Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Meniuri monoportie

Featured Replies

deci nici tu nu dormi? Am luat aerius si pe la 19-20 m-a pocnit un somn de nu am mai putut tine ochii deschisi, asa ca am tras pe dreapta ... pana mai acusi, cand s-a culcat d-l Dani ... si m-am trezit eu de la zgomot de miscare ... :tongue3:

Revenind la monoportii:

- carnea tocata cruda o puneti la congi in pungi de 100, 200, 300 g . Corect? O scoateti de cu seara si a doua zi faceti: hamburgher, chiftele, ardei umplut, sarmale, perisoare. Pana aici e corect?

[indent]Aici nu am probleme daca fac o strachina de chiftele se mananca toate, deci nu am nev sa congelez. Snitelele si chiftelele e bataie pe ele ... Dar eu nu fac prajeala si la cuptor nu-mi ies la fel de pufoase.

La hamburgheri, intradevar merg numai ce se mananca la o masa, ca reci sau reincalziti nu-s la fel ..., dar mi se pare mai ok sa fac din carne proaspata, necongelata.

Ardei (proaspeti, neaosi, vara) umpluti si perisoare am facut rarissim, cate o cratita/oala, terminate cu succes.

Sarmale nu am facut si nu intentionez, ca e pasiunea lui mamaie si nu trece luna sa nu ne trimita.

Perisoare da! aici imi trebuie sa gasesc o metoda, sa pot face o ciorba la 3-4 sapt o data. Mi se pare insa mai cuminte sa iau kg de carne, sa fac o mana de perisoare si de restul chiftele.

Pt raggu, la fel fac cumparata pe loc, din peste 1 kg de carne si il pastrez deja facut in frigi vidat/baign marie, sau la congi

Mai spuneti-mi voi de ce, sau pt ce congelati carnea tocata (Care tine mai putin decat cea macra) si nu folositi proaspata?

[/indent]

- cu supa clara am inteles, congelati produsul si il finalizati cand il incalziti, la nevoie. Dureaza totul 30 min, timp in care nu poti avea o supa de carne gata. Totul clar. PS: eu mananc legumele din supa. O fierb in Zepter si legumele raman al dente si bune/gustoase (nu fleoscaite si fara gust).

- Si la salata boeuf fierb legumele la abur, in Sipul (vas cu gauri tip strecuratoare, ce se pune peste un altul cu lichid) de la Zepter, deja bucatite.

- cu carnea fiarta si congelata nu am inteles. Deci fierbi o bucata pulpa de vita ... rasol, sau friptura? si ce ramane congelezi? La mine omul nu prea mananca vita, cica nu-i place gustul, dar in general friptura se mananca si a doua zi, daca nu fac nimic si nu umblam fleaura. Daca nu am mancat-o a doua zi ... a 3-a zi zice ca e de-o saptamana/veche si nu o mai mananca....

- cu rasolul/ ciolan cu fasole (Sau varza murata sa vedem), eu nu o sa fac monoportie, intentia mea e sa-i fac la oala de 3l (oricum iese mai buna) si sa aiba pe toata saptamana ... , pt ca o fac extrem de rar (1 data /an). Am mai facut la oala si s-a mancat toata, dar cred ca mereu a fost si tata sau nanny in vizita la noi in saptamana cu pricina ... Ma rog, poate o sa incerc sa ma limitez la o oala de 2l si asta ar insemna cam 4 portii, daca fac numai pt el, daca e si pt mine, merge si la 3l. Eu o mananc rar, imi place, dar nu-mi face bine la stomac... si lui la fel. Insa cum arunc eu 7 ape, o fierb prima apa cu bicarbonat fasolea devine ok, doar afumatura e mai rea. La cat de rar o fac, iar tb sa ma uit pe retete sa fac o compilatie, ca nici nu mai tin minte cum vine treaba ... Aha, si nu am nici oala sa fierb fasolea, ca am aruncat-o!

- cu pieptul de pui impartit in 3 feluri de mancare m-ai zbart! Pai 1 muschiulet de pui e doar de o imbucatura. Tre sa vin la tine si sa vad pe viu :71: La mine, omul mananca, carne cu eventual un fir de legume si nu viceversa. Deci din 1 piept de pui daca fac o mazare cu carne, ne-ar ajunge 2 portii/cap. Tu 3 feluri din un piept, te referi la o persoana? Cand spui snitele/friptura din juma de piept fara muschiulet ... zici snitele ca le faci mici, sau chiar iti ies mai multe ?:P

Privitor la perisoare - cred ca o sa incerc sa ma organizez we urm pt o ciorba de vacuta sau de perisoare, nu am facut de multa vreme, de fapt asa am abandonat gatitul ciorbelor de vreo 2 ani, ca tot mai venea mamaie pe aici si mai facea ea una alta, eu doar fripturi si specialitati. Voi continua sa fac la oala (circa 3l), vineri seara (ca suntem acs smbt si dum la pranz) si sa fie ciorba in casa 2-3 zile, altfel ramanem cu narav :toothy6: . Daca stiu ca fac o ciorba/supa (crema de legume, de ceapa, de chimion, broccolli, conopida, dovleac etc) care musiu nu mananca siguuur, pot face si mai mica, la 1,5 l pt mine si picea.

Numai stiu cine a spus ca-l toarna in tavita de cuburi de gheata si scoate cate vrea de-acolo.Poti sa mai cumperi o tavita de cuburi de gheata.

Eu am diverse borcane si borcanase, cum ar fi alea de pate hame sau hrean, pasta de masline, pate via au cam 120 de ml. Pentru mai mult, sunt bune alea de mustar de la kamis sau bunica, cam 300 ml.

nu prea imi plac tavitele ca ia miros continutul, fiind deschise, prefer punga inhisa pt orice inseamna congi. La fel in frigi la mine tot e acoperit, ori cu capac, ori cu folie de plastic, nimic nu sta deschis.

Borcanelele mici de la papita de bb nu le-am pastrat, le-am dat mai departe. Am insa doze de plastic de la picea, 20 buc, pe 2 dimensiuni. O sa incep sa pun in cele mici si nu o sa mai tin in congi de peste, ca ala m-a incurcat, ca nu mai stiam care e :tongue3: zburatoare si care e peste ... mai ales ca mi-am pierdut si acuitatea mirosului ...

pai cand cumperi carne tocata sa zicem de sarmale, invariabil iti ramane in plus! daca numarul de sarmale depaseste 16, nu le mananca decat subsemnata, care ar fi in stare sa le manance si o data daca chiar ar fi zor, dar nu e cea mai stralucita idee!

Si cand iau carne tocata, pot sa-i zic ca vreau 340 de grame?? pot, dar nu vreau sa se faca ca nu ma vede saptamana urmatoare!! Asa ca ma incalta cu 650 de grame, cand in spatele meu e coada de 10 oameni, pot eu sa-i zic ca vreau 340 de grame?? Pot, dar ma spurca 10 oameni, de nu ma spala nici Dunarea! Asa ca iau 650 de grame si bag diferenta la congelator. Ca la mine nu se mananca nimic in exces, nici chiftele, nici sarmale, nici perisoare,ardei umpluti, nici pulpe, nimic! Totul este despre variatie! pai cu fostul faceam fasole la oala cu presiune de la 500 de grame fasole uscata in sus! Acum oala mea cu presiune someaza!

Snitelele se mananca cate 4 la o data de facut snitele, daca bati un cotlet iti ies din 3 felii 6 snitele cat palma mea, daca sunt mai mari, ramane in farfurie o bucata cat o cutie de chibrituri cat sa m-apuce dracii! Si pachete mai mici de 3 cotlete eu n-am gasit! Deci rezulta ca o bucata se interneaza in congelator din start!

Si da, fac hamburger, chiftele, perisoare, ce vreau eu cu ce mi-a ramas in plus.

Bucata de vita eu o fierb special pentru boeuful vietii ca eu personal nu sunt amica cu pulpa de vita, decat roastbeef, dar nu mananca el, si el nu e amic cu rasolul, ca e prea moale, zice ca e mucilaginos!

Pai din jumatate de piept pui ies facute fluturas doua snitele si din cealalta doua gratare! Ti-am zis ca nu se mananca nimic in exces, adica chiar monoportie. Si restul( muschiuletii) intr-o mancare de legume unde accentul nu se pune pe carne, sau i-l fac shanghai.

Am inteles acu', avem probleme diferite cu oamenii de langa noi!

La tine sunt clar limitate cantitatile si bisurile.

La mine sunt extralimitate ingredientele: carne si iar carne!

Daca stiu ca fac o ciorba/supa (crema de legume, de ceapa, de chimion, broccolli, conopida, dovleac etc) care musiu nu mananca siguuur, pot face si mai mica, la 1,5 l pt mine si picea.

O sa ma bati :occasion15: , dar nici eu n-as manca supe d-astea, nu-mi plac(in primul rand consistenta de supa crema care-n mintea mea e mancare de bebelusi.La fel,rareori mananc piure).

Dar abia acum am inteles ce vrei tu sa spui, de fapt :toothy9; .Nu prea are legatura cu monoportia (la Zerda este intr-adevar monopotie, la tine nu) si nici cu "nu mananc de doua ori acelasi lucru"(din moment ce sunt totusi lucruri pe care le mananca si a doua zi)Este vorba, de fapt, de alimente care nu-i plac.

Asta nu are nicio legatura cu felul in care gatesti tu si nu vad de ce ar trebui sa te simti demoralizata :D Parerea mea este ca ar trebui sa privesti lucrurile din cu totul alt aspect.Sa lasi deoparte ideea ca nu apreciaza ceea ce gatesti.Ideea este "cum sa ajunga sa manance si legume etc".Asta tine de sanatate, nu de faptul ca ai gatit sau nu mancare buna(mai ales ca se vede din pozele pe carele pui ca gatesti bine, arata apetisant).

Vorbesc, bineinteles, din propria mea experienta.N-as manca niciodata broccoli in ciorba, dar, cand si cand, langa friptura avem garnitura de legume printre care si cateva buchetele de broccoli, conopida.De ce? Ptr ca face bine la sanatate si asta (garnitura legume la tigaie sau la cuptor) este o forma rezonabila la gust ptr noi fata de aceleasi alimente pregatite altfel.

Crevetii imi plac foarte mult DAR nu ii mananc in momentul in care sunt dati prin ceva.Nu conteaza daca-i pastela cu ou, cocos sau tempura, pur si simplu nu-mi mai plac.Deci este vorba de un fel in care sunt pregatiti care nu-mi place(nu e ca nu-s gatiti bine, este modul de preparare)

Sotul meu- mananca iahnie, ciorba, dar nu serveste fasole batuta.

Inca o data subliniez faptul asta: fasole, conopida, creveti samd se mananca pregatite in anumite feluri, nu in altele.

Si iar subliniez: nu e nicio legatura cu "nu-s gatite bine/nu-i mancarea buna".De gustibus.

Mi se pare perfect normal ca cea mica sa manance supele crema etc, dar inteleg si faptul ca sotul tau nu le mananca (nici mie nu-mi plac :D )

Si noi, adultii, tot ca niste copii suntem cand este vorba de anumite ingrediente.Mi se pare important sa se aduca in discutie sanatatea,apoi introducerea noilor ingrediente treptat, ca la copii, si pregatite diferit (in speranta ca se gaseste repede felul anume de preparare care sa fie si pe placul lui).

Sotul meu nu ar fi deloc happy daca i-as da azi broccoli, maine supa de ceapa si poimaine mai stiu eu ce minune. Dar asa...rarut...putin cate putin...acum mananca si ce n-ar fi mancat ani in urma.Si discutia dintre noi doi a fost despre sanatate, nu despre faptul ca apreciaza felul in care gatesc sau nu. ;)

Gina, nu te bat deloc, doamne fereste!

E perfect normal sa nu ne placa tuturor aceleasi lucruri, doar suntem entitati diferite!

Supele si ciorbele preferate tuturor sunt (fara multe legume si verdeata, exclus marar si legume altele decat foarte clasice): supa de galuste, sau taietei si ciorba de vacuta, de perisoare, sau radauteana, dar asta nu inseamna ca nu putem iesi din tipare si cu alte variante.

La mama am pomenit dintre supe creme, doar supa crema de cartofi (cu morcov, ceapa, pastarnac, telina ca baza si cartofi preponderent) cu curtoane.

Apoi la restaurante si la voi am vazut si am facut si alte supe creme, care mie imi plac, cu conditia sa nu aiba cartofi, sau faina. in mod special imi place supa crema de rosii cu galuste, supa crema de ardei copti, de ciuperci de padure, de linte, de broccolli, chiar si de dovleac. Nu-ti imagina ca fac asa ceva mai des de 2-3, hai sa zic 5 x pe an, din toate la un loc.

Mie imi plac piureurile, dar le evit din cauza de teama de a ma ingrasa (mai ales la cel de cartofi).

Al meu nu mananca decat de max 2 ori aceeasi mancare. Daca mananca de 3 ori e eveniment, sau ceva deosebit (snitele, chiftele), de regula in a 3-a zi zice ca e veche ... de o saptamana.

Deci ideal si pt el si pentru toata lumea este sa gatesc monoportii, dar:

1. nu-s obisnuita, insa ar fi bine sa ma obisnuiesc

2. nu am posibilitatea sa le pregatesc singura masa, cina ce o luam acasa impreuna, in timpul saptamanii, pt ca ei deja infuleca orice pana vin eu si apuc sa dau bice la tigai. Atunci trebuie sa gatesc o varianta, sa manance mancare gatita, sanatoasa, din nutrienti naturali potriviti, de sezon, si nu sa-i las sa mai manance dulciuri, bomboane, ciocolata in loc de cina.

Din 2 rele, aleg o solutie sa rezolv problema 2. Deci incercsa ma adaptez acestei perioade si sa le fac ceva de azi, sa manance si maine, sau ce fac majoritatea familiilor, o mancare ce se mananca 2-3 zile, care merge pentru ca devine mai buna pe masura ce mai sta.

Gina, iti dau dreptate in tot ce ai scris. Ai surprins esentialul, la mine e problema de a mari lista alimentelor "permise".

Sunt de acord cu ce spui despre creveti si eu ii prefer in varianta neacoperiti de nimic tempura/pane/pastella/fulgi de cereale etc. Eu ii mananc, dar prefer natur. si fatit simplu: putin ulei de masline, vin alb, zeama de lamaie, usturoi, patrunjel, putin pepperonccino. Mai mult la fel pot spune si despre restul fructelor de mare si pestilor. Pentru mine prajiti si acoperiti cu faina, malai, pane ... face sa isi piarda din delicatete si din calitatile nutritive, dar si din savoarea de mare.

Supa crema de broccoli am facut o data in 5 ani, budinca de conopida la fel 1 data, deci nu te gandi ca in fiecare zi vin cu "minuni".

Iar faptul ca mananca mult mai multe decat atunci cand l-am cunoscut, l-am realizat exact cum ai zis, incetul cu incetul povestind despre ce e sanatos si ce nu. Cu picatura chinezeasca. Si norocul meu este ca tot ce imi iese pe gura, aude mereu confirmat la emisiuni medicale ... ca un facut ... parca sunt vorbita cu aia ... Tot din cauza mea ii e frica sa mai cumpere mezeluri, cascavaluri cu porcarii in ele etc... Si uneori se enerveaza pe mine, ca nu are asa ceva in frigi ca nu-l las eu, pe de alta parte cand isi ia inima in dinti si isi cumpara, zice ca ii e rau de la ele...

A ajuns sa manance calamar si caracatatita, peste mai des de 1 data pe an, salata de vinete si de ardei copti etc ... din nici una nu gustase pana la mine

Dar, e greu cu picatura chineazca ... cu refuzul multor mancaruri si ingrediente fara a gusta macar ...

De exemplu daca pun pe foc in orice forma conopida, broccolli ... zice ca miroase horror in casa ... nici vorba sa guste ...

Cu ceea ce gatesc mai mult de o portie risc sa trebuiasca sa mananc eu, de la prima la ultima ... pt ca la multe decreteaza ca nu mananca, fara sa guste.

Si-s multe alte ciudatenii, de ex la raggu, daca ma vedea ca fierb 4 ore pana sa montez o lasagna, se batea sa manance toata tava pana a doua zi. In schimb cu acelasi ragu, congelat, abia daca mananca o portie, iscodeste: de unde e, ce are in el, are nu'sh ce gust etc... . Asa-i felul lui, asa face si la mama-sa la masa ... Dar eu am devenit f sensibiloasa ....

Doamnelor, chapeau... aveti nervi nu gluma, desi Dani da in disperare:)

Am avut si eu la inceput parte de mofturi, da' i le-am taiat scurt. E prea comod sa isi cumpere, gateasca, serveasca singur, asa ca a inteles ca ori ca mine.. ori deloc. Incepea sa imi spuna ca acasa la el, dadeau ai lui zarzavatul prin masina de tocat ca sa nu il vada el in ciorba.. si eu i-am zis "ei nu zau", eu il tai cubulete, ca sa-l vezi. Fac cam o ciorba pe saptamana, imi plac ciorbele si mi se pare ok sa ii dau si copilului ceva mai lichid, nu numai uscatura. Asta mic al meu manca de toate in perioada in care ii gateam fara zare, fara zahar, fara nici un adaos, dupa ce-a dat de gusturi, arome... si-a schimbat felul de a vedea mancarea. A avut perioade in care manca cat sa nu moara si eu faceam cu nervii. Ideea e ca orice gatesc, trebuie sa il fac sa guste... altfel doar vazand imi spune.. "aaa da' mie nu imi place asta", eu-s mai grea de cap si nu accept refuzuri asa ca il fortez sa guste si dupa aia descopera ca e comestibil si baga, ba chiar imi spune ca e foarte bun si ca lui ii place si-o sa manance si data viitoare cand ii dau. Daca am branza in calup.. ma intreaba ce e aia, ii zic ca e branzica si zice.. aaa nu imi place branzica, o dau prin razatoare, intreaba iar ce e si ii zic ca e formaggio, "mie imi place formaggio, e foarte bun" si manca de sparge.

Gatesc proaspat in limita timpului disponibil, asta pentru ca imi place sa o fac. Fac cam 4 portii din orice, 3 se mananca la o masa.. una ramane pentru a doua sau a treia zi, sau se ia pachet de catre domnu' la servici, daca se preteaza.

Dat fiind faptul ca nu a gatit niciodata, nu ii permit sa isi dea cu parerea, chiar daca in teorie are el idee de ce si cum e de facut. A fost o perioada in care nu spunea nimic, nici de bine nici de rau, si i-am zis ca ar fi de bun augur ca macar uneori sa spuna si el ceva.. si a zis "sarut-mana pentru masa e bine?" ei hai... daca nu stii altfel, macar atat.

In perioada cu mofturi, azi nu era bun puiul, maine era prea calita ceapa, poimaine avea si patrunjel mancarea, asa ca intr-o zi dupa ce-a luat prima lingura din mancare si a comentat, i-am luat farfuria din fata si am aruncat mancarea la gunoi in fata lui, sfatuindu-l sa-si gateasca el mai bine si mai gustos.

Noua acasa, mie si fratelui meu, nu ne-au fost permise mofturile pentru ca nici ai mei nu faceau mofturi, se manca ce era si cum era. Asa ca n-am fost educata sa am rabdare cu situatii de genul asta.

Monoportii gatesc pentru mine acum, din cauza de regim, dar tot parca mi-ar fi greu sa fac precum voi, pe care sincer... va admir.

Din cauze de sculat la ora 8.35 dupa ce ma culcasem la ora 5.00 azi n-am mai tricotat nimic: am scos pulpa de iepure( fost cu masline) am invelit-o in bacon si am introdus-o in cuptor cu niste vin sa nu se arda. Baconul a dat o aroma de afumat.

Am scos pulpa( era din spate, deci mai mare) din cuptor si-am desfacut-o artistic de pe oase, am taiat baconul care era crocant in bucatele mici le-am pus peste pulpa, intre timp se prajeau niste cartofi, gata! Mi-a ramas jumatate de pulpa sa-i fac maine sandwich la munca.

Vineri seara, asteptam sa vedem impreuna un film, dar el trebuia sa-si termine jocul :notworthy: Asa ca am scos fasolea cu afumatura din congelator, am pus-o cu niste apa fierbinte pe foc mic si protectie si capac, am adaugat ceapa calita cu cealalta cutie de fasole , cimbru, dafin si piper pana s-a terminat jocul am terminat si eu sa asamblez fasolile. Le-am lasat la fiert cam 35 de minute si gata!

Ieri am fost in oras, a zis ca nu vrea fasole, o pastreaza pentru luni! Asa ca azi monoportie de friptura de iepure cu cartofi si diseara cred ca o salata greceasca ca a mancat pe rupte acum!

moama zerda, ce le mai amesteci, ce le mai sucesti! congelator si fata noua apoi! brava!

apropo, chiar "m-am ras" in sinea mea zilele astea, .... :notworthy:: pe principiul marilor chef-i si nimic nu se arunca, totul se recicleaza: oasele de la puiul fript, fiert in prealabil in supa, pot servi la prepararea unui stock minunat? =))

De cand vorbim de monoportii, parca m-am scrantit: gatesc portii din ce in ce mai mari si numai la tava/oala etc. Nu's ce-i cu mine! Adica stiu: vad o foame de lup! nu va pot explica, de cand mi-a dat Alice vineri tratamentul si sunt spre bine cu sinuzita mananc de sparg! nu stiu dc e de la medicamente, sau de la procesul de vindecare?!

Picea la pranz la fel, 3 feluri de mancare! bravos familie! mai trebuie musiu racolat in tagma celor ce mananca 2-3 feluri la o masa si mai vor si desert!

Azi am vrut sa fac o casoleta de pulpe superioare despielitate proaspete, ca nu-mi place sa congelez carnea cand pot lua oricand proaspata. Bun, dar imi ramasese pe retina o reteta de varza murata cu orez si pulpe, vazuta intr-o emisiune TV in care era invitat Rica Raducanu.

Ii zic ca fac reteta aia (o vazuseram impreuna) si zice: varza cu orez, ce e aia ?

Si mai bine, ca aveam si un pachet de hrisca de care vroiam sa scap, ca tot nu am gasit cu ce sa o gatesc, ca ma asteptam sa refuze ideea. Final imi vine ideea de a separa felul acesta, dupa gustul fiecaruia:

- I-am facut lui varza calita cu 4 pulpe superiaore de pui (direct in cuptor, varza + ulei + piper rasnit + cimbru si o rasnitura de verdeturi, 1 pic de rosii decojite) +1 piept din puiul fript vineri, taiat in doua.

Si mie varza + ciuperci +1 morcov (feliate cu robotul) + condimente + hrisca + rosii decojite+1 pic de vin + 5 pulpe superioare.

Pulpele cat am tocat varza si am montat totul le-am pus la marinat cu sos soia, balsamic, vin alb natural si piper + verdeturi proaspat rasnite.

