January 8, 20188 yr comment_243188 sa se consemneze ca alaltaieri facui uo mamaliga si ma arsai la mina ca sari pasatu' ala mnez ... Report
January 9, 20188 yr comment_243191 sa se consemneze ca alaltaieri facui uo mamaliga si ma arsai la mina ca sari pasatu' ala mnez ... Tot e bine ca nu te arsasi pe gatlej... Report
January 9, 20188 yr comment_243192 Resturile de aseara erau "pizzoccheri", pregatite in prealabil, aseara numai puse la cuptor sa se incalzeasca si topeasca brinza Report
January 9, 20188 yr comment_243194 sa se consemneze ca alaltaieri facui uo mamaliga si ma arsai la mina ca sari pasatu' ala mnez ... Numa' cine nu munceste nu pateste ,vazui si 2 shtrunfi frumosi foc (pe la topicul cu animalutze ,langa ham-ham) sa-ti traiasca sa fie sanatosi Si ca sa revin on topic,azi avem soare (dupa pana de curent de aseara ,care a durat destul de multisor pot sa spun) asa ca la cererea publicului larg format din Ale' si domnu' Geany avuram omleta Si pilaf cu pulpite dezosate (si salata pt. je' ca iar ma pali mustrarea de cunostinta de cauza,ca de sarbatori ,imi facui de cap,acu lacrimile de crocodil ) Report
January 9, 20188 yr comment_243196 sa se consemneze ca alaltaieri facui uo mamaliga si ma arsai la mina ca sari pasatu' ala mnez ... Tot e bine ca nu te arsasi pe gatlej... vai, da' eu nu beau mamaliga ... Report
January 10, 20188 yr comment_243200 Desi la dieta promit sa revin cu "ale noastre":Low carb, low fat, low papa, low bla bla. Report
January 14, 20188 yr comment_243212 Pe linga toate celelalte facute ieri si azi am facut o salata de vinete superlativa si in seara asta ardei cu smintina si mamaliga Report
January 15, 20188 yr comment_243213 Fara poze, caci nu sunt ca voi de indemanatica:- supa de gaina cu taietei de casa- salata de boeuf fara boeuf, cu pui- copanele umplute la cuptor Report
January 15, 20188 yr comment_243214 Fara poze, caci nu sunt ca voi de indemanatica: -bors de porcule-pulpe de cocos scazute, cu radacinoase si sos de usturoi - creativitate maxima , a decretat omu' -orez sarbesc in zeama de cucos-racituri din aceeasi oratanie-ciuperci cu smantana-pateu de porc-tochitura si-o placinta cu urda, da' am indulcit-o Report
January 15, 20188 yr comment_243215 Pai daca e fara poze am facut pe linga salata de vinete si mamaliga cu ardei cu smintina:- o fripturica mica- pirjolute micute micute cu putin vin- salata "scarola" in tigaie cu hamsii si usturoi- pastai in tigaie si apoi dovlecei in tigaie- fenel si conopida fierte fiecare in oala ei- ragu si de consecinta lasagna si paccheri la cuptor cu ragu si besciamella- cirnat cu cartofi la tigaie ca in ceaun- ficat de vita la tigaie ca pe gratar- supa din aripi de curcan in care o sa pun tortellini sau canederli Report
January 16, 20188 yr comment_243218 Doamnelor, m-ati batut si la "fara poze"... ati gatit, nu gluma!M-as invita la masa voastra, ca prea ati facut papa bun, dar sunteti departeeeeeeeeeee. Report
January 16, 20188 yr comment_243220 Ce harnicute ati fost! Eu inspirata de ardeii cu smantana ai Adrianei ,am facut pastai cu smantana (cu mamaliguta pt. unii ) Si doar cu salata pt. altii Report
