July 26, 20224 yr comment_267659 Cred ca Mino a combinat orzo cu ouzo ?. E drept ca am pus si ceva alcool la paste ?. Report
July 26, 20224 yr comment_267660 Cred ca Mino a combinat orzo cu ouzo ?. E drept ca am pus si ceva alcool la paste ?. Adi, nu ar strica un ouzo simplu, de la mama lui, dar eu de pastele astea spuneam. Report
July 26, 20224 yr comment_267661 Italiene sau grecesti, cred ca au acelasi gust pastele astea. Azi am mai facut un experiment - vegan paté. Se coc in cuptor ciuperci, morcov, vanata, taiate cuburi, o capatana de usturoi intreaga, stropite cu ulei. Pe urma se pun toate in robot, se mai adauga nuci, rosii deshidratate (eu am avut in ulei), patrunjel, sare, piper, ulei de masline, in reteta arata si fasole fiarta dar eu nu am pus, in schimb am adaugat un pic de whiskey ?. Report
July 27, 20224 yr comment_267662 Italiene sau grecesti, cred ca au acelasi gust pastele astea. Azi am mai facut un experiment - vegan paté. Se coc in cuptor ciuperci, morcov, vanata, taiate cuburi, o capatana de usturoi intreaga, stropite cu ulei. Pe urma se pun toate in robot, se mai adauga nuci, rosii deshidratate (eu am avut in ulei), patrunjel, sare, piper, ulei de masline, in reteta arata si fasole fiarta dar eu nu am pus, in schimb am adaugat un pic de whiskey ?.Imi place muuult si ideea si culoarea! Acum e prea cald la noi, dar cand se racoreste prestez si vin cu dovada Report
July 27, 20224 yr Author comment_267663 si mie imi place ideea, plus ca simbata tre sa aprind cuptorul asa ca o pun pe lista Report
August 31, 20233 yr comment_268762 Orzo cu ciuperci - cremos si aromat, unii au cerut portie dubla. Spui si tu cum le-ai facut, te rog? Imi place si pateul ala si praji cu conopida si si sarmalele imi plac. Mama, mama, ai devenit experta in retete fara carne! La sarmale ai pus ciuperci sau hrisca? Report
August 31, 20233 yr comment_268765 Era cat pe ce sa zic ca nu mai stiu reteta de orzo si, uitandu-ma la pagina anterioara, zau ca abia-abia imi aduc aminte ca am facut retetele alea. Ce mai, m-am ramolit...Reteta de orzo, sa-mi zici daca merge linkul:https://pin.it/4cCDfVkLa sarmale am pus ciuperci, hrisca nu prea folosesc. Edited August 31, 20233 yr by adi_edi Report
September 3, 20233 yr comment_268769 Era cat pe ce sa zic ca nu mai stiu reteta de orzo si, uitandu-ma la pagina anterioara, zau ca abia-abia imi aduc aminte ca am facut retetele alea. Ce mai, m-am ramolit...Reteta de orzo, sa-mi zici daca merge linkul:https://pin.it/4cCDfVkLa sarmale am pus ciuperci, hrisca nu prea folosesc. Uuuuu, daaaaa! S-a deschis si deja imi curg balele pana la genunchi! Am ramas agatata si in alte retete de paste cremoase cu ciuperci, pfuaaaa. Arata bine de tot! Eu am mai multe resturi de branza in frigi si imi pusesem in gand sa fac niste gnocchi cremosi cu branza si smantana subtire...dar am avut un mic ghinion ieri asa ca stau pe tusa cu gheata la glezna si astept sa reintru in "fonctziune". Multumesc, baby! Report
January 23, 20251 yr comment_270430 Cartofi dulci cu smantana si gremolata cu seminte de floarea soarelui (eu am avut doar cateva frunzulite de busuoic dar a fost destul de aromata pe gustul meu). Coaja am dat-o la o parte ca se cam carbonizase. Cartofii dulci ii faceam pana acum doar taiati felii, pus un pic de ulei, si dati la cuptor, ca garnitura. Foarte aromata varianta asta, mi-a placut atat de mult ca am refuzat gulasul ?. Cum seamana la gust cu butternut squash (sau alt dovleac portocaliu ?), cred ca merge si acela in loc de cartofi dulci.https://www.ctvnews.ca/shopping/kitchen-recipes/eden-grinshpans-whole-roasted-sweet-potato-with-sunflower-gremolata-and-lemony-sour-cream.html Report
January 23, 20251 yr comment_270431 Cartofi dulci cu smantana si gremolata cu seminte de floarea soarelui (eu am avut doar cateva frunzulite de busuoic dar a fost destul de aromata pe gustul meu). Coaja am dat-o la o parte ca se cam carbonizase. Cartofii dulci ii faceam pana acum doar taiati felii, pus un pic de ulei, si dati la cuptor, ca garnitura. Foarte aromata varianta asta, mi-a placut atat de mult ca am refuzat gulasul ?. Cum seamana la gust cu butternut squash (sau alt dovleac portocaliu ?), cred ca merge si acela in loc de cartofi dulci.https://www.ctvnews.ca/shopping/kitchen-recipes/eden-grinshpans-whole-roasted-sweet-potato-with-sunflower-gremolata-and-lemony-sour-cream.htmlCe bine arata!!! Si mie imi place cartoful dulce. Neaparat o sa incerc. Report
January 24, 20251 yr comment_270433 Daaa, arată grozav și sună bine rețeta. L-am pus pe lista! Report
January 24Jan 24 Author comment_271497 Cous cous de conopidaia uite de cit timp faceam cous cous de conopidaazi l-am refacut taind felii subtiri cit puteam conopida de jur imprejur ca sa iasa firmituri cit mai mici si le-am amestecat cu dovlecel, morcov si ardei taiati bucatele si copti in microunde crisp cu putin ulei si sare, fooarte bun si pus deja in cutiuta pentru luni si acu vad ca scriam aici exact acum un an Report