Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Of,acuma profiterolul asta ma bantuie.Spun drept,era mai mai sa-l comit ieri,dar a fost prea incarcata ziua,asa ca am ramas doar cu prajitura Bounty,dar e si asta de maritat.

Belea! :D :D :hug:

Si prajitura mea cu crema de sampanie si crema de nuci cu cacao...

Am avut si eu ceva sa gust dupa ce am murit de pofta profiteroalelor si a prajiturii lui Ellani!

Ma vad nevoita sa ma repet: belea!!! =)) :D =))

un snickers esuat

Ce-a esuat????? :D Mie mi se pare numa' bun de azvarlit in burdihanu' proprietate personala! =))

nu stiu cat se incadreaza aici,da tot desert e.

Azi cu gandul la ai mei parinti care astazi aniverseaza 41 de ani de casnicie, am facut pere in vin servite cu inghetata

Superb! :hug: Felicitari si aniversare frumoasa alor tai parinti! :sm:

M-ati zbart cu profiterolul! Iar aman planul de cofetareala pe weekend si fac profiterol acu. :blink:

Multi ani fericiti inainte parintilor, Ioana!

Eu foarte modest azi, insa mbuuuuuuuun. O simpla placinta cu branza de vaci si foi de placinte, asa cum face orice mama la noi, la romani. Al meu a fost pe spate. A ras juma' de tava, doar ca m-a rugat sa ii pun data aviatoare muuuuulte stafide, yuuuck!

post-12-13322723395767_thumb.jpg

Placinta cu iaurt, cu branza, nu se mai poate... In weekend cred ca fac si eu una cu branza.

Vin si eu cu umilul meu desert, dar foarte bun: gris cu lapte. De fapt nici nu-i facut de mine, ci de sot (eu doar l-am scos din forma si l-am pus pe farfurie, apoi i-am facut poza), ca sunt racita bocna si el are grija de mine.

post-1290-13322749214489_thumb.jpg

Bai cand v-aud cu umilul meu desert, umila mea prajiturica :notworthy: !

Fiecare face ce poate si ce-i place, de ce trebuie sa ne justificam sau sa ne simtim inferiori daca facem un chec.

Terminati!

Mie imi place si chec si imi place si gris cu lapte, ca in copilarie de astea am mancat, n-am halit nouvelle cuisine :floare: .

Bai cand v-aud cu umilul meu desert, umila mea prajiturica :notworthy: !

Fiecare face ce poate si ce-i place, de ce trebuie sa ne justificam sau sa ne simtim inferiori daca facem un chec.

Terminati!

Mie imi place si chec si imi place si gris cu lapte, ca in copilarie de astea am mancat, n-am halit nouvelle cuisine :floare: .

+1

Fox, Lapo, multam fain de urari.

Lapo,chiar am niste foi prin frigider, soatei i-ar place placintica cu branza.iau zilele viitoare mai mult lapte sa fac niste branzica si comit si eu

[size=5][color=#800080][b]Bai cand v-aud cu umilul meu desert, umila mea prajiturica :rolleyes: !

Terminati![/b][/color][/size]

Mie imi place si chec si imi place si gris cu lapte, ca in copilarie de astea am mancat, n-am halit nouvelle cuisine :toothy6: .

Mi-ai luat vorba de dupa dinti :scratch:

Lapo,chiar am niste foi prin frigider, soatei i-ar place placintica cu branza.iau zilele viitoare mai mult lapte sa fac niste branzica si comit si eu

Pai Ioana, nu gasesti Schichtkäse? E fix identica si la fel [sic!] cu branza noastra de vaci. Eu de cand am gasit-o is un om fericit. Acusica vin papanasii.

[size=5][color=#800080][b]Bai cand v-aud cu umilul meu desert, umila mea prajiturica :tongue3: !

Terminati![/b][/color][/size]

Mie imi place si chec si imi place si gris cu lapte, ca in copilarie de astea am mancat, n-am halit nouvelle cuisine :toothy6: .

Mi-ai luat vorba de dupa dinti :scratch:

:rolleyes:

Sa inteleg ca v-ati referit neaparat la persoana mea sau asa in general cand ati spus:

"Bai cand v-aud cu umilul meu desert, umila mea prajiturica !

Fiecare face ce poate si ce-i place, de ce trebuie sa ne justificam sau sa ne simtim inferiori daca facem un chec." ?!?!?!

Eu am spus-o propriu-zis in gluma! Dar, ma rog!

O sa fiu mai atenta alta data sau daca o sa mai fie un alta data.

