Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce ati gatit astazi?

Featured Replies

Daca ma cunoasteti cat de cat,si slava domnului ma cunoasteti destul de bine ,si cu bune si cu rele =)) deci nu tre' sa va asteptati la chestii sofisticate din partea mea =)) imi e si rusine sa postez,ca la mine e ca la cantina...meniul zilei'' =))

Carnita de porc cuburele facuta cu sos ,si pilaf

post-405-0-05168200-1540034413_thumb.jpg

Salata de varza rosie(in portia mea am razuit si mar )

post-405-0-93252100-1540034442_thumb.jpg

Desert placinta cu iaurt dar in care am pus si branza de burduf si stafide,o pun totusi la dulciuri ca sa nu mi-o iau :rolleyes:

Am pus cuptorul la munca si iata roadele:

Pizza

post-591-0-71207000-1540043769_thumb.jpg

post-591-0-29964400-1540043795_thumb.jpg

post-591-0-54970500-1540043906_thumb.jpg

post-591-0-68153700-1540043813_thumb.jpg

Focaccia

post-591-0-19563900-1540043936_thumb.jpg

post-591-0-34596400-1540043954_thumb.jpg

Edited by clau_ash

Iti mai spun o data si aici Clau',sa-l stapanesti sanatoasa si sa faci multe bunatati in el =)) ...Nimic nu se compara cu pizza pe vatra :rolleyes:

In prima poza e pizza cu nutellaa?! =))

Edited by Geany

Tot de weekend, adica de ieri:

Creier cu lamaie

post-1860-0-73628900-1540209575_thumb.jpg

Salata de ton

post-1860-0-85466500-1540209600_thumb.jpg

Varza cu carne

post-1860-0-39458500-1540209620_thumb.jpg

si un strudel cu branza dulce si stafide.

numai bunătăți pe aici

felul întâi nu mai gătește nimeni, că tare m-aș mai inspira la ceva supe/ciorbe

eu am făcut supă cremă de praz și conopidă și am decorat-o cu ... jumări. Am fiert și cu os mare de porc dar nu prea știu ce să fac cu zeama, ramen sau ceva mai neaoș? Voi ce ați face?

post-1215-0-11156100-1540225339_thumb.jpg

Zeama de oase e aur curat,poti face absolut orice din ea si iese f. gustos,pana si o banala ciorba de cartofi dreasa cu smantana :rolleyes: nu mai zic ciorba de fasole sau de perisoare facuta cu zeama aia,sau supa cu galuste etc =)) in Italia ii zice brodo,si poti face consome ,sau tortelini sau ravioli in brodo,si astea daca e sa vb. doar despre felul 1 =))

Eu azi am avut pui cu smantana !

Eu fac felul I! :rolleyes: Ieri am făcut supă de pui cu tăiței de casă și pătrunjel verde. M-am prins că dacă nu am ciorbă sau supă în casă, familia mea consideră că ”nu avem mîncare”, așa că încerc să fie, deși nu se poate întotdeauna.

supapui.jpg

Zeama de oase e aur curat

de obicei fac zeama din oase de vaca. ăsta era un os mare de porc, momentan e în rezervă pînă apare inspirația

carmella, supă de pui fac și eu destul de des dar parcă aș mai schimba zămurile

Io am facut ieri da' am si pentru astazi... Un fel de tocana de mistret cu piure de pastarnac si morcovi violet si oranj. Nu bag poze intermediare ca nu e nevoie.

Tocana e facuta in stil dragosesc... carne taiata bucati nu mari, vin rosu ca sa acopere bine carnea (chiar foarte bine, ca sa zic asa, ca sa nu scada foarte mult in timp), o tulpina verde de telina (taiata bucati), un morcov violet si unul oranj (ambii mijlocii de marime si taiati bucati), un imens catel de usturoi zdrobit cu latul cutitului si necuratat de coaja, fo 10 boabe de piper, fo doo frunze de laur (dafin), fo 6 boabe de ienibahar putin zdrobite, ceva sare de mare, fo 5 cuisoare... toate in troc de lut (romertopf) si bagate la cuptor (195 de grade) pret de doo ore jumate.

