October 24, 20187 yr comment_244122 1. 2. 3. 4. Legenda------------1. Loat pept de curcan, taiat bucati, perpelit in tigae in oloi de olive2. Pus diverse fasoli la indemana. Dupe ce s-o perpelit carnea, scos, pus deoparte. Ce s-a prins pe fundul tigaii de fer (ca se mai prinde uneori si nu e rau) am "deglasat" cu niste vin spumos (n-am avut altceva la indemana). Apoi am trantit in tigaie fasolile verzi diverse si le-am calit si pre dansele.3. Dupe ce se muie fasolea am adaugat carnea, ceva ai taiat feliute, ceva cimbru uscat (cat mai mult, dupa gust), si la foc mic + inca ceva spumos le lasai sa se pupe.4. Am trantit deasupra fo trei linguri zdravene de smantana, mestecai bine si lasai sa mai dea cateva clocote tot pre foc mic spre mijlociu, cu bataie spre mic. Asta facui acum. Da o sa fac altceva ca sa manc ca ce facui acu' o sa manc maine ca sa le dau vreme sa se pupe si altele. Ah, ce o sa manc astazi? Puse in cuptor cat mai sus fix sub gratar (e cuptor jmecher) ... atentie, aiul e doar zdrobit si necuratat de foi... de ce? de chichi de michi.... totul fiind stropit cu oloi de olive... Poate mai stropesc si cu ceva balsamic invechit... Iara dupa ce se fac, la manc ca garnitura la niste carnati veniti din Romanica, prajiti, fara mofturi, in tigae. Edited October 24, 20187 yr by dragos Report
October 24, 20187 yr comment_244124 Garnitura de legume arata intr-un mare fel sunt destul de bine copti morcovii sau mai semi,asa,ceva intre,comsicosa'?! Edited October 24, 20187 yr by Geany Report
October 25, 20187 yr comment_244125 Garnitura de legume arata intr-un mare fel sunt destul de bine copti morcovii sau mai semi,asa,ceva intre,comsicosa'?! Sunt taman buni. Trebuie, insa, avut grija ca rosiile se fac mai repede decat morcovii asa ca rosiile se adauga mai tarziu putin. Report
October 25, 20187 yr comment_244126 Garnitura de legume arata intr-un mare fel sunt destul de bine copti morcovii sau mai semi,asa,ceva intre,comsicosa'?! Sunt taman buni. Trebuie, insa, avut grija ca rosiile se fac mai repede decat morcovii asa ca rosiile se adauga mai tarziu putin.Pai de asta ma intrebam si eu,ca acele legume au puncte de coacere diferite,mie si ceapa coapta imi place la nebunie,vad ca ai pus si tu ! Arata f. apetisant pt. gustul meu cel putin, garnitura ta de legume! Report
October 25, 20187 yr comment_244127 Musaca...din nou! pt. maine planuiesc o fasole,batuta (facaluita) cu carnati...asta daca nu m-oi razgandi pana atunci Report
October 27, 20187 yr comment_244144 Mama ce de bunataturi aici...? Noi am aprins iar cuptorul si am facut focaccia si am incercat si o bucatica de carnita de vaca, ce a iesit nemaipomenit de frageda ( cu ajutorul termometrului) Report
October 29, 20187 yr comment_244163 Adrianaaa vreau si euuuu....Daaaaa!Bine ca n-a pozat si sectiunea, ca ar fi fost aici "corul cersetorilor"! Report
October 31, 20187 yr comment_244166 Arata super placinta Azi pt. domnul Geany o radauteana (facuta fix precum ciorba de burta dar cu pui,https://forum.artaculinara.ro/topic/1891-ciorba-de-burta-geany/) nu am dezosat carnea pt. ca ii place sa roantzaie la oase asa ca e un soi de radauteana alla Geany,pe placul lui domnul Geany atata vreme cat el e fericit ... I-am servit ca la restaurant oliviera..smantana,paine prajita si ne' ,ardei iuti alea alea,''auzi bre' ia' ca ti-o iei in cap deacu' PT. mine si Ale' am facut separat ciorbita de pui simpla,neusturoiata etc.,spuneti si voi acu' daca nu prea le caut eu in coarne sau nu?! de nu mi s-or urca in cap sa-mi spuneti mie cutzu' oi merge cu ei la vreun restaurant si or da cu ospatarul de pamant de nu i-o servi adecvat P.S Ma bantuie niste ardei umpluti acum cat mai sunt,sa vad cand ii comit .. Edited October 31, 20187 yr by Geany Report
November 3, 20187 yr comment_244174 Arata super placinta Azi pt. domnul Geany o radauteana (facuta fix precum ciorba de burta dar cu pui,https://forum.artaculinara.ro/topic/1891-ciorba-de-burta-geany/) nu am dezosat carnea pt. ca ii place sa roantzaie la oase asa ca e un soi de radauteana alla Geany,pe placul lui domnul Geany atata vreme cat el e fericit ... I-am servit ca la restaurant oliviera..smantana,paine prajita si ne' ,ardei iuti alea alea,''auzi bre' ia' ca ti-o iei in cap deacu' PT. mine si Ale' am facut separat ciorbita de pui simpla,neusturoiata etc.,spuneti si voi acu' daca nu prea le caut eu in coarne sau nu?! de nu mi s-or urca in cap sa-mi spuneti mie cutzu' oi merge cu ei la vreun restaurant si or da cu ospatarul de pamant de nu i-o servi adecvat P.S Ma bantuie niste ardei umpluti acum cat mai sunt,sa vad cand ii comit ..Geanny draga mea tu gatesti minunat necontenit....nu ti mai pune intrebari tu ai har la gateala si la cocolosit apropiatii! Report