Sa inteleg ca v-ati referit neaparat la persoana mea sau asa in general cand ati spus:

"Bai cand v-aud cu umilul meu desert, umila mea prajiturica !

Fiecare face ce poate si ce-i place, de ce trebuie sa ne justificam sau sa ne simtim inferiori daca facem un chec." ?!?!?!

Giorgiiiiii vezi ca ai un pm care ciocaneste la usa!

Giorgi, cred ca era un compliment!Ceea ce numesti tu umil, pentru noi e delicatesa. =))

Sa nu te superi ca nu era un comentariu rautacios. =))

Ioana, am intrat sa scriu ceva si am uitat, am scris altceva!

Deci: la multi ani parintilor tai =)) !!!!!

multumesc Any =))

Pai Ioana, nu gasesti Schichtkäse? E fix identica si la fel [sic!] cu branza noastra de vaci. Eu de cand am gasit-o is un om fericit. Acusica vin papanasii.

ba gasesc, fac si papanasi,da crezi ca se compara cu branza facuta in casa?Nu, iti spun eu.acusic am in frigider o branza si samantana care le bat =)) pe cele din magazine.Plus ca stiu cu ce sunt facute, n-au conservati si alte minunatii =))

Giorgi, cred ca era un compliment!Ceea ce numesti tu umil, pentru noi e delicatesa. =))

Sa nu te superi ca nu era un comentariu rautacios. =))

Da, ai scris exact asa cum gandesc eu.

Giorgi scuza-ma daca te-am jignit, dar intentia mea era total diferita =)) .

Giorgi, cred ca era un compliment!Ceea ce numesti tu umil, pentru noi e delicatesa. :-*

Sa nu te superi ca nu era un comentariu rautacios. :-*

Giorgi scuza-ma daca te-am jignit, dar intentia mea era total diferita :-* .

Scuzele sunt acceptate! :-* :-* :-*

Poate am inteles si eu gresit.

Numai ca checul asta nu a iesit cam cum doream eu, ori ca am gresit ceva la reteta ori nu stiu exact. Oricum il mai incerc si trebuie sa iasa cum imi doresc, ma refer la aspect. Gustul este foarte bun, lui cupilul meu i-a placut oricum, el zice mai mereu: "Ce face mami meu este bun intotdeauna!"

Giorgi, cred ca era un compliment!Ceea ce numesti tu umil, pentru noi e delicatesa. :-*

Sa nu te superi ca nu era un comentariu rautacios. :-*

Giorgi scuza-ma daca te-am jignit, dar intentia mea era total diferita :-* .

Scuzele sunt acceptate! :-* :-* :-*

Poate am inteles si eu gresit.

Numai ca checul asta nu a iesit cam cum doream eu, ori ca am gresit ceva la reteta ori nu stiu exact. Oricum il mai incerc si trebuie sa iasa cum imi doresc, ma refer la aspect. Gustul este foarte bun, lui cupilul meu i-a placut oricum, el zice mai mereu: "Ce face mami meu este bun intotdeauna!"

"Ce face mami meu este bun intotdeauna" Ai vazut ca nu e umil :-* ?

Giorgi, imi cer scuze daca te-ai simtit "atentionata". Personal m-am referit la cometariile de genul in general.

Unii useri, mai des useri noi, cand sunt la inceput cu postarile au si cate un comentariu din asta. Nu inteleg de ce, ca doar nu e un forum al chef-ilor cu 3 stele Michelin, ci de oameni absolut normali. Nu inteleg nici temenelele si adulatiile unora vis-à-vis de unii useri care fac din gatit o arta. Sa faci un compliment e desigur mai mult decat politicos si dragut. Din nefericire, uneori se sare calul si se da in partea linguselii ori a dramei.

La fel, critica este binevenita, atata timp cat este politicos exprimata si pozitiva/constructiva.

Si acu ma fac mica de tot ca azi am o placintica cu rabarbar cumparata. :pupic:

Giorgi, imi cer scuze daca te-ai simtit "atentionata". Personal m-am referit la cometariile de genul in general.

Unii useri, mai des useri noi, cand sunt la inceput cu postarile au si cate un comentariu din asta. Nu inteleg de ce, ca doar nu e un forum al chef-ilor cu 3 stele Michelin, ci de oameni absolut normali. Nu inteleg nici temenelele si adulatiile unora vis-à-vis de unii useri care fac din gatit o arta. Sa faci un compliment e desigur mai mult decat politicos si dragut. Din nefericire, uneori se sare calul si se da in partea linguselii ori a dramei.

