Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce retete vegetariane ati gatit azi?

Featured Replies

Ah, ce bine arata! Ce ai pus in tocana? eu n-am pus la borcan niciodata legume in alta forma decat zacusca, daca ai timp pune te rog reteta, cantitati aproximative macar...

Zacusca am in program intr-una din zilele astea, sa vad cand are chef sotul sa mergem la cumparaturi.

Ah, ce bine arata! Ce ai pus in tocana? eu n-am pus la borcan niciodata legume in alta forma decat zacusca, daca ai timp pune te rog reteta, cantitati aproximative macar...

Zacusca am in program intr-una din zilele astea, sa vad cand are chef sotul sa mergem la cumparaturi.

Eu am pus la ochi, ceapa, morcov, ardei kapia, ulei, sare si ardei iute pentru gust picant, dar reteta ar fi asta!

https://chefnicolaietomescu.ro/reteta/ghiveci-de-legume-cu-orez-pilaf-sarbesc/

La ghiveci pe lângă cele de sus am adăugat o vânata de vreo 800 g si un zuchini cam la fel plus sos iute ca nu mai aveam boia iute.

Uitam, la tocana am pus si patru linguri cu vârf de orez. De preferat sa il fierbi inainte daca vrei legumele mai crocante, eu din lipsa de timp le-am fiert odata si nu mai sunt prea crocante legumele. Dar mie imi place indiferent cum iese.

Eu am pus la ochi, ceapa, morcov, ardei kapia, ulei, sare si ardei iute pentru gust picant, dar reteta ar fi asta!

https://chefnicolaietomescu.ro/reteta/ghiveci-de-legume-cu-orez-pilaf-sarbesc/

La ghiveci pe lângă cele de sus am adăugat o vânata de vreo 800 g si un zuchini cam la fel plus sos iute ca nu mai aveam boia iute.

Uitam, la tocana am pus si patru linguri cu vârf de orez. De preferat sa il fierbi inainte daca vrei legumele mai crocante, eu din lipsa de timp le-am fiert odata si nu mai sunt prea crocante legumele. Dar mie imi place indiferent cum iese.

Ah, ce rau imi pare ca n-am cumparat ardei cand am fost dupa paine, as fi facut pentru azi sa mancam! Am vazut ca aveau si la ladita, ma gandeam ca vin cu sotul cand e liber, ma gandeam doar la zacusca. Multumesc pentru reteta :tongue3:! si pentru pontul cu orezul!

• Author

ce de idei aveam

deacu le cumpar in fiecare saptamina :D

au iesit superb

dupa ce ne-am vorbit am zis sa fac tot posibilul sa elimin cantitatea de apa

asa ca

le-am facut la cuptor, n-am pus sare deloc (am pus apoi in farfurie) am pus rosioarele taiate in doua la scurs desi nu a fost nevoie pentru ca nu erau apoase si in loc de mozzarella am pus provolone, tot a iesit niste apa dar mai putin

acu daca tot o sa le refac tre sa scot de pe unde o fi tava aia care are un gratar si le pui pe gratar si in tava se scurge apa si ele ramin uscate

mersi Lili

pizzaportobello.jpg

le tin minte!!! ciupercile cu inundație! http://i717.photobucket.com/albums/ww173/prestonjjrtr/Smileys/Netherlands/HollandDike.gif nici ca le-am mai făcut de atunci
  • Author

Dexter pai ce ne sperie o inundatie pe noi? :D

tre sa studiem metode alternative

vinerea viitoare fac alta incercare, ca deja aseara mi-a venit ideea sa le pun pe 2 gratare de silicon, incerc

astea

griglie silicone.jpg

• 1 month later...

Crispy veggie buns

300 gr faina

175 ml apa fierbinte

Sare

Pentru umplutura legume(varza, morcovi, ardei, ceapa , ghimbir )

post-9-0-98290000-1603447026_thumb.jpg

Prajite lejer pe ambele parti, adaugam apa si acoperim, ca la ghioza.Se lasa pana se evapora apa.

post-9-0-07498100-1603447122_thumb.jpg

Se servesc cu sos soya.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Wow ce bine arată! Legumele sunt legate intre ele cu vreun sos? Mi-ai dat o idee bună Lili! :scratch:
  • 1 month later...

Spaghetti cu seminte cu 2 feluri de salate:

- varza rosie cu ardei iute

- morcovi si gulii cu usturoi si ulei de masline

post-84-0-45892100-1610805534_thumb.jpg

• 3 weeks later...

maltagliati e broccolo romanesco - daca omiteți pecorino, este vegetariana. Rețeta unei chef pe care l-am descoperit de curând, Max Mariola, reteta e pe youtube

1 romanesco, 6 roșioare, 2 căței de usturoi, ceva iute, maltagliati (pasta cu ou) apă caldă headbang.gif toate in același troc, dar nu deodată, va intra in rotatie saptamânală ca tare a fost buna

post-1215-0-66950200-1612531183_thumb.jpg

• 1 month later...

Ieri am vazut la tv o reteta pe care am si executat-o, veggie burgers (am pus-o si la Ce am gatit azi, din greseala). Au iesit mai buni decat credeam, fiica-mea care nu mananca fasole, ciuperci, nuci si alte asemenea, s-a lins pe degete, baietii au cerut portie dubla... Se va repeta!

Cam asa arata maglavaisul, un pic mai fin tocat decat in reteta, dar a fost ok.

post-192-0-11617100-1615116165_thumb.jpg

Dupa ce i-am modelat si pus in tigaie, mi-am dat seama de ce in reteta de la tv facuse mini-burgers - mai usor de manevrat, dar m-am descurcat :floare: .

post-192-0-75086900-1615116345_thumb.jpg

post-192-0-72481900-1615116395_thumb.jpg

Asta a fost portia mea, plus inca unul mancat fara paine :unsure: .

post-192-0-78544000-1615116540_thumb.jpg

• Author

Mi s-a tradus mie pagina da in italiana deci toate greselile nu-mi apartin :floare:

2 cucchiaini (10 ml) di olio d'oliva

1 cipolla piccola, tagliata a dadini

2 spicchi d'aglio, tritati

Sale kosher

Pepe nero appena macinato

1 tazza (75 grammi) di funghi tritati grossolanamente

150 g di noci tostate

1 lattina (540 ml) di fagioli neri, scolati e sciacquati

1 tazza (180 grammi) di riso integrale cotto

70 g di pangrattato panko

1 cucchiaino (5 grammi) di cumino macinato

1/2 cucchiaino (3 grammi) di paprika affumicata

1 cucchiaio (15 grammi) di senape di Digione

1 uovo

2 cucchiai (30 ml) di olio di canola

12 panini s

Condimenti per hamburger

Indicazioni

Scalda un cucchiaino (cinque ml) di olio d'oliva a fuoco medio in un'ampia padella antiaderente.

Aggiungere le cipolle e l'aglio e condire con sale e pepe. Cuocere fino a quando non si ammorbidisce, circa tre minuti.

Aggiungere il restante olio d'oliva e i funghi. Cuocere fino a quando i funghi iniziano a dorarsi, circa cinque minuti.

Trasferire la miscela nella ciotola di un robot da cucina e frullare fino a tritarla finemente. Raschiare la miscela in una grande ciotola.

Frullare le noci nel robot da cucina fino a tritarle molto finemente. Aggiungere alla miscela di funghi.

Aggiungere i fagioli e il riso al robot da cucina e frullare fino a quando il composto non assomiglia a una purea grossolana. Aggiungere al composto di funghi con pangrattato, cumino, paprika, un cucchiaino (cinque grammi) di sale e 1/2 cucchiaino (tre grammi) di pepe. Mescola per amalgamare.

Aggiungere Digione e l'uovo; mescolare per unire. Formare 12 polpette uguali, dello spessore di 1-1 / 2 centimetri e adagiarle su un piatto o una teglia da forno bordata.

Scalda un cucchiaio (15 ml) di olio di canola nella stessa padella del passaggio 1 a fuoco medio-alto. Lavorando in lotti di sei, friggere le polpette fino a doratura e croccante, circa tre o quattro minuti per lato. Servire su panini conditi con condimenti e condimenti per hamburger preferiti.

Habar n-am ce greseli sunt in italiana :floare:. M-am uitat de curiozitate in romana, e ok, cu mici exceptii. N-am mai incercat de mult timp google translate la retete :unsure: .
  • 1 month later...
  • Author

eu aveam sfecla rosie cruda si curatata de coaja

asa ca am taiat o ceapa, un catel de usturoi si 3 morcovi, i-am muiat cu putin ulei si apa si apoi am aruncat peste ele 2 cartofi si 2 pumni de fasole boabe congelata (proaspata de mine) plus apa si lasat sa fiarba, spre sfirsit adaugat sfecla rosie data pe razatoare

buna tare

ciorbicafasolesfeclarosie.jpg