January 19, 201313 yr comment_181095 Sorina, am o cumostinta care pune in salata boeuf morcov murat, din butoiul cu muraturi. Zicea ca mureaza mai mult morcov special ca sa aiba ptr salate. Murat e monti?salata fara cartof ce fatza ar face al meu! Report
January 19, 201313 yr comment_181126 Eu la salata buf, pun:cartof, morcov, telina si pastarnac fiert, mazare, piept de pui, castraveti murati ( in saramura) ...si un mar taiat miccccccccc cubuletelesi ovcors maioneza facuta la minut. Dani, nu e prea mult 3 cepe la e morcovi in supa ta ?? eu pun o ceapa, si daca am praz, prefer Report
January 19, 201313 yr comment_181169 Sorina, am o cumostinta care pune in salata boeuf morcov murat, din butoiul cu muraturi. Zicea ca mureaza mai mult morcov special ca sa aiba ptr salate. Murat e monti?salata fara cartof ce fatza ar face al meu! [b]Eu zic ca este monti daca este murat in apa si sare. Cu otet cred ca este voie dar fara miere sau zahar (de obicei la acriturile cu otet se pune si zahar. Tocmai ii recomandam sorinei sa puna morcov marinat (putina sare +zeama de lamaie si lasat cateva ore bune sau de azi pe maine)dar am vazut ca pune si gogosar murat si castraveti murati si aunci ar fi cam multa muratura. Eu am in butoiul cu muraturi si bucati de morcov si in varza tocata cu legume am si morcov ras. Boeuf nu prea este mai de graba salata de legume cu pui si maioneza, care de altfel este sifoarte buna. Mie imi palce salata boeuf cu carne de vitel altu gustul si nu stiu ce voi face de amu in colo dar ma descurc eu (trebuie sa ma descurc cu toate pin la urma urmei).[/b] Report
January 19, 201313 yr comment_181174 Mie imi palce salata boeuf cu carne de vitel altu gustul si nu stiu ce voi face de amu in colo dar ma descurc eu (trebuie sa ma descurc cu toate pin la urma urmei) asa-i, Cerra, clar are alt gust. poate de-aia se si cheama de boeuf, nu? la sarbatori, cu vitelu' proaspat cumparat am facut. si-am observat ca, chiar daca pui mai putina carne, asta de vitel se simte altfel, ca si cum ar fi mai multa. cred ca datorita consistentei.de descurcat, ne-om descurca oricum, numa' sanatosi, noi si ai nostri, sa fim! n-am alte temeri. Report
January 19, 201313 yr comment_181199 Haide bre, că nu o fi chiar așa de mult negru. Eu am doi ani jumătate de monti și încă n-am murit. E greu la început până înveți ce și cum. După aia, tot înainte!Și să vă spun un secret: fameleonul mă urmează incet da' sigur. Report
January 19, 201313 yr comment_181209 Sorina, eventual poti pune o pulpita superioara de pui (fara piele, os ,zgarciuri si urme vizibile de grasime ramane putina). Depinde cat e si castronelul ... inca nu vor salata de asta de pui fara cartofi si radacinoase fierte? Eu in schimb am vreo 3 superioare de pui fierte in supa de galuste, care mi-au ramas nemancata... supa s-a terminat. Ma gandesc sa fac tot o salata cu cartof fiert -(mi-a ramas de la raclette) si nu stiu ce sa mai pun in ea (gogosar murat nu am, doar castravete si ciuperci murate). Sau perisoare si o ciorbitza de perisoare. Dar nu stiu sigur daca merg perisoare facute, cu carne gata fiarta ? Parca as face asta, pentru ca mai am supa concentrata in conge si sapt urmatoare cam vreau sa glesc cat mai mult. Doar ca vreo 2 pahare, cel putin sunt din zeama de caracatita si nu stiu sa le mai identific , pana nu se decongeleaza ... . Cu alea as face un rizotto pt mine si picea (2 portii). Stella, la o oala de 3,5 l supa de carne concentrata, am pus vreo 5 morcovei, 1 felie zdravana de telina si 3 cepe medii. A iesit buna. In general mie imi place sa fie deasa .. .cu legume multe (nu folosesc taietei, orez, cartofi, doar galuste ... dintre fainoase), dar daca nu ii place lui, le las intregi si le mananc doar eu ... Cerra, nu am incercat legumele marinate cu sare si lamaie de pe o zi pe alta, zici ca se inmoaie ... Report
