February 28, 201214 yr comment_132786 Vazand ca suntem asa de aproape de martisor, nu am mai stat pe ganduri si am facut multe fursecuri, sa indulcim pe toata lumea, sotul are si el cinci colege la serviciu, i-am pregatit amandine si un tortut mic, abia se imprietenesc bine aromele pana poimaine!Am fost in graba mare, dar am totusi niste dovezi... Report
February 28, 201214 yr comment_132806 Gela, iti faci de cap! Mai poti ???Inca mai pot, cum altfel... capitulam? Report
February 28, 201214 yr comment_132808 Gela, iti faci de cap! Mai poti ???Inca mai pot, cum altfel... capitulam? Brava ! Report
February 28, 201214 yr comment_132810 Gela, iti faci de cap! Mai poti ???Inca mai pot, cum altfel... capitulam? Brava ! si de la mine multi de Bravo!!!!Foarte bine arata, Geluto! Report
February 28, 201214 yr comment_132811 Vreau sa o iau mai incetisor cu dulciurile, si la fetite le-am facut budinca cu mere si nuci - un deliciu!! dovada.. Pupici! Report
February 28, 201214 yr comment_132812 Ellani,poti detalia reteta de Pernute? Arata bine!Ioana, vreau si eu gogosi! Report
February 28, 201214 yr comment_132880 Scuze, Zoazorel si Oana ca va raspund intarziat.Multumesc de aprecieri,in fond nu e nimic pretentios,dar nici complicat,atat ca ingrediente ,cat si ca executie. Prajitura 'Pernute':Pentru blatul maro e nevoie de :5 oua,125 ml ulei,125 ml apa,200 gr faina,1 lingurita praf de copt,180 gr zahar,3 linguri de cacao.Se separa ouale.Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul,la care se adauga cele 5 albusuri batute spuma(ca pentru bezea) in prealabil cu zahar,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cacao.Eu l-am turnat intr-un vas de yena,fara sa-l ung sau tapetez.Desi s-a prins un pic de forma,bucatelile s-au dezlipit foarte usor de pe fund ulterior. Pentru crema alba e nevoie de:400 gr crema de branza(Philadelphia eu) 30 gr amidon(depinde cat de fluida e crema de branza,s-ar putea sa mai trebuiasca vreo 5-10 gr de amidon in plus) 100 gr zahar,vanilie.Se amesteca toate, se pune crema intr-un pos\seringa si se face grila de-asupra aluatului maro. Se coace la 180 C pana trece testul scobitorii.Ideea e ca la coacere,blatul maro se ridica,iar dungile albe se lasa spre fund.Mie blatul mi s-a parut foarte aerat,bun chiar si pentru un tort.Se imprieteneste foarte bine cu niste frisca batuta Report
February 29, 201214 yr comment_133068 Eu linistita aveam de gand azi sa fac un cheescake cu visine, pana am intrat aici si m-au luat poftele. Acum ce sa fac? Report
February 29, 201214 yr comment_133112 Am repetat ochelarii=palmierii! Miros asa bineee!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Ia: Report
February 29, 201214 yr comment_133117 Ellani, multumesc ca ti-ai facut timp pt a scrie reteta Interesant modelu de praji! Zoazo, nu te cred ca ai facut eu am facut martisoare fursecuri dintr-un aluat cu aroma de menta si aroma de zmeura uscata macinata... dovada.. Pupici! Report
February 29, 201214 yr comment_133135 Zoazo, Ha,ha!! Intre timp ai pus poza cu ochelarii Pai puteam eu sa va las cu ochii in soare la miezul noptii?Dau un palmier (desi tu ai mai multi pe-acolo!) pe-un martisor dulce! Vreu?Da sa pup degetelul sa-ti treaca!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif Report
February 29, 201214 yr comment_133143 Facut aseara, chec de cioco cu visine: http://img33.imageshack.us/img33/3339/p1110098x.jpg Report
February 29, 201214 yr comment_133180 Poti, amandoua Chec mai pot face (si poate data viitoare o sa fie si prin mijloc visine ) iar ulcica mai pot cumpara. Report
February 29, 201214 yr comment_133188 Zoazo, Ha,ha!! Intre timp ai pus poza cu ochelarii Pai puteam eu sa va las cu ochii in soare la miezul noptii?Dau un palmier (desi tu ai mai multi pe-acolo!) pe-un martisor dulce! Vreu?Da sa pup degetelul sa-ti treaca!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif Vina la mine si-ti dau Report
February 29, 201214 yr comment_133190 Ooooffff, nu mai vreau dulce, nu mai vreau dulce... macar voi ma credeti? Ca eu nu prea ma cred... Report
February 29, 201214 yr comment_133193 Facut aseara, chec de cioco cu visine: Nu stiu cum sa fac sa iau si eu o felie;chiar ieri vorbeam cu sotul de chec cu visine, dar nu erau dezghetate si am renuntat, acum o sa repun pe tapet pentru week,pana atunci salivez la al tau! Report
February 29, 201214 yr comment_133197 Ooooffff, nu mai vreau dulce, nu mai vreau dulce... macar voi ma credeti? Ca eu nu prea ma cred... mda...stiu cum e.. Report
February 29, 201214 yr comment_133205 Facut aseara, chec de cioco cu visine: Nu stiu cum sa fac sa iau si eu o felie;chiar ieri vorbeam cu sotul de chec cu visine, dar nu erau dezghetate si am renuntat, acum o sa repun pe tapet pentru week,pana atunci salivez la al tau! Daca as putea, te-as servi cu drag. Nu a iesit el grozav (in ciuda faptului ca am dat o tura visinele prin faina sa nu se ''scufunde'' in chec, tot s-au dus ele acolo unde au vrut) dar e bun. Si eu pofteam la ceva cu visine dar sa fie si ciocolatos, sau macar ceva in genul. Report
March 1, 201214 yr comment_133263 Doamnelor si domnisoarelor cu ocazia zilei de 1 Martie va ofer cate un martisor dulce (virtual). Am facut pentru colegii copiilor de la scoala si gradinita fursecuri decorate pe post de martisoare. Report
March 1, 201214 yr comment_133273 Am repetat ochelarii=palmierii! Miros asa bineee!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Ia: Fata, dar te-ai harnicit, nu gluma! Bravos! Report
March 1, 201214 yr comment_133280 Asa zic si eu ca tine, Georgi, imi plac mult de tot "martisoarele" dulci ale fetelor. Report