Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Multumesc de aprecieri,Any si Izuk :lol:, chiar daca-s constienta ca arata simplu si nepretentios.Dar altfel chiar nu m-a taiat capul.

Hehe,Any,de unde crezi ca mi se trage taiatul?Tot de la mama si copilarie.Am vrut sa-ncerc s-o tai cu niste forme de biscuiti,dar m-am oprit la timp,caci garantat avea sa-mi iasa o laie.Si-asa am avut batai de cap,caci am incercat si cu cutit fierbinte,de-mi sfaria ciocolata pe langa cutit,apoi mai cald,mai rece,pana la urma tot au mai ramas niste urme de cicolata,dar na' zic si eu c-a vrut sa fie in degradeu. :lol: (asta stiu c-a fost indrazneala mare :lol: )

Izuk,e buna,sa stii,chiar seamana un pic cu bomboanele Bounty,atat ca trebuie sa umbli un pic la ingrediente pe-acolo.Eu acum am facut la o tava mai mare o cantitate si jumatate de aluat si tot atat de crema.Ciocolata tot am pus mai multa la topit.

:) nu mai facuse de ceva timp si mi-am adus aminte cand a pus cerra poze, ca mai aveam in casa opunga cu tapioca.

A tb sa fac pt cineva drag mie o reteta si am improvizat cu tapioca :-*

Si ia placut? sunt sigura ca DA.

:) persoana pt care am facut , tb sa vada desertul doar vizual,da sotul a mancat si i-a placut,bine eu am adugat si frisca si gelatina in ea ca initial tb sa o fac in alte forme.

Izuk, tatioca eu am luat din magazinele asiatice, n-ai nimic in zona?Asiatic, arabesc, ceva in genul?

Eu am mai facut dulciuri si cu faina de tapioca, asa sub forma de budinca asta e a doua oara ca o fac.

Eu nu pun gelatina. Doar partea care o imbin cu fructele (cand fac la pahar) iese mai moale putin dar cea simpla iese destul de tare. Eu zic de reteta mea acum. Sunt foarte multe retete de budinca d etapioca. Eu vreau s afac o tarta cu fructe si in loc de alta budinca pun budinca de tapioca cu gust de vanile, fructele deasupra si atunci torn un tort gelle peste fructe sa le fixeze.

Sexiunea de la profiterol

Le-am facut cam mari dar au iesit super bune

La tiramisu n-am mai reusit sa fac poze si cu sexiunea, mare parte din el a plecat pe la alti pofticiosi :-*

Asta e al lui fiica-mea , si-a trantit un mot de frisca :)

post-1233-13320730023486_thumb.jpg

La tiramisu n-am mai reusit sa fac poze si cu sexiunea, mare parte din el a plecat pe la alti pofticiosi :)

Asta e al lui fiica-mea , si-a trantit un mot de frisca :)

Bravo ei, bine a facut :-*!

Azi, o prajitura simpla cu mere

post-174-13320893182_thumb.jpg

Si un singur macaron mai reusit dintr-o tava intreaga,

restul la dezastre :pupic:

post-174-13320895890264_thumb.jpg

La tiramisu n-am mai reusit sa fac poze si cu sexiunea, mare parte din el a plecat pe la alti pofticiosi :pupic:

Asta e al lui fiica-mea , si-a trantit un mot de frisca =))

Bravo, asa sa faca fiica ta, sa motzeze tot, ca e mai bun ce e cu motz! =))

Azi, o prajitura simpla cu mere

Si un singur macaron mai reusit dintr-o tava intreaga,

restul la dezastre =))

Cred ca te subestimezi...

Mie imi plac ambele facaturi! :pupic:

Of,acuma profiterolul asta ma bantuie.Spun drept,era mai mai sa-l comit ieri,dar a fost prea incarcata ziua,asa ca am ramas doar cu prajitura Bounty,dar e si asta de maritat.

Pana acuma ma bantuia profiterolul, acum si praji a ta!

Bine ca am si eu ceva cu cioco e deasupra ca sa-mi treaca!

Si prajitura mea cu crema de sampanie si crema de nuci cu cacao...

post-1400-13320903352099_thumb.jpg

post-1400-13320903546066_thumb.jpg

Am avut si eu ceva sa gust dupa ce am murit de pofta profiteroalelor si a prajiturii lui Ellani!

Gellutzo, zi si tu 2-3 vorbe despre crema aia de sampanie, ca m-ai zapacit! Adica macar cum se face!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif

Gelutza, ca si Zoazorel, te rog si eu sa ne spui cum ai facut crema de sampanie. Chiar azi ma uitam ca am o sampanie inceputa, dar parca n-as arunca-o.

M-ati innebunit cu profiterolul, ce-as mai vrea si eu o portie, iar acum si iulia cu papanasii. Aici nu gasesc branza buna ca sa-i pot face.

Azi am incercat desertul grecesc al lui Any. Foarte bun!

post-1290-13320986651425_thumb.jpg

Gellutzo, zi si tu 2-3 vorbe despre crema aia de sampanie, ca m-ai zapacit! Adica macar cum se face!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif

Cred ca am mai vorbit noi pe la han...

Crema se face din sampanie, amidon, zahar , frisca , doua oua si gelatina, nu stiu acum pe de rost cantitatile, dar vi le spun daca va intereseaza, cu lux de amanunte.

Se face un fel de budinca din amidon, oua si sampanie.Apoi se amesteca frisca batuta cu gelatina si asa zisa budinca de sampanie...iese foarte buna...uitati cum arata crema

post-1400-13320995071502_thumb.jpg

Cand am intins-o pe prajitura,

post-1400-13320995708519_thumb.jpg

Gelutza, ca si Zoazorel, te rog si eu sa ne spui cum ