February 12, 20188 yr comment_243339 am facut numai 4 kg ca sa incerc masinaria pe care am cumparat-o in Ro, Carnatii sunt mortali, dar pe mine m-ai dat gata cu masinaria. Zici c-ai luat-o din RO, de unde? Report
February 12, 20188 yr comment_243340 Adriana nu ar iesi cam baban? Ma gandesc ca poate tub de aluminiu pentru silicon ar fii mai ok pntru ca se si dechide pe ambele parti. Bellamama am cumparat din targul autovit din Vitan, Bucuresti Report
February 12, 20188 yr comment_243341 Pai tre sa iasa baban ca apoi se taie felii subtiri. Singura problema mi se pare scosul dupa ce se intareste.Ce e asta de care zici, tub de aluminiu pentru silicon? Report
February 14, 20188 yr comment_243352 Eu cu asta am facut pana acum carnati. Tulumva de la kitckenaid s-a potrivit de minune. Geany sapatmana trecuta a dat pofta de mamaliga peste mine si am facut la servici. Am innebunit pe toate fetele care tin cura de slabire. ???? Report
February 14, 20188 yr comment_243354 Geany sapatmana trecuta a dat pofta de mamaliga peste mine si am facut la servici. Am innebunit pe toate fetele care tin cura de slabire. Eh!Parerea mea e ca olea' de mamaliga nu face rau la nimeni,chestia e cu ce mai e servita,ca ''Ce- ul''ala ingrasa Report
February 16, 20188 yr comment_243358 Azi mazare Si branzoaice(nu am gresit topicul,cred ca pot fi puse si aici, ca sunt cu branza sarata si iute de oi,ca asa vru domnu' Geany',nu ma intrebati de reteta ca e din ochi,pe principiul poale-n brau la care am pus reteta la topicul poale-n brau,doar ca am redus zaharul la minim,si cu branza sarata si iute de oi si nu am mai impaturit si a doua oara unind colturile opuse ca la poale-n brau ci doar o data,ca sa iasa branzoaice,zic sa mai schimb si eu mna' ,pe principiul aceeasi Marie,cu alta palarie ,sau poate la mine o fi alta Marie cu aceeasi palarie?! ..mai stii?! ) P.S Fierbinti,apucate de-ti frigi buricele dejtelor'... Stati bre' hunilor,ca doar n-o dat tatarii!! Report
February 17, 20188 yr comment_243364 Wow, Geany branzoaicele arata bestial Merci (numa' bune de slabeala' ... ...ieri am mancat o portie de mazare si o placintoaca deaia calda,dar asta fu pe toata ziua,in afara de cafeluta de dimineata,dar tot am ramas cu remuscari de cunostinta de cauza... ...alte vesti bune am ca mi-a venit frigiderul si culmea si functioneaza de data asta,sunt f. multumita de el dar atata ca nu-s obisnuita cu rafturile din sticla,parca era mai practic cu gratare,sau oi fi eu mai inapoiata cu tehnologia,si taaddaa!! azi imi vin sa-mi monteze mobila de bucatarie la comanda,deabea astept ) Report
February 17, 20188 yr comment_243366 Si branzoaice ... Stati bre' hunilor,ca doar n-o dat tatarii!! bine că nu știu să fac așa ceva https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/read2.gif că aș fi fost regele hun și tătar la un loc https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/Demon08.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/ph34r.gif Report
