Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alearga, Lola, alearga!

Featured Replies

• Author
Azi e ditamai stratul de zapada si mi-a dat tot programul peste cap :evil: . Drept urmare, inlocuim azi Lola cu o serie de exercitii pentru brate si pectorali :D .
Azi e ditamai stratul de zapada si mi-a dat tot programul peste cap :evil: . Drept urmare, inlocuim azi Lola cu o serie de exercitii pentru brate si pectorali :D .

Idem. Am iesit sa cumpar cate ceva de la piata, iar zapada e pana la jumatatea gambei. Ma gandeam sa ies totusi dupa amiaza...asa, mai mult la plimbare...

• Author

Pii hai iesim, iesi? Si eu o sa ies ca daca stau toata ziua in casa turbez. Ma echipez si vad cum e terenul, poate un mers rapid tot reusesc.

Mai pe dupa amiaza asa. Cred ca pe la 3-4 o sa ies, pana atunci lucrez. Nici sa se intunece prea tare. So, ce zici? Shall we do it? :D

Pii hai iesim, iesi? Si eu o sa ies ca daca stau toata ziua in casa turbez. Ma echipez si vad cum e terenul, poate un mers rapid tot reusesc.

Mai pe dupa amiaza asa. Cred ca pe la 3-4 o sa ies, pana atunci lucrez. Nici sa se intunece prea tare. So, ce zici? Shall we do it? :D

Da. o sa ies. Tot cand incepe sa se insereze. Am mai mult spor cand nu ma recunoaste lumea :D

• Author

Ah, eu nu am nici un fas cu asta, aveam la inceput dar acum imi e absolut egal. Uneori alerg cu viteza melcului calcat de tren, insa sunt in lumea mea, nu bag de seama pe nimeni. Eu merg pe drumul meu tot inainte :D

Bravo, uite, ce imi place cand am cu cine sa fac treaba :D

• Author

Well, azi Lola nu a fost insa o plimbare luuuuunga si la pas lejer intr-o dupa-amiaza de iarna superba! Multa multa zapada, friiiig si gheata peste tot, ca acasa la Lapona. Insa am vazut ceva dilii care alergau. Bine ca alergau la viteze reduse si cu mare mare atentie. Imi venea sa sopresc unu' sa il intreb ce sosoni are in picioare, ca ai mei aluneca si e gheata multa si zapada pe jos. Cand o sa fiu si eu un forma si fit, o sa ma incumet si eu la din astea.

Activitatea numarul doi a fost curatarea masinii de zapada, care era munte pe ea, ca nu mai stiam: oare nu cumva curat masina altuia?! :lol: Probabil ca si maine o sa fi einghetat insa cred ca o sa ma incumet si eu putin pe afara, cu echipamentul de alergat.

Si eu tot la plimbare. Vreo 2 ore. Zapada si la noi, iar azi noapte a nins mai mult. Asa era parcul aseara.

207_3eb59b2e46789f0b64cb124e0a89e71d_thumb.jpg

De azi merg la serviciu. Ma intorc dupa 18. Sper sa ies pe teren pe la 19.

Lapo , ma bate gandu serios sa ma apuc si eu.Joi incepe Manu gradi, tre sa-mi iau echipament si sa te citesc serios de la A la Z. Tine-ti-mi pumnii.Am ditamai parcu cu padure la nici 10 minute, n-am nici o scuza.Eu la sala nu merg. In casa n-am loc de aparate. Sunt incepatoare, dar highly motivated.
  • Author
%7BSMILIES_PATH%7D/6.gif:blob8:<" title="arms" /> Scumpa, incepatoare sunt si eu, am spus si o repet: faptul ca am fost in forma acum un an, nu inseamna nici pe departe ca asa ma ramas. E greu, al drac' de greu, dar crede-ma pe cuvant: nimic nu se compara cu sentimentul de I'M THE WINNER de la finalul unei runde. E mega fantastic. Sa citez pe cineva drag mie rau: mori da tine! :drool: Asa ca tataele inainte, cooro'napoi, bratele flexate si : alearga, Lola, aleaaargaaaa!

Lapona, eu nu alerg dar merg rapid pe banda. Se pune ?

In fiecare zi vreo ora, cand dimineata, cand seara. Cu o viteza de 4,4 km.

Imi face bine. Nu ies pe strada ca mi-e rusine, asa sunt eu :oops: .

Am banda in fata televizorului si ma uit la un serial.

Am citit tot ceea ce ai scris, multumesc mult.

• Author
Se pune, dar nu uita: mersul este doar preludiul :drool: Inca ceva: cu rusinea nu faci nic, adica stai, ba da: cooroo maaaareee. Vorbesc doar din esperentza proprie. Asa ca reconsider that a bit, please! :)
Am iesit putin in seara asta, dar aluneca. Doar 3 ture de teren (curtea scolii de vis-a-vis). Dar macar nu am scrintit-o la mancare. Am fost cuminteee
  • Author
Eu nu am iesit, stai iar cu nasul in hartoage, de scrantit am scrantit-o putin la mancare, una ca a fost tarziu si apoi am pus niste orez natur de care nu am mai mancat de secole. Si aici aluneca insa azi tre sa ies macar putin.
Laponico, spor la alergat. Grija pe unde alergati si nu fortati daca simtiti cea mai mica durere la genunchi :thumleft: .
  • Author
Multumesc Ruxi, dar pe tine tot te mai deranjeaza? Inca nu ti-ai revenit? Eu m-am riscat asa cu soldurile, deocamdata vad ca e o ok, insa nici nu fortez. Tare as vrea un drum de padure ca e cu totul altceva.
Eu nu mai am voie sa alerg, schiez, etc :love3: . Mai fac eliptica si bicicleta de 2-3 ori pe saptamana, nu mai mult de 20 de minute. Mi-au ramas exercitiile cu greutati, dar si aici trebuie sa fiu super precauta.

Ptuuuiiii bata-te sa te bata! :D Nah ca abia acu' vazui subiectu' bre Lolo! :D

Felicitari maica! :D

Io n-am mai sprintat de prin octombrie si tot ziceam ca ma intorc la jogging.... ca ma trezesc dimineata, imi iau catzeaua cu mine (news! am o catelusa :mrgreen: ) si mergem sa alergam pe plaja. Ma hotarisem ca de miine sa trec la treaba... si o voi face insa pentru o vreme fara catzea.... azi a avut un accident.... a iesit unul cu masina pe verde kiar cind treceam noi si cateaua s-a lovit la o laba.... nu are nimic grav dar nu se poate sprijini pe piciorul cu pricina pina nu ii trece durerea :D .

Va pup si spor!

• Author
Ptuuuiiii bata-te sa te bata! :D Nah ca abia acu' vazui subiectu' bre Lolo! :D

Felicitari maica! :D

Io n-am mai sprintat de prin octombrie si tot ziceam ca ma intorc la jogging.... ca ma trezesc dimineata, imi iau catzeaua cu mine (news! am o catelusa :mrgreen: ) si mergem sa alergam pe plaja. Ma hotarisem ca de miine sa trec la treaba... si o voi face insa pentru o vreme fara catzea.... azi a avut un accident.... a iesit unul cu masina pe verde kiar cind treceam noi si cateaua s-a lovit la o laba.... nu are nimic grav dar nu se poate sprijini pe piciorul cu pricina pina nu ii trece durerea ;) .

Va pup si spor!

:D Na du?? Wieder am Leben? :D

Saru'mana de urari si sa stii ca vineri am alergat ca o [h]eroina prin niste zapezi si gheturi ca am depus efort de parca as fi escaladat K2-u'. Plus ca intr-o ora mi se umflasera toate incheieturile. In orice caz, faptul ca nu am picat in nas zice mare lucru despre shoshonii Asics, dar si despre cat ni-s io de sprintara la cele suprakile ale mele, care la naiba sa le iaaaa :D ca se tin de mine ca scaiu de oaie!

Una peste alta aici a venit iarna in toata regula, cu zapezi si gheturi adevarate, ceea ce ma tine in casa -aiurea mai ales treaba ma tine legata pe scaun. Sunt la curent continuu, insa cum se face un pic de poteca afara o reiau la pas alergator pentru ca orice ar fi, nici mama ayahuascai si a khat-ei nu are asemenea efect ca un runner's high :D .

Ma bucur tare ca dai pe aici! Si te rog, hai sa refacem randurile, ca imi e dor de trupa. Vad ca restul s-au eterizat. Risca nu vrea sa mai vina pe la noi, mai era si Turbofit, nici ea nu ne mai viziteaza, cam slaba miscarea pe aici. Naja, eu merg inainte asa cum pot. Mai rarut cu scrisul insa, ca sunt cu nasul numai in :D . Va pup fete si nu uitati: pas alergator Lolelorrrr!

• Author
Sa nu uit update-ul pentru "telespectatori", care poate isi spun ca am lasat topicul si mai ales alergatu' de izbeliste: ei bine, nici vorba. Pana saptamana asta mi-am facut iesirea cu rigurozitate, ceea ce m-a adus la o stare de fitness mult mai buna si anume la alergatul a 30 minute fara oprire si in ritm constant, pe un teren neregulat. Ceea ce e mare lucru. Ochii nu imi mai ies din orbite, nu mai alerg cu limba pe umar :D Beton! Partea mai nasoala e ca sunt iar pe ciment si trebuie sa ma interesez unde as putea alerga pe un drum natural, ca deja soldul meu protesteaza. In general o sedinta la mine dureaza si pana la o ora, desi, in a doua parte, cu mai multe pauze. Pot sa spun ca dintr-un anumit punct de vedere sunt deja la "next level" pentru ca pentru mine durata nu mai prezinta demult un aspect important. Mai putin si alergatul pentru slabit. Motorul meu este acel fantastic feeling de runner's high. Acela de care va povesteam in momentul "casniciei" :D

Subscriu! :mrgreen: Runner's high face toti banii la alergat. Nici eu nu mai alerg din motive ... estetice, ci o fac din pur viciu... sunt total dependenta si, asa cum o spun mereu, o data ce ti-a intrat virusul alergatului, chiar si daca mai faci pauze de mai multe luni, nu te mai vindeci niciodata.

Eu n-am mai alergat de citeva luni dar trebuie sa marturisesc ca nu a trecut zi in care sa nu-i duc dorul.

Spor!

Ok! Vineri mi-am cumparat echipamentul.Acu astept un pic ca-i ud si prefer sa incep intr-o zi "uscata".Mai am cateva zile si sa ma pregatesc mental si sa mai ma informez un pic.V-am citit aici .Ma duc si dincolo.Mai am de descarcat muzica(ca fara nu fug.)si-s gata! Sfaturi?
  • Author

Da :mrgreen: : take it easy! Nu uita, incet incetisor, o sa ai tot felul de idei: ca nu e suficient de repede, ca nu transpiri, ca nu simti durere, ca ce zic ailalti etc? Nu le da voie, tu asculta-ti doar corpul! Cum simti ca ti se taie respiratia nu forta pana sa te doara in partea dreapta, stanga, pe mijloc etc ci treci la pas fortat pana se reglementeaza respiratia apoi reia incetisor. Daca te doare totusi pe undeva, apleaca-te in fata, pune palma unde doare si incearca sa respiri usurel adanc si mai ales sa expiri tot aerul din cutia toracica, ba chiar sa il "impingi" putin afara ca si cum ai tusi usurel.

Si inca ceva: incalzire si intinderi, descalzire si intinderi. E foarte misto sa alergie pe "ud" à-propos. Aerul este super si face si excelent la ten :)

Go, baby, go!

Edit de scris cu copitele, ma scuzemuatzi, dar sunt in mare stress.

Daca n-ai mai alergat, sfatul meu este sa incepi mergind. Mergi lejer apoi maresti ritmul si tot asa pina incepi sa alergi. Nu conteaza daca intr-o sesiune de 30 de minute ai alergat doar 5 sau 10. Ceea ce este extrem de important este sa o iei treptat. Pentru asta ar fi bine sa-ti crezi o rutina saptaminala pe care sa o modifici de fiecare data cind performantele tale se imbunatatesc.

Aici gasesti trei exemple de rutine pentru incepatori, pentru 9 saptamini http://www.coolrunning.com/engine/2/2_3/181.shtml . Urmeaza una din ele sau fa-ti una proprie.

Te pup si mult succes!

Eu n-am iesit nici azi la alergat.... dati cu sosonii in mine :mrgreen:

Nici eu nu am iesit zilnic la alergat, din cauza vremii, dar drumul catre servici e de 20 minute mers grabit. Se pune? Totusi cu ajutorul regimului am dat jos 2 Kg in 10 zile.