Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Femeie te nasti, mama devii

Featured Replies

• Author

Cel mai bun procent de reusita in Ro la Fiv este la Polisano, in Sibiu, undeva la cca 30%, restul clinicilor au putin peste 20%.

Pe mine a inceput sa ma bufneasca risul ca in ultimul timp prietenelor mele a inceput sa le fie jena sa imi spuna ca sint insarcinate. Sint curioasa cum isi imagineaza ele ca au cum sa ascunda asa ceva la infinit....

Ralu, las ca e bine macar ca se gandesc la tine.

Imi aduc aminte ca sora mea ce-a mijlocie cand a ramas gravi cu a doua fetita nu stia cum sa-mi spuna.Normal ca m-am bucurat pentru ea, desi cand am venit la spital nu m-am putut abtine si m-a bufnit plansu.

La a treia asistand la nastere am fost mai tare.Poate unde si am fost alaturi de la inceputul travaliului, am vazut-o cum iese sau poate unde ma mai intarisem putin cu trecerea anilor.

Dupa atatia ani de incercari imi cunosc organismul destul de bine, dar in ultimile luni vad ca se joaca cu nervii mei.

Eu am CM-ul destul de ceas, de la inceputul anului tot mi-a venit o luna da, una nu, dar ca si nr de zile relativ normal 30-32 de zile.E nu si luna asta : 26 de zile.La mine tinea 28 de zile, apoi dupa ceva probleme s-a dus la peste 30 da nu mai mult de 34-35.Dar sub 28 niciodata.Nici nu stiu ce sa mai cred.

nu aveam unde sa-l postez, sper sa nu gresesc, fac parte din aceeasi categorie si eu :)

mah, imi scuzatz limbaju' neacademic ... stiam ca exista balada pizdei (de topirceanu) da' nu stiam ca exista imnu' pemeseului.

doo idei:

1. din fuckultate am invatat ca femeile prefera barbatii porci. baietii buni n-au cautare.

2. daca un sacar cade in plasa frunei bunaciuni si aia-l goleste de bani si se cara la altu', atunci bunaciunea e desteapta iar fraieru' e fraier coclit si merita sa se apuce de baut. daca fro fraiera cade in limba dupa frun cocalar care o bate, bea sh-o goleste de bani dupa care se cara la alta, atunci ea e o victima si el e un porc. aimah, ternatz cu melopeea.

mie mi se pare aiurea sa-ti tot bati pretenii la cap de ce nu au copii. e treaba personala si nimeni n-ar trebui sa poarte grija altuia. iar voi n-ar trebui sa le permiteti, spuneti-le odata pt totdeauna sa nu mai comenteze, punct.

vaxile, te trezisi cu fatza in jos? :)

mie mi se pare aiurea sa-ti tot bati pretenii la cap de ce nu au copii. e treaba personala si nimeni n-ar trebui sa poarte grija altuia. iar voi n-ar trebui sa le permiteti, spuneti-le odata pt totdeauna sa nu mai comenteze, punct.

vaxile, te trezisi cu fatza in jos? :)

nu, nu m-am trezit rau. am ajuns in parcare la servici sh-am coborit 6 nivele in spatele uneia care mergea cu 5-10 km/h (parcarea aia e de mers in jos lejer cu 30). dupa doo nivele deja am aprins faza lunga, dupa inca 2 am coborit toate geamurile si l-am dat pe marylin manson la maximum. poate totusi pricepe aluzia!! si p-orma citii asta, ca fomeile n-au drepturi...

• Author
Ioana, poate e aiurea ce spun, insa asculta nitel: stiu ca stai in Bayern, Miha e tot in Bayern, si intr-un post spunea ca e zona rosie de capuse. Lyme disease este o boala produsa de capuse, atita timp cit suferi de borelioza nu poti ramine insarcinata, sarcine e incompatibila cu toxinele eliberate in singe, sau ceva de genul asta. Poti face un test de Borelia? Eu am umblat la picior prin Canada, de asemenea zona rosie, si mi-am facut testul, sint ok, adica negativ.

Ioana, poate e aiurea ce spun, insa asculta nitel: stiu ca stai in Bayern, Miha e tot in Bayern, si intr-un post spunea ca e zona rosie de capuse. Lyme disease este o boala produsa de capuse, atita timp cit suferi de borelioza nu poti ramine insarcinata, sarcine e incompatibila cu toxinele eliberate in singe, sau ceva de genul asta. Poti face un test de Borelia? Eu am umblat la picior prin Canada, de asemenea zona rosie, si mi-am facut testul, sint ok, adica negativ.

N-am facut testul.Numai ca eu sunt aici doar de 4 ani, incercarile mele in a deveni mama au inceput acum 12 ani.Plus ca nu la mine este pb :D.

Dar am sa cer si analiza asta.Inca putin sange pe langa cele 5 eprubete data joi ce mai conteaza :D

Sti vorba aia o intepatura in plus sau in minus, nu mai conteaza :D

O sa-i zic dr mele ca stie ca vreau bebe, asa ca-mi face toate analizele :D

Ma mir ca cei de la clinica nu mi-au facut testul.

Plus ca nu la mine este pb :D.

Ioana , anul trecut cand i-am zis doctoritzei ca vrem BB mi-a spus ca e important:

1. sa am vaccinele facute

2. sa nu facem sex in fiecare zi. (maxim la 2 zile) Ca , cica , sperma trebuie sa se regenereze....daca nu , nu-i destul de deasa :D Atzi incercat cu o pauza mai mare? Sa vezi daca ajuta?

Plus ca nu la mine este pb :(.

Ioana , anul trecut cand i-am zis doctoritzei ca vrem BB mi-a spus ca e important:

1. sa am vaccinele facute

2. sa nu facem sex in fiecare zi. (maxim la 2 zile) Ca , cica , sperma trebuie sa se regenereze....daca nu , nu-i destul de deasa :) Atzi incercat cu o pauza mai mare? Sa vezi daca ajuta?

1. ce vaccinuri ar mai tb facute?eu sunt vaccinata doar impotriva hepatitei de tip B

2. in toate felurile :)

tetanos , tuse magareasca, Rötteln, difterie...

cred ca atat.

de tetanos imi spusese ceva la un moment dat dr, dar n-am mai facut.Rujeola am facut cand eram mica,deci am imunitate, de tuse magareasca nu auzisem pana acum ca s-ar face vaccin.

Chiar am uitat sa o intreb pe mama cand am avut rujeola ca inafara de pojar nu stiam sa fi avut vre-o boala a copilariei,dar mi-a iesit cand am facut analizele pt FIV.

Imi notez si cand ma duc la dr ii zic.Mercic.

• Author

Sti vorba aia o intepatura in plus sau in minus, nu mai conteaza :(

O sa-i zic dr mele ca stie ca vreau bebe, asa ca-mi face toate analizele :)

Ma mir ca cei de la clinica nu mi-au facut testul.

Ioana, nu e ceva comun, eu pur si simplu in urma discutiei cu o prietena, medic stomatolog, care tot foarte greu a reusit sa faca un bebeu, tot incercind sa dezbatem pe toate partile, am ajuns din aproape in aproape la discutia despre Borelioza. Cum am umblat destul de mult prin lumea larga, am zis ca exista premisele contactarii bolii, si am testat. Nu e ceva sa se faca in conditii normale la o evaluare pre-sarcina. Ca sa nu spun ca laboratoare in Bucuresti care stiu sa faca testele astea de anticorpi sint extrem de putine, analiza e scumpa ca porcu' si dureaza 2 saptamini pina iti vine rezultatul...

Oricum m-ai facut curioasa, am sa-i cer dr de familie sa-mi faca testul, sa vedem cat costa aici.

Oricum eu la clinica de aici m-am dus cu analizele facute in tara, pe baza lor am purtat discutia si apoi mi-au facut si ei analizele.Dpdv serologic si hormonal amandoi stam perfect.

tetanos , tuse magareasca, Rötteln, difterie...

cred ca atat.

de tetanos imi spusese ceva la un moment dat dr, dar n-am mai facut.Rujeola am facut cand eram mica,deci am imunitate, de tuse magareasca nu auzisem pana acum ca s-ar face vaccin.

