November 14, 201510 yr comment_232402 Cioco, ciocola, ciocolata cit vezi cu ochiul... ptr. deseara(ca acum doarme in frigider) PeterOaaaaaaaaaa!!!! Nu-mi faci pofta, nu-mi faci pofta!! Am si eu ciocolata! Ba chiar in 2 culori! A luat jupanu' MICUL dejun..... Dar cit a "mic-dejunat". Respect. Ai vreun link, ceva?? Peter Report
November 14, 201510 yr comment_232403 Cioco, ciocola, ciocolata cit vezi cu ochiul... ptr. deseara(ca acum doarme in frigider) PeterOaaaaaaaaaa!!!! Nu-mi faci pofta, nu-mi faci pofta!! Am si eu ciocolata! Ba chiar in 2 culori! A luat jupanu' MICUL dejun..... Dar cit a "mic-dejunat". Respect. Ai vreun link, ceva?? PeterAm, cum sa nu? Uite-aici!Era cam flamand.... Report
November 14, 201510 yr comment_232405 Stefano, am gasit bere si mai buna acum. Ce o sa ne mai amuzam si distram.Adriana , sa-i spui te rog, ca l-am pomenit aici!ok ma'c sa-i zic nu's cind am facut-o mai lata, daca atunci cind am coborit in statia gresita sau cind ne-a udat furtuna pina la piele de a trebuit sa-i dau camasa de pe mine ptr. deseara(ca acum doarme in frigider)daca imi dai reteta promit ca mi-l fac de ziua mea Report
November 14, 201510 yr comment_232406 O sa-ti dau o reteta pe care o fac de obicei cind nu mai stiu ce sa fac... Este tocmai ce-ti place tie. O sa fac ptr. retete in imagini.Sunt curios daca iti place. La Manu -> 100 la 100. Cind? Nu stiu. Inainte de Tenerife sau dupa. Peter Eu astept, nu conteaza! Report
November 14, 201510 yr comment_232409 ..Peter, wow, care - i "povestea"tortului dupa ce l-ai scos din frigider....?? iam iam Eataly si Foxyy ...iam iam .... Report
November 15, 201510 yr comment_232411 daca imi dai reteta promit ca mi-l fac de ziua mea Tortul arata bine, nu spun, dar pe mine insa nu m-a dat pe spate. Prea multa ciocolata.Si asa are numai 18 cm diametru...n-o sa-ti ajunga. Peter Report
November 15, 201510 yr comment_232412 ..Peter, wow, care - i "povestea"tortului dupa ce l-ai scos din frigider....?? iam iam a fost injunghiat, taiat si infulecat. Nu au mai reusit astia de la tehnica criminalistica sa-i faca pozele. Peter Report
November 15, 201510 yr comment_232417 Greseala am gasit-o deja, dar la gust este nemaipomenit.(Alexander al nostru spune ca "ist schon wieder Weihnachten? ) adica tare miroase a craciun... Peter Report
November 15, 201510 yr comment_232425 Staaaaaaai, sa nu scapi!Numero uno: Eu vreau si reteta de la glazura aia de la tort ciocolatos, ca arata asa cum imi place.Numero due: Eu vreau si reteta asta cu pere. Te rog frumos! Report
November 15, 201510 yr comment_232428 Staaaaaaai, sa nu scapi!Numero uno: Eu vreau si reteta de la glazura aia de la tort ciocolatos, ca arata asa cum imi place.Numero due: Eu vreau si reteta asta cu pere. Te rog frumos! Peter Report
November 16, 201510 yr comment_232439 ..Peter, wow, care - i "povestea"tortului dupa ce l-ai scos din frigider....?? iam iam a fost injunghiat, taiat si infulecat. Nu au mai reusit astia de la tehnica criminalistica sa-i faca pozele. Peter din cite am priceput, ..asa din doua in doua litere pe nemtezte, cred ca nu e insiropat , si crema e cu smintina si ness. sau ceva pe aproape.DACA era sa fie insiropat, ar fi devenit ruda cu Amandina....? Report
November 16, 201510 yr comment_232443 Domnu'Peter, tortul cu cioco-cioco si iar ciocolata arata de iti vine sa mananci ecranul monitorului! Dar nu se vede traducerea, pardon subtitrarea!!!! Report
November 17, 201510 yr comment_232462 din cite am priceput, ..asa din doua in doua litere pe nemtezte, cred ca nu e insiropat , si crema e cu smintina si ness. sau ceva pe aproape.DACA era sa fie insiropat, ar fi devenit ruda cu Amandina....? Ptr. 12 buc. avem nevoie de: Aluat: 375 ml vin rosu 400 g frisca lichida 1 pachet zahar vanilat coaja rasa de la 1 lamiie 5 oua 375 g faina 50 g cacao 1 pachetel praf de copt Ptr. pere si sosul de uns aluatul dupa coacere 12 pere mai micute zeama de la doua lamii 12 prune uscate 75 g nuca tocata mai grob 3 linguri de miere miezul de la o tija de vanilie coaja rasa de la o portocala Preparare: Fierbem vinul pina l-am redus la 50 ml. Mixam bine frisca, zaharul vanilat, coaja rasa de lamiie. Adaugam ouale pe rind, unul cite unul. Mixam fiecare ou macar jumatate de minut. Adaugam faina impreuna cu cacao si praful de copt. Amestecam. La urma adaugam si amestecam si cele 50 ml de vin redus. Turnam aluatul astfel obtinut intr-o forma/tava cu dimensiunile 35x24 cm in care am pus o hartie de copt(pe fund si pe margini). Nivelam aluatul. Curatam perele de coaja, scoatem cotorul si umplem cu o pruna uscata. Manevram perele in aluat si presaram nucile tocate peste aluat. (Eh, eu am fost mai destept si am scos cotorul in timp ce vinul fierbea- chiar la inceputul retetei, am facut loc deci ptr. pruna uscata, abia atunci am curatat de coaja...sa stiti ca asa e mai bine de manevrat...si am bagat perele in sucul de la acele doua lamii, asa vor ramine pina la urma albe si frumoase) Bagam la cuptor timp de vreo 70 de minute la o temperatura de 180 °C. Aveti grija, temperatura era buna dar 70 de minute la mine erau prea mult. Deci -> 50 minute + Ochiul si SCOBITOAREA! Intre timp incalzim bine mierea impreuna cu miezul de vanilie si coaja rasa de portocala. Dupa ce am scos din cuptor ungem deasupra. Stropul de miere care a ramas in oala l-am mai subtiat cu ceva apa si am picurat putin pe aluat. Lecker. Pofta mare. Prajitura buna ptr. craciun. Asa, si vorbeam mai sus de o greseala. Daca nu luati 12 pere(eu am avut numai 8 la numar, atunci luati o tava mai mica decit cum scrie in reteta.Astfel incit aluatul, cind creste sa acopere perele. Peter Report
November 17, 201510 yr comment_232463 Domnu'Peter, tortul cu cioco-cioco si iar ciocolata arata de iti vine sa mananci ecranul monitorului! Dar nu se vede traducerea, pardon subtitrarea!!!! Crede-ma Giorgi. Nu-ti trebuie traducerea. N-o sa-l faci, ca n-o sa-ti placa. Peter Report
November 18, 201510 yr comment_232482 Intentionam sa incep in weekendul prelungit de pe 8 decembrie. Report
November 18, 201510 yr comment_232485 Peter, sunt islere ? posibil sa fie numai materialul , dar s frumoase si ..ce cuminti stau ele acolo ! Report
November 19, 201510 yr comment_232490 V-ati gandit deja la astea? PeterDe gandit, m-am gandit.... da' cred ca numai cu asta raman. Altii, mai iuti de mana, au si trecut la treaba! Super!!!!!! Stau cuminte pe margine si astept continuarea. :D Report
November 19, 201510 yr comment_232500 Nu va speriati. Nu incep nici eu de acum cu de astea. Dar mai nou la mine la lucru se da comanda la astea: "auzi, nu-mi faci si mie vreo 500 g din alea faine ca anul trecut"... Dar cum peste citeva zile suntem pe insula nu o sa mai pot face dulce, asa am zis ca fac 500 g +. Pai, ramine si ptr. mine. Peter Report
November 19, 201510 yr comment_232501 Nu va speriati. Nu incep nici eu de acum cu de astea. Dar mai nou la mine la lucru se da comanda la astea: "auzi, nu-mi faci si mie vreo 500 g din alea faine ca anul trecut"... Dar cum peste citeva zile suntem pe insula nu o sa mai pot face dulce, asa am zis ca fac 500 g +. Pai, ramine si ptr. mine. PeterOoaaaaaaaaaaaaaa.......... Pot sa iau eu vreo doua din poza de jos? Alea care-s chiar in prim-plan parol ca se cer luate!!!! Report