November 3, 20187 yr comment_244175 Daa!! te pup si eu draga Verb'! Nu am comis inca ardeii umpluti,imi ramasese smantana de la ciorbita si am facut pui cu smantana(ciulama) cu mamaliguta,i-am dat si lui domnul Geany la pachet asa ca azi sunt singura cu Ale' si cum facem noi mishto de tati' spunem ca facem paaarrttyy (aka' ne facem de cap fara el singuri acasa,e gluma noastra) si ne facem shaorma ,(lui domnul Geany oricum nu prea-i place zice ca e gumoasa' ,de la lipie,dar lui Ale' ii place f. mult) dar maine fiind duminica am promis ca facem parttyy si cu tati ca sa nu mai fie gelos,cu o pizza ceva,mai vedem asa ca la noi fiecare cu gustul lui cu pofta lui dar fac in asa fel sa le fac tuturor pe plac , inclusiv mie ca sa fim intelesi Report
November 4, 20187 yr comment_244176 Hi hi hi! continui desi nu ar trebui azi trebuia sa fac pizza ,dar domnul geany venind de la scarbici' s-a pierdut prin vecini,sa instaleze programe la calaculator sau telefon etc. spunandu-mi ca sa-l astept pt. cumparaciuni' ca vine si el,stau eu..stau.. domnul Geany nexam'..cand in sf. am iesit la cumparaturi deja era f. tarziu ca la pizza aluat la crescut stat in cuptor etc,zic imi pare rau nu se mai poate,schimbam meniul din mers,o ceafa la tigaie cu cartofi si salata de rosii....zice'' sa nu faci cartofi de aia uscati'' (eu fac in ceaunel in ulei profund incins si-i scot pe hartie absorbanta,ies super in opinia mea )...asa incat,ceafa de porc la tigaie,cu cartofi la tigaie,cu mujdei si branza de burduf de oi,salata de rosii cu multe ceapa si ardei iute Asta am eu de tras mai mereu Report
November 4, 20187 yr comment_244177 Asta cu ”azi” din titlu mă dă peste cap, și de-aia nu postez și eu pe aici, că sînt mereu cu întîrziere Alaltăieri am făcut mîncare rece cu carne de iepure. Edited November 4, 20187 yr by Carmella Report
November 4, 20187 yr comment_244178 Asta cu ”azi” din titlu mă dă peste cap, și de-aia nu postez și eu pe aici, că sînt mereu cu întîrziere Alaltăieri am făcut mîncare rece cu carne de iepure.ai mixat ceapa de e asa de cremos sosul? Report
November 4, 20187 yr comment_244181 Asta cu ”azi” din titlu mă dă peste cap, și de-aia nu postez și eu pe aici, că sînt mereu cu întîrziere Alaltăieri am făcut mîncare rece cu carne de iepure.ai mixat ceapa de e asa de cremos sosul? Da, ăsta e modelul meu, de fapt din familia mea Ceapa înnăbușită cu ulei, apoi vin, apă, bulion, oțet balsamic, zahăr, sirop de rodie, tot ce am prins prin dulapuri, băgat blenderul în ea, pusă carnea prăjită ușor, cît să se rumenească, și băgată la cuptor vreo oră jumate. Cu foi de dafin și boabe de piper La final de tot măslinele. Report
November 5, 20187 yr comment_244183 OOoo ce bunatate Carmella!!! ..Gem?!! (https://forum.artaculinara.ro/topic/1547-mancare-rece/) Eu azi parjoale si,snitele din piept de pui doar cu salata de rosii cu multa ceapa si ardei iute,fara alta garnitura,maine le reciclez cu sos/marinate si piure de cartofi(cand sunt asa calde hunilor le place asa simple ) Report
November 5, 20187 yr comment_244184 Nu-mi ies pozele deloc ,dar daca am facut cuiva pofta,va servesc (doar virtual din pacate) direct de la locul comiterii faptei P.S Edit O ultima incercare ( e o ceata groasa la noi si frigg!! acum se ridica) mai mult de atat nu pot sa scot si pace Edited November 5, 20187 yr by Geany Report
November 5, 20187 yr comment_244185 Chiftea mare (polpettone) cu sos de ciuperci si piine prajita Report
November 5, 20187 yr comment_244186 Vaii cat de bine arata sosul de ciuperci! poti detalia putin,te rog?! Report
November 6, 20187 yr comment_244187 Chiftea mare (polpettone) cu sos de ciuperci si piine prajita Ce sunt alea mici si negre? Masline nicoises ori altceva? Report
November 6, 20187 yr comment_244188 Chiftea mare (polpettone) cu sos de ciuperci si piine prajita Ce sunt alea mici si negre? Masline nicoises ori altceva?Eu cred ca-s palarioarele de la ciupercute sau cel putin asa vad eu P.S Edit< azi m-am apucat de cartofi frantuzesti de la Bacau am pus la cuptor rondele de cartofi inabusite in prealabil la tigaia cu capac,turnat deasupra smanatana batuta cu 2 oua,niste muschi tziganesc fasiute,si casacaval razuit,sa vedem ce iese,ca si garnitura la snitelele de pui de ieri,si cu salata verde,sper sa fie comestibil,maine fac chiftelutele marinate cu piure sa i le marit lui domnu' Geany la scarbici la pachet Edited November 6, 20187 yr by Geany Report