December 3, 200916 yr comment_4859 iepure, cred ca ne stim, nu?Bun venit! Sigur ca ne stim :laughing7: ..... trebuie sa vina odat' barza aia iepureasca/neiepureasca...numa barza sa fie... Report
December 4, 200916 yr comment_5038 Salut, iepure! Pai, tu ai avantaj ca iepurii fac multi iepurasi, de obicei. Ursii..nu prea stiu. Report
December 4, 200916 yr comment_5090 Cit priveste adoptia, cred ca si eu voi apela la metoda asta. Ma gindesc din ce in ce mai mult la asta, in fiecare zi...dar procedurile cu privire la adoptii s-au rigidizat, acum o procedura de adoptie dureaza deja aproximativ 3 ani, pina la hotarirea judecatoreasca definitva, inainte dura in jur de 7-8 luni.. Insa tot as vrea sa pot trai bucuria maternitatii, pentru ca m-ar implini! [color=#800080]Raluca,lucrurile se vor schimba cat de curand. Se va trece iar la vechiul sistem ,in care adoptia dureaza maxim 1 an pana la finalizare. Buna fetelor Va citesc pentru ca si eu am fost mai mult sau mai putin in situatia voastra. Mai mult sau mai putin pt ca desi am trecut prin mai toate procedurile de fertilizare,sunt sanatoasa si eu si sotul meu.Deci nu s-a gasit nici o cauza cat de mica,a infertilitatii. Intr-un tarziu dr.Marinescu mi-a spus ca ar trebui sa ma opresc pt ca s-ar putea sa fie vorba de incompatibilitate genetica. Si medicina nu a avansat intr-atat incat sa rezolve astfel de cazuri. Si am adoptat-o pe Patricia !Probabil ca cele care sunteti la inceput de drum,sau cele care mai sperati inca(si foarte bine faceti) ,nu agreati ,sau nu v-ati gandit la adoptie. Pot doar sa va spun, ca n-am simtit nici o clipa ,ca Patricia n-ar fi copilul meu .O iubesc din toata fiinta mea. As muri in secunda doi pentru ea,fara sa intreb de ce. Imi bucura fiecare clipa din viata si sunt mai mult decat recunoscatoare pentru ca am sansa sa fiu mama.Mai mult decat atat,auzind multe cazuri in care o sarcina a aparut dupa ce cuplul respectiv a adoptat un copil,m-am rugat la Dumnezeu sa ma ocoleasca in caz ca ar vrea sa ma cadorisesca cu vreo minune.Eu am deja minunea mea ! Va doresc din toata inima, succes ! [/color] Report
December 4, 200916 yr comment_5098 Mona, mie cel mai frica imi e de momentul cand ar trebui sa-i explic cum e treaba cu parintii naturali si cei adoptivi. Binevoitori vor fi la tot coltul si atunci nu voi putea sa ma fac ca ploua si sa nu explic decat cand poate pricepe intr-adevar cum sta treaba . Mi-ar fi cred frica de momentul cand poate s-ar uita la mine si mi-ar spune ca nu sunt mama ei..sau mai stiu eu ce. Astea sunt scenarii din capul meu, in jur nu am pe nimeni cunoscut care sa fi trecut prin asta si sa pot intreba...Nu sunt 100% impotriva ideii, am spus amandoi ca o sa ne gandim bine daca altceva nu se va intampla. Report
December 4, 200916 yr comment_5114 daca te placeam inainte mona, acum te plac si mai mult si te admir. nu multa lume in romania adopta, afara e mai lejer subiectul.nu as fi zis nici un minut ca nu e a ta, semanati chiar. sa va traiasca si sa va bucure viata, ati facut un lucru bun pt ea si sant sigura ca si ea va aprecia lucrul acesta. Report
December 4, 200916 yr comment_5134 De acord cu Angel. Mona, felicitari pentru ideea inteleapta, te admir acum mai mult ca inainte iar fetita ta e o scumpica Scriu aici referitor la ideea de adoptie. Avem niste prieteni de familie care au adoptat acum 2 ani si ceva un baietel, care la vremea respectiva avea 1 an si 2 luni. Desi era botezat, i-au mai facut o slujba micuta si petrecere de botez la care ne-am si dus. Emotionant, chiar imi dadeau lacrimile la un moment dat. Si desi locuim intr-un oras mai mult decat mic, nu s-au lovit de prejudecati...de rautati da, dar peste astea au trecut, pentru ca pur si simplu Alex le-a umplut casa si sufletul. Eu ii admir pentru curajul de a adopta un copil, pentru dragostea si grija pe care i-o poarta. Asa ca, fetele, daca nu se poate natural, aceasta varianta este una macar tot atat de marinimoasa. Report
December 4, 200916 yr Author comment_5213 Mona, nisi eu nu as fi zis ca Patricia nu e singe din singele tau, ca semanati foarte bine!Felicitari! Ai luat o decizie buna! Eu nu pot decit sa spun: multumesc ca exista posibilitatea adoptiei! Report
December 4, 200916 yr comment_5234 daca te placeam inainte mona, acum te plac si mai mult si te admir. nu multa lume in romania adopta, afara e mai lejer subiectul.nu as fi zis nici un minut ca nu e a ta, semanati chiar. sa va traiasca si sa va bucure viata, ati facut un lucru bun pt ea si sant sigura ca si ea va aprecia lucrul acesta. [color=#800080]In primul rand ma bucur ca ma placeai (ca de Alinuta eram sigura ca ma place :mrgreen: ). Foarte serios vorbind,n-ai de ce sa ma admiri. Nu vreau sa pozez in ceea ce nu sunt si recunosc ca am adoptat-o pe Patricia dintr-un singur motiv. Dorinta mea foarte puternica de a fi mama. Deci,un motiv...egoist, as spune.Cum foarte frumos spunea o fata pe alt forum,nu eu i-am dat o sansa Patriciei,ci ea mie sansa de a fi mama.Asa ca nu ma astept la aprecieri din partea ei ,ci la un comportament firesc cum are orice copil fata de mama lui Snej,Patricia stie ca e adoptata. Ma rog...stie...atat cat poate intelege ea la 4 anisori.As fi putut opta sa nu-i spun,mai ales ca am luat-o acasa definitiv cand nu implinise inca 5 luni. Are "povestea ei" pe care i-o spun des,tocmai pentru a nu avea un soc in cazul cand un binevoitor ar dori sa-i spuna.Dar,niciodata si repet,niciodata nu mi-a fost frica,ca peste ani nu ma va considera cu adevarat mama ei. Chiar si in cazul in care va dori sa-si cunoasca mama biologica,sunt convinsa ca tot pe mine ma va iubi. "Dragoste la prima vedere" e valabila (poate) vis a vis de un barbat si (sigur) la pozele Mayei .La "mame" nu merge treaba asa ! Orice i-ar spune,oferi etc biologica,nu se va putea "lupta" cu anii de iubire pe care ii vom avea noi in spate ! Cat despre faptul ca semanam...multa lume ne-o spune,insa ea e cu adevarat frumoasa ,eu sunt o femeie destul de obijnuita . N-as vrea sa acaparez subiectul fetelor . Am vrut doar sa va spun ca,daca vrei cu adevarat..."femeie te nasti,mama devii" . [/color] Report
December 4, 200916 yr comment_5245 Am vrut doar sa va spun ca,daca vrei cu adevarat..."femeie te nasti,mama devii" . Sa ai parte de toata iubirea pe care o dai puiului de om!Chiar daca nu e nascuta de tine, e, asa cum frumos spunea cineva, nascuta din inima ta, din dorinta ta de a da iubire.Eu cred ca adoptia este un act absolut superb si e normal - inca nu inteleg cine ar putea sa puna vre-un val de rautate pe un act atat de minunat! Report
December 4, 200916 yr comment_5260 Cit priveste adoptia, cred ca si eu voi apela la metoda asta. Ma gindesc din ce in ce mai mult la asta, in fiecare zi...dar procedurile cu privire la adoptii s-au rigidizat, acum o procedura de adoptie dureaza deja aproximativ 3 ani, pina la hotarirea judecatoreasca definitva, inainte dura in jur de 7-8 luni.. Insa tot as vrea sa pot trai bucuria maternitatii, pentru ca m-ar implini! [color=#800080]Raluca,lucrurile se vor schimba cat de curand. Se va trece iar la vechiul sistem ,in care adoptia dureaza maxim 1 an pana la finalizare. Buna fetelor Va citesc pentru ca si eu am fost mai mult sau mai putin in situatia voastra. Mai mult sau mai putin pt ca desi am trecut prin mai toate procedurile de fertilizare,sunt sanatoasa si eu si sotul meu.Deci nu s-a gasit nici o cauza cat de mica,a infertilitatii. Intr-un tarziu dr.Marinescu mi-a spus ca ar trebui sa ma opresc pt ca s-ar putea sa fie vorba de incompatibilitate genetica. Si medicina nu a avansat intr-atat incat sa rezolve astfel de cazuri. Si am adoptat-o pe Patricia !Probabil ca cele care sunteti la inceput de drum,sau cele care mai sperati inca(si foarte bine faceti) ,nu agreati ,sau nu v-ati gandit la adoptie. Pot doar sa va spun, ca n-am simtit nici o clipa ,ca Patricia n-ar fi copilul meu .O iubesc din toata fiinta mea. As muri in secunda doi pentru ea,fara sa intreb de ce. Imi bucura fiecare clipa din viata si sunt mai mult decat recunoscatoare pentru ca am sansa sa fiu mama.Mai mult decat atat,auzind multe cazuri in care o sarcina a aparut dupa ce cuplul respectiv a adoptat un copil,m-am rugat la Dumnezeu sa ma ocoleasca in caz ca ar vrea sa ma cadorisesca cu vreo minune.Eu am deja minunea mea ! Va doresc din toata inima, succes ! [/color] Mona ! Report
December 4, 200916 yr Author comment_5294 Mona, si de la mine Si nu ne acaparezi discutia, ba din contra, as zice ca ne largesti orizonturile Report
December 4, 200916 yr comment_5297 Da da, ne faci sa vedem dincolo de gard si in fond ne faci un bine Report
December 4, 200916 yr comment_5426 Mona, felicitari pentru curaj si putere si sa va traiasca printesa! Eu, totusi, nu stiu daca voi putea fi convinsa... pur si simplu nu cred ca ar fi acelasi lucru, nu as simti ca (virgula) copilul ala e ceva ce ne leaga, pe mine si pe sotul meu, nu stiu cat ar semana cu noi si chiar daca el sau ea nu ar sti, eu as sti mereu ca nu e al meu... Poate sunt eu trilulilu (mi s-a spus de multe ori ca nu sunt pe aceeasi parere cu 90% dintre oamenii dintr-un grup) dar prefer sa fiu sincera si directa decat ipocrita. :roll: Report
December 5, 200916 yr comment_5742 Salut, iepure! Pai, tu ai avantaj ca iepurii fac multi iepurasi, de obicei. Ursii..nu prea stiu. Salut ursuleata..pai cum . ..ca acu venii iarna..aveti avantaj ca stati mai mult in barlog.......Si fara hibernat ..da...??? Report
December 5, 200916 yr comment_5744 Dragele mele..va rog sa-mi spuneti si mie dc cineva dintre voi a facut histerosalpingografie...???Trebe sa fac ..si tot o dau din colt in colt..vreau cu sedare.......mi-s fricoasa.....doare chiar asa de tare????/ Report
December 5, 200916 yr comment_5803 Mona ! Ai luat o decizie inteleapta.Nu as fi spus niciodata ca Patricia nu e copilul tau.DD a vrut sa-ti dea un copil pentru sufletul tau. Si cred ca asa e cel mai bine sa iei un copil cat de mic,care nu are inca "tarele"copiilor din casele de copii.Pentru ca dupa o vreme toti sun afectati de lipsa dragostei.Si mai cred ca ai facut foarte bine ca i-ai spus pe intelsul ei cum vine treaba..............................................................................................................O mama nu devine mama prin "Nastere".Ci prin grija,iubirea,noptile nedormite cand isi vegheaz odorul .Prin dragostea cu care il inconjoara din prima zi in care il tine in brate si simte o inima mica lipita de pieptul ei. Report
December 5, 200916 yr Author comment_5810 Offf! Eu am facut HSG de 2 ori, prima oara in 2007, a reusit sa imi desfunde doar o trompa, a doua oara in 2009, le-a desfundat pe amindoua. Substanta de constrast e destul de scumpa, cred ca ai nevoie de 3 fiole, te costa cam 80 Ron. Bine ar fi sa nu ai stomacul plin inainte, deci maninci usor cu o zi inainte si iei un laxativ. Investigatia se face numai in spital, presupune investigarea trompelor sub aparatul radiologic. Se introduce substanta de contrast si se fac radiografiile. Grija mare, ca inainte de HSG propriu zis se face o injectie cu antibiotic, care are rolul sa previna o eventuala endometrita sau salpingita, care sint inerente in urma acestei investigatii. Imediat dupa, repaus la pat obligatoriu citeva ore,pe burta, fara efort, fara stat in picioare. In mod normal, dr iti va recomanda spitalizare pentru ziua respectiva. Eu de fiecare data cind am facut am avut un program foarte incarcat, nu am putut ramine in spital, anestezie nu am cerut, pentru ca eram cu masina. De durut, nu vreau sa te mint, doare ca draq, dar trece. Vreo juma de ora nu am putut nici merge, eram cirpa...Ultima oara m-au tinut 3 asistente :oops: Daca mai ai nevoie si de instilatii....dar de cele mai multe ori, substanta de contrast desfunda trompa singura. Atentie si cu programarea, trebuie unde intre ziua 7-10, nu se poate face oricind. Este normal sa te trezesti cu hemoragie dupa, e normal sa simti dureri ca la menstra, sa nu te sperii. Daca faci la particular, te costa in jur de 350 ron, dar eu te sfateuiesc sa o faci in spital. Iti tin pumnii, daca mai ai intrebari, aici sint! Report
December 5, 200916 yr comment_5826 Mona, cu toate ca stiu mai demult ca Patri e adoptata, de fiecare data cand o vad , gasesc ca iti seamana din ce in ce mai mult.Important e cine te creste si te alina , nu cel ce te face , parerea mea. Report
December 6, 200916 yr comment_5866 Mona, felicitari pentru curaj si putere si sa va traiasca printesa! Eu, totusi, nu stiu daca voi putea fi convinsa... pur si simplu nu cred ca ar fi acelasi lucru, nu as simti ca (virgula) copilul ala e ceva ce ne leaga, pe mine si pe sotul meu, nu stiu cat ar semana cu noi si chiar daca el sau ea nu ar sti, eu as sti mereu ca nu e al meu... Poate sunt eu trilulilu (mi s-a spus de multe ori ca nu sunt pe aceeasi parere cu 90% dintre oamenii dintr-un grup) dar prefer sa fiu sincera si directa decat ipocrita. :roll: [color=#800080]Ursuleato ,eu n-am incercat sa conving pe nimeni .V-am spus doar povestea mea.Faptul ca nu vrei sa adopti nu te face o persoana mai rea,mai fara inima, mai...mai... si "trilulilu" in nici un caz Cu un singur lucru nu-s cu totul de acord cu tine si anume ca un copil (natural sau adoptat,n-are importanta) "leaga" un cuplu.Cel putin nu in toate cazurile. Dupa parerea mea un cuplu care nu e "solid" ,stabil etc etc,nu poate fi legat nici de copii ,nici de averi sau certificate.Vorbesc la modul general. Fetelor,multumesc [/color] Report
December 6, 200916 yr comment_5906 Mona sa-ti traiasca fetita, sa fiti sanatosi si sa va bucurati de realizarile ei ! [color=#800080]Ursuleato ,eu n-am incercat sa conving pe nimeni .V-am spus doar povestea mea.Faptul ca nu vrei sa adopti nu te face o persoana mai rea,mai fara inima, mai...mai... si "trilulilu" in nici un caz Cu un singur lucru nu-s cu totul de acord cu tine si anume ca un copil (natural sau adoptat,n-are importanta) "leaga" un cuplu.Cel putin nu in toate cazurile. Dupa parerea mea un cuplu care nu e "solid" ,stabil etc etc,nu poate fi legat nici de copii ,nici de averi sau certificate.Vorbesc la modul general. Fetelor,multumesc [/color] Sunt intru totul de acord! Faptul ca i-ai explicat Patriciei pe intelesul ei este minunat, ea va creste stiind lucrul acesta si te va iubi si aprecia si mai mult Report
December 6, 200916 yr comment_5927 Offf! Eu am facut HSG de 2 ori, prima oara in 2007, a reusit sa imi desfunde doar o trompa, a doua oara in 2009, le-a desfundat pe amindoua. Substanta de constrast e destul de scumpa, cred ca ai nevoie de 3 fiole, te costa cam 80 Ron. Bine ar fi sa nu ai stomacul plin inainte, deci maninci usor cu o zi inainte si iei un laxativ. Investigatia se face numai in spital, presupune investigarea trompelor sub aparatul radiologic. Se introduce substanta de contrast si se fac radiografiile. Grija mare, ca inainte de HSG propriu zis se face o injectie cu antibiotic, care are rolul sa previna o eventuala endometrita sau salpingita, care sint inerente in urma acestei investigatii. Imediat dupa, repaus la pat obligatoriu citeva ore,pe burta, fara efort, fara stat in picioare. In mod normal, dr iti va recomanda spitalizare pentru ziua respectiva. Eu de fiecare data cind am facut am avut un program foarte incarcat, nu am putut ramine in spital, anestezie nu am cerut, pentru ca eram cu masina. De durut, nu vreau sa te mint, doare ca draq, dar trece. Vreo juma de ora nu am putut nici merge, eram cirpa...Ultima oara m-au tinut 3 asistente :oops: Daca mai ai nevoie si de instilatii....dar de cele mai multe ori, substanta de contrast desfunda trompa singura. Atentie si cu programarea, trebuie unde intre ziua 7-10, nu se poate face oricind. Este normal sa te trezesti cu hemoragie dupa, e normal sa simti dureri ca la menstra, sa nu te sperii. Daca faci la particular, te costa in jur de 350 ron, dar eu te sfateuiesc sa o faci in spital. Iti tin pumnii, daca mai ai intrebari, aici sint! Iti multumesc din suflet pt raspuns...Am gasit sa fac la o clinica particulara ..costa o caruta de bani ..dar se face cu sedare..de fapt este mai mult sedare constienta ..adik analgezie..Problema este ca imi trebuie o programare facuta de catre un medic de la ei...dr la care merg eu nu lucreaza cu aceasta clinica..Acu sunt in dilema la care dr sa merg...Stiti ceva de dr Cotarcea??? Report
December 6, 200916 yr Author comment_5940 un profan ar zice ca radiografia e radiografie, dar pe pielea mea iti spun ca fiecare dr vrea sa te duci acolo unde zice el, ca e obisnuit asa, poate pe buna dreptate, poate doar de moft. eu zic sa te duci unde te trimite ginecologul tau, ca poate nu se declara satisfacut de poza, si mai trebe s-o faci odata... Report
December 6, 200916 yr comment_5982 Mersic intelegere, Mona. Nu cautam un copil pentru "legarea" de sot, ci doar incercam sa spun ca... mi s-ar parea anapoda sa nu-l vad pe el in copil sau sa stiu eu ca nu e din noi cumva... Mama, Raluca E, m-ai speriat rau!! Suna horror.. :roll: Report
December 6, 200916 yr Author comment_6198 Da, e o analiza tare neplacuta, dar dureaza maxim 20 min. Nu trebuie se va sperie, dar nici sa o tratati prea usor, ca ramineti socate dupa Trece! Report