February 3, 201610 yr comment_234428 Pachetele cu spanac(sau alte ierburi) si tofu(sau branza normala, la alegere):diary free si gluten free in cazul meu.Dar bune si cu ricotta sau feta, stiti voi. Spanac calit stors bine, bine si tofu la wok cu sos de soya: Condimente dupa gust. Impachetate in foi de orez, pensulate cu ulei de masline si bagate in cuptor(grill si ventilatie).10 minute si-s gata, depinde cat de crocante le doriti. Report
February 15, 201610 yr Author comment_234753 Vinete umplute Am taiat in jumatate pe lung vinetele, le-am scos miezul si le-am prajit cu foarte putin ulei de masline extravirgin intr-o tigaie acoperita cu capac la foc mare.De o parte am facut umplutura inmuind felii de piine veche cu citeva polonice de supa de legume cu legumele din ea, apoi am mixat totul cu oua, masline, garam masala, pepe si oregano. Am umplut vinetele cu aceasta compozitie si am le-am copt in cuptorul incins la 200°C pina cind deasupra au inceput sa faca crusta Report
February 17, 201610 yr comment_234827 Adriana, cu ce le-ai umplut? Eu galetta de legume si fulgi de ovaz. 3 morcovi mici rasi200-200 gr dovleac ras2 dovlecei rasiun praz rondele 250-300 gr de fulgi ovazseminte(dovleac, in, floarea soarelui) sare, pier, curcuma, curry, chimen 2-3 linguri ulei masline3 oua Amestecam legumele rase cu oua, condimente, ulei.Adaugam si fulgii de ovaz.Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt.Presaram deasupra fulgi de ovaz si presam bine cu ajutorul unei linguri. Coacem aproximativ 40-45 minute la 180 grade. Report
February 17, 201610 yr Author comment_234833 Am modificat mesajul si adaugat retetaFaina a ta, interesanta tare Report
February 18, 201610 yr comment_234839 Adriana, eu am vazut-o facuta si cu rape(turnips), cu topinambur si pastarnac. Report
February 18, 201610 yr comment_234840 Stii de cite ori am renuntat sa-l fac ca n-aveam tahini, ca tot o cumpar o folosesc o data si apoi expira in frigider si o arunc, dar acu ca tu zici ca iese bun si fara incerc si eu Adriana cumpara tahina din magazinele arabesti, e net superioara produselor existente pe piata si mai mult acest produs nu se va strica (e o pasta de susan). Tahina nu are nevoie de frigider, trebuie tinuta in loc uscat si folosita intotdeauna o lingura uscata. Eu am pus o folie alimentara peste gura borcanului si il am deja in dulap mai bine de 3 luni si e deschis. Daca cumva ai umiditate in bucatarie si ti-a ramas putina tahina pe margine aceasta se va inegri, insa cureti marginea borcanului cu un servetel de hartie, calitatea tahinei nu va fi afectata. Eu am pus folia alimentara deaorece borcanul era sigilat cu folie de aluminiu. Acest sfat le-am primit de la o buna prietena care are o fabrica in care produce si tahina in Siria. Report
February 28, 201610 yr comment_235079 Lili, Galleta lu' matale îmi place tare mult. Singura chestie e că trebuie să lucrez un pic la "verdeață". Problema minoră. Report
February 28, 201610 yr comment_235089 La noi a fost asa: Shepherd's pie - varianta vegetariana, cu fasole neagra. Bame la gratar. Report
February 29, 201610 yr comment_235096 Lili, Galleta lu' matale îmi place tare mult. Singura chestie e că trebuie să lucrez un pic la "verdeață". Problema minoră. Care-s interdictiile la verdeata in cazul tau?Cum am scris, reteta e "modelabila". Report
February 29, 201610 yr comment_235097 Bame la gratar n-am incercat.Adevarul e ca nu le-am vazut de un car de ani. Report
February 29, 201610 yr comment_235109 Lili, Galleta lu' matale îmi place tare mult. Singura chestie e că trebuie să lucrez un pic la "verdeață". Problema minoră. Care-s interdictiile la verdeata in cazul tau?Cum am scris, reteta e "modelabila". 3 morcovi mici rasi... Morcovii cruzi Da (Ig 25), pregătiți Nu prea (Ig 40 mediu) 200-200 gr dovleac ras.. Ig intre 65 și 75 (mare) 2 dovlecei rasiun praz rondele Report
April 25, 201610 yr comment_236687 Mancare scazuta de naut si spanac (Potaje de garbanzo y espinaca). Aceasta reteta se face in toata Spania cat si in insulele ei sub diferite combinatii intre leguminoase si diferite legume precum dovleac placintar, ceapa, usturoi, ardei, acelgas (care e mangold, chard, bietola), cartofi, cartof dulce, dovlecel si ou fiert si taiat in patru. In unele parti se pun si bucati de peste bacala uscat. O mancare care se mananc in zilele friguroase de iarna sau in Saptamana Mare. Insa mie imi place sa o mananc de fiecare data cand doresc sa ma incalzesc sau cand doresc o mancare cu legume. Mancarea mea a fost facuta cu ceapa, usturoi, morcovi, rosii taiate cubulete (se poate pune si pasta de rosii), naut fiert , spanac, sare, piper, 1 foaie de dafin si putina boia dulce si afumata (asta in cazul in care se doreste o aroma putin afumata) Report
May 11, 201610 yr comment_237031 Burger de latir(Latyrus sativus) sau cicerchia(italiana)cu dovlecei: Boabele puse la hidratat 24 ore in apa, fierte scurse si facute pireu, am adaugat un dovlecel ras pe razatoare mare, modelat buregeri, tavaliti prin amidon. Le-am copt la cuptor dupa ce le-am presarat cu parmezan si stropit cu ulei.Puteti folosi fasole, naut sau linte in loc de latir. Report
May 12, 201610 yr comment_237057 Lili, dai, te rog, rețeta la hummus? Mulțumesc anticipat! Linte rosie fiarta (aia decorticata de fierbe in 15 minute), scursa bine si mixata cu ardei copti decojiti, ulei, sare. Eu folosesc asta: Azi vreau sa incerc cu rosii uscate. Report
June 3, 201610 yr comment_237472 Rosii umplute "alla romana".Am descris intr-un post mai sus modul de preparare. si hummus de latir(cicercchia) cu rosii uscate de servit cu focaccia cu faina de hrisca si secara. Report
June 3, 201610 yr Author comment_237477 Rosii umplute "alla romana".Am descris intr-un post mai sus modul de preparare.ce bune-s, tre sa le refac si eu ca tare-mi plac Report
June 4, 201610 yr comment_237491 Stiu ca nu-i sezon inca in Romania de rosii, dar eu le propun de pe acum, poate conving inca pe cineva de simplitatea si bunatatea lor. Nici eu nu renunt niciodata la cartofi, ca si asa e un fel unic de mancare(felul 1 +felul doi). Report
September 26, 20169 yr comment_239038 O vanata cubulete, prajita rapid in tigaie cu putin ulei.Rosii cherry taiate sferturi si ardei copti fasii. Manu le-a mancat cu fettuccine. Report
November 14, 20169 yr Author comment_239709 O planta care se numeste borragine, Borago officinalis, cu frunzele am facut tarta sarata, cu cozile omleta Report
December 3, 20169 yr comment_240083 Hamburger de linte verde: Linte fiarta frulata cu ceva rosii deshidratate si conservate in ulei evo, parmezan ras, curcuma si alte condimente. Pensulate cu ulei si bagate sub gril in cuptor. Ragù vegetal de linte verde Bun rau Si arepas: Report