Chiar am uitat sa o intreb pe mama cand am avut rujeola ca inafara de pojar nu stiam sa fi avut vre-o boala a copilariei,dar mi-a iesit cand am facut analizele pt FIV.

Imi notez si cand ma duc la dr ii zic.Mercic.

Nu e obligatoriu sa ai imunitate daca ai facut , dupa 10 se poate schimba treaba. Eu am facut cand aveam vreo 10 ani si dupa ce mi-am facut 2 vaccine ( sunt 3 in set , se fac la distantza d2 cam 2 luni) aveam imunitate 60% !!! Au masurat-o exact cand am intrat in Dienst pt ca lucrez cu copiii.

Pt Keuchhusten / Pertussis a facut si al meu vaccin , OBLIGAT. I-a spus doctoritza ca trebuie sa faca neaparat inainte de a se naste BB. Vaccinul se face impreuna cu prima doza de antitetanos , cred....oricum , impreuna cu altul.

La mine nu este nevoie sa ma mai vaccinez impotriva rujeolei.In foaia de analize zice ca daca e ceva ma anunta.Nu m-au anuntat pana acum, so, n-am nevoie de vaccin;).Oricum prin octombrie-noiembrie ar tb sa repet analizele, ca deja trece juma de an de la cele actuale.

La mine nu este nevoie sa ma mai vaccinez impotriva rujeolei.In foaia de analize zice ca daca e ceva ma anunta.Nu m-au anuntat pana acum, so, n-am nevoie de vaccin;).Oricum prin octombrie-noiembrie ar tb sa repet analizele, ca deja trece juma de an de la cele actuale.

Deci tzi-ai facut testul de anticorpi? Ca daca DA , ei itzi trec un nr de anticorpi si un procentaj acolo. Daca nu , s-ar putea sa fi trecut cu vederea....eu zic sa intrebi. Nu strica.

Deci tzi-ai facut testul de anticorpi? Ca daca DA , ei itzi trec un nr de anticorpi si un procentaj acolo. Daca nu , s-ar putea sa fi trecut cu vederea....eu zic sa intrebi. Nu strica.

Eu pe foaie am doar valoarile de la IgG care e daca am avut si IgM- in prezent.Dar am si niste specificatii in care ei spun ca vor face intr-un lab specializat analiza si ma vor informa daca este nevoie de vaccin.Pana acum din Mai nu m-.au anuntat, asadar concluzie, nu este nevoie.Daca era ceva ma anuntau,fiinca pt alta pb mi-au trimis acasa scrisorica cu reteta.

dragele mele, aspirante, am avut azi prima sedinta de Terapie Bowen si terapeuta mi-a spus ca au rezultate foarte bune pe infertilitte. Daca vreti sa va uitati si aici si sa incercati:

http://www.terapiebowen.ro/Fertilitate-tehnica-bowen-o-solutie.html

Pentru cele din Bucuresti va pot da, daca doriti contactul terapeutei (vine acasa si e 50 lei sedinta, se face 1 data la 7 zile, in general sunt necesare 17-18 sedinte (nu stiu daca pentru toate afectiunile o fi la fel), apoi pauza 2 luni in care in continuare actioneaza).

E o terapie non-invaziva, in timp ce cele pe care le faceti voi am inteles ca sunt f greu de suportat. Pentru cele din Germania, terapia este foarte raspandita, existand si o Universitate de cercetare Bowen.

sper ca e o veste buna! succes tuturor :) !

• 2 months later...

Raluca Elena, Iepure, Ioana unde sunteti ca nu v-am mai vazut de ceva vreme pe aici. Sper ca sunteti bine :tongue3:

Hai sa readuc eu topicul asta la actualitate. Dupa doua pierderi de sarcina :lol: in ultimul an am hotarat sa facem IVF.

Am inceput deja stimularea hormonala si asteptam cu sufletul la gura rezultatele.

va tin pumnii...bafta multa...cmnata mea a ramas cu al doilea(la 40 ) pana sa inceapa IVF, primul copil tot IVF a fost... asa ca, poate se intampla si la voi :lol:

prietena buna m-a anuntat ca tot asa, pana sa inceapa era deja gravida...strange things happened :tongue3:

good luck la toata lumea!