Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Bravo Cerra, eu de-aia simpla as vrea. Nu prea bat cu frisca.

nici eu nu mananc frisca. Dar nici tapioca nu am mancat niciodata? cum/ce e ?

vresu di eu tarta branzoasa a lui Adriana, cum se face? :floare:

Eu am facut un chec cu visine contra-cronometru.A crescut ca nebunul si l-am taiat, i-am pus si crema, asa ca sa fie :rolleyes: nu am sectiune fiindca musafirul meu nu a mai putut manca si dulce si i l-am dat la pachet cu tot cu platou. :rolleyes:

post-1400-13308824561166_thumb.jpg

Dau cum sa nu dau

Se numeste prajitura CREME A LA CREME

Pentru blat: 9 oua,9linguri de zahar,1 1/2 adica un plic jumatate desi eu am pus 2 plicuri de creme ole de ciocolata.

Se bat albusurile spuma , se freaca galbenusurile cu zahar pana se albesc si se topeste zaharul , apoi se amesteca amandoua si se pune plicurile de crem ole de ciocolata si esenta de rom.Se pune hartie de copt in tava (eu am uns-o cu un pic de unt) si e coace la 180 grade timp de 25-35 de minute depinde de cuptor.

Se lasa sa se receasca

Crema: 400 ml lapte rece, 400 ml smantana dulce de frisca la Dorna,2 plicuri de creme ole de vanilie

Se amesteca laptele cu smantana de frisca si cu cele 2 plicuri de crem ole de vanilie si se bat repede cu mixerul pana se obtine o crema pufoasa.

Daca vi se pare prea tare crema se mai adauga lapte.Iese o crema fina si super buna

Glazura: 3 linguri apa, 3 linguri zahar,3 linguri coniac ( eu cand nu am coniac pun esenta de rom) care se pun pe foc.

Cand se topeste zaharul( se amesteca incontinuu sa nu se prinda zaharul)se adauga 150 grame unt proaspat si cand se topeste untul se ia de pe foc.

Se topeste 150 grame ciocolata ( eu am folosit Milka cu lapte) si am topit-o la microunde si se amesteca cu untul pana se obtine o glazura faina lucioasa .Se lasa un pic la racit si pe urma se pune peste prajitura.

Se tine la frigider.

Eu am facut iarasi tarta Adrianei cu branza(jumate de vaci,jumate Ricotta) si streussel.Noi o stiam deja ca-i foarte buna,dar acum au confirmat-o si amicii prezenti la degustare,de aia,nema poza cu produsul intreg.Recomand cu incredere iubitorilor de branzoase.

Ce mult ma bucur ca v-a placut :)

E intr-adevar foarte buna.

Eu am facut un chec cu visine

Gela,

Si eu tot cu chec cu visine dar iaca eu am facut si niste casutze cu visine si glazura de cioco.

Am facut cu telefonul poze si lumina nustiu ce dar parca`s spalacite si acasa am facut pozele cu aparatul.

post-1316-13309020771055_thumb.jpg

casutele

post-1316-13309023955414_thumb.jpg

post-1316-13309024156602_thumb.jpg

post-1316-13309021113807_thumb.jpg

post-1316-13309021256043_thumb.jpg

Daca asa arata la tine casuteleeeee :crying: ... vreau si eu o casuta ca a ta!

Ellani, iti multumesc mult! Ma duc sa vad despre ce e vorba.

Gela, fara cuvinte... Brava!

mini tortulet in cinstea surioarei mele care azi face 40 de ani.E tare departe de mine si de aceea am zis ca asa pot sa aduc putina bucurie chiar daca nu suntem alaturi

La multi ani surioarei! :crying: "Tortuletul" arata minunat! :wacko:

Vin si eu cu ceva dulce, nu de azi, ci din weekend, pentru mine prajitura cu mar Monti

post-639-1330932685078_thumb.jpg

Si pentru ai mei, preferatul fetelor

post-639-13309326768973_thumb.jpg

Acuma ma duc sa vad ce-ati mai facut si voi, ca inca n-am apucat.

Daca asa arata la tine casuteleeeee :crying: ... vreau si eu o casuta ca a ta!

Sa va zic cum am ajuns la facutul casutzelor:Ieri la pranz sa mancat la mine (cu prietenii) eu am facut budinca de tapioca si prietena mea a zis deseara vreau sa facem la mine checul tau ieftin cu visine. Poi barbatul meu, a zis poi si eu vreau briosele alea cu ciocolata si cu visine(alea ii plac lui foarte mult desi este post a zis ca pacatuieste.

Asa: m`am apucat sa fac cele doua checuri de mai sus si cand sa ne pregatim de facut broisele barbatului am stabilit ca numai avem cacao si m am gandit cum sa o DREG. M`am uitat inspre tava ai draptunghiulara de chek si mi a venit ideea imediat (sa impac si barbatu nu? prosteala ca la copilul mic dar a tinut)

Am procedat cum se vede in imagini si gata. I`am zis uite de data asta le am facut in doua culori si uite ti `am facut casutze:)) cateodata fac compozitia de la briose in tava normala si le tai patrate si le glazurez si asa ca nu a parut deplasat ca acu sunt casutze.Nu era aceiasi reteta.

A fost toata lumea multumita (doar prietena mea mi`a zis: Doamne fereste cu tine nu se stie niciodata ce iti trece prin cap)

Deci: sunt la fel checurile dar pe casutze a fost bataie.

Brava! 'Bietul' sot... chiar ca l-ai pacalit, da' se vede treaba ca l-ai pacalit cu ceva bun.

o sa ii fac intr`o zi si briosele.Cum sa nu fie bun? visine cu multa cioco hi,hi hi.

la`s ca e bine.

Eu am facut iarasi tarta Adrianei cu branza(jumate de vaci,jumate Ricotta) si streussel.Noi o stiam deja ca-i foarte buna,dar acum au confirmat-o si amicii prezenti la degustare,de aia,nema poza cu produsul intreg.Recomand cu incredere iubitorilor de branzoase.

Ce mult ma bucur ca v-a placut :cheers:

Fetele cucuietele, am citit eu gresit sau chiar asa este... trebuie lasata la cuptor o ora si jumatate?

Am facut aluatul, e deja la frigider. Ma duc sa fac restul.

Ajutor urgent... heeeeelllpppppp! :rolleyes:

Ce mult ma bucur ca v-a placut :)

Fetele cucuietele, am citit eu gresit sau chiar asa este... trebuie lasata la cuptor o ora si jumatate?

Am facut aluatul, e deja la frigider. Ma duc sa fac restul.

Ajutor urgent... heeeeelllpppppp! :floare:

Sorina, cred ca depinde de cuptor, oricum cam dupa o ora fa proba cu lama unui cutit si cand aceasta iese curata, ii gata

no, acuma ce sa zic, sa vedem ce zic si fetele care au facut-o

sper sa-ti iasa bine si spor la ce faci

Nu stiu daca nu e prea tarziu raspunsul,dar da,eu am tinut-o la cuptor 1.30 min asa cum scrie in reteta.Chestia e in branza care in afara de oua nu mai are nimic s-o inchege,deci ii trebuie cuptor mai mult si zaharul din streussel,care se topeste exact cat ii trebuie ca sa fie crunchy.

Astept impresii.

Si eu m-am gandit la branza, asa ca am lasat-o mai mult de o ora. Deja dupa 50 de minute mirosea superbine.

Am verificat-o dupa o ora si am decis sa o mai tin, tocmai de frica branzicii... sincer, mai bine o scoteam.

Am decis sa o scot dupa o ora si un sfert, pt ca deja incepuse sa se arda... de fapt s-a cam afumat nitel.

Poate ca mi-as fi dat seama mai bine de ce se intampla inauntru daca nu as fi avut becul de la cuptor ars, combinat cu faptul ca eu nu suport lumina puternica in camera (asa ca in bucatarie am un bec anemic)... cu siguranta cu ceva lumina mai buna mi-as fi dat seama mai repede de problema...

Am dat jos cu cutitul marginea arsa, asa ca arata binisor, iar cand mananc e de ajuns sa dau de-o parte partile mai arse ale stratului crocantos.

Per total e buna... da' ma oftic de moarte, ca putea sa fie exceptionala daca o scoteam mai repede. Bine de stiut pt data viitoare...

Am facut si poze, da' le descarc mai tarziu un pic. Am treaba in Vicenza, asa ca in 5 minute fug la autobuz.

Va pupacesc! O zi buna!

Sorina si Daniella,pe site,din cate stiu nu e,dar o are Adriana pe site.

Iar asta-i link-ul care va duce direct in...pacat.

http://adriananicoleta.wordpress.com/?s=petersburg+

Link-ul...

Sorina, care e reteta, ca n-am gasit-o si suna bine?

Suna bine si e buna rau, daca nu o arzi ca mine...

Arata de milioane! :toothy9;

Doamneeeeeeeeeeeeeeeee, ce bine arata profiterolul ala :wasted:

eu vin cu pastele mele de aseara putin transformate azi

paste cu pesmet prajit, smantana si peltea de gutui.

post-1316-13311359180101_thumb.jpg

Ellani, Sorina, multumesc de link, pfui ce bine poate arata...s-a notat!

Any, m-ai omorat cu profiterolul tau...nu mai zic nimic.

Zoazo, foarte fain ti-a iesit checul, asa-i ce gustos e?