April 20, 20206 yr comment_261534 Restul ramas de la pulpa de miel la cuptor cu urda si sos picant de usturoi, azi, ieri cu salata verde ceapa si ridichi! Drob! Wow! Arata super drobul tau ?? Report
April 20, 20206 yr comment_261536 Multumesc! A iesit grozav de bun si nu este innecacios. Am schimbat metoda de preparare a organelor, anul asta am innabusit organele cu ceapa. Edited April 20, 20206 yr by mino Report
April 22, 20206 yr comment_261556 Borș tradițional de miel cu tarhon si leuștean! Budinca cu trei feluri de brânză...resturi de prin frigider! Edited April 22, 20206 yr by mino Report
April 22, 20206 yr comment_261560 Carmella si cu Mino...am murit incet la mielul si droburile voastre. Pfuai, daca as avea acces la ele, cred ca s-ar bate lupii la gura mea Fantastic arata! Report
April 23, 20206 yr comment_261566 Inspirata de cautarea lui Yoyo, la caut o reteta. Am vrut sa o pun la topicul lui Lili, cu retete vegetariene, dar i-am scapat niste Camembert deasupra...Tarta in patru straturi: cartofi, morcov, spanac si sfecla rosie cu putin Camembert deasupra. Neasteptat de gustoasa. Data viitoare le ofac si eu in vase mici de o oportie, ca se desface cand pui in farfurie. @Geany: Pilaful tau e fara ceapa, sau? Cu Vegeta/Knorr? Lori, poti sa o pui, topicul este vegetarian, nu vegan.Unele retete puse au ou, lapte sau branza, parmigiano, cascaval. Ca sa inteleg, spanacul l-ai pus asa congelat? Report
April 23, 20206 yr comment_261570 Inspirata de cautarea lui Yoyo, la caut o reteta. Am vrut sa o pun la topicul lui Lili, cu retete vegetariene, dar i-am scapat niste Camembert deasupra...Tarta in patru straturi: cartofi, morcov, spanac si sfecla rosie cu putin Camembert deasupra. Neasteptat de gustoasa. Data viitoare le ofac si eu in vase mici de o oportie, ca se desface cand pui in farfurie. @Geany: Pilaful tau e fara ceapa, sau? Cu Vegeta/Knorr? Lori, poti sa o pui, topicul este vegetarian, nu vegan.Unele retete puse au ou, lapte sau branza, parmigiano, cascaval. Ca sa inteleg, spanacul l-ai pus asa congelat? Am inteles, draga mea Spanacul l-am pus asa, cubulete din cutie direct. Doar ca am lasat sa se moaie ceva in frigider, nu afara. Rapid, simplu. gustos. Report
April 23, 20206 yr comment_261583 Ma uitam la toate felurile voastre de combinatii cu miel, pe care eu nu-l mananc de obicei, dar acum mi-ati facut o pofta, as manca si drob, si friptura, si ciorba !Ieri am facut ceva care a inceput asa, ghiciti ce e ? se face in doi timpi si trei miscari! Report
April 24, 20206 yr comment_261586 carbonara? Nu...Hai ca mai dau un indiciu - dupa faza de mai sus am pus usturoi taiat marunt.... Mmm, una din aromele preferate, usturoi prajit... Daca as face un clasament, cred ca ordinea aromelor preferate (nu neaparat mancaruri) ar fi asa: 1.violete (toporasi), 2.cafea proaspat macinata, 3.... usturoi prajit ! Report
April 24, 20206 yr comment_261590 Ma uitam la toate felurile voastre de combinatii cu miel, pe care eu nu-l mananc de obicei, dar acum mi-ati facut o pofta, as manca si drob, si friptura, si ciorba !Ieri am facut ceva care a inceput asa, ghiciti ce e ? se face in doi timpi si trei miscari! Daca nu sunt paste e omleta? Sau daca nu e carbonara o fi altceva dar tot cu paste? Report
April 24, 20206 yr comment_261596 Eu așa încep ciorba de salată ar putea fi și o omletă... Asta e ! A fost atat de buna ca pana si fiu-meu a mancat ! Report
April 24, 20206 yr comment_261598 Eu așa încep ciorba de salată ar putea fi și o omletă... Asta e ! A fost atat de buna ca pana si fiu-meu a mancat ! și eu fac azi sau mîine Report
April 24, 20206 yr comment_261605 Eu fac mâine grătar și duminică ciorbă de burtă, dar nu am absolut nicio idee pentru felul 2... De zilele trecute, că n-am mai postat de mult, a trecut timpul ăsta... Mâncare cu dragavei și carne de miel Ciuperci cu cașcaval la cuptor Tocăniță cu ficat și inimă de porc și orez Droburile Și gulaș cu cartofi Bonus o poză cu brunch-ul de Paști (am mâncat asta pe la 10.30, apoi grătar pe la 16.00 și gata ziua) Report