February 17, 20188 yr comment_243368 Si branzoaice ... Stati bre' hunilor,ca doar n-o dat tatarii!! bine că nu știu să fac așa ceva https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/read2.gif că aș fi fost regele hun și tătar la un loc https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/Demon08.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/ph34r.gif ...Eu doar una calda ieri am halit,jur pa' rosu,si cu aia raman,ca stiam ca am azi oameni la munca ,ca si eu fac deshtia cand stiu ca am cum scapa de ele rapid sa mi le iau de sub nas,ca in rest eu cu dulciuri si altele nu prea sunt ,aka imi plac da' pot sa le rezistez usor,da' la astea nexam..acum sunt sechestrata in sufragerie ca domnu' Geany cu Ale' in frunte si cu oamenii se bat fund in fund in bucatarioara mea cutie de chibrite,naiba stie ce combina acolo,gauri peste gauri,domnu' Geany tot sta cu aspiratorul dupa ei si cu mopul,eu ca doamna ma dau pe net si tot ii indemnam sa-i servesc,ei nu si nu,pana a plecat seful lor dupa niste materiale si atunci abea au scapat si ei saracii la o tigara si sar si eu cu platoul cu branzoaice,acum bobineaza toti de numa Report
February 21, 20188 yr comment_243387 Fara poze ca fusei ocupata Snitele Fileuri de cod date prin malai si prajite (nu le recomand ca la dezghetat mi-au lasat o gramada de apa) Parjoale care mai apoi s-au transformat in Piftele marinate cu piure Si pe principiul> ''Ma intorc la tine iar si iar mare albastra''... Sarmalute cu vreo 2 ardei umpluti ... din nou Report
February 22, 20188 yr comment_243388 Azi sunt la capitolul reciclari,de la sarmalutele de mai sus mi-a ramas ceva carnita tocata,(ca nu am vrut sa fac multe) si s-a transformat restul de carnita tocata in sos ragu,pus intr-o lasagnia.. Si de la branzoaicele sarate cu branza iute mi-a ramas putina umplutura,pe care am inmultit-o cu putina telemea nesarata(ca deja era sarata si iute restul de umplutura),am luat un aluat de foietaj cumparat,congelat,ieftinica Edenia... Servite cu Sana Nimic nu se risipeste totul se recicleaza,consuma,... Report
March 4, 20188 yr comment_243408 Azi un fel de mai multe feluri sa-i spun tigaie picanta de pui cu legume?!..abar' n-am...imi ramasese 2 bucati de friptura rece din pulpite dezosate de pui,asa ca le-am taiat cuburi,am prajit separat o vanata micuta curatata pijama (zebra) taiata cuburi,idem un dovlecel,dat deoparte,pus in tigaie la inabusit o ceapa taiata julien,cateva rosioare cery ce le aveam si se cam trecusera(inmuiasera,ca le aveam mai demult)am mai pus sos de rosii,1 lingurita de bulion,un catel de usturoi tocat marunt,condimente(sare ,piper,cilli,enibahar,2 foi de dafin,putin rosmarin,la sf. putin oregano uscat de la plic)am imprietenit toate,cu carnite si legumele calite si tot,cateva maslinute,stropit cu putin vin,la sf. ca la shasushka,oua,lasat cu capac cat sa se coaguleze ourile',,,mai mult de scris decat de facut...servita cu painita mea cu cartofi facuta tot din piure de cartofi rece ce-mi ramasese(vechi de o zi,tinut la frigi'),am povestit la han..cam asta e P.S Edit> domnul Geany fiind putin ocupat (ca de cand cu ''renovarea'' e numa' cu tubul de silicon si surubelnite in mana toata ziua de dimineata pana seara )asa ca am avut timp sa ma mai joc cu ea,asa ca am presarat pe ea fierbinte fiind si niste branza iute de oi...daca aveam si niste patrunjel verde sa-l toc marunt sa-l presar deasupra la sf. ar fi fost super ,dar nu mai aveam desi puteam sa jur ca mai am,se vede treaba ca l-am folosit/pascut Report
