumparata

post-405-15009779385976_thumb.jpg

post-405-15009779450584_thumb.jpg

post-405-15009779530371_thumb.jpg