January 17, 20188 yr comment_243221 Azi intunericeala,plictiseala,asa ca am reciclat de prin frigi' ...un fel de 2 feluri aluat ca de saratele cu toping pizza sau simple.. Eu am folosi o cesuta mica de cafea cu capacitatea de aproximativ 70 de ml. ,deci 1/4 cubulet de drojdie (24/ 4= 6 gr. drojdie proaspata) am pus cu o lingurita de zahar si 4-5 linguri de apa calduta la crescut 10 min.,1 ou ,1 cescuta de vin alb,1 cescuta de smantana,1 cescuta de margarina moale,1 cescuta de branza de burduf,iute de oi, 1 lingurita de mac,1 lingurita de praf de copt,faina cat cuprinde,dat la rece juma de ora in folie de plastic ...Toping sos pizza,cascaval afumat si ne.,putin parmezan,fulgi de ardei iute,cateva cuburele de salam si oregano uscat de la plik, Sexiune Si din capete simple cu mac Bune rau rapide si ieftine cu ce ai ,iese o tava mare de aragaz plina/inghesuite super langa o bere rece (pacat ca-s la dieta..iar ) Report
January 20, 20188 yr comment_243225 Giani, de care fasole verde folosesti? la borcan, congelata?Eu m-am lasat convinsa de-o batranica si-am cumparat putina fasole verde congelata, da-aia la kil. Ca ea lua ptr o ciorca si-a zis ca-i buna. Mie mi se pare cam rigida, adica-i simt si teaca si boabele si coaja aia din interior...nu prea ma incanta. pe om l-a muscat un caine asa ca 5 zile de meniu fara sare (ca face un tratament)peste copt, oua, supa de curcan,legume la tigaie, branza de veci...de-astea. Report
January 20, 20188 yr comment_243226 Draga Motzulin',in primul rand multa sanatate domnului (mie imi e tare frica de caini,desi mi-s f. dragi) Pastai sunt aici aproape de mine la un magazin,congelate la kg. pui cu causul cat vrei,am luat de 3 lei o gramada,galbene am luat eu,f.f fragede si dulci si bune,se vad si in poze ,sunt tubulare,si subtirele,nu se simte nici o cojita nimik,eu am inabusit o ceapa in ceaunel,si cand a fost aurie am pus pastaile asa congelate,ele s-au inmuiat lasand si putin apa lor,in acest punct fie puneam sos de rosii sa le fac cu sos,fie de data asta am pus putin lapte si smantana putin usturoi tocat marunt si piper ,putin marar uscat de la plic,si la sf. un pic de faina ca era totul scazut asa ,am lasat cat a mai fiert si faina si gata,eu am luat de mai multe ori pastai de acolo,ba am si la punguta in congelator sa mai pun intr-o ciorbita cateva cand vreau Azi sunt singura cu Ale' ca domnul Geany e de scarbici' doshjpa' de ore,lui Ale am sa-i dau piure de cartofi cu o pulpita de pui,eu o sa-mi fac o mega salata,doar asa pot sa mai tin si eu un pic de dieta ,ca in rest cu hunii mei e cam grele' Report
January 20, 20188 yr comment_243227 Giani, voi da o sansa si celei galbene, eu am luat de-aia verde acum.Intre timp, fripura de porc la gratar, superfasolea verde si salata verde/rosii/castraveti/praz, totul nesarat, vis! Report
January 20, 20188 yr comment_243229 Giani, voi da o sansa si celei galbene, eu am luat de-aia verde acum.Intre timp, fripura de porc la gratar, superfasolea verde si salata verde/rosii/castraveti/praz, totul nesarat, vis! Moțu, aia verde și proaspătă e mai crocantă! Mama a pus galbenă în grădina și-apoi la conge. Dar opărită.Varză călită cu ciolan afumat. Cumpăat din Gura Râului-Sibiu. Afumat de om acasă. Are un gust...Varza de la mama. Report
January 20, 20188 yr comment_243231 Draga Motulin',parerea mea e ca poti nimeri si pastai galbene cu cojita tare si care se simt boabele asa cum ai patit tu,pt. ca nu au fost de calitate(au fost batrane cum se spune,..nu au fost culese la timp sa fie fragede si bune)Eu am patit des la mazare boabe,chestia asta,dar stiu un mic secret,de la doamna mea din Italia ,ea m-a invatat ca mereu la mazare sa scrie pe pachet mazare fina,la fel e valabil si la pastai.Ei ii placea de la o firma din Italia Findus,se numesc ''pisselini primavera''Findus Tare fragede si bune Sunt si la noi pachete pe care scrie mazare fina(cateva exemple la nimereala de pe net) Si Bonduel scrie mazare verde fina Si la pastai ..extra fine daca observi la eticheta scrie in colt ''fasole verde pastai intreaga fina'' Cand gasesti o firma de care esti multumita cumpara de la ei ca sa nu ai surprize,eu de la magazinul meu mereu am luat de astea la kg. ca stiam ca sunt bune ca mai luasem,dar la altele cine stie?! Scuzati off topicul dar poate o mai fi de folos cuiva Report
