July 14, 201016 yr comment_47529 Ma alaturi si eu pe bancuta alaturi de voi, ma primiti? Raluca,daca nu-s indiscreta la ce dr mergi?Stiu cum e cu umblatul prin dr cu dosaralul dupa tine, analize peste analize.Si eu am 2 HSG-uri la activ, trompele nu-s infundate, prima data mi-a facut un calmant, a doua oara mi-a dat o pastila.A doua oara a durut, dar nu in timpul HSG.ului ci cand am ajuns acasa ca lichidul incepuse sa se imprasite si aveam niste dureri groaznice. Daca as putea da timpul inapoi si as avea cunostintele de acum ce bine ar fi, asa n-as mai fi pierdut 11 ani. Maine merg iarasi la dr pt a mai cere o parere cu privire la FIV, din pacate la noi singura sansa asta este. Cel mai sigur prin toamna ma va ocupa, sa mai treaca caldurile, ma ma pregatesc sufleteste si psihic pt tot ce poate fi dupa. Cel mai tare imi este frica de injectiile in burta.Am oroare de ace, darmite sa -mi fac singura injectiile. Bafta la toate fetele, egal care va fi modalitatea de a deveni mamica. Ioana , de ce nu incerci la un Heipraktiker? Am vazut ca vrei sa slabesti: ai multe sanse sa ramai gravida in perioada asta. Si , nu te mai gandi la asta , deloc! Nu te mai stresa. Prietena mea era innebunita ca nu ramane gravida , a fost pe la totzi doctorii , unii au incercat sa-i ia banii si i-au spus ca desi nu are nimic clinic , nu va putea ramane insarcinata decat cu IVF. A aflat ca-i gravida in saptamana 10 ca pana atunci n-a crezut! Chiar daca n-a avut ciclu , a zis ca nu se poate , ca medicul a zis ca nu ramane! Report
July 14, 201016 yr comment_47556 Ioana , de ce nu incerci la un Heipraktiker? Am vazut ca vrei sa slabesti: ai multe sanse sa ramai gravida in perioada asta. Si , nu te mai gandi la asta , deloc! Nu te mai stresa. Prietena mea era innebunita ca nu ramane gravida , a fost pe la totzi doctorii , unii au incercat sa-i ia banii si i-au spus ca desi nu are nimic clinic , nu va putea ramane insarcinata decat cu IVF. A aflat ca-i gravida in saptamana 10 ca pana atunci n-a crezut! Chiar daca n-a avut ciclu , a zis ca nu se poate , ca medicul a zis ca nu ramane! Simo, da vreau sa slabesc.Kg nu ar fi o mare pb, normal ca una e sa ramai gravida avand 60 si alta cand ai 50. Dar din pacate la mine nu e vb de stres, iar cand spun ca singura sansa este FIV asa este, nu e vb de dr care spun asa, ci sunt analizele care deovedesc asta.Iar timpul nu mai tine cu mine deloc, mai am pana la 40 e adevarat,dar in ecuatia asta suntem 2 si nu prea da bine. Nu-mi plang de mila, nu ma mai stresez de mult, am trecut de faza cand numai la asta ma gandeam,acum sunt mult mai detasata si sincer acu vreo 5 ani aveam in jur de 53 kg, eram atat de detasata de pb asta, fara stresuri, fara pb si degeaba.Daca ar fi numai stresul de vina pai atunci as ramane gravi de 2 ori pe an ) Report
July 14, 201016 yr comment_47608 Simo, da vreau sa slabesc.Kg nu ar fi o mare pb, normal ca una e sa ramai gravida avand 60 si alta cand ai 50. Dar din pacate la mine nu e vb de stres, iar cand spun ca singura sansa este FIV asa este, nu e vb de dr care spun asa, ci sunt analizele care deovedesc asta.Iar timpul nu mai tine cu mine deloc, mai am pana la 40 e adevarat,dar in ecuatia asta suntem 2 si nu prea da bine. Nu-mi plang de mila, nu ma mai stresez de mult, am trecut de faza cand numai la asta ma gandeam,acum sunt mult mai detasata si sincer acu vreo 5 ani aveam in jur de 53 de ani, eram atat de detasata de pb asta, fara stresuri, fara pb si degeaba.Daca ar fi numai stresul de vina pai atunci as ramane gravi de 2 ori pe an ) Ioana, cred ca 33 ai vrut sa spui, nu? Doamne ajuta sa-ti vezi visul implinit intr-o zi! Report
July 14, 201016 yr comment_47613 Si eu am vrut sa fac o corectura , dar ma gandeam...daca dau cu bata-n balta ?) Report
July 14, 201016 yr comment_47674 Si eu am vrut sa fac o corectura , dar ma gandeam...daca dau cu bata-n balta ?)Eu am citit de vreo doua ori mesajul pana i-am scris si spunea pe undeva ca mai are pana la 40 de ani, de aici concluzia ca a gresit cand a pus un 5 la varsta Report
