May 9, 201313 yr Author comment_197026 Foarte fain ti-a iesit, eu am incercat-o acasa dar nu m-a satisfacut deloc asa ca o maninc doar in pizzerii. Report
May 9, 201313 yr comment_197028 Adriana si eu la fel.Pana am descoperit ca facute in tavile de la tort sah, alea de la wilton, unse bine nu se lipesc. Si ridica temperatura la 220 grade si ventilat cu grill daca ai.Rezultatul e ala pe care-l vezi. Nu pune mult aluat, 2-3 mm. Report
May 9, 201313 yr Author comment_197035 Pai mi-a venit alta idee, s-o fac in Fornetto Ferrari, ala de pizza.O sa incerc cu indicatiile tale si cu instrumentele mele Report
May 9, 201313 yr comment_197040 Incearca si asa.Eu mai nou nu o mai cumpar si o fac acasa.Dar o fac ca am ajuns la un rezultat satisfacator.In plus azi am vazut-o intr-o brutarie cu cubulete de bacon deasupra. Incerc si eu cat de curand. Report
May 20, 201313 yr comment_198193 Ce spuneti de aceasta reteta vegetariana :Pasta cu rasii si busuioc - 400 gr. pasta ( pasta scurta penne rigate)- 10 rosii micute- 1 ceapa- 6 foi de busuioc proaspat- 3 linguri de ulei de masline extra virgin- sare Taiati ceapa in felii subtiri si prajiti in 3 linguri de ulei de masline. Spalati rosiile si adaugatile peste ceapa zdrobind usor cu dosul unei furculite . Lasati sa coaca 10 min la foc mic. Intre timp fierbeti pasta in apa sarata . Cand pasta a fiert , scurgeti de apa , si adaugati pasta in tigaie cu sosul de rosii gatit amestacand pentru un minut la foc mic . Adaugati sare dupa gust si foile de busuioc . Se serveste imediat la masa. sursa Report
June 9, 201313 yr Author comment_200041 Lili am luat un amestec de farinata care avea de fapt o punguta cu faina si una cu sare si rozmarin, am copt-o in cuptorul de pizza, a iesit bine, o sa incerc data viitoare sa o fac si mai subtire, am pus intr-o tava cred de vreo 28 cm de diametru, tre sa o masor ca sa fiu sigura, 120 gr de faina de naut, 375 gr de apa, 2 linguri de ulei, un pic de sare si rozmarin. Nu scria ca tre sa se odihneasca amestecul, data viitoare o sa fac ca tine. Oricum a placut si asa. Report
July 6, 201313 yr Author comment_202189 salata de vinetesi salata de dovlecei cu putin ulei, otet, sare si ierburi aromate Report
July 7, 201313 yr comment_202191 salata de vinete de asta mi-e tare dor, anul asta nu am luat inca vinete, da' las'ca vine ea si vacanta si ... "imi fc plinul" cum trebe si salata de dovlecei cu putin ulei, otet, sare si ierburi aromate dovleceii cruzi? cum e? nu am facut niciodata si tare ma tenteaza Report
July 7, 201313 yr Author comment_202202 Lui Marco si Stefano nu le place, eu o maninc, conditia esentiala si de baza este sa se foloseasca dovlecei mici abia culesi adica cit mai proaspeti si sa se taie cu mandolina felii cit mai fine. Probabil ar fi trebuit intinsi,presarati cu sare si apoi clatiti si uscati, ca sa se inmoaie un pic de la inceput dar n-aveam nici un chef de atita munca ca am facut un castron dintr-un kg, oricum stind cu otetul se inmoaie un pic.Incearca cind ai posibilitatea sa ai unul proapat doar cu unul doi sa vezi daca-ti place.Am mai pus versiuni foarte similare de-a lungul anilor dar ieri am cautat aici sa ma lipesc si n-am gasit nimic, nu's daca am cautat bine, cel putin in mesaje de sine statatoare aici la vegetariene nu-s. Report