January 22, 20188 yr comment_243236 Tot ce vedeti e gatit azi..din pacate.. ragu Snitele Ghebe la ceaun cu ceapa si usturoi Carne din porc crescut de tara cu carnaciori semiafumati Rezulta ca trec din nou prin perioada ''toate mi se-ntampla numa' mie' '',a trebuit sa-mi schimb frigiderul,comandai pe net o combina inox,conforma cu dimensiunile care-mi veneau mie(ca la mine e mic inghesuit,gheul, etc...)a ajuns de la Bucale' f. bine.e f. frumoasa,f. faina atata numa ca nu raceste de nici o culoare ,nici frigi' nici congi',asa ca facem retur dar mai dureaza,eu deja stau cu toate cele pe balcon de 2 zile,noroc ,ca e frig afara si ninge la noi,sper sa tina jmecheria''..eu urasc sa risipesc sau sa arunc mancare,doamne feri',asa ca sper sa bobineze hunii mei la greu ..fac si eu haz de necaz,adevarul e ca mi-e ciuda de mor,da mna' ce sa fac acu'?!..o patzii,o patzii.. Report
January 22, 20188 yr comment_243240 Tot ce vedeti e gatit azi..din pacate.. ragu Snitele Ghebe la ceaun cu ceapa si usturoi Carne din porc crescut de tara cu carnaciori semiafumati Rezulta ca trec din nou prin perioada ''toate mi se-ntampla numa' mie' '',a trebuit sa-mi schimb frigiderul,comandai pe net o combina inox,conforma cu dimensiunile care-mi veneau mie(ca la mine e mic inghesuit,gheul, etc...)a ajuns de la Bucale' f. bine.e f. frumoasa,f. faina atata numa ca nu raceste de nici o culoare ,nici frigi' nici congi',asa ca facem retur dar mai dureaza,eu deja stau cu toate cele pe balcon de 2 zile,noroc ,ca e frig afara si ninge la noi,sper sa tina jmecheria''..eu urasc sa risipesc sau sa arunc mancare,doamne feri',asa ca sper sa bobineze hunii mei la greu ..fac si eu haz de necaz,adevarul e ca mi-e ciuda de mor,da mna' ce sa fac acu'?!..o patzii,o patzii.. Da nu-l mai ai pe cel vechi? Report
January 22, 20188 yr comment_243242 Nu-l mai am ca l-au ridicat tot ei,la insistentele noastre nu aveam de unde sa stiu ca voi avea surprize cu asta nou! Report
January 23, 20188 yr comment_243243 Vezi si tu partea plina a paharului: daca era in luna iulie?O puneai la greu... Report
January 23, 20188 yr comment_243244 Vezi si tu partea plina a paharului: daca era in luna iulie?O puneai la greu...Daa! asa e! e rau da' se putea si mai rau inca nu au venit nici sa-l ridice pe asta,apoi dureaza sa-l duca la Bucuresti inapoi sa se sesizeze defectiunea,si abea apoi imi trimit altul inapoi,cica poate dura 14 zile La noi incep sa curga stresinile,deja s-a mai incalzit ! Cel mai rau mi-ar fi parut de ghebe,ca-mi si plac f. mult,(eu azi asta am mancat,)si stiu cat de greu sunt de cules,si de curatat,oparit etc...si de carnita de porc primita de la tzara,cu carnaciorii si alte alea ,ca stiu cat de greu se creste si se prepara toate alea,asa incat chiar ar fi fost o mare risipa... Azi am vazut la emisiunea mea preferata prova del cuocco pe rai uno,o reteta care m-a inspirat...http://www.ricetteintv.com/huevos-locos-di-david-povedilla/...nu chifla umpluta ci acel spezatino ,(a aurit ceapa a pus carnita de porc cuburi a pus ardei sos de rosii si mazare totul scazut asa in tigaie,deci nu e mancarica noastra de mazare cu carne din cratita e mai alfel') o sa fac si eu...inca un exemplu http://www.cucinarecreare.it/?p=1191 Report