July 14, 201016 yr comment_47682 Haha, Floricica, in graba ca eram deja pe picior de plecare am vrut sa zic kg, dar ma gandeam la ani si a iesit ce a iesi.Caldura asta ma omoara, taman astazi mi-am gasit sa-mi fac termin la dr.Cat am stat la dr de familie mi-a luat tensiunea si aveam 10,6.E un haos in oras, aglomeratie in centru, ce or cauta oamenii astia pe strazi pe caldurile astea nus. Report
July 17, 201016 yr Author comment_48203 Ma alaturi si eu pe bancuta alaturi de voi, ma primiti? Raluca,daca nu-s indiscreta la ce dr mergi?Stiu cum e cu umblatul prin dr cu dosaralul dupa tine, analize peste analize.Si eu am 2 HSG-uri la activ, trompele nu-s infundate, prima data mi-a facut un calmant, a doua oara mi-a dat o pastila.A doua oara a durut, dar nu in timpul HSG.ului ci cand am ajuns acasa ca lichidul incepuse sa se imprasite si aveam niste dureri groaznice. Daca as putea da timpul inapoi si as avea cunostintele de acum ce bine ar fi, asa n-as mai fi pierdut 11 ani. Maine merg iarasi la dr pt a mai cere o parere cu privire la FIV, din pacate la noi singura sansa asta este. Cel mai sigur prin toamna ma va ocupa, sa mai treaca caldurile, ma ma pregatesc sufleteste si psihic pt tot ce poate fi dupa. Cel mai tare imi este frica de injectiile in burta.Am oroare de ace, darmite sa -mi fac singura injectiile. Bafta la toate fetele, egal care va fi modalitatea de a deveni mamica. Acum merg sau ma rog am mers o data la o clinica de fertilizare din Sibiu, Polisano. Pina acum am fost la mai multi medici in Bucuresti, la Filantropia, la Municipal si la diverse cabinete particulare. Eu am fost dezamagita si de ultima intrevedere, unde nu am primit vesti prea bune. Acum am repetat niste analize, am mai facut niste pregnyl, dar vad ca tot degeaba In fine... mergem inainte, si om mai vedea! Report
July 17, 201016 yr comment_48267 Raluca, daca vrei sa mergi si la Dr. Tutunaru, este specializat pe fertilitate. O colega de-a mea este acum insarcinata in 9 luni si nu avea/are decat un ovar si ala polichistic, dar a reusit cu el. Are cabinet privat si de nascut, activeaza la Elias. Am fost si eu o data la el: este mucalit, e relativ tanar si atent. Mie si mi s-a parut ok pentru prima consultatie.Poti cauta si citi despre el pe net ce spun pacientele. Report
July 17, 201016 yr comment_48269 Raluca iti doresc multa bafta, stiu cum e.Cat de dr. parerea mea e ca degeaba un dr are faima si fata lu´tanti Maria si prietena din generala au ramas gravide mergand la dr X sau Y, importanta este relatia dr - pacient. Acum multi ani, trecuta prin vreo 4 medici cineva imi recomanda pe prof. Ancar, nume mare, renume, reusite, specializat in FIV-uri.Zic ok, incercam si la el.Reusesc sa-mi fac termin la el,dar normal, ca abia peste vreo luna sau doua, nu-mi mai aduc aminte bine.Spre bucuria mea ma suna de la clinica sa-mi spuna ca cineva a renuntat si ca pot veni mai devreme.O, zic in sinea mea, asta e un semn.Aiurea.Dupa vreo 3 vizite la el am renuntat.Dupa HSG ma baga direcect pe trat cu Pregnil si Puregon via IE fara ca sa-mi faca vreo analiza. Pana am plecat din tara am fost la o dr, embriolog defapt pe care sincer am simtit-o la suflet. Culmea e ca acum aici am un dr. la care merg, dar normal pt FIV merg la o clinica specializata.Am fost la dr meu sa-i cer sfatul cu privire la FIV si clinica pe care am ales-o.Raspunsul lui a fost" eu pot sa va recomand un dr pe care eu il admir foarte mult, dar important este cum va simtit dvs,sa puteti comunica si sa aveti incredere in dr respectiv." Si aici are o mare dreptate si. Report
July 17, 201016 yr comment_48321 Si aici are o mare dreptate si. Ai 100% dreptate! E nevoie sa te simti confortabil, sa ai incredere, sa existe astfel premisele comunicarii. Report
July 17, 201016 yr comment_48346 Raluca, daca vrei sa mergi si la Dr. Tutunaru, este specializat pe fertilitate. O colega de-a mea este acum insarcinata in 9 luni si nu avea/are decat un ovar si ala polichistic, dar a reusit cu el. Are cabinet privat si de nascut, activeaza la Elias. Am fost si eu o data la el: este mucalit, e relativ tanar si atent. Mie si mi s-a parut ok pentru prima consultatie.Poti cauta si citi despre el pe net ce spun pacientele. cunosc medicul...am mai auzit si eu de el:) Report
July 19, 201016 yr comment_48657 Deci experienta mea: aveam un baiat din prima casatorie,care a fost dezastruasa,divort imediat dupa nunta,eu eram un ''copchil'',sotul meu actual a asteptat 13 ani sa ne casatorim,am facut casa tot tot,eu luasem anticonceptionale,ca nu mai voiam sa aud de coptii'neprogramati...dupa ce am facut casa si tot ne-am casatorit,el zice:''hai mai facem unul'',eu:''hai!'',bleee!!!nexam nene,nu era si pace,am facut pauza aia de 6 luni de dupa anticonceptionale,cand am vazut ca nu e,eram intr-o perioada mai nashpa la munca,stres,ca nu era vanzare,restructurari,zic,mai bine asta-mi mai trebuia acum,las' sa-mi gasesc alt loc de munca si daca n-o fost sa fie asta e'',aiurea eram deja insarcinata in 3 saptamani....Asa ca despre programari...cand te astepti mai putin,vvviinnee!!!!...imi amintesc si acum fusese revelionul si sotul era de serviciu,eu imi facusem al miilea test de sarcina ca ma simtem rau(il am si acum pastrat)si a iesit pozitiv...il intreb:''stai jos?!,zice:''da''...pai esti tatic...''da cre'ca' zice''...crezi ce vrei,zic,...inchid dupa 2 min.suna:''Vb. serios??!!de unde stii??!!!...''oare??!!:bunadimineata!!...m-a sunat apoi din 2 in 2 min. toata seara... Morala:Nu va dati batute fetelor care va doriti copii!! mult succes,si nu pierdeti speranta(si ocazia)... Report
July 19, 201016 yr comment_48694 Raluca, nu-mi aduc aminte daca ai scris.Sotul tau a fost sa-si faca spermograma? De multe ori noi suntem trimise sa ne cautam, ca deh, domnii se dau virili si cum doamne sa fie ei cauza.Ei pot fi foarte frumos chiar si cand mai au deja un copil. Da stresul e o mare pb,dar uneori nu e doar el de vina. Daca acum 6 ani cand mi s-a dat verdictul FIV+ICSI .Dar am sperat ca e doar un diagnostic gresit, ca rezultatele sunt doar datorita perioadei stresante si a multor ore de munca.E o greseala pe care mi-o asum, fiinca din pacate diagnosticul a fost cat se poate de corect, acum e mai rau.Pt noi ceasul ticaie si inca tare rau de tot. Ce e mai enervat sunt persoanele din jurul nostru care intreaba de zor cat mai asteptam.Uneori sunt satula de explicatii si mai ales satula sa ascult sfaturile cum sa faci copii. Daca doar de o pozitie ar tine conceperea unui copil ce bine ar fi. De multe ori par indiferenta,dar de durut tot doare. Report
July 19, 201016 yr comment_48712 Draga Ioana daca imi permiti,daca ceasul ticaie e musai sa o luati in serios si tu si sotul,sa faceti amandoi ce zice medicul... Report
July 19, 201016 yr comment_48719 Geany, mama, de facut fac,numai ca vara nu se fac FIV-uri.Adica se fac,dar nu este indicat.Cum zicea medicul meu.Abia rezistam acum cu caldurile, darmite cand bagi hormoni in tine. Report
July 21, 201016 yr Author comment_48955 Raluca, nu-mi aduc aminte daca ai scris.Sotul tau a fost sa-si faca spermograma? Da. De citeva ori. E ok. De multe ori noi suntem trimise sa ne cautam, ca deh, domnii se dau virili si cum doamne sa fie ei cauza.Ei pot fi foarte frumos chiar si cand mai au deja un copil. Da stresul e o mare pb,dar uneori nu e doar el de vina.[b]U can say that again, sista![/b] Daca acum 6 ani cand mi s-a dat verdictul FIV+ICSI .Dar am sperat ca e doar un diagnostic gresit, ca rezultatele sunt doar datorita perioadei stresante si a multor ore de munca.E o greseala pe care mi-o asum, fiinca din pacate diagnosticul a fost cat se poate de corect, acum e mai rau.Pt noi ceasul ticaie si inca tare rau de tot. Ce e mai enervat sunt persoanele din jurul nostru care intreaba de zor cat mai asteptam.Uneori sunt satula de explicatii si mai ales satula sa ascult sfaturile cum sa faci copii. asta mi se pare cel mai suparator! Daca doar de o pozitie ar tine conceperea unui copil ce bine ar fi. De multe ori par indiferenta,dar de durut tot doare. Da, eu ca sa evit discutiile pe tema le tai elanul spunind ca m-am hotarit si nu mai vreau copii. In general se simt datori sa intervina cu sfaturi despre cum se fac, in ce pozitii, ce ar mai trebui sa stii, cum i-a reusit manevra lu' tantzica de la scara 2, insa pur si simplu nu stiu cum sa manevreze informatia ca nu vrei copii. Daca nu ar fi atit de patetic ar fi chiar amuzant Report
July 21, 201016 yr comment_48979 Ufffff , faza asta cu pozitziile o stiu si eu. Noi nici nu ne hotarasem sa facem copii ( eu inca nu aveam contract permanent) si cumnata-mea , dupa ce a ramas gravida , imi tot povestea cu lux de amanunte : Asa sa faci si tu! Sa vezi ca o sa mearga! Singurii care ne lasau in pace erau prietenii nemtzi. Romanii din cercul nostru erau de-a dreptul nesimtzitzi! Report
July 21, 201016 yr comment_48998 Ralu, raspunsul meu la faza cu facutul de copii este simplu :" mai vreau sa copilaresc" si cu asta am incheiat discutia.Bine foarte putin stiu de incercarile nostre,dar nici nu vreau sa mai dau amanunte.In momentul de fata vreau sa fiu cat mai detas.Oricum acum nu ma mai stresez stiind ce-mi rezerva toamna.plus ca vb aia " toamna se numara bobocii" Acum in Bucuresti s-au deschis atatea clinici, toata lumea merge la cel mai cel,dar ratele de reusite poate sunt la cei mai mici. Acum sincer, decat sa te stresezi si sa pierzi tipmul mai bine mergi direct pe FIV, mai ales ca la al tau este ok, sau chiar o IE .Eu am fost Toma negredinciosul si am lasat varianta asta la coada si tot la ea am ajuns. Asa cum imi doresc mie reusita doresc tuturor care asteapta aceasta minune de atata timp.Pai e cazul sa ne mutam si noi pe la alte subiecte, nu? Report
July 21, 201016 yr comment_49145 Dragele mele..vad ca se ingroasa randurile..uf..initial am zis ca nu mai scriu pe aici..ca momentan facem o pauza..chiar am obosit(si sunt pe la mijlocul drumului....)Noi ne-am facut toate analizele(mai putin HSG)..dr a zis initial ICSI ...dupa tratament de aprox 3 luni....IA..numai ca a urmat o perioada mai grea...si am renuntat...Sincer acum chiar nu ma mai gandesc la asta..nu mai am timp si se pare ca nici energieNu vreau sa va intristez cu postul meu..Va admir puterea si sa dea Doamnul sa va impliniti visul!va pup! Report
July 21, 201016 yr comment_49146 Iepure, bafta multa. Ceva insa imi e neclar, cum asa dupa 3 luni sa treci de la ICSI la IA?Mi se pare ciudat.Nu ca n-ar fi mai bine o IA decat FIV + ICSI, dar o revenirea asa a gigeilor n-am mai vazut. Report
July 21, 201016 yr comment_49147 Ralu, raspunsul meu la faza cu facutul de copii este simplu :" mai vreau sa copilaresc" si cu asta am incheiat discutia. Asta cu intrebarea Dar voi cand??? mi se pare partea cea mai dureroasa..multi dintre cunoscuti au incetat s-o mai puna..prietenii stiu de ce desi nu le-am spus clar niciodataTotusi ..cand o aud...imi vine sa urlu..sa plang..Ma gandeam sa raspund:pentru ca nu putem!Sa-i vad atunci ce mai spun Report
July 21, 201016 yr comment_49148 Iepure, bafta multa. Ceva insa imi e neclar, cum asa dupa 3 luni sa treci de la ICSI la IA?Mi se pare ciudat.Nu ca n-ar fi mai bine o IA decat FIV + ICSI, dar o revenirea asa a gigeilor n-am mai vazut. Nu stiu daca pot sa pun aici numele medicamentului..de fapt este un supliment alimentarTrimit un PMhabar n-am cum???Poate ca a fost mai putin stresat Report
July 21, 201016 yr comment_49149 ok, astept PM.Oricum daa a fost o chestie doar de moment e ok.De fel ICSI se face cand e vb de OATS. Report
July 23, 201016 yr comment_49609 nu aveam unde sa-l postez, sper sa nu gresesc, fac parte din aceeasi categorie si eu Report