July 7, 201313 yr comment_202206 Am facut si eu salata din asta nu mai stiu cine a pus si mie-mi place! Report
July 7, 201313 yr comment_202207 Si eu mananc dovlecei cruzi, dar ii dau prin razatoare. Am sa incerc sa-i fac marinati, cum i-a facut Adriana. Ieri am facut: cartofi acordeon, umpluti cu dovlecei, rosii si ceapamancare de dovlecei cu orzo. Report
July 7, 201313 yr Author comment_202215 Da' nu-ti lasa o gramada de apa daca ii dai prin razatoare, aura? Report
July 7, 201313 yr comment_202232 adriana, să incerci și "fettuccinele" de dovlecel. sunt nemaipomenite. rețeta aici Report
July 7, 201313 yr comment_202240 Lili am luat un amestec de farinata care avea de fapt o punguta cu faina si una cu sare si rozmarin, am copt-o in cuptorul de pizza, a iesit bine, o sa incerc data viitoare sa o fac si mai subtire, am pus intr-o tava cred de vreo 28 cm de diametru, tre sa o masor ca sa fiu sigura, 120 gr de faina de naut, 375 gr de apa, 2 linguri de ulei, un pic de sare si rozmarin. Nu scria ca tre sa se odihneasca amestecul, data viitoare o sa fac ca tine. Oricum a placut si asa. S-ar putea in punga aia sa fi pus ei faina "pre coapta".Ca aia normala daca nu o pun la inmuiat, are gust de naut crud si mie nu-mi place. Eu salata de dovlecei cruzi o fac de cand am vazut-o in magazinele de gastronomie, cu tije de telina si nuci.Ca la salata piemonteza de pui. Report
July 7, 201313 yr comment_202250 Si cum tai dovleceii Eataly? Rondele sau pe razatoare? In afara de telina si nuci se mai pune ceva? Report
July 7, 201313 yr Author comment_202254 adriana, să incerci și "fettuccinele" de dovlecel. sunt nemaipomenite. rețeta aicicu siguranta, buna ideea si cu pesto Report
July 7, 201313 yr Author comment_202255 S-ar putea in punga aia sa fi pus ei faina "pre coapta".Ca aia normala daca nu o pun la inmuiat, are gust de naut crud si mie nu-mi place. Eu salata de dovlecei cruzi o fac de cand am vazut-o in magazinele de gastronomie, cu tije de telina si nuci.Ca la salata piemonteza de pui.n-are gust neplacut, se poate sa fie coapta, daca zic ca se face asa repede dovlecii cruzi? si cu ce altceva amestecat? Report
July 7, 201313 yr comment_202257 Si cum tai dovleceii Eataly? Rondele sau pe razatoare? In afara de telina si nuci se mai pune ceva? Mie imi plac in lung, taiati cu mandolina subtire, subtire.Telina, nuci, solzi de parmigiano, ulei , lamaie.Daca-i lasi si un pic la frigider inainte de ai servi sunt dementiali. Report
July 7, 201313 yr Author comment_202259 Ce de idei, stiam eu ca trebuia sa deschid un topic separat. Report
July 7, 201313 yr comment_202271 Am cautat si salata piemonteza cu pui si imi place muuult (scuze, nu e vegetarian, doar o intrebare ). Oare pot combina cele doua? Adica sa fac o salata piemonteza cu pui si dovlecei cruzi taiati cum ai zis? Nu cred ca nu o sa iasa bun. Am cateva prietene care vin vineri la mine si ma gandeam la o salata usoara de vara. Asta ar fi ideala! Report
July 8, 201313 yr comment_202281 Aura, cand am facut comparatia, imi trecuse si mie prin cap sa le combin. Report
July 8, 201313 yr comment_202286 dupa ideea Aurei, pilaf cu ce-am gasit prin frigider: ceapa verde, ardei, morcov, dovlecel si cateva masline. direct de la locul faptei. Report
July 8, 201313 yr comment_202319 Moatza, pilaful tau arata bine si cred ca am sa fac si eu pentru maine. Cu masline, ofcors... Report