Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce ati gatit astazi?

Featured Replies

• 2 weeks later...

eu aseara, avind un rest de mincarica cu sos de rosii facuta in slowcooker aveam chef de mamaliga dar n-aveam nici timp nici chef sa o fac traditional.

asa ca am facut-o cred, pentru prima data cel putin precum cantitate, in mo

a iesit surprinzator de decent

spezzatino_polenta.jpg

Ce-am gatit eu aseara, ca azi abia acum am ajuns acasa de la serviciu :lol:

Tartine cu unt si peste sarat

post-174-0-04678800-1538151067_thumb.jpg

Si bors de vitel cu taitei de casa

post-174-0-53897100-1538151109_thumb.jpg

Pai e simplu de tot:

Pieptii de pui feliati ii pun intru-un castron mare, adaug cam 4 linguri de ulei de floarea soarelui la3 kg de carne, 1 ou batut, praf de pui la grill ( e paprica cu sare si cateva mirodenii) , praf de usturoi. Las cam 5-10 min sa intre aromele, tavalesc carnea prin pesmet si le aranjez pe hartie de copt pe tava de cuptor . Le dau la cuptor preincalzit 180 de grade cam 7 min pe fiecare parte depinde de cat de grosute sunt feliile. Le scot si am grija sa le pun pe un capac plasa ca sa nu faca condens si sa se inmoaie. Gata.

Eu fac cam 3 kg de snitele in fiecare saptamana si mu s-a acrit de mirosul de prajeala , asa ca mi-a dat prin cap sa le fac la cuptor. Mai sanatos, si mult mai rapid. :lol:

Nu azi, fiindca e prea de dimineata, ieri:

- supa de pui cu taietei de casa,

- mancarica de fasole verde (am gasit la Auchan o fasole congelata foarte subtirica si frageda de la Edenia),

- pilaf de pui

- chiftelute din carnea si legumele din supa (pe principiul "totul se transforma).

La noi e cald si bine ,inca putem manca pe balcon la soare(balconul e inchis) asa ca nerusinari ,cereri de la domnu' Geany :rolleyes: are niste pofte de zici ca e insarcinat :floare: insarcinat cu probleme de serviciu ,normal,...pai ce credeati?! :hungry:

Pui la ceaun asta e ce-a mai ramas din el la poza,direct din ligheanul in care fusese servit,cu mujdei si mamaliguta

post-405-0-57678700-1539079986_thumb.jpg

post-405-0-77049300-1539079996_thumb.jpg

In ceaunul cu grasime fierbinte dupa ce am scos cu paleta bucatile de pui eu mi-am pus niste ciupercute brune (champinioane'')...MMMM Bune rau cu mujdei si mamaliga ! :floare:

post-405-0-71423600-1539080006_thumb.jpg

Azi din resturi de branza si cuburele de carnita de carnaciori ceva slaninuta,bulz pt. domnul Geany ca e topit dupa asa ceva(poze nashpa ca e soare puternic si a trebuit sa ma ascund dupa verticale ca altfel te zgaria la cretina''...aaa!!! asta retina ,voiam sa zpun' =)) scuze!!

post-405-0-39796300-1539080016_thumb.jpg

post-405-0-61970200-1539080025_thumb.jpg

post-405-0-51804300-1539082362_thumb.jpg

Edited by Geany

Geany, merci de inspirație! Mi-a fost așa de poftă de mămăligă cu ceva, că am făcut și eu, chiar dacă eu n-am mîncat :boohoo:

Am luat cîrnați de vită și oaie, brînză de burduf, am pus unt, smîntînă... voiam să fac și ouă, dar bine că m-am oprit, era parcă prea mult. A, și castraveți murați.

mamaliga cu cirnati.jpeg

Pentru mine salată cu frunze, roșii, ardei, telemea de vacă și un dressing din iaurt, ulei de măsline și oțet balsamic. Nu mămăligă, nu cîrnați :cheers:

salata.jpeg

Stiu ce spui draga Carmella,si eu am mancat prima oara doar ciupercute si azi la cuptor facut precum vinetele alla parmigiana,dar eu am pus asa sos de rosii pe fundul tavitei,rondele de vinete prajite inatai si scoase pe hartie absorbanta si le-am intercalat ,gen solzi de peste cu rondele de rosii proaspete,rondele de ceapa proaspata si asta, si rondele de ardei,deci doar rondelele de vinete fura prajite in prealabil ,si presarat cu oregano uscat de la plic,fulgi de ardei iute,putina sare iar stropit cu soso de rosii,pus putin parmezan (ca nu mai am nu de alta) si dat la cuptor...asa de bune sunt!!! ...mai am si pe maine ,o sa le incalzesc putin si pun pe paine prajita sa fac ,ceva ca niste bruschete...Si salata ta arata f.f. apetisanta...O sa-mi fac si eu pofta cat de curand cu pastele aglio olio peperoncino,fusei azi la lidl,luai una alta ,dar nu am gasit paste cu condiment alaturi,dar mi-am amintit ca hunii mei nu vor ,ierburi si destea ca domnul Geany le numeste parfumuri si in opinia lui strica mai mult mancarea,asa ca oricum nu-mi serveau si paste am de alea bune din Italia...in opinia mea si ii place mult lui Ale' sunt f. bune de la lidl,foile de lasagnia,4 lei cutia dar eu fac de 2 ori dintr-o cutie asa ca in opinia mea chiar merita si-mi plac,in rest mai erau rosii uscate si simple si in ulei,pizza iataliana congelata 9,99 lei sau ceva de genul,paste cu spanac(culoare verde) si paste in 3 culori,chiar si cu negru de sepia, deshtia :boohoo:

Chiar ma bucur daca te-am inspirat... :cheers:

Hahaha ! imi cer scuze,dar recitind mesajul meu imi dau seama cum tot o trag eu cu ''in opinia mea'' ''in opinia mea'' :cheers: ideea e ca eu daca recomand ceva,un produs sau o reteta,vreau sa specific,clar ca e doar dupa gustul meu sau alor mei sau dupa bugetul meu,si poate altii care incearca sa nu fie dezamagiti sau sa nu le placa in sensul ca sa nu fie pe gustul lor ,si de asta :boohoo:

Despre legumele la cuptor despre care v-am povestit ieri,jur ca daca asi fi facut poza ieri ar fi iesit mai bine,acum arata de parca ar mai fi fost mancata o data :cheers: dar zau ca e buna rau,tocmai deaceea o si postez ,sper ca nu veti arunca cu ''Petre'' dupe' mine :boohoo:

post-405-0-52015400-1539164011_thumb.jpg

Azi pe paine prajita( gen bruschete)

post-405-0-60418800-1539164099_thumb.jpg

Dar merge foarte bine si de condimentat paste cu ele :cheers:

Geany, bultz-ul ala .......mmmarata tare bine :cheers:

E facut doar din resturi,atat de branzeturi cat si bucatele de carnita,de carnaciori,de cateva fasiute de slaninuta ,chiar nu am cumparat nimic special pt. el,doar am golit de prin frigider :boohoo: (Vasul de sticla rezistent la foc e cu capac si l-am primit cadou de la tanti Aurica de la Asau )bulzul e printre preferatele sotului ,asa ca il rasfat de cate ori pot ! ma gandesc sa cumpar un vas de ala special pt. bulz...

post-405-0-23680200-1539198522_thumb.jpg

Asta fusese comandat de el la un local si a fost o dezamagire,i-a cazut greu,f. gras,slanina aia am gustat si eu o bucatica scartaia in dinti...brr!! si oul parpalit,el a spus ca nu se compara cum ii fac eu acasa ,asa ca trebuie sa-mi cumpar si eu o chestiuta de asta...

poza nedemna de arta culinara, dar... mi-era pofta de mancarica de gulii cu ceva proteina, da' sosul sa fie mult si alb... si fu alb si din belsug :boohoo: (de la smantana, proteina e un salam picant, bine picant)

post-142-0-16403400-1539279322_thumb.jpg

Azi la orele unshpe' trecute fix =)) abea coboram la magazinasul meu din spatele blocului la cumparaturi,ca ma luasem cu shmotrul si zau ca nu stiu cand zboara timpul asta ;) asa ca hunii mei au ajuns f. flamanzi la ora 1 ,nici nu am crezut ca o sa mai trag poze dar aveam camera foto deja pregatita asa ca scuzati pozele dar sunt facute direct de la locul comiterii faptei :cheers:

Salata de vinete cu rosii dintralea buneee,ca inca mai sunt ;)( poza direct din lighenasul unde am frecat salata ca asta e,acolo ne-am balacit,inca e calduta mai tarziu va fi mai buna,desi domnul Geany spune ca acum ii place asa calduta :boohoo: servita cu paine neagra )

post-405-0-54298300-1539343073_thumb.jpg

Dovleceii mei patrunjel si usturoi ...

post-405-0-00825300-1539343116_thumb.jpg

Dar doar garnitura ca trebuia si fleicuta de ceafa de porc conform hunilor mei,si Ale a servit cu cartofi prajiti,aici o pozica de grup asa ca idee :cheers: ...ca la noi fiecare mananca altfel,eu de ezemplu' m-am delectat doar cu salata de vinete si ceva dovlecei...

post-405-0-47332000-1539343124_thumb.jpg

Desert un checulet rapid cu iaurt(1-2-3) il pun la dulciuri...