March 4, 20188 yr comment_243409 Pizzette di melanzaneo chestie simpla, buna si cred ca si destul de dietetica vinete dintr-alea babane, mov deschis, le-am taiat coaja, le-am taiat felii, sarat si le-am pus in microunde 5 minute, apoi le-am pus in tava si pe fiecare felie am pus o lingurita de suc de rosii, citeva cuburele de mozzarella si un pic de prosciutto cotto, la cuptor pina ce s-au rumenit un pic Chiftea mare cu legume la cuptorasta ar putea fi mincarea de care zice Peter ca se face singura daca n-ar fi munca de pregatire premergatoare Aveam o bucata de carne de vita cu os care a fiert impreuna cu burta aceleesi vite.Am macinat deci carnea fiarta cu ou si toata piinea pe care o aveam uscata inmuiata cu lapte, sare piper si alte condimente care mi-au picat sub mina, am facut rapid 4 chiftele mari pe care le-am asezat peste fenel, morcovi si cartofi taiati bucati mari si amestecati nu ulei, sare si ierburipus staniol deasupra, temperatura maxima si rezultatul asta efoarte bun Report
March 6, 20188 yr comment_243411 Woau!! cum poa' sa arate vinetele alea Am cumparat o costita afumata cu os(tzambal )si cu sorici si cu strat mai grasut pe dedesupt ,am bucatzalit-o' eu cum am stiut mai bine,si am pus-o la fiert intr-o craticioara cu apa,o parte am pus-o in ceaun sa fac o fasolica scazuta,in apa care a fiert am lasat cateva bucatele si am facut o ciorbita buna-buna,cu ceapa ,morcov,radacina de patrunjel,ardei gras rosu luat la reducere,dovlecel,etc,acrita cu bors... Servita cu paine neagra si ceapa rosie,ardei iuti Servita cu telemea de oi Si pepenas murat,varza murata etc Report
March 18, 20188 yr comment_243419 O stiti pe aia cu > '' A venit toamnaa!!! acopera-mi inima cu ceva!!''..La noi e cu A venit iarnaa!!!....si apropo de muzica veche de calitate ,s-a dus si Marina Scupra Ashea' ca in asteptarea lui Mos Craciun in loc de iepuras,si inspiratia in bucatarie e pe masura Scosei un pepenas din butoiul cu muraturi(stiu ca m-am mai plans de domnul Geany ca e prea tacticos cand ii pune,dar ce-i al lui e al lui,sunt perfecti..,mna' ca am spus-o! ) Pusei in tigaie cateva fleicute de ceafa si bucatele de cabanos(stropita cu putin vin si catei de usturoi intregi,cu capac lasata in treaba ei) Scurs din tigaia de va spusei grasime si calit o ceapa mare cu bulion,la sf. boia iute si piper,mujdei de usturoi si fasole,facut o fasole batuta Niste cuburele de cartofi la ceaun (ca pe gogosi) Scosi pe hartie absorbanta Presarati cu marar,mujdei,ceva smantana (ce se ingrosase in frigider asa ca am mai dezlegat-o cu putin lapte batut ca era prea groasa) razalit ceva cascaval afumat Eu am mai dat putin la microunde,da merge si doar o alta farfurie pusa in cap si se fac ei din fierbinteala lor,se inadusha' cum spunea bunica Profira.. Si toate asamblate... natura moarta,...tablou de iarna , Report
March 19, 20188 yr comment_243422 Buey, Giani, pepenele ala zici ca-i viu! din seria "vaca lor nu-i ca a noastra", acum pot si io confirma ca asa-i!ieri la k vazui la oferta, adica la jumate, vrabioara de vita made in uruguay. eh, la juma de pret parc-as lua, cu toate ca tot scumpa mi se paru, dar hai sa vada si ochetzii mei cum e.luai 3 cutii de-alea in vid, fiecare intre 250-280gr, c-o bordura mica de grasime galbena, pareau ok!acasa am lasat naibii ciorba de rata, somonul si sarmalele proaspat facute si ma-nfipsei direct in gril. 3 min pe-o parte, 3 pe alta, ca asa zicea pe cutie si-acuma pot sa zic si io ca a lor nu-i ca al meu - ca am si io vitel neaos in congelator, da' nu-i, bre, ca a lor!buna, frageda, fibra ceda imediat, grasimea aia parfumata...eh, astept viitoarea promotie!langa am prestat niste legume picante, f bune! Report
March 19, 20188 yr comment_243423 Daa!! Motz',o sa-i transmit lui domnu' Geany,e tare mandru de opera lui si de obicei tare-i mai place sa fie laudat Ce fel de carne e cea la cutie de care spui?! Taica-miu mereu ma inebuneste ca nu mai gaseste conserva de carne de vita in suc propriu asa cum era o data,deaia de are si gelatina prin ea...sunt acum de la diverse firme dar el spune ca nu e asa de buna ca aia de manca el pe vremuri la fel si halvaua,e acum pe toate drumurile dar zice el ca nu se compara cu cea din tineretea lui... Azi din nou orez cu legume(sarbesc cum am vazut eu ca-i mai zice pe la localuri) alaturi de salata verde(cu,ridichi si ceapa verde),desi afara e catai zapada,mai fac si eu a primavara Report
March 20, 20188 yr comment_243425 Ce fel de carne e cea la cutie de care spui?! carne de vita maturata, vrabioara mai precis. orez sarbesc ii zice in zona Buzaului, fiindca are multe legume care provin de la "sarbarii" din zona, adica cei care au gradini mari de legume si se ocupa doar cu asta. la inceputuri cica ar fi venit din Serbia si s-ar fi stabilit pe-aici, dar acum asa le-a ramas numele, sarbari. tot ei fac babic doar din carne de vita si boia iute, produs de care eu nu auzisem pana in 2001 cand m-am mutat in zona. aseara am comis un sacrilegiu: am incercat sa fac un piept de rata pe gril, dar rata era prea hotarata si am decretat ca nu se poate manca asa, era tare-tare. asa ca am pus pieptul la fiert, dar in 3 ore tot n-a vrut sa se predea. lupta va continua si azi, ori eu, ori el Report
March 20, 20188 yr comment_243428 Merci de raspuns Motulin',sper sa salvezi mac-macul... Nu stiu cum o fi prin alte parti,dar pe la noi e bataie de joc cu carnea ,eu stiu ca un unchi de-al meu a avut o macelarie f. cunoscuta in oras,si restaurantele comandau de la el si carnea dar si pasta de mici si osul de ciorba etc,si el vindea doar carne de la animale sacrificate doar de o anumita varsta(varsta,in nr. de luni vreau sa spun),la porci e o varsta,la vitel o varsta ,vita etc...Altfel cumperi carne batrana si nu e buna chiar pt. orice preparat.. Report
March 21, 20188 yr comment_243429 aseara am comis un sacrilegiu: am incercat sa fac un piept de rata pe gril, dar rata era prea hotarata si am decretat ca nu se poate manca asa, era tare-tare. asa ca am pus pieptul la fiert, dar in 3 ore tot n-a vrut sa se predea. lupta va continua si azi, ori eu, ori el imi pare rau, piepturile care se gasesc aici in citeva minute pe gril sint deja gata, ba mai mult, tre sa fie roz inauntru ca sa fie bun si e extrem de fragedcine stie ce fel de rata o fi fost Report
March 21, 20188 yr comment_243430 cine stie ce fel de rata o fi fost o rata neaosa, de Buzau.adica nici rata noastra nu-i ca rata lor.s-a dus intr-un ghiveci, ca spezzatino nu pot sa-i zic. Report
May 12, 20188 yr comment_243489 Frunzele de hrean cresc ca nebunele, azi am facut iar sarmalute, umplutura facuta cu carne macinata, piine uscata muiata cu lapte, ceapa si usturoi verde taiate, ou, sare si marar. Ar trebui sa le tai si sa le congelez probabil ca sa le mai pot folosi ca poate mai incolo devin tariImi place gustul pe care il au Report