Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce ati gatit astazi?

Featured Replies

Salata de vinete cu ardei copti

Ma uitam ca proasta si nu intelegeam de ce sunt vinetele atat de inchise la culoare.

Abia apoi am inteles ca ai inversat titlurile pozelor intre ele :occasion14: ...

On topic:

- ciorba a la greque din limba de vaca

- limba cu masline

- carnati afumati cu piure si muraturi

- placinta cu branza si stafide

La fel si eu ca tine Bella' dar cand am dat cu ochii de salata de vinete a Adrianei cu ardei copti,am salivat intens si am murit instant '' =)) =))

Eu cum spuneam ceva mai sus,m-a inspirat acel spezatino cu mazare,la tigaie ,si abea azi i-a venit randul

post-405-15172241005274_thumb.jpg

Alaturi de orez cu legume(sarbesc l-am vazut eu ca se numea prin meniuri pe unde am mai fost,dar nu vreau sa debitez calamitati :toothy6: ) si cu salata

post-405-15172241868795_thumb.jpg

(salata verde pt. acasa, ca pt. domnu' Geany la scarbici' salata de varza,ca asta verde s-ar cam fi fleshcait de tot,asta ca sa mai schimbam si noi muraciunile :toothy9; )

post-405-15172270888152_thumb.jpg

Omleta

post-405-15173976615343_thumb.jpg

Si bulz (sau mamaliga in straturi)

post-405-15173976536503_thumb.jpg

post-405-15173976398131_thumb.jpg

post-405-15173976275389_thumb.jpg

Nu ma pricep sa tin cu o mana camera si sa ridic cu cealalta furculita ca sa vedeti firele branzei topicioase,dar va imaginati voi :toothy6:

post-405-15173976146985_thumb.jpg

post-405-15173976040615_thumb.jpg

Vorba shefului' :toothy9; ''fasoleeee mioo!!'' ... =))

(Domnul Geany are amintiri de acum 28 de ani din Serbia,cand flamand de la munca era servit cu fasole fierbinte alaturi de telemea de oi,asa ca de cate ori ii fac fasole ii pun si o felie de telemea =)) in poza am pus doar o bucatica ,ca si idee =)) )mie imi place in schimb servita cu paine neagra sau integrala si ceapa rosie ,sau cu gogosari copti,dar azi mai taiem un pepene murat... :toothy6:

Poza cu soare

post-405-15174826863784_thumb.jpg

Si fara soare B)

post-405-15174826786311_thumb.jpg

Varza :toothy6:

Ha! Ieri am terminat-o !Am mancat-o-n tandem cu o musaca de dovlecei cu carne. Sa nu ne plictisim!

Varza :toothy9;

Ha! Ieri am terminat-o !Am mancat-o-n tandem cu o musaca de dovlecei cu carne. Sa nu ne plictisim!

Chiar azi am vazut la noi dovlecei 6 lei kg. si vinetele 8 lei,dar erau ambele frumoase rau(nici prea mici nici prea mari,f. proaspeti,atat dovleceii cat si vinetele,coaja lucioasa,codita ferma cu sexiunea' coditei super proaspata,chiar tre' sa fac si eu ceva de genul ca,chiar aratau superb' :toothy6: )

Ador fasolea batuta Dest'!!! :blackeye:

La noi azi ploua de rupe(deci nu asa cativa stropisori,ploua de rupe pe bune :sad3: ) deci intunericios,frig ,....baarrr!! :sad4:

Gasii la mine la magazin ardei la reducere,rosii ,galbeni,verzui,nu erau stricati doar cam zbarciti ,si nu! nu i-am facut copti de data asta =)) I-am umplut cu fortza' =))

post-405-15180920850082_thumb.jpg

post-405-15180931313694_thumb.jpg

Inca sunt fierbinti :71: ...

post-405-15180920955698_thumb.jpg

tu Giani, mereu m-am intrebat, cat costa ardeii tai la reducere? ca mereu te-aud.

in seara asta o salata Cesar. si-mi imaginez mirosul ardeilor de mai sus :blackeye:

tu Giani, mereu m-am intrebat, cat costa ardeii tai la reducere? ca mereu te-aud.

in seara asta o salata Cesar. si-mi imaginez mirosul ardeilor de mai sus :blackeye:

:sad3: :sad4: Deci daca ardeii in stare proaspata ar fi 9 lei si ceva kg. cand ii gasesc la reducere la mine la magazin ar veni la jumatate de pret,dar prin rotunjire ii cam pune la 4 lei kg.,faza e ca ei sunt deja si dezhidratati,usor zbarciti,asa ca sunt si f. usori,pe cel rosu pe care-l vezi in poza si cei doi mai paralitici mai galbiori,am dat 1 leu si olea',1 leu si 10 bani sau si 20 de bani ceva de genul...daca sunt stricati nu iau, dar daca sunt doar zbarciti,crede-ma ca sunt si mai usori deci cantaresc mult mai putin si sunt super pt. copt sau umplut,,Pandalii alla Geany :71:

,Pandalii alla Geany :71:

nu, nu, femeie chibzuita si harnica :blackeye:

:sad3: =))

parerea mea e ca toate suntem de pe aici de pe forum,pt. ca o data ce te-ai inscris pe un forum culinar,deja ai inclinatii spre asta si ai vrut sa afli mai mult :sad4:

P.S De dragul discutiei si apropo de reduceri de pret,la magazinele profi(cel putin la noi in Bacau,nu stiu daca e valabil in toata tara ,dar daca aveti vreun profi in preajma poate vedeti...)eu am luat si i-am spus si matusii Marlena care sta in alta zona a orasului si mamii,si au luat si ele am gasit sticla de sos de rosii,f. f. bun la 2 lei si 40 de bani cred,pasata rustica,gradina bunicii...

post-405-15182130159393_thumb.jpg

Am pus si la varza de e postata mai sus si la ardeii umpluti (in zeama) am facut si paste cochilii cu sos ragu,am facut si din resturile de aluat de la covrigi o pizza lui Ale'si mi-a mai ramas ce e in poza ...

Asta e pizza din resturi*( inclusiv resturi de aluat :sad3:) ca eu inca nu am frigider de atata timp desi e platit demult fro' 3 saptamani si ceva, daca va vine sa credeti asa ceva :blackeye:

post-405-15182132353446_thumb.jpg

Am facut:

- salata de vinete

- ardei copti

- salata boeuf

- pastai

- fasole verde fiarta

- 3 l de supa + 3 cani in care si-a pus mama resturi de carne de pui, cartofi si morcovi bucatele ca la salata boeuf :blackeye:

Acu mai am cartofi, morcovi si 2 piepti de pui fierti, miine ma gindesc cum ii transform, carnea de pui fiarta si desprinsa de pe oase cu care fac miine salata de pui adaugind telina si nuci si ulei.

In slowcooker fierb incetisor o coada

coda.jpg

si o limba de vita in suc de rosii :sad3:

lingua.jpg

ooo ce de bunatati ai facut Adriana!!

Clau' carnatii aia arata intr-un mare fel :sad3:

La mine ca-n piatza' :sad4: ( dar atat pasta de mici cat si carnaciorii cabanos sunt cumparati,doar parpaliti de mine pe tigaia cu riduri :blackeye: )

post-405-15183458230894_thumb.jpg

Adriana, da data asta am facut numai 4 kg ca sa incerc masinaria pe care am cumparat-o in Ro, si nu am mai apucat sa ii bag la afumat, i-am mancat la gratar/tigaie.

Geany ????

Nu, nu la iesit ca salam ma refeream.

Astupind gaura folosesti numai pistonul (mi se pare din poza ca e un piston in care presezi carnea invirtind manivela, nu?) ca sa presezi caracatita si apoi o scoti dupa ce s-a racit, tre sa iasa un cilindru care se taie apoi felii, sper ca se intelege ce am vrut sa zic :blackeye: