Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce retete vegetariane ati gatit azi?

Featured Replies

Cartofi noi la cuptor cu salata, rosii si castraveti. Mergea un usturoi, dar il fac la pestele de diseara, e prea mult sa fac și acum.

Nu exista "prea mult" usturoi haha, acum imi faci pofta de cartofi noi! :rolleyes:

Cartofi noi la cuptor cu salata, rosii si castraveti. Mergea un usturoi, dar il fac la pestele de diseara, e prea mult sa fac și acum.

Nu exista "prea mult" usturoi haha, acum imi faci pofta de cartofi noi! :rolleyes:

Pentru mine nu era o problema dar soțul e taximetrist si de obicei dupa masa de prânz iese iar la muncea, asa ca nu stiu daca e chiar ok pentru clienți.

Pentru mine nu era o problema dar soțul e taximetrist si de obicei dupa masa de prânz iese iar la muncea, asa ca nu stiu daca e chiar ok pentru clienți.

Sigur ca nu ar fi ok. Nici eu nu pot manca usturoi atat de des pe cat as dori, dar cartofi noi tot tre' sa imi fac in curand :pupic:

Ah, da si inca ceva: nu sufar sparanghel murat, conservat etc. bleah bleah. Proaspat sa fie.

Nici eu! Prima data am mancat sparanghel verde, in borcan, murat, de la Lidl. huh.gif Nu intelegeam de ce e toata lumea asa incantata de sparanghel.

Anul asta, pe timp de pandemie, l-am rugat pe domnul boni sa-mi ia multe pungi cu legume congelate, sa le am la mine in congelator. A venit cu tot felul de pungi "verzi", printre care era si o punga de sparanghel congelat. Era putin in punga, asa ca l-am facut in tigaie cu alte verzituri (mazare, fasole verde, brocoli si sparanghel) cu sos de soja si usturoi si mi-a placut. Dar tot vreau sa incerc si proaspat cand voi gasi convenabil (ieftin si proaspat 71.gif).

Alb nu am mancat inca, dar va veni si randul lui... happy.gif

Este ca e fain? Nu are nici in clin nici in maneca cu chestia aia mucilaginoasa si fada care e sparanghelul murat...

Hazel, m-am amuzat cu ceapa colegelor. Asa si aici, dar la usturoi, mvai, oh, pardoane, scuze. Oh, c'mon! Abia in ultimii anisori asa -ovcorz ptr. ca marii chefs il recomanda - a castigat in popularitate. Ca si cu pastarnacul si radacina de patrunjel, acum peste tot. Am mai zis eu chestia asta. Dadeai cu pusca dupa ele si nu le gaseai. Astept sa se faca si gogsarul de fite, ca inca nu are succes. laugh.gif Poate poate apuc sa fac si eu in sos...

Edited by Lapona Enigel

Este ca e fain? Nu are nici in clin nici in maneca cu chestia aia mucilaginoasa si fada care e sparanghelul murat...

Hazel, m-am amuzat cu ceapa colegelor. Asa si aici, dar la usturoi, mvai, oh, pardoane, scuze. Oh, c'mon! Abia in ultimii anisori asa -ovcorz ptr. ca marii chefs il recomanda - a castigat in popularitate. Ca si cu pastarnacul si radacina de patrunjel, acum peste tot. Am mai zis eu chestia asta. Dadeai cu pusca dupa ele si nu le gaseai. Astept sa se faca si gogsarul de fite, ca inca nu are succes. laugh.gif Poate poate apuc sa fac si eu in sos...

Aici inca dai cu pusca dupa radacina de patrunjel.

Nici pe la magazinele est-europene sau turcesti?

Am doua locuri unde găsesc - un supermarket cu tenta europeană - Fairway ii zice - și la mexicanii de la mine din sat. Chiar m-am mirat ca America latina folosește rădăcina de patrunjel, dar mie îmi convine.

Am și turci dar sunt mai departe și chiar nu am văzut la ei. Ei sunt cu foile de burek, cu brânza de kefir.. ce mi-i dor sa mai dau o fuga pe la ei :(

Baba ganush, trebuia sa mănânc vinerea trecută, dar fiind la copii am zis pas, dar azi si maine am avut in meniul de seara, burrito cu fasole rosie si cartofi dulci și lipie din făină integrală. A iesit cam așa, eu făcând cateva mici modificari:

post-343-0-14444000-1591465987_thumb.jpg

post-343-0-25168300-1591466003_thumb.jpg

Intrucat nu am gasit fasole roșie am pus alba, asta fiind singura modificare față de reteta dată de nutriționistă.

Am avut niste roșii la congelator si le-am folosit in locul roșiilor din conservă!

post-343-0-38457100-1591466233_thumb.jpg

Ar mai fi mers un ardei iute, cel folosit de mine nu era prea picant:

post-343-0-80927500-1591466308_thumb.jpg

Cartofii dulci i-am copt 30 de minute!

post-343-0-75114100-1591466360_thumb.jpg

Cum spuneam, nu am gasit fasole rosie asa ca am pus alba si porumb din conservă

:

post-343-0-56909300-1591466442_thumb.jpg

După ce a mai scazut sosul de rosii, le-am pus pe toate in tigaie:

post-343-0-62321000-1591466497_thumb.jpg

Înainte de servire am copt puțin lipia in tigaie si am umplut-o cu amestecul de legume. Gustul e interesant, mergea mai picant, dar totusi cartofii dulci cu chimen nu m-au impresionat prea mult!

Edited by mino

care turci bre lapo in america de nord, aia sunt la voi in europa

Nici pe la magazinele est-europene sau turcesti?

Am doua locuri unde găsesc - un supermarket cu tenta europeană - Fairway ii zice - și la mexicanii de la mine din sat. Chiar m-am mirat ca America latina folosește rădăcina de patrunjel, dar mie îmi convine.

Am și turci dar sunt mai departe și chiar nu am văzut la ei. Ei sunt cu foile de burek, cu brânza de kefir.. ce mi-i dor sa mai dau o fuga pe la ei :rolleyes:

Uite care, bre Dexulescule tongue.gif Acuma nah, e oleac de mers di la matali pana in Big Apple, da' tot America di Nord îi happy.gif

Maaaaama cum arata chilli alea ale tale, Mino! Si ce le-as mai infuleca impreuna cu salata de dovlecei a lui Lili, pfff. Gogaltz, gogaltz.

Nu cred ca e bai ca nu ai avut fasole rosii, din cate imi dau seama e o reteta mexicana, cu tortilla, si ei folosesc fasole rosie de regula.

mic-dejun/pranzul de azi

salata cu avocado, rosii cherry, ceapa verde, masline, ulei , suc de lamaie, sare, fulgi de ardei iute

crema de branza cu avocado, ceapa verde, suc de lamaie, piper (mai trebuia ceva patrunjel, marar dar nu am avut)

post-332-0-27574000-1591610616_thumb.jpg

Place mult crema aia de avocado cu branza, Amina!

Eu: "friptura" de champignons si hribi cu sos de usturoi si patrunjel si mamaligusion. Acolo nu e ulei, e zeama de la sosul de usturoi si patrunjel.

104012047_697775060797794_761636295157397906_n.jpg

• 2 weeks later...

post-9-0-35389500-1592575031_thumb.jpg

Beyond meat-ul de mai sus(dovlecei rasi in loc de ciuperci) si fara ketchup deasupra, dar intins in tava mare a cuptorului, plus o tava rotunda cu "fiori di zucca" deasupra.Plus seminte de in.

La pranz, intr-o lipie micuta

post-9-0-33215500-1592575191_thumb.jpg

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Maxi sprig roll cu doua foi de phillo legume crude(varza, sfecla si germeni de soia) unse cu albus de ou si sub grill exact timpul sa rumeneasca foaia.Taiate ca pe sushi si servite cu sos soya.Legumele trebuie sa ramana crude, nu au timp sa-si lase apa.Nu le-am nici sarat sau asezonat.

post-9-0-98435000-1595321971_thumb.jpg

Chiar ca faina ideea cu foile, am notat-o!

De zilele trecute - vinete cu rosii si branza la cuptor (au fost bune dupa ce am dat rosiile la o parte, ca au fost acre)... post-192-0-60701000-1595632445_thumb.jpg

Inspiratie caponata , poze n-am mai facut dupa ce le-am scos de la cuptor.

post-192-0-89074900-1595632606_thumb.jpg

Pun tot aici si tarta cu spanac (asta-i lacto-ovo vegetarian :mad: )

post-192-0-91937100-1595632799_thumb.jpg

Se pune si lacto ovo, mai avem aici si asa.

Sticky ananas cu tofu marinat in soya.

Soya bucati marinata in soya, presarata cu amidon si aruncate in wok.

Cand s-au rumenit am adaugat ananasul proaspat sos soya, o lingura otet si una de zahar brun.

Am mai lasat 5-6 minute in wok.

post-9-0-69605400-1595955289_thumb.jpg

Si zucchine si ciupercute

post-9-0-57212300-1595955329_thumb.jpg

Din ce mi-a ramas am facut un poke pentru Manu pentru lunch box.

• 1 month later...

Munca de ieri, o pun aici ca de fapt va fi un fel vegetarian. Am facut de pofta mai mult, pentru ca desi sunt toata iarna legume la magazin, nu au acelasi gust ca o legumă coaptă in soare!

Deci, tocana de legume!

post-343-0-63345800-1599213836_thumb.jpg

Ghiveci! Cam lucios, ca am pus totul la ochi! :tongue3:

post-343-0-04558800-1599213880_thumb.jpg