Ambele variante le-am lasat sa scada si sa se rumeneasca usor varza, ca mie doar asa imi place varza. Nu agreez varza fiarta. Nu stiam ca daca scade tare varza murata, ramane sarata rau. Nu pricepeam de ce ne-a trimis mamaie niste sarmale ocna de sarate. Io-te de aia, ca nu aveau fir de apa!

Acum am 2 tavi cu varza cu pui. Sa vedem cum/cand le dovedim? + 40% din oala de supa de galuste.

Ia-m facut si cremsnit din juma de foaie si un strudel mic cu visine.

In mod normal pana pe joi ar trebui sa nu mai am treaba (luam doar cina acasa), dar maximum marti aud reclamatii, insa cred ca o sa-mi astup urechile !

Auzi,DAniela dar MONSIEUR al tau sa face niciodata sinuzita?

Ca tu sti un tratament tare bunutz

=))

:notworthy:

• 4 weeks later...

Uite exemplu de monoportie, aceasta este o jumatate din intreg, musaca din 2 cartofi si 200 grame de carne tocata:

http://i162.photobucket.com/albums/t250/imnicol/IMG_1466_zps25fe376f.jpg

sau jumatate din mamaliga pe paturi

http://i162.photobucket.com/albums/t250/imnicol/IMG_1452_zps96b465b3.jpg

Am pus in poza o monoportie si anume a lui, a mea a fost mai rudimentar prezentata!

Daca suntem doi oameni inseamna ca jumatate este monoportie!

Doi cartofi cat pumnul meu de mari, ca eu dupa masura asta ii iau, mai mici nu-mi ajung de musaca, sau piure, unul este bun la ciorba de 1 litru sau 2 la o portie de cartofi prajiti! Asta e portia. 3 sunt prea multi, unul nu e destul!

Uita-te la floricica de pe margine ca nu e nici jumate de felie in diametru!!

Nu, n-a mancat tot, mi-a lasat jumate de ardei copt si o coaja de musaca de un deget latime!! :lol:

şi bine a făcut că nu a mâncat dacă nu-i mai era foame, numai ca să termine din farfurie. suntem învăţaţi în copilărie să nu părăsim masa dacă nu am terminat ce ni s-a servit, dar ca adulţi avem semnale clare de foame şi de saţietate. aia cu, hai că mai sunt două îmbucături şi-i păcat să ... [aici păcatele variază de la persoană la persoană]....mă scoate din minţi.

Eu sunt obisnuita cu sistemul, nu ma deranjeaza! Daca m-ar deranja, n-as mai gati monoportie!Ideea este ca nu poti manca in sila, daca nu-ti mai pica bine, asta e!

Peste 2 ore ii era foame din nou...alta monoportie!

şi bine a făcut că nu a mâncat dacă nu-i mai era foame, numai ca să termine din farfurie. suntem învăţaţi în copilărie să nu părăsim masa dacă nu am terminat ce ni s-a servit, dar ca adulţi avem semnale clare de foame şi de saţietate. aia cu, hai că mai sunt două îmbucături şi-i păcat să ... [aici păcatele variază de la persoană la persoană]....mă scoate din minţi.

la mine nu tine! deci lasa fix 1-2 linguri in farfurie! nu-i usor cand ai fost invatat sa nu arunci nik! e cazul sa invat sa arunc, sau ce naiba sa fac cu restul? sa pap io! ?????????????????????????? silueta mea la mijloc !!!! si apoi sa ma chiui la regimuri tot eu? iotetete........... =)) ! dau la cainele din curte, dar totusi! sunt oameni care mor de foame in lumea asta! ia sa auz' io raspunsuri pe masura monoportiilor!!!????

pai o coaja de un deget de-al meu latime, cred ca nu crezi ca oi fi gigant, am putut inghiti!Ardei copti pot manca cu tona, sunt felul meu preferat!

am inceput sa-i cam cunosc limitele! Sau la aia cu cei doi cartofi prajiti!

Uite la mamaliga l-am nimerit la fix!