April 24, 20206 yr comment_261610 Mâncare cu dragavei Oana, esti olteancă? Numai la rudele din Oltenia am mai auzit de dragavei ♡♡♡ Report
April 24, 20206 yr comment_261612 Mâncare cu dragavei Oana, esti olteancă? Numai la rudele din Oltenia am mai auzit de dragavei ♡♡♡ Daaa, born and living in Craiova ? L-am nimerit tare gustos, e cules de pe câmp din spatele curții. Report
April 24, 20206 yr comment_261613 super! sa va fie de bine, nu cred ca am mai auzit de dragavei de un milion de ani... Report
April 25, 20206 yr comment_261616 Eu nici nu stiam de denumirea/planta asta, cu ocazia asta am aflat mai multe de aici Cu ocazia asta pup si fetitzele tale minunate! Edited April 25, 20206 yr by mino Report
April 25, 20206 yr comment_261621 mie mi-era cunoscut cuvintul da' nu stiam ce inseamnamino mersi de link, e mult mai fain decit tot ce am gasit eu asearalili cum ii spune aici? ca tot zice maica-mea ca vede stevie in gradina da' io habar n-am cum e Report
April 25, 20206 yr comment_261626 Acetosa, Adriana, uite cine avea topic??: https://forum.artaculinara.ro/topic/1193-macris/page__p__30807__hl__macris__fromsearch__1#entry30807 Report
April 25, 20206 yr comment_261627 Azi ficatei de pui la tigaie,cu ceapa,cremosi si buni! Serviti cu mamaliguta,mujdei si branza de burduf de oi(facut mocirlutza' acolo ) Pt. maine am in plan branza cu smantana si mamaliguta si pt. poimaine(luni) o ciorbita dar inca nu stiu de care,fie de pui cu smantana,fie de afumatura cu cartofi si smantana,fie de fasole... Tot sunt nevorbita,si am chef de cioace',va zic asa ca si idee,sa vedeti ce ma bantuie pe mine ,va pusesem zilele trecute la han un link cu retete turcesti,tot dand acolo din una in alta,am gasit mancare ''ciobaneasca'' turceasca(am inteles ca asa se numeste,sau tocana ciobaneasca turceasca ceva de genul) una mi-a atras atentia in mod special ca se facea si la cuptor si zicea asa...Intr-o tigaie cu putin ulei se calesc putin cateva rondele de cartofi (toate se calesc separat putin ca mai merg si la cuptor mai apoi) atat cat sa fie patrunsi cam pe jumatate,se scot cu o paleta se dau deoparte,la fel se calesc cuburi de vanata se scot cu paleta se dau deoparte,cuburele de carnita(de vitel sau miel,eu nexam ma gandeam sa pun de porc) la fel se calesc se dau deoparte,rondele de ardei capia sau gras rosu(sau taiat patrate fasii cum se vrea) se calesc impreuna cu cateva rondele de usturoi si ardei iute,cat se vrea,se scot se pun deoparte,intr-un vas rezistent la cuptor(din ceramica sau sticla dar micut ideal ar fi de o persoana ca sa se serveasca direct din el) se unge cu unt se presara cu pesmet,si pe fund se dispun cateva rondele de cartofi,apoi peste presarat cateva cuburele de carnita,apoi vinetele,iar carnita,apoi ardeiul calit,si deasupra rondele de rosie proapata,se da la cuptor cat sa se faca pe langa o crusta si sa se gratineza deasupra rosiile,(aici eu de la mine putere asi presara si niste branza) in acest timp se prepara un sos de rosii ca pt. pizza,sos de rosii,1 lingura de bulion,desfacut cu putina apa calda,aromat cu piper,oregano,rosmarin sau ce se vrea,se toarna si asta deasupra in vasul cu legume de la cuptor si se mai lasa sa se gratineza bine la cuptor...pt. servit am mai vazut o chestie,se caleste in abundent ulei de masline intr-o tigaita,mult morcov proaspat ras pe randeaua cu ochiuri mici,se pune intr-un bol iaurt grecesc (sau iaurt gros si gras),se ia cu paleta o parte din morcovul calit din tigaie si se amesteca cu iaurtul,si apoi la sf. desupra se dispune restul de morcov calit cu tot cu uleiul din tigaie(cam ca la fasolea batuta cand se pune ceapa calita desupra) cred ca si asta ar putea fi usturoiat putin,dar eu pe asta oricum nu l-asi face ca nu mi-l mananca hunii,dar asa ca si idee..oricum cred ca o sa o comit daca gasesc tot ce-mi trebuie ... Si ca sa va zic tot pana la capat,am simtit cutremurul si eu si hunii,la et. 5 ne-a zgaltait putin (cica a avut 5 grade) O zi minunata tuturor! Report