December 1, 200916 yr comment_3690 M-a distrat grozav faza cu supa , Adriana!si Moata si tu ati fost tare simpatice! Adriana zii sincer, asa-i ca supa mamei e cea mai grozava??dintre supe... ...... eu am facut tocanita de praz cu smantana si cartofi si piu-piu !o fost bun ca am pus mai bine de un kil` de praz http://i774.photobucket.com/albums/yy22/nicoleta_a/SDC15061.jpg http://i774.photobucket.com/albums/yy22/nicoleta_a/toc.jpg Report
December 1, 200916 yr comment_3705 [align=center]No,dupa bunatatile voastre,un sa viu si yo ?Da iaca vin,cu : Supa de Gulioare si Placinte cu branza si marar [/align] Report
December 1, 200916 yr comment_3766 Adriana zii sincer, asa-i ca supa mamei e cea mai grozava??dintre supe... Normal, eu nici n-o fac ca sa nu existe grad de comparatie dar si pentru ca mi se imprastie galustele Report
December 1, 200916 yr comment_3768 Super PISCO!vai ce ciorbita buna mmmmm sunt curioasa , in frunzele de gulioare poti face si sarmalute? de ex de post, ca sa nu fie tinute prea mult pe foc...ai incercat vreodat?`(ca sunt si mai marisoare printre ele) Report
December 1, 200916 yr comment_3773 Normal, eu nici n-o fac ca sa nu existe grad de comparatie you're bad incearca-le pe astea, nu se rup, dar nu sint asa bune ca cele simple, numai din gris si ou (poate pt. ca mie nu-mi place nutmegul la ele)Poti sa download toata cartea daca vrei...http://books.google.com/books?id=yfYpAAAAYAAJ&pg=PA7&lpg=PA7&dq=farina+dumplings&source=bl&ots=11nTmPEk0g&sig=DPcDTOnkxQTlJ97P6n4IAPFek48&hl=en&ei=SQcTS6_cOISflAeA9pGhBA&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=4&ved=0CBYQ6AEwAzg8#v=onepage&q=farina%20dumplings&f=false Report
December 1, 200916 yr comment_3774 AdrianaNormal, eu nici n-o fac ca sa nu existe grad de comparatie dar si pentru ca mi se imprastie galustele chiar? eu stiu o reteta simpla : 1 ou intreg +3 linguri de gris buncand apa cu sarea clocoteste faci galuste intre 2linguri si dai drumul in apa, dar reduci si focul la juma...am mostenit si eu reteta asta...si-o folosesc fara probleme... reteta mamei care este? Report
December 1, 200916 yr comment_3776 AdrianaNormal, eu nici n-o fac ca sa nu existe grad de comparatie dar si pentru ca mi se imprastie galustele chiar? eu stiu o reteta simpla : 1 ou intreg +3 linguri de gris buncand apa cu sarea clocoteste faci galuste intre 2linguri si dai drumul in apa, dar reduci si focul la juma...am mostenit si eu reteta asta...si-o folosesc fara probleme... reteta mamei care este?NICO si eu tot asasi nu am filme dinalea cu albus batut spumasi ies perfect Report
December 1, 200916 yr comment_3777 [align=center]No,dupa bunatatile voastre,un sa viu si yo ?Da iaca vin,cu : Placinte cu branza si marar [attachment=0]placinte.JPG[/attachment][/align] Pisco, astea-s impaturate de care imi facea bunica-mea, s-o odihneasca Dumnezeu in pace! Minunate! Report
December 1, 200916 yr comment_3778 Super PISCO!vai ce ciorbita buna mmmmm sunt curioasa , in frunzele de gulioare poti face si sarmalute? de ex de post, ca sa nu fie tinute prea mult pe foc...ai incercat vreodat?`(ca sunt si mai marisoare printre ele) Se pot face sarmale si cu frunze de gulie,tei,vitza de vie,hrean.....Le oparesti un pic si pui umplutura.De post eu fac Umplutura cu :ciuperi,morcovi,ceapa,marar,sare,piper,boia, si orez.Sau inlocuiesc orezul cu Pasat.Pasatul e porumb macinat mai mare.Incearca daca gasesti frunze mai mari. Report
December 1, 200916 yr comment_3781 Pisco, astea-s impaturate de care imi facea bunica-mea, s-o odihneasca Dumnezeu in pace! Minunate! Am mai zis undeva,ca multi ani m-am chinuit pana am ajuns sa le fac bune. :roll: Sunt din aluat de paine,nu e complicat.Doar ca se lasa aluatul un pic mai moale. Cand oi fi si eu bunica , m-a pomeni cineva si pe mine ! Report
December 1, 200916 yr comment_3787 Pisco, astea-s impaturate de care imi facea bunica-mea, s-o odihneasca Dumnezeu in pace! Minunate! Am mai zis undeva,ca multi ani m-am chinuit pana am ajuns sa le fac bune. :roll: Sunt din aluat de paine,nu e complicat.Doar ca se lasa aluatul un pic mai moale. Cand oi fi si eu bunica , m-a pomeni cineva si pe mine ! Piscotel, si bunica si mama (acum) le fac la fel cum spui tu: cu aluat de paine ceva mai molcut, le umplu cu branza frecata cu ou sau cu varza acra calita un pic (daca sunt de post) si le prajesc in tigaie. O nebunie! Eu nu m-am incumetat inca sa le fac (desi aluatul eu il pregatesc), pur si simplu o las pe mama maestra de ceremonii Si sa dea Dumnezeu sa ti se indeplineasca dorinta! Report
December 1, 200916 yr comment_3792 Piscotel, si bunica si mama (acum) le fac la fel cum spui tu: cu aluat de paine ceva mai molcut, le umplu cu branza frecata cu ou sau cu varza acra calita un pic (daca sunt de post) si le prajesc in tigaie. O nebunie! Eu nu m-am incumetat inca sa le fac (desi aluatul eu il pregatesc), pur si simplu o las pe mama maestra de ceremonii Si sa dea Dumnezeu sa ti se indeplineasca dorinta! Multumesc !Abia astept ! Report
December 2, 200916 yr comment_3841 si eu fac galustele cu oul intreg batut ca de omleta cu un praf de sare, apoi adaug grisul , si iau cu furculita o semiluna sau cum vreti sa-i ziceti, si las usor in supa care fierbe domol,dar alor mei le place mai mult zupa cu fidea .personal prefer ciorbele Report
December 2, 200916 yr comment_3906 Piscotel, si bunica si mama (acum) le fac la fel cum spui tu: cu aluat de paine ceva mai molcut, le umplu cu branza frecata cu ou sau cu varza acra calita un pic (daca sunt de post) si le prajesc in tigaie. O nebunie! Eu nu m-am incumetat inca sa le fac (desi aluatul eu il pregatesc), pur si simplu o las pe mama maestra de ceremonii Si sa dea Dumnezeu sa ti se indeplineasca dorinta! Vai fetelor: placinte cu branza si marar si varza acra?????Astea-s lucruri sfinte! Report
December 2, 200916 yr comment_3914 Vai fetelor: placinte cu branza si marar si varza acra?????Astea-s lucruri sfinte! Da,chiar le-am sfintit cu o bere ! Report
December 2, 200916 yr comment_3921 Pai reteta de galuste ale mele e a mamei, dar le-am facut de 2 ori mi se pare si mi s-au imprastiat asa ca nedorind sa ma traumatizez in continuare o pun pe ea sa le faca. Report
December 2, 200916 yr comment_4076 Pentru gusturi rafinate:Taietei cu varza calita. Deliciosi Eu am comis o strutocamila, am facut mini-galuscutele de la supa imperiala si le-am inecat in sos de rosii aromatizat cu busuioc... Asa le trebuie! Report
December 2, 200916 yr comment_4254 taitei cu varza...mmmm! Eataly, te-ai rasfatat azi desi i-am gatat, fac din nou zilele astea ! e o mancare de-ti merge la inima ....la mine simplu, [align=center]Cartofi copti si carnita de purcel[/align][align=center]http://i774.photobucket.com/albums/yy22/nicoleta_a/cartoficopti.jpg[/align] Report
December 2, 200916 yr comment_4269 Eu azi,gatit YOC ! Adica nimic,abia ce am venit acasa.Noroc cu supa de gulioare ca e multa si groasa. Acuma stau si ma uit la taietei ,galuste si cartofi copti...... Si ma gandesc ce gatesc maine. :roll: Oricum vreau sa pup toate gospodinele si gospodinii.... Asa mancare si asa poze nu mi-a fost dat de mult sa vad.Sunteti sursa mea de inspiratie ! %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif<" title="arms" /> Report
December 2, 200916 yr comment_4298 stella pui la protzap, cartofi la cuptor si muraturi...clasic fusaram , aproape pe acceasi lungime de unda ...eu n-am avut muraturi [align=center]Pisco azi am luat gulioare! din pacate nu au frunze...da atat de bune si dulci, pan` m-am invartit prin casa am mancat una babana sa vina ciorbile,,,maiii![/align] Report
December 2, 200916 yr comment_4300 ... doar varza caliata cu mamaligutacu taitei altadata arata super Eataly! Report
December 2, 200916 yr comment_4411 Din ciclul ce a gatit mama in bucataria mea:mamaliga (pe asta am facut-o eu) cu pleurotus si bulanele de puiut Report