Scos din cuptor, ales carnea si pusa de o parte, restul bagat la blender si blenderuit bine. Apoi golit blenderul in tigaie si pus la scazut dar adaugat unt ca sa se ingroase. Cand e gata se baga carnea din nou in sosul asta si se mai lasa nitel la clocotit modic.

Piureul... se curata trei pastarnaci si se taie bucati. La fel doi morcovi nu mici, unul mov si unul oranj. Se ferb, se scot, se lasa la dezaburit si apoi se zdrobesc impreuna cu unt (nu va zgraciti la unt).Cine vrea adauga si nucsoara rasa (din belsug dar dupa gust).

Asta-i toata scofala (vezi mai jos).

post-102-0-55327400-1540234708_thumb.jpg

Stiu, arata ca cacat cu piure. Dar gustul... heee???

de obicei fac zeama din oase de vaca. ăsta era un os mare de porc, momentan e în rezervă pînă apare inspirația

carmella, supă de pui fac și eu destul de des dar parcă aș mai schimba zămurile

Eu inca imi mentin parerea,chiar daca e zeama din os de porc ,eu asi folosi-o fix ca si cum ar fi cea din os de vaca ,dar eu nu sunt f. sofisticata in gusturi asa ca nu-mi dati atentie :toothy9; daca nu apare inspiratia prea curand poti sa o si congelezi daca ai loc la congelator :occasion14:

Dragos tocana asa din mistret si cu piure in stilul ala eu am vazut doar la tv. la chefi la cutite (incepe un nou sezon lunea viitoare ,deabea astept ),cred ca e f. buna! :105:

eu inca imi mentin parerea,chiar daca e zeama din os de porc ,eu asi folosi-o fix ca si cum ar fi cea din os de vaca

așa e, e foarte limpede și bună și nici prea grasă nu e

și eu am în program varză cu carne săptămâna asta, azi fac fettine (șnițele?) de vițel

dragos, mistrețul matale tre să fie bun, eu mă cam feresc de animale sălbatice că miros cam tare ... sau nu le-am fezandat eu cum trebuie?

Ca zama de oase sa iasa buna, cheia succesului este ca oasele sa fie, mai intai, bagate la cuptor (pe treapta de gratar, daca se poate) o vreme si abea apoi bagate la fert. Atunci sa vezi zama ce iese!

De ce asa? De chici de michi, ca sa zic asa. Iar ca sa zic altfel, asa a descoperit cineva.

maestre, asta cu oasele rumenite întâi am bifat-o de mulți ani. și dacă mai scapi și la un pic de măduvă pe pâine e heaven on earth.

eu inca imi mentin parerea,chiar daca e zeama din os de porc ,eu asi folosi-o fix ca si cum ar fi cea din os de vaca

așa e, e foarte limpede și bună și nici prea grasă nu e

Pai ar fi pacat sa nu o folosesti,si daca era grasa,data la frigider la rece se coaguleaza grasimea deasupra si o strangi cu lingura ,daca te decizi sa o folosesti la o zeama limpede,am vazut la chefi la tv(prova del cuoco) ca gust si culoare frumoasa capata supa daca fierbi in zeama ceapa blonda intreaga cu tot cu coaja,si ceapa sa fie crestata in capat cu cutitul in cruce,ma gandesc acum ,ca si o supa de ceapa ar fi super cu zeama ta,sau o poti folosi la varza pe care o ai in plan,in loc de apa pui zeama ta,cu siguranta va avea un plus de gust!

DRAGOS ai uitat de sticla de vin nu??

Fotografia ta imi aduce aminte cit de bine se maninca in Ardenne belge

Nice!!

felul întâi nu mai gătește nimeni, că tare m-aș mai inspira la ceva supe/ciorbe

Eu am ciorbă de sfeclă, doar că nu am poze.

De fapt e mai mult o ciorbă de legume (pun tot ce am la-ndemână) cu multă sfeclă roșie, și iese toată frumos colorată. Se servește cu smântână.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif