Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Femeie te nasti, mama devii

Featured Replies

Pe mine asta cu temperatura bazal nu m-a convins....

Nu trebuie luata temperatura basala, se poate si bucala, dar basal este mai bine.

Gresita este ideea ca nu ai voie sa te misti. Nu stiu cine a venit cu ea, am vazut-o si eu vehiculata pe net si este exagerata.

.Cassia sper sa nu mi-o iei in nume de rau...dar bazal nu se refera la locul de monitorizare :D ..ci la moment....

adik..inainte de inceperea oricarei activitati......

eu stiu ca repausul este chiar f important..din moment ce iti incepi activitatea ..deja termenul de bazal nu mai este valabil..

Atunci se pare ca eu am inteles gresit :oops:

In mintea mea basal=intravaginal (deh, chimist nu doctor). Bun, deci am debitat prostii cel putin legat de asta. Mea culpa pentru informatia data.

In rest ce sa spun, eu mi-am luat temperatura atit de mult timp incit am putut stabili ca faptul ca o iau in pat sau in baie nu a facut nici o diferenta. Deci in baie a fost ok.

Daca pentru unele fete diferenta este substantiala, da, atunci se poate merge ca la carte.

Eu am avut de luptat cu: virsta, cu faptul ca nu avusesem nici o sarcina si cu lipsa de finante ca sa fac in vitro.

Desigur fiecare om le are pe ale lui. Ce a mers la mine poate ca nu mai merge la altcineva. Eu am incercat TOT ce am gasit pe net ca ar fi bine. Daca trebuia sa stau atirnata de candelabru ca sa se prinda, asta as fi facut ... probabil?

Medicii mi-au spus ca nici vorba sa am vreo sansa sa ramin insarcinata natural la peste 40 de ani. Ca mai repede cistig la loterie.

Ei bine, am ramas, am un copil absolut splendid, nascut tot natural, fara cezariana, fara epidural... si la loterie inca nu am cistigat, dar cine stie? I can beat the odds.

Succes fetelor care incercati, si definitiv urmati calea care va pare a fi cea mai buna pentru voi. Nu ascultati de mine sau de altii, ci de instinctul vostru.

Deci tratamente , apoi HSG , apoi tratamente , apoi operatie ....si azi ma duc ca o floare la gineco sa-mi vada ovulele , eram toata numai suflet si zambet . Nimic .Nimic nu misca la mine , ovare curate fara activitate . Nu imi venea sa cred , chiar am ras , si de atunci ba rad ba plang . Mi-a dat o reteta cat un sul de hartie igienica , cred ca tre sa mai fac o facultate ca sa iau corect tratamentul , injectii din plin , ovule , pastile , plus injectii cu Lovenox ca doar am si probleme de coagulare . Analize de sange din doua in doua zile , apoi o data pe saptamana .

Am baut ca proasta si branca ursului , e absolut oribila , incredibil de rea , si nimic . Nimic .

Eu chiar am senzatia ca nu e adevarat , ca undeva cineva imi face glume , parca visez .

Din martie voi incepe protocolul pt FIV daca nu se intampla nimic , n-am mai putut fi atenta cand mi-a vorbit de FIV , nu mai auzeam bine si nici nu m-am chinuit ca oricum pana atunci imi va vorbi de subiectul asta pana imi va iesi pe urechi .Si pe sot il apuca rasul la telefon si zice " cu ce sa facem FIV daca tu nu ovulezi ? " :cry:

Pur si simplu nu pot sa o las balta .

• Author

Nane, si eu sint la pamint cu nervii, asa ca nu stiu daca pot sa iti ofer un mare suport moral, dar sa stii ca iti tin pumnii sa reusesti, si ma gindesc la tine!

Imi e foarte proaspat in minte zimbetul si sperantele de fiecare luna, care sa naruie, si se naruie, si se naruie...

Hai Ralu , suntem in aceeasi barca :) , vaslim , vaslim si ajungem noi la liman !

Dupa o noapte cu somn adanc azi sunt iar cu vasla-n mana :) , sa vina iar odata ciclu si sa ma apuc de noua schema , e o noua schema deci sperantze noi .

Si eu iti tin pumnii , si va iubesc pe fiecare in parte si va sunt alaturi , caci numai cine poarta batalia asta stie cat consum si cata zbatere presupune .

