Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce ati gatit astazi?

Featured Replies

O tentativa de noodles, dar cu spaghetti, ca asta aveam in casa. Pofta era prea mare asa ca am improvizat cu ce am avut. Sosul l-am facut din avocado, unt de migdale, tahini, lamaie, sos de soja si apa. L-am turnat peste pastele fierte si am adaugat diverse (castravete, morcov, ceapa rosie, seminte de susan, nuci caju, brocoli gatit). In farfurie/castron fiecare a putut sa isi mai adauge ce supliment mai dorea.

Scuzati castronul manjit, dar daca nu faceam poza atunci nu mai apucam, ca se golea de tot. lovestory.gif

post-84-0-06066700-1739967188.jpg

O tentativa de noodles, dar cu spaghetti, ca asta aveam in casa. Pofta era prea mare asa ca am improvizat cu ce am avut. Sosul l-am facut din avocado, unt de migdale, tahini, lamaie, sos de soja si apa. L-am turnat peste pastele fierte si am adaugat diverse (castravete, morcov, ceapa rosie, seminte de susan, nuci caju, brocoli gatit). In farfurie/castron fiecare a putut sa isi mai adauge ce supliment mai dorea.

Scuzati castronul manjit, dar daca nu faceam poza atunci nu mai apucam, ca se golea de tot. lovestory.gif

Si eu fac uneori ceva asemanator, o salata de noodles reci cu morcov, castravete, muguri de soya, ceapa verde, seminte de susan si uneori pun pachetele de primavara deasupra.

Eu azi am mai golit frigiderul si am facut o shakshuka. Poza direct din tigaie cu aburi cu tot. post-178-0-69199900-1740074879.jpeg

Si eu fac uneori ceva asemanator, o salata de noodles reci cu morcov, castravete, muguri de soya, ceapa verde, seminte de susan si uneori pun pachetele de primavara deasupra.

Eu azi am mai golit frigiderul si am facut o shakshuka. Poza direct din tigaie cu aburi cu tot. post-178-0-69199900-1740074879.jpeg

Arata super bine shakshuka ta si da cu poftwle in mine ??.

Eu am facut peste pane

post-591-0-01823300-1740079360.jpg

Blackie ești a doua persoană care îmi pune sub ochi shakshuka , primul fiind soțul, așa ca o am programată pentru sâmbătă, azi am făcut aripioare la grătar cu o salată caldă de pak choi și niște broccoli făcut la funcția abur a noii mele jucării.

post-343-0-45980200-1740129890.jpeg

Edited by mino

Wow, e retea pe aici pe undeva?

aveam un soffritto congelat adica ceapa, morcov si ardei, nu stiu daca o fi fost si telina, nu-mi amintesc

apoi bucatelele de carne erau intr-o punga, am pus faina peste si am agitat bine si apoi in 2 rinduri le-am prajit in putin ulei intorcindu-le cit am putut ca sa se rumeneasca bine

apoi am pus intr-o oala soffritto, carnea, 1 lingura de bulion, paprica afumata si un amestec de arome pentru carne, un pahar de sos de rosii si o cutie mare de bere si am lasat acolo sa fiarba nu prea mult pentru ca bucatelele de carne erau micute, cind mi s-a parut ca erau ok am adaugat cartofii si lasat sa fiarba pina cind s-au fiert si gata

tare buna a fost

Multumesc, Adriana, am intrebat pentru ca am cautat si eu pe net, o cautare simpla, recunosc, si am inteles ca e nevoie si de mazare. In farfuria ta nu distingeam mazarea. :)

Aseara, din cotoarele de la conopida si ramurele :rolleyes: de la fenel plus 3 morcovi vestejiti, 3 cartofi, o lingura de bulion, citeva coji de parmigiano si 2 cutiute de supa concentrata Knorr am facut un minestrone pe care inainte de a-l servi l-am pasat doar partial

IMG_6792.JPG

Eu am făcut piftie de porc în care am pus și urechi de porc, care îmi plac de mor. Fără poze!

Mi-am luat si eu inima in dinti am cumparat naut si tahini si am facut humus.

post-178-0-63374700-1740327379.jpeg

Si pe langa asta am facut si o shawarma. Cu de toate :rolleyes:

post-178-0-26596700-1740327859.jpeg

post-178-0-24502100-1740327937.jpeg

post-178-0-53272700-1740327985.jpeg

Acum am in lucru niste lipii ethiopiene injera pe langa niste pui in stil ethiopian. E prima data cand incerc injera si nu stiu daca o sa imi iasa. Daca iese va arat aici, daca nu ca scriu la dezastre :crying: :crying:

Aseara, din cotoarele de la conopida si ramurele :rolleyes: de la fenel plus 3 morcovi vestejiti, 3 cartofi, o lingura de bulion, citeva coji de parmigiano si 2 cutiute de supa concentrata Knorr am facut un minestrone pe care inainte de a-l servi l-am pasat doar partial

post-4-0-65240600-1740322792.jpg

Arata bine. Ar trebui sa mai fac si eu niste supa crema din ceva.

Eu am făcut piftie de porc în care am pus și urechi de porc, care îmi plac de mor. Fără poze!

Piftie as manca la orice ora.

Edited by black_cat

Black esti internationala

povesteste-ne experimentul fie de bine fie de rau

Puiul a fost un succes! post-178-0-47838600-1740357075.jpeg

Injera, cum m-am temut adica esec. Asa ar fi trebuit sa iasa post-178-0-07959300-1740357159.jpeg

Dar mie nu mi s-au format gaurele alea decat f putin. Banuiesc ca trebuia sa mai las la fermentat.

Din pacate restaurantul etiopian la care mergeam noi s-a inchis pe vremea covidului iar ce am mai gasit pe net ori nu au reviewuri bune ori sint mult prea departe. Mai incerc

post-178-0-37667300-1740357259.jpeg

Injera, cum m-am temut adica esec. Asa ar fi trebuit sa iasa

Dar mie nu mi s-au format gaurele alea decat f putin. Banuiesc ca trebuia sa mai las la fermentat.

Din pacate restaurantul etiopian la care mergeam noi s-a inchis pe vremea covidului iar ce am mai gasit pe net ori nu au reviewuri bune ori sint mult prea departe. Mai incerc

da, pare ca a ta n-a crescut/fermentat suficient

stii ce-mi aminteste vazind-o?

testaroli care se fac in Liguria in zona Pontremoli mi se pare

sint tot asa un fel de lipii/clatite nu's cum sa le zic dar care acolo se taie fisii si se maninca ori in supa ori amestecate cu pesto

dar nu stiu consistenta si ingredientele de baza daca sint la fel, aspectul mi se pare asemanator, am gasit un link, astia insa nu au nimic de fermentat inauntru

https://www.residenceliguria.com/it/Ricette/Testaroli

Blackie (și iubitoarelor de piftie), ești invitata mea!

Vin fuguta!!!!

Injera, cum m-am temut adica esec. Asa ar fi trebuit sa iasa

da, pare ca a ta n-a crescut/fermentat suficient

stii ce-mi aminteste vazind-o?

testaroli care se fac in Liguria in zona Pontremoli mi se pare

sint tot asa un fel de lipii/clatite nu's cum sa le zic dar care acolo se taie fisii si se maninca ori in supa ori amestecate cu pesto

dar nu stiu consistenta si ingredientele de baza daca sint la fel, aspectul mi se pare asemanator, am gasit un link, astia insa nu au nimic de fermentat inauntru

https://www.residenceliguria.com/it/Ricette/Testaroli

Mai era o etapa de 36 de ore de fermentare pe care unele retete ziceau ca poti sa o sari. La mine nu a mers fara etapa aia. Mai am niste faina teff ramasa, o sa ma mai joc la un moment dat cand o sa capat iar curaj. Intre timp trecem la retete pe care stim sigur sa le facem, cum ar fi ciulama de ciuperci cu mamaliguta. post-178-0-87398900-1740415171.jpeg

Wow, e retea pe aici pe undeva?

aveam un soffritto congelat adica ceapa, morcov si ardei, nu stiu daca o fi fost si telina, nu-mi amintesc

apoi bucatelele de carne erau intr-o punga, am pus faina peste si am agitat bine si apoi in 2 rinduri le-am prajit in putin ulei intorcindu-le cit am putut ca sa se rumeneasca bine

apoi am pus intr-o oala soffritto, carnea, 1 lingura de bulion, paprica afumata si un amestec de arome pentru carne, un pahar de sos de rosii si o cutie mare de bere si am lasat acolo sa fiarba nu prea mult pentru ca bucatelele de carne erau micute, cind mi s-a parut ca erau ok am adaugat cartofii si lasat sa fiarba pina cind s-au fiert si gata

tare buna a fost

Facut, mancat, placut, nu am poze ca nu a fost timp si oricum s-ar fi uitat ciudat la mine ca le pozez mancarea din farfurie. Nu am pus mazare, dar pentru ca ai zis ca nu iti aminateai daca ai pus telina, eu am pus si am mai pus si niste cubulete de patrunjel radacina. Asa m-a dus capul. Culoarea nu a fost ca cea din farfuria ta, nu stiu de ce, dar a fost buna rau. Mai fac. Multumesc

a venit al doilea Cuckoo si am pus in el 3 cartofi, 2 cepe, 3 ardei mari si 4 cirnati - dupa cum se vede, ar fi incaput si o cantitate dubla. Le-am facut la "roast", nu la air fryer. Rezultat a fost cu mult peste asteptari. Mai fac.

post-1215-0-31977800-1740887690.jpg

super valabila headbang.gifazi fac aripioare la air fryer, cosul de "fript" e mai mic decit vasul principal, sa vedem cite intra si cum ies