January 19, 201313 yr comment_181211 Sau perisoare si o ciorbitza de perisoare. Dar nu stiu sigur daca merg perisoare facute, cu carne gata fiarta ? Parca as face asta, pentru ca mai am supa concentrata in conge si sapt merg f bine, dar io nu le-as pune intr-o ciorba. as face cu smantana sau c-un sos de rosii. si daca tot nu-i cazul de dieta acuma, ca esti bolnava, le-as mai face si niste paste si-ar manca si Bea.carnea macin-o la blender si pune ou in ele, poti renunta la orez, dar pune ceapa si verdeata, condimente. si ptr paste, merg perisoare mai mici.sau fa un ragu, ca la bolognese. mi-e foame, clar! Report
January 19, 201313 yr comment_181212 Poporul se linge pe lăbuțe când papă salata "buf" monti. Soata e criticul culinar personal. A decretat că nu e nici o diferența și a și lăudat salata fără cartofi la musafirii de Revelion. Nu va mai spun de perisoarele și ardeii/roșiile umplute cu quinoa în loc de orez. Le preferă in varianta monti . Report
January 19, 201313 yr comment_181214 Sau perisoare si o ciorbitza de perisoare. Dar nu stiu sigur daca merg perisoare facute, cu carne gata fiarta ? Parca as face asta, pentru ca mai am supa concentrata in conge si sapt merg f bine, dar io nu le-as pune intr-o ciorba. as face cu smantana sau c-un sos de rosii. si daca tot nu-i cazul de dieta acuma, ca esti bolnava, le-as mai face si niste paste si-ar manca si Bea.carnea macin-o la blender si pune ou in ele, poti renunta la orez, dar pune ceapa si verdeata, condimente. si ptr paste, merg perisoare mai mici.sau fa un ragu, ca la bolognese. mi-e foame, clar! asa o sa fac, atunci. Ok, o sa fac cu un sos rosu ... si paste ... raggu le dau intr-una ... nu se mai termina ala din conge, + asa fac mereu cand ramane friptura ... la perisoare vreau sa le incerc cu hrisca, am citit ca ajuta la slabaceala! oricum am si quinoa... Punga pe care o incep, as prefera sa o si termin saptamana asta ...sa vaz ce mai combin iar cartofii aia fierti le dau cu fripturi deaspra maine. Report
January 19, 201313 yr comment_181225 asa o sensibilitate am capatat la bombaneala si nu mananc eu asa ceva , ...nu-mi place ... , fara ca macar sa guste de multe ori, ca imi tremura mana cand gatesc ... Mie mi se pare tare trist ce povestesti tu in legatura cu asta. Lui i-ai zis vreodata despre sentimentele pe care ti le provoaca acest comportament al lui? Nu exista sensibilitati peste care nu se poate trece atunci cind exista bunavointa. Nu se poate sa impuna un stil de gatit dupa gusturile lui, pentru ca, din ce povestesti tu, aia nu ar fi mincare. Spune-i, te rog eu, ca tu esti o buatareasa foarte buna si nu poti sa adopti standardele lui pentru ca sint aberante si incorecte dupa orice norme. Ii poti spune chiar ca frecventezi forumuri culinare unde toata lumea apreciaza ceea ce faci tu, si mai ales principiile dupa care te conduci. Asta poate crezi ca e o gluma, dar, serios vorbind, daca face criticile astea de fata cu fetita voastra, poate ramine si ea cu impresia ca mincarea e ceva chinuitor, ca masa e ceva unde se discuta in contradictoriu si asta ii poate crea, mai tirziu, chiar tulburari de alimentatie cum sint anorexia sau bulimia. In general se gaseste in istoricul fiecarui bulimic sau anorexic cite o poveste legata de comportamentul la masa al familiei de origine, daca existau restrictii, mofturi, obligativitatea de a minca ceva anume sau o cantitate anume, pedepse etc. Chiar nu e de gluma... Report
January 19, 201313 yr comment_181230 Carmella, da stiu si ai perfecta dreptate, de aceea i-am interzis sa spuna vreodata de fata cu fetita ca nu ii place ceva, ca nu mananca nu stiu ce ... sau alte critici. Asa ca se scoala de la masa si zice ca nu ii e foame, sau ca a mancat etc ... Reuseste ... de regula ... , dar asta e ... A avut un mentor in familie, tatal, acelasi tipar, dar si mai rau (din ce mi se povesteste de catre mama-sa) ... , deci e perfect adevarat ce spui ... I-am spus de multe ori, ca pana sa il cunosc pe el, gateam destul de frecvent pentru familie, prieteni, petreceri, colegi etc si toata lumea era intotdeauna extaziata ... . Pe el nu il preocupa mancarea, cu atat mai putin ce gatesc eu, el are urat de mancare in general ... asa e natura. El fie ca e la restaurant, la mama sa, ori in vizita, oriunde reactioneaza la fel: asta nu-mi place, asta e asa si pe dincolo, de ce mi-ati pus marar etc... In afara de la mama-sa si la mine se abtine de la comentarii... Report
January 19, 201313 yr comment_181247 Pun cateva meniuri monoportie, facute mai in ultima perioada: mamaliga in paturi (1 strat de felii carnacior, 1 mamaliga, 1 branza, 1 mamaliga, 1 carnaciori, branza. Mamaliga e facuta din 1 cana malai si 3 apa, pt 3 portii . tochitura cu mamaliga in paturi: muschi de porc cu ciuperci gratinate cu mozzarella coaste cu salata de valeriana platou de branzeturi pt 3 cu pateu de fructe si diverse mustarde de fructe paastrav cu varza de bruxelles si praz grilate (doar eu consumatoare) Aici se vede cat mananca ei garnitura (2 cartofiori taiati cuburi) vs. cata garnitura mananc eu (e drept ca eu am mancat-o in 3 ture, ca nu am asa fitze ca e vechi de ieri, alalteieri ... goanje, consumatoare doar eu (deci facut 1 portie) salata de fructe, fondue cu crema de cocos mai apoi ... Report
January 20, 201313 yr comment_181250 din 2 avocado, am facut diverse variante (cu cuburi de rosii, cu rosii mixate, cu porumb si ton)... cantitate mica (d-l Dani, nu s-a atins ... , bea a papat din cel mixat cu rosii ... ca semana cu salata de vinete care in vara trecuta a fost favorita ei) supa crema de rosii cu crutoane (nu a gustat) de asta papa cu succes, fara guacamole destul de des, pizza supersonica (cu blat de tortilla, sau de lipie libaneza, in 10 min e gata cu toate pregatirile): smochine proaspete cu brie, invelite in prosciuto (nu a gustat) ghiveci (doar eu) desert, adesea facut, in paharel: cate o portie, cu crema mascarpone, piscoturi savoiardi si fructe picior de ratusca (eu mananc copanelele, el pieptul curatat de pielita si taiat felii), 2 mese si gata o rata Report
January 21, 201313 yr comment_181426 ce-ati facut? nu mai indrazneste nimeni? monoportiile de azi (adica atat, nu am mai mult si nu a ramas nik: MD: 1/2 piept de rata cu castravete si kaki pranzul l-am sarit, am inrosit supa de galusti pt picea doarcina nu va ganditi la 2 feluri, fiecare cu farfuria lui- rulada din pulpa sup de pui, umpluta cu carnat afumat, ciuperci si branza raclette)- turnulete din felii de muschi de porc, cartof fiert si branza mozzarella Report
January 21, 201313 yr comment_181552 asa o sensibilitate am capatat la bombaneala si nu mananc eu asa ceva , ...nu-mi place ... , fara ca macar sa guste de multe ori, ca imi tremura mana cand gatesc ... ..suntem amandoua in aceeasi situatie.stii ceva? in timp mi-am ingrosat obrazul;fie ca ii place sau nu,fie ca imi aud comentarii vizavi de 'prea mult ulei,prea multa carne,prea putin,nu mananc macaroane,nu vreau orez,nu vreau cartofi-acum tac si continui cum stiu eu.sa fie sanatos si sa manance la mama(lui).e aproape. Report
January 21, 201313 yr comment_181588 Pai ce-s proasta sa-mi pierd un atu major???!!! Daca iar incepe duamna masa sa vina cu mancare la sufertas, nu mai scap de ea!! Acum oricat se straduieste nu gasesste pretexte sa vina in vizita mai des de 1 luna o luna jumate! Ca de invitat n-o invita nimeni, dar ea se munceste sa gaseasca motive!Iti dai seama ce motiv ar fi ca moare baiatul de inanitie?? Ca daca-l vezi il bate vantul la colt, noroc ca-l tin bocancii si mananca la porc cat nu mananca tot forumul o saptamana, ca si la munca mananca, mici, ceafa, snitel, etc. Lasa ca va pozez maine mancarea lasata pana vineri, sa aiba in fiecare seara, sa nu se plictiseasca! Report
January 22, 201313 yr Author comment_181733 Ahhhaaaa! Atentiune!!! a venit vremea sa va dau (pe shpaga!) reteta de 4 clatite!Fecute ieri seara! Ne trebuie: 250 ml apa minerala "cu bulburuci"(carbogazoasa) 1 ou, 2 linguri cu faina(aici e cat trebuie sa fie de plina lingura) 1 lingura cu ulei o priza de sare. Se amesteca oul cu uleiul, cu apa, sarea si apoi faina.Se lasa 10 minute si se coc FIX 4 clatite.Toate egale.N-a avut a carcoti!El 2 cu Finetti, eu, 2 cu dulceata de visine. Iaca proba: Report
January 22, 201313 yr comment_181740 ..suntem amandoua in aceeasi situatie.[indent][indent][color=#0000FF]again? [/color][/indent][/indent]stii ceva? in timp mi-am ingrosat obrazul;fie ca ii place sau nu,fie ca imi aud comentarii vizavi de 'prea mult ulei,prea multa carne,prea putin,nu mananc macaroane,nu vreau orez,nu vreau cartofi-acum tac si continui cum stiu eu.sa fie sanatos si sa manance la mama(lui).e aproape. eu nu reusesc inca sa fac asta, imi trebuie reteta, sa nu iau in seama bombaneala "ti s-a facut dor de mamica, stii drumul !?" e o replica pe care i-am servit-o si eu demult..., dar parca nu e multumirea aia sufleteasca, a gospodinei care trudeste cu pasiune printre oale si verdeturi ... nu stiti insa ce bucurie mare am avut duminica la pranz. Ii pun picei un pic de rosii decojite in supa de pui cu galuste, servita duminica (Era ultima protie si am zis sa-i schimb si ei ceva). Imi zice: mami, supa asta este foarte buna. A repetat de 3 ori. Mi s-au umezit ochii de fericire. Tine-mi-o Doamne asa! Eu inteleg sa ai si preparate/ingrediente/condimente/moduri de preparare pe care nu le agreezi prea mult, sau nu iti plac, sau le eviti, sau nu le mananci, ok. Dar trebuie sa ai si unele preferate care sa te faca sa exprimi si placerea, aprobarea, satisfactia etc ... Isn't it? Zozo, esti tare. Eu din 2 oua facui 10 clatite (cu lapte, in loc de sifon). Asa de tare imi tremura mana de la o vreme, ca am ajuns sa ma uit in "carte" (a se citi gogu) pana si pentru o coca de clatite, care vorba aia se face absolut ochiometric. Ei, dupa reteta folosita, mi-au iesit 5/ou. Dar cu clatitele nu are o problema, mananca 8 in 24h. ... si eu restul de 2 eu. Cu mancarea ma omoara, ca ar manca dulciuri dimi, pranz si seara, dar diferite, doar cu fructe sau creme racoritoare ... nici aici nu are pretentii... Report
January 22, 201313 yr comment_181750 Al meu o data la o luna spune ca vrea ceva dulce. Atat! Daca am bomboane sau fursecuri, lucruri pe care le am, ca nu le mananc, e perfect!Altfel, exista varianta placinta cu mere, sau un soi de negresa! L-as mania pe Dumnezeu sa zic ca am facut-o vreodata cum scrie la carte, dar uneori mi-a iesit, depinde pe ce blog am intrat!Cu privire la mancare, mananca muraturi, parca ar fi frati-miu, deci cu friptura si muraturi viata este perfectibila, dar nu mult, e deja buna din start!Am observat ca ce-l incita este sa vada ca mai multi mananca ceva si el nu! Cum ar fi vreo salata deosebita.. se uita si cand ii vede pe toti ca mananca, sucombeaza poftei!Pana la urma nici eu nu mananc tot ce ar ramane dupa el, decat sa arunc , mai bine monoportie! Report
January 22, 201313 yr comment_181753 bre, ce-s alea monoporţii, că mă confuzarăţi total. adicătelea vorbiţi de una porţie, o papi şi nu mai e, ori mini porţii adică gătit în cantităţi mici Report
January 22, 201313 yr comment_181754 O portie de mancat o data. Singura abatere sa fie pentru doi! Atunci se imparte! Report
January 23, 201313 yr Author comment_181958 O portie de mancat o data. Singura abatere sa fie pentru doi! Atunci se imparte! Corect! Sau, mai pe scurt: ce-ar manca un om normal la o masa. Doar ca, la mine, e pentru doi oameni! Report