Sa ne dea D-zeu un 2010 cu sperantze implinite %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif:D<" title="arms" />

iepure du-te linistita la HSG , si mie mi-a fost frica si am amanat-o de doua ori , si eu am facut "circ" ca vreau anestezie , s-au uitat astia aici ca la nebuni la mine . Normal ca n-am primit .

Dupa HSG am ras si eu de frica mea . Du-te linistita doare ca la ciclu , exact ca la ciclu . Am stat un pic intinsa in dupa amiaza aceea , un singur algocalmin am luat .

Hsg e parfum de flori fata de alte porcarii de analize , crede-ma pe cuvant .

iepure du-te linistita la HSG , si mie mi-a fost frica si am amanat-o de doua ori , si eu am facut "circ" ca vreau anestezie , s-au uitat astia aici ca la nebuni la mine . Normal ca n-am primit .

Dupa HSG am ras si eu de frica mea . Du-te linistita doare ca la ciclu , exact ca la ciclu . Am stat un pic intinsa in dupa amiaza aceea , un singur algocalmin am luat .

Hsg e parfum de flori fata de alte porcarii de analize , crede-ma pe cuvant .

Uf nane,ai dreptate ..nu trebuie sa mai aman..mai ales ca sunt constienta ca asta-i cam ultima analiza..dupa care ne indreptam ori spre FIV..ori..Doamne ajuta!!!..spre inseminare..

Nu stiu ..dar cateodata imi vine sa renunt.. :)

Nane, eu am facut-o de 2 ori, prima oara a fost cit de cit ok, a doua a fost crima.

:) ...Raluca imi spui si mie ,te rog ,unde ai facut HSG?

• 2 weeks later...

Salutare viitoarelor mamici :) .

Sa revenim pe baricade , zic si eu ar fi timpul.

E prima data in ultimii 3 ani cind mi-am permis sa beau alcool fara sa ma intereseze nimic , fara sa ma gindesc daca nu fac ceva rau , sa lamuresc - niciodata practic nu beau nimic ce contine alcool nici vin , acum mi-am permis sa beau nitel vin , sampanie , dupa masurarile mele imi ajunge pe citiva ani cele 3 cupe de sampanie si 2 de vin baute in aceste 10 zile de vacanta(31.12.2009-10.01.2010) .

:) In schimb d-lui nu bea nimic de cind e sofer(de 4 saptamini) , mi-asi face si eu curaj sa ma urc la volan- si la sigur o voi face , dar sa mai treaca un pic de timp sa se mai usuce drumurile - nu prea ma incinta sa sofez in conditii extreme.

Si acum la ale noastre , probabil am toxoplazmoza cronica (inca nu e sigur , cum nu e sigur ca in general o am) , trebuie sa merg sa mai fac analize.

In rest analizele sunt ok, ginecologul meu a ramas socat nu-i venea a crede ca totul e in regula , credea ca totul a fost din cauza infectiilor , dar e bine asa ,mi-a dat o serie de vitamine+enzime si 6 luni de pauza.

Dupa ideile mele asi incerca mai devreme , voi ce parere aveti ? ZIc sa incerc dupa ce vor trece 3CM depline(unul deja a fost ) .

Sotul si-a tratat rinichii , a racit si s-au format leucocite, acum mai asteptam un pic si va da iar analize sa ne asiguram ca e ok.

Inca ceva , am baut practic 1 an acid folic , cu mici intreruperi, acum ce facem ? o luam de la capat , si eu si el pina la concepere?

Edi... La multi ani! sper ca te-ai simtit bine de sarbatori...

Ai putea sa incerci, tu stii eczact ce a zis medicul, dar daca e vb de toxoplasma sigur.. lasa mai bine sa treaca 6 luni.. sa nu te risti, pt ca toxoplasma produce malformatii daca nu e nociva, pt fat.

Mai mult nu stiu daca ti-ai asuma riscul de a trece din nou prin ce ai trecut....cum trec 3 luni, asa trec si 6 mai ales daca sansele sa fie bine pt amandoi cresc...

Dupa un chiuretaj, in primele luni sansele a ramane insarcinata sunt mai mari, dar si riscurile cresc...

Eu deja imi fac pb de ce nu mai raman burtoasa.. si imi e tare frica, dupa ce am trecut peste 2 chiuretaje, si o operatie.. daca s-a intamplat ceva? au trecut 6 luni de cand incercam si simt ca nu mai am stare..Visez mai nou noapte de noapte ca fac bebelusi frumosi.. :)

• Author

Edi, daca ti s-a pus un diagnostic de toxo, in mod sigur ti-a iesit la analize, sint niste teste specifice!

Nu ti s-a dat un tratament? Ca asta mi se pare cam ciudat... Cit te-a sfatuit medicul sa astepti intre sarcini? Acum la analize ti-a mai iesit toxo? de care? ca din cite am inteles la cea dobindita spre deosebire d ecea congenitala trebuie safca si partenerul tratament!

Criss, Raluca :lol: .

Deci ideia e urmatoarea la analizele de inaintea anului nou nu mi-a esit nimic , deci sunt ok fara infectii(si toxoplasmoza nu a fost depistata la acel moment) dar ginecologul a zis ca ar fi ok sa merg direct la centrul specializat in depistarea/tratarea toxoplasmosei sa dau la ei analize sa vedem sigur care e situatia.

Faza cu toxoplasmoza cronica am aflat-o de la sora mea -care o are in singe( ea e medic de familie , a nascut de curind o fetita si a fost ok , fara probleme).

Ea mi-a zis ca e posibil sa o am , faza rea e ca daca este in stare cronica deja nu se mai trateaza, faza buna e ca fiind in stare cronica nu se transmite fatului , e pericol pentru bebe atunci cind e in stare activa , acum inclin sa cred ca daca analiza de singe nu a depistat-o atunci nu ar trebui sa fie .Sa nu anticipez prea tare lucrurile voi merge sa fac analiza speciala - la noi oricum ea se cere sa fie data cind esti insarcinata.

Cris nu dispera , mai bine relaxeazate , eu am prins doar in momentul in care m-am relaxat din punct de vedere moral , si in plus al meu imi zise ca o vom face de placere nu de necesitate(deci aproximativ in fiece zi si in momentul in care doream sa fie).

Sora mea a avut o sarcina extrauterina, apoi dupa 3 luni a ramas insarcinata (ea zice ca din neatentie) , si am o nepoata mare deja.

A avut mai apoi una oprita in evolutie (ca si mine) dar mai greu i-a fost caci s-a lasat cu hemoragie si dupa 6-7 luni (atunci nu putea prinde caci prolactina era prea ridicata ) a ramas iar insarcinata - in curind o vom boteza pe "picea" mica care e o bomboana .

Sora mi-a zis sa astept cel putin 3 luni , mai apoi cum va da DD , mi-asi dori enorm sa aflu la sfirsitul lui mai ca sunt insarcinata sa-i fac cadou de ziua d-lui.

Edi si eu am pierdut o sarcina anul trecut si era mai mare decat a ta. Aici, in Canada, medicii mi-au zis sa astept prima menstruatie si sa incerc din nou pentru bebe. Cand am sunat in tara,medicii de acolo au inceput cu diagnostice: ai toxoplasmoza!!!! stai pe tusa 6 luni!!! etc etc. Se pare ca este o manie cu bacteria asta in Romania. Eu am incercat dupa primul ciclu de la momentul cand am pierdut sarcina si am ramas insarcinata dupa doua luni. Daca as fi in locul tau as incerca dupa 3 luni si nu dupa 6. Orgaismul se reface dupa trei luni de asteptare. Bafta mlta si iti tin pumnii ca sa fie bine!
Edi si eu am pierdut o sarcina anul trecut si era mai mare decat a ta. Aici, in Canada, medicii mi-au zis sa astept prima menstruatie si sa incerc din nou pentru bebe. Cand am sunat in tara,medicii de acolo au inceput cu diagnostice: ai toxoplasmoza!!!! stai pe tusa 6 luni!!! etc etc. Se pare ca este o manie cu bacteria asta in Romania. Eu am incercat dupa primul ciclu de la momentul cand am pierdut sarcina si am ramas insarcinata dupa doua luni. Daca as fi in locul tau as incerca dupa 3 luni si nu dupa 6. Orgaismul se reface dupa trei luni de asteptare. Bafta mlta si iti tin pumnii ca sa fie bine!

Aceste 3 luni de care ziceam le voi astepta ca sa fiu eu linistita.

In plus mi s-a pus antibiotic dupa curatire, da a fost unul usor dar tot antibiotic e , si sotul a primit tratament pentru rinichii lui , deci sunt necesare 3 luni pentru recuperare mai apoi cum va da DD, dar sper sa fie ok.

p.s. Ai ramas insarcinata la 2 luni , si cum a decurs sarcina?

Sarcina a decurs perfect!La exact 40 de saptamani am nascut o fetita frumoasa si sanatoasa.

Nu te mai gandi decat la bine...foarte multe femei pierd prima sarcina si,apoi, totul decurge normal.Iti tin pumnii.

Sarcina a decurs perfect!La exact 40 de saptamani am nascut o fetita frumoasa si sanatoasa.

Nu te mai gandi decat la bine...foarte multe femei pierd prima sarcina si,apoi, totul decurge normal.Iti tin pumnii.

Nici nu iti inchipui cit de mult asteptam acest raspuns :floare: .

Bravo .

p.s. prind curaj cind aud despre experiente frumoase , dupa curatire imi doream enorm un bebe chiar atunci , acum imi doresc la fel de mult dar mi-e frica .

Coucou!

sunt tot pe bancutza , dar neavand noutati de nici o culoare n-am mai postat .

Nimeni n-are vesti bune? Toata lumea tot cuminte pe bancutza?

Eu cuminte imi astept rindul, ma gindeam sa merg sa-mi fac analiza de toxoplasmoza dar am fost sfatuita sa mai astept un CM si apoi sa merg sa o fac.

Ne :notworthy: cu d-lui, si facem calcule cit mai avem de dat pe credite , plus ca mai sunt zile de nastere si un botez , deci cheltuieli dar ultima e cea mai placuta .

• Author

Va tin pumnii tuturor!

...insa eu am ajuns la capatul rabdarilor, in februarie merg la dr sa cer oprirea tratamentului, nu-l mai suport si pace, schimbari bruste de dispozitie (in 5 min trec de la exaltare la furie si apoi la depresie, ca sa ma inveselesc imediat inapoi :cheers: ) vesnic greata, dureri de cap, umflaturi pe unde nici cu gindul n-ai gindit....si fie ce-o fii!

Va tin pumnii tuturor!

...insa eu am ajuns la capatul rabdarilor, in februarie merg la dr sa cer oprirea tratamentului, nu-l mai suport si pace, schimbari bruste de dispozitie (in 5 min trec de la exaltare la furie si apoi la depresie, ca sa ma inveselesc imediat inapoi :) ) vesnic greata, dureri de cap, umflaturi pe unde nici cu gindul n-ai gindit....si fie ce-o fii!

Va fi bine , sunt sigura , in plus daca simti ca nu e ok atunci merita sa o faci , oricum noi mai bine ne stim organismul.

:( .

Hooopa! deci asa cu tratamentul ? da stari de-astea ? :( , eu cred ca de luni incep sa ma injectez , din prima zi a ciclului . Voi lua asa : Lovenox injectabil , Ovitrelle injectabil , Utrogestan ovule , acid folic , si inca ceva injectabil , imi scapa acum am lasat ordonantza la farmacie ca nu aveau pe stoc toate "solutiile"

Ralu tu ce tratament faci ?

Mie mi-e groaza de strarile de rau , de kg in plus de la hormoni , niciodata n-am putut sa iau anticonceptionale dupa prima saptamana imi era tare rau .

• Author

Eu am facut: clostylbegit, ovustim, dufaston si utrogestan, si niste njectii pe care sa ma crezi ca nu stiu cum se numesc, mi le faceau in spital si nu mai am foaia de observatie, dar dureau ingrozitor - juma de ora plingeam dupa una, si am toleranta mare la durerea fizica!

Te sfatuiesc sa ceri ustrogestan pastile, sint greu de tolerat, in sensul ca dau niste stari de somnolenta cumplita (eu am luat odata cind eram la volan, si a trebuit sa trag de dreapta sa ma culc ca nu mai vedeam nimic!!!) dar ovulele dau reactii muuuuuult mai greu de tolerat...intelegi tu! sau poate sa ceri o protectie anti micotica solida...

clostylbegitul da dureri de cap si greata, bufeuri, ca si dufastonul, dar bineneteles ca nu la toata lumea. eu dufastonul l-am oprit dupa citeva luni ca o luam razna!

De ingrasat recunosc ca m-am ingrasat, mai mult la inceput dar apoi mi-am mai revenit, insa am inteles ca te ingrasi rau cind le opresti, om trece noi si prin asta! Insa te umfli, mai ales pe la extremitati, ceva de speriat! Am o pereche de patofi cu bareta, care ar mai avea nevoie de macar inca 2 cm ca sa imi cuprinda glezna cind sint pompata hormonal!

de cind iau tratamentul am schimbat si o masura la sutien, si nu e ca si cum as fi avut nevoie :( :) ca a fost mai mult decit generoasa natura!