Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce ati gatit astazi?

Featured Replies

Azi ,vineri,zi din ciclul ''toate mi se-ntampla numai mie'' :floare: ..nu vreti sa stiti ce zi am avut...nici mie nu-mi vine sa cred ,acu' ca ma gandesc .. =)) ..Sheful cel mare (Ale' pe numele lui) vru pizza,nu ma asteptam la asa cerere dar am facut si eu cu ce resturi aveam...intr-o ora,era pe masa :floare:

post-405-15060796278436_thumb.jpg

Azi ,vineri,zi din ciclul ''toate mi se-ntampla numai mie'' https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/dry.gif ..nu vreti sa stiti ce zi am avut...nici mie nu-mi vine sa cred ,acu' ca ma gandesc .. :floare: ..Sheful cel mare (Ale' pe numele lui) vru pizza,nu ma asteptam la asa cerere dar am facut si eu cu ce resturi aveam...intr-o ora,era pe masa :floare:

Fată, zici că-i de la pizzerie, așa bine arată! Pot să mă fac și io șefa ta? Pot-pot? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif

Azi ,vineri,zi din ciclul ''toate mi se-ntampla numai mie'' https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/dry.gif ..nu vreti sa stiti ce zi am avut...nici mie nu-mi vine sa cred ,acu' ca ma gandesc .. =)) ..Sheful cel mare (Ale' pe numele lui) vru pizza,nu ma asteptam la asa cerere dar am facut si eu cu ce resturi aveam...intr-o ora,era pe masa :floare:

Fată, zici că-i de la pizzerie, așa bine arată! Pot să mă fac și io șefa ta? Pot-pot? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif

Mai intrebi?! =)) :-* sigur ca poti,asi vrea eu sa am asa o sefa =))

Azi domnu' Geany e de scarbici',nu ma asteptam ca Ale sa vrea pizza(adevarul ca nu i-am mai facut demult(cel putin de-o saptamana =)) )asa ca am facut cu ce aveam prin frigi',drojdie am pus de la plic ,lucru pe care de obicei nu-l fac,am copt-o pe dosul tavii ca sa iasa subtire si crocanta..Vecinii mei de palier sunt in curatenie,eu fiind la vesnica dieta ,le-am dus-o lor ,calda(ca sa nu ma tempteze'') :floare:

Tot io' :floare:

Am inabusit bine cuburele din carnita de porc,cand era aurie am pus o ceapa taiata mare,ciupercute congelate feliate de la profi 2 lei punguta,cateva fasiute de ardei copt rosu si galben,usturoi,ardei iute patrunjel maruntit ,pe pat de mamaliguta moale...

post-405-15064201924407_thumb.jpg

Aceeasi Marie' cu alta palarie =))(pe principiul nimic nu se pierde,totul se recicleaza :floare: )..am lungit totul cu niste smantana,am taiat mamaliguta dupa cum se vede si am turnat totul fierbinte peste ea,am mai pus si usturoi si ardei iute in sos ca sa-l fac mai picant,si ceva patrunjel verde tocat deasupra si asta ie'' :floare:

post-405-15065056749338_thumb.jpg

Desert,clatite =))

Aceeasi Marie' cu alta palarie =))(pe principiul nimic nu se pierde,totul se recicleaza :floare: )..am lungit totul cu niste smantana,am taiat mamaliguta dupa cum se vede si am turnat totul fierbinte peste ea,am mai pus si usturoi si ardei iute in sos ca sa-l fac mai picant,si ceva patrunjel verde tocat deasupra si asta ie'' :floare:

Desert,clatite =))

Dar știu că ești inventivă! Bine, dacă-n afară de mine, ar mai mânca CINEVA (pe numele mic-Mofturici), și eu aș fi făcut. Dar cum am făcut 2 litri de supă de roșii și mănânc singură din ea, sunt în grevă: nu mai gătesc!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gif

zucchini cu usturoi și mentă

post-1215-15020418448769_thumb.jpg

Bun asa! Ai fi putut renunta la usturoi :floare:

Spaghete de dovlecei :floare:

Dovlecel dat subtire prin mandolina si trantit in tigaie cu ceva ulei de masline si dat drumul la foc/curent.

post-102-1506528135276_thumb.jpg

Cand e aproape al dente se adauga o lingura de smantana si se amesteca bine. Apoi se adauga menta multa tocata.

post-102-15065282058146_thumb.jpg

Se da de pe foc si se manca garnitura la o friptura de miel facuta la gratar.

post-102-15065282845448_thumb.jpg

Geany mi-as inmuia painea in sosul acela :floare:.

Vazand reteta ta Dragos m-am decis sa imi cumpar si eu instrumentul pentru facut spaghete de legume.

Vazand reteta ta Dragos m-am decis sa imi cumpar si eu instrumentul pentru facut spaghete de legume.

Bun asa!

Geany mi-as inmuia painea in sosul acela =)).

:floare: e exact primul lucru pe care-l fac si eu :floare:

Azi am facut o salata de vinete.

Desert,clatite =))

Dar știu că ești inventivă! Bine, dacă-n afară de mine, ar mai mânca CINEVA (pe numele mic-Mofturici), și eu aș fi făcut. Dar cum am făcut 2 litri de supă de roșii și mănânc singură din ea, sunt în grevă: nu mai gătesc!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gif

Mmm o supita de rosii eu nu asi refuza niciodata =))

Spaghete de dovlecei :)

pina acu le-am mincat doar crude ca salata sau fierte putin impreuna cu spaghettile normale, o sa incerc si varianta ta

In seara asta

tartine cu brinza fontina

crostinifontina.jpg

tarta sarata cu aceeasi brinza, 2 oua si coditele de la fenel fierte in prealabil, lapte

torta salata.jpg

dovlecei si carne tocata de pui coapte in slowcooker cu suc de rosii

zucchinecarne.jpg

• 2 weeks later...

Woaw ce m-asi infinge in tartinele alea cu fontina!!! :(

Am avut un pilaf cu legume si parjoale(piftele :D )

post-405-15077136895846_thumb.jpg

Azi soare frumos,chef de poze :( preferatele hunilor,pulpite dezosate,trase la tigaie rumenite stropite cu vin si parfumate cu ceva usturoi ,si sa fie si pe gustul meu,pus ceapa taiata mare si ciupercute intregi...

post-405-15077137872626_thumb.jpg

Cu piure si salata verde cu ridichi

post-405-15077138197153_thumb.jpg

Desert Gogoase' :)

Budinca de conopida cu branza sarata, conopida pane (vreo 8 bucatele, dar mai iau sa fac. Au placut lui Mofturici)

Puple dezosate pane (un fel de snitele) cu cartofi prajiti.

Ciorba a la greque din tartite de curcan

Gratin de conopida si brocoli (ca sa ma asortez cu Zoazo)

Chec sarat cu dovlecei, sunca, cascaval si masline

Fripturica de porc la tava.

Gratin de conopida si brocoli (ca sa ma asortez cu Zoazo)

Si io fac asa ceva si e bun rau!

Poze urate direct de la locul comiterii faptei :) ,lasagne

post-405-15078941145352_thumb.jpg

Si primele sarmalute cu varza murata,cumparai varza murata de la o tanti din piata de la care cumpar mereu,mijlocul nu era inca murat dar primele foi le-am putut rula la sarmale,o sa iau de la ea un bidonas de moare si o sa tai miezul fideluta sa-l mai las intr-un borcan la murat pt. salata(desi merge bine si la o varza calita la o adica)..abea le-am pus la foc,da miros frumos rau :) ..

post-405-15078942246373_thumb.jpg

P.S :)

post-405-15078998317672_thumb.jpg

• 2 weeks later...

Pate din ficat de cod,

Supa-crema de ciuperci cu crutoane,

Tocanita de inimioare cu mamaliga,

Salam de biscuiti.

Asa, de toamna intunecata...

Sambata: ciorba cu perisoare si ardei umpluti

Duminica: pui cu ciuperci si smantana (Geanny e "divina") si placinta cu mere.

Ma bucur daca te-am inspirat Zoazo' :sad3: :-*

La mine inspireishan' nexam :drool: asa ca am recidivat cu lasagnea',foi ramase in pachet cam putine,asa ca am mai pus ceva strat de carlionti deasupra (fusilli) .inprovizeishan' deci sa nu cumva sa intrebati reteta :71: ...da' oricum bune rau,hunii multumiti..in casa intunericios,afara ploios ,asa ca merge..in rest sa mor io' daca stiu ce am mai avut zilele trecute :o ..tre' sa-i mai intreb pe huni ca io' iar sunt la flamanzeala... :o

post-405-1508838646185_thumb.jpg

post-405-15088386546576_thumb.jpg

P.S Rulada Adrianei arata woauu :angryfire: super apetisanta..

Flori de dovleac umplute cu ou, cartofi, sunculita si brinza

Ce te invidiez! La noi n-am gasit niciodata flori de dovleac...

Astea erau pe dovlecei, nu cele care cresc singure, e o diferenta de gen intre ele dar n-o stiu :angryfire:

Si cum erau toate perfecte si frumoase semn ca dovleceii erau abia culesi, mi-ar fi parut rau sa nu le folosesc (mai ales ca le cumpar direct de la producator deci stiu de unde vin), asa ca am stat si le-am pigulit bine pe fiecare sa le curat si apoi le-am umplut, cred ca e prima oara cind reusesc sa fac ceva decent cu ele. Mi-au mai ramas citeva pe care le-am umplut cu urda si ou, dar astea cred ca sunt mai bune.

Asta e si prinzul nostru de azi la pachet :drool:

Aici se gasesc si la supermarket in cutiute doar flori dar e drept ca nu intotdeauna, plus ca sunt extrem de delicate.

Deci asta ar fi fost un mod de a folosi resturile.

Cu celelalte resturi adica cotoarele de la broccoli si de la conopida, frunzele de la conopida si ramurile verzi de la fenel, am facut "minestrone"