March 30, 20251 yr comment_270802 Oailei Blakie, fasolica ta arata intr-un mare fel....da cu poftele in mine ?? Report
March 31, 20251 yr comment_270806 Ce de bunatati, Black! Eu as manca tot ce trebuie sa evit acum - fasole, varza...Ieri am facut gyros si am pregatit chiftelele, azi fac sosul pentru ele. Poze n-am. Report
March 31, 20251 yr comment_270809 In seara asta iar fasole, iar peste . De data asta salata calda de fasole cu ton. Edited March 31, 20251 yr by black_cat Report
April 2, 20251 yr comment_270815 In seara asta iar fasole, iar peste . De data asta salata calda de fasole cu ton. Arată delicios salata ta, Blackie! Eu am făcut o fasole bătută! Report
April 5, 20251 yr comment_270823 Aripioare picante la cuptor si orezMancare de mazare cu mararNiste chiftele, tot la cuptorFile de haddock cu sos chimichurri Report
April 5, 20251 yr comment_270824 ia de vedeti pe ce culmi de glorii am ajuns cu paneurile - se vede din poza cit de crocant e? baccala cu salata PS combinatia de fainuri e dintr-un pachet de origina coreana dar e usor de facut, daca va intereseaza va spun cum se face Edited April 5, 20251 yr by Dexter Report
April 6, 20251 yr comment_270825 Arata super mishto,ne dai te rog detalii despre amestecul de faina? ?? Report
April 6, 20251 yr comment_270827 eu am facut din ochi pina am avut plic deja mixat dar cam astea ar fi proportiile (in mare )0,75 cana faina de griu0,25 cana faina de orez0,5 cana amidon (de porumb sau cartofi)2 lingurite praf de coptsare amestec fainurile cu apa minerala si gheata si frig in wok la temperatura inalta Report
April 6, 20251 yr comment_270829 ia de vedeti pe ce culmi de glorii am ajuns cu paneurile - se vede din poza cit de crocant e? baccala cu salata PS combinatia de fainuri e dintr-un pachet de origina coreana dar e usor de facut, daca va intereseaza va spun cum se facesa stii ca se vede chiar bineo voi incerca Report
April 7, 20251 yr comment_270832 eu am facut din ochi pina am avut plic deja mixat dar cam astea ar fi proportiile (in mare )0,75 cana faina de griu0,25 cana faina de orez0,5 cana amidon (de porumb sau cartofi)2 lingurite praf de coptsare amestec fainurile cu apa minerala si gheata si frig in wok la temperatura inaltaAm si eu doua feluri de amestecuri de prajit Koreene, m-am uitat pe ingrediente si ale mele nu au niciunul faina de orez. Sint bune si ale mele, nu zic nu, dar as incerca si varianta ta ca arata bine. O sa mai caut. Astea sint amestecurile mele Intre timp, din ultima varza murata, am pus niste sarmale la fiert. Report
April 10, 20251 yr comment_270836 Azi am făcut un borș clasic cu tăieței de casă! Și cu leuștean proaspăt cules înainte de a veni frigul! Report
April 10, 20251 yr comment_270837 Taitei am avut si noi dar in supa, facuta pe niste aripi de pui. Am mai facut snitele, ca tot mi-ati facut pofta cu prajelile voastre ?. Urmeaza insa sa testez curand si amestecul coreean, desi nu-mi prea place sa fac mancare prajita, in general (doar sa o mananc ?).Tot am asteptat sa puna Ica poze cu brie en croute ?. Aveam si eu o roata de brie dar pentru ca era inceputa am facut galette - brie, mere, scortisoara si miere, pe "pat" de foietaj. Report
April 10, 20251 yr comment_270838 Intre timp, din ultima varza murata, am pus niste sarmale la fiert. Blackie, ce frumusele si ordonate sunt sarmalutele ?? Report
April 11, 20251 yr comment_270839 Și cu leuștean proaspăt cules înainte de a veni frigul!anu asta inca n-am gasit leustean, doar mararTot am asteptat sa puna Ica poze cu brie en croute ?dar daca vrei poze este subiectul cu reteta si e plin de poze eu azi am fiert deja o tura osul pentru Mela si prima supa o tin sa fac minestrone cu ea, apoi l-am repus la fiert cu burta, suc de rosii, fasole alba si dovleac in slowcooker si apoi am pus intr-o tigaie bucati de costita (date cu niste maglavais de macelar) cu coca-cola Report
April 11, 20251 yr comment_270840 Aaa, stiu subiectul ca am facut brie en croute de mai multe ori, eram doar curioasa daca a facut si i-a placut. Report
April 11, 20251 yr comment_270841 Adi, din pacate nu am avut cum sa ma tin de cuvant pentru ca intre timp am schimbat mobila in bucatarie si zile bune nu am gatit, apoi sotul meu e destul de conservator, cand i-am spus ce vreau sa fac, a zis mai bine nu. Sper sa o fac pentru Pasti cand vine baiatul si sigur lui o sa-i placa. Nu sunt insa foarte sigura ce foietaj sa cumpar. E vorva de cel din care se foloseste si la pateuri cu branza. Mi=e cam teama sa nu dau gres. Report
April 11, 20251 yr comment_270842 Adi, din pacate nu am avut cum sa ma tin de cuvant pentru ca intre timp am schimbat mobila in bucatarie si zile bune nu am gatit, apoi sotul meu e destul de conservator, cand i-am spus ce vreau sa fac, a zis mai bine nu. Sper sa o fac pentru Pasti cand vine baiatul si sigur lui o sa-i placa. Nu sunt insa foarte sigura ce foietaj sa cumpar. E vorva de cel din care se foloseste si la pateuri cu branza. Mi=e cam teama sa nu dau gres.Da, e cel pentru pateuri. Aici se cheama puff pastry. Noua ne place dar am avut musafiri care n-au fost incantati de combinatia branza-dulceata, ziceau ca probabil le-ar fi placut cu ceva sarat, o pasta iute spre exemplu. Report
April 12, 20251 yr comment_270843 Adi, combinatia dulce sarat nu ma incanta nici pe mine. De aceea am cautat sa vad daca se poate face si fara dulceata. Am dulceata de ardei iute dar si aia e un pic dulce. Intrebarea e daca folosesc foietajul ala pentru pateuri, care e secretul de nu se infoaie? Inteleg ca trebuie intins cu sucitorul, asta sa fie? Scuze Adriana ca am mutat discutia aici. Poate o muti la topicul potrivit. Multumesc. Report
April 12, 20251 yr comment_270844 Creste dar nu prea mult. Nu ma prea pricep dar poate din cauza ca marginile aluatului nu sunt "libere" si il tin cumva sa se infoaie ca la pateuri. Report
April 13, 20251 yr comment_270845 Am avut niste musafiri anuntati asa in ultima clima si cum nu era nici pranz nici cina, am zis sa amuzam asa gura cu ceva pe langa aperoale. Niste bilute din branza de capra unele cu ulei de masline, patrunjel tocat si ardei iute, altele cu nuci si gen de caise (ar fi trebuit de smochine dar nu aveam, a mers foarte bine si asa), guacamole facut pe loc, crackers si bucatele de salam si branza. Report
April 13, 20251 yr comment_270846 Ultima masa cu grâne inainte pe Pesah ( tine o saptamana) ? Hamburger cu pecorino romano si busuioc si frigarui - carne de vita angus Report
April 14, 20251 yr comment_270848 am gradinarit 2 zile de n-am mai dat pe aici si uite cite bunatati ati facut Report
May 10, 20251 yr comment_270906 Cartofi prajiti, carnat cu branza mici si inele de ceapa la cuptor. Si hotul de rigoare ?? Report
May 11, 20251 yr comment_270910 Le-ai făcut la cuptor? Arată tare bine tot ce ai făcut! Eu sunt pe regim alimentar, așa ca nu prea am ce să vă arăt. Report