La fel, critica este binevenita, atata timp cat este politicos exprimata si pozitiva/constructiva.

Si acu ma fac mica de tot ca azi am o placintica cu rabarbar cumparata. :105:

Stai linistita, nu trebuie sa-ti ceri scuze, acum am inteles cum sta treaba! :lol: :pupic:

Giorgi, ma bucur :pupic:

Ioana, branzica e facuta de mana, si nu contine nimic altceva in afara de lapte. Eu iau de la Landliebe. Uite aici mai multe infos: http://www.landliebe.de/produkte/schichtkaese_18032.html

Pentru mine are fix gustul celei facute de mamaia. Mamaia nu o facea vartoasa ci mai umeda. Mamei (nora mamaiei) nu-i placea branza de la nici o taranca de pe piata, ca nimeni nu o facea ca soacra-sa. Ba era uscata, ba amaruie, ba cu bobu nush cum. Saracele babe de pe piata, o grija au cand apare mama la cumparaturi :105: .

Giorgi, ma bucur :105:

Ioana, branzica e facuta de mana, si nu contine nimic altceva in afara de lapte. Eu iau de la Landliebe. Uite aici mai multe infos: http://www.landliebe.de/produkte/schichtkaese_18032.html

Pentru mine are fix gustul celei facute de mamaia. Mamaia nu o facea vartoasa ci mai umeda. Mamei (nora mamaiei) nu-i placea branza de la nici o taranca de pe piata, ca nimeni nu o facea ca soacra-sa. Ba era uscata, ba amaruie, ba cu bobu nush cum. Saracele babe de pe piata, o grija au cand apare mama la cumparaturi :lol: .

Lapo, stiu firma, dar orice produs are ceva conservat, altfel cum crezi ca ar tine mai mult timp?Iar eu de cand fac in casa iaurt , branza(cas si sarata , cea facuta cu cheag), smantana nu mai cumpar din magazine.Si-ti garantez ca sunt mult mai bune ca cele din magazine.

Al meu e un sclifosit si cu toate astea cnad se termina branza ma intreaba :"branza cand mai faci?" :pupic:

Numai ca checul asta nu a iesit cam cum doream eu, ori ca am gresit ceva la reteta ori nu stiu exact. Oricum il mai incerc si trebuie sa iasa cum imi doresc, ma refer la aspect. Gustul este foarte bun, lui cupilul meu i-a placut oricum, el zice mai mereu: "Ce face mami meu este bun intotdeauna!" = si cupilu' nu minte! Daca e mancabil, nici nu conteaza cum arata!

Si, daca vrei sa stii, mie chiar imi place cum arata! Te pup de nu te vezi!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif

Si io am zis prima "umila mea placinta cu iaurt", ca e, saraca, asa, mai cenusareasa, desi e mai buna decat multe alte "sofisticarii"! Parerea mea!PUNCT!!!!!

Na, acum te superi si tu Zoazo!

Daca taceam , filozof ramaneam!

Am vrut sa fac un complimet si se pare ca n-a fost inteles.

Na ca vin si eu sa comentez :71: , ca si eu mi-am prezentat desertul drept "umil". Any :violent6: , eu am inteles ce-ai vrut tu sa zici si nu cred ca s-a suparat careva, eu am zis umil in sensul ca-i simplu, dar asta nu inseamna ca nu-i bun, mai ales ca mi l-a pregatit al meu cu toata dragostea lui :biggrin: (a avut grija zilele astea de mine ca-s racita), ba l-a si aranjat frumos si m-a pus sa-i fac poza.

Na, acum te superi si tu Zoazo!

Daca taceam , filozof ramaneam!

Am vrut sa fac un complimet si se pare ca n-a fost inteles.

Na ca vin si eu sa comentez :71: , ca si eu mi-am prezentat desertul drept "umil". Any :violent6: , eu am inteles ce-ai vrut tu sa zici si nu cred ca s-a suparat careva, eu am zis umil in sensul ca-i simplu, dar asta nu inseamna ca nu-i bun, mai ales ca mi l-a pregatit al meu cu toata dragostea lui :71: (a avut grija zilele astea de mine ca-s racita), ba l-a si aranjat frumos si m-a pus sa-i fac poza.

Bravo lui dl.Ela!

Mie imi place foarte mult cu fulceata di cirese amare :biggrin: !

Dulceata de cirese amare imi place si mie mult, dar anul asta n-am. In general prefer dulceturile mai acrisoare, mai rar mananc de cele dulci.