Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce retete vegetariane ati gatit azi?

Featured Replies

Vinete umplute

Am scos miezul vinetelor si le-am prajit in putin ulei cu praz, ardei verde, o cutie de ciuperci (chiodini, cred ca sunt ghebe dar nu stiu sigur) adaugind cite un pic de apa, cind erau gata am adaugat sare, masline si patrunjel, am umplut vinetele si le-am copt in cuptor la 200°C pentru vreo 30 de minute, pina ce s-au inmuiat bine si ele, erau destul de micute ca-s ultimele din anul asta, bune tare :)

post-4-13532465253351_thumb.jpg

Tare apetisante vinetele, daca merg in piata ma uit sa vad mai sunt vinete, chiar daca sunt mici, de fapt vreau mici ca ale tale.
  • Author

Sa stii ca au fost chiar bune facute asa. Mai incercasem o varianta punind totul crud dar a iesit o mare porcarie.

Astea de ieri sunt de refacut fara indoiala, cu ce ai la indemina in casa, eu aveam praz si ardei iar maslinele le-am adaugat pentru gust, si ciupercile ca sa le mai "imbogatesc". :pupic:

Am facut vinetele umplute ale Adrianei. Foarte foarte bune.

post-341-13536242593182_thumb.jpg

Si am mai facut si o mancarica de spanac cu naut

post-341-13536243023079_thumb.jpg

• 2 months later...

Azi am facut humus Beirut :scratch: E defapt o salata de: humus, rosie, castraveciori murati, un pic de cumin si ulei. Dupa gust se mai poate adauga usturoi.

post-341-13609627648644_thumb.jpg

Nu, aveam un borcan de humus gata facut si l-am amestecat cu ce am zis.

Humusul folosit de mine avea si ardei rosu copt, din cauza asta are o culoare roz.

• 2 weeks later...

O mancarica de linte cu conopida.

Am calit ceapa, usturoi, ginger si rosii. Am adaugat si cateva seminte de fenicul si apoi am adaugat lintea.

post-341-13618280054574_thumb.jpg

am adaugat si conopida taiata bucati

post-341-13618280131749_thumb.jpg

si am lasat-o pe foc mic pana s-a facut. Am pus zeama de lamaie, sare si patrunjel.

post-341-13618280222342_thumb.jpg

Aura cum faci sa-ti pastrezi lintea rosie, rosie?? Ca a mea se face galbena in cateva minute daca nu sunt atenta!! M-ar tenta ca am si linte si conopida, dar nu vreau sa mi se duca culoarea aia frumoasa!
Nici eu nu reusesc :occasion15: Ce vezi tu in prima si a doua poza e lintea cruda, nefiarta. Dupa 20 de min de fiert se face praf si galbena.

Auzi, uite ca am o idee, nu stiu daca e valabila, dar ce pot strica?? sa fac partea cu conopida, si sa las lintea la inmuiat in apa rece, si cand conopida e aproape gata sa incerc sa arunc lintea peste vreo 5 minute. In cel mai rau caz se face galbena, altceva nu are ce sa pateasca!

Ma enerveaza ca am vazut o reteta de supa de linte turceasca si aia o faceau de un roz mai galbui, dar nu galbena...

de unde am luat eu reteta zicea sa las lintea la inmuiat cel putin 3 ore. Poate si asta ajuta sa fiarba mai repede, dar sa-si pastreze forma. Am sa incerc data viitoare.

Si tot ptr data viitoare, am sa fac conopida mai intai, apoi am sa adaug lintea si aduc totul la fiert. Cum ai zis si tu. :occasion14:

Aura m-am tinut de cuvant si am prestat, cum am zis, nu cu ceapa, cu praz dar nu cred ca te superi.Am lasat-o la inmuiat 3 ore si am inceput cu conopida, cam 15 minute de fiert si apoi am pus si lintea rosie cam 7 minute cred ca a fiert, uite cam ce a iesit:

http://i162.photobucket.com/albums/t250/imnicol/IMG_1473_zpsb79974bb.jpg

Daca observi nu e complet galbena, mai are niste urme de roz pal. Mie-mi place foarte mult asa, nu este praf si inca mai poti musca in ea, nu mai are insa gust de crud, ca am rontzait si cruda, doar nu crezi ca am scapat ocazia!

Ti-a iesit forte frumos, asa am sa o fac si eu data viitoare. Si cu praz cred ca e si mai buna, la cat imi place mie prazul...Daca te tenteaza, in loc de conopida poti pune brocoli.
E tare buna si satioasa!! Eu n-am pus patrunjel am pus frunze de fenicul, sa vezi ce amusinau pisicile in jur, lor le plac ierburile aromatice!!

Fasole black eyed. E prima data cand cumpar fasole din asta si mi-a placut.

post-341-13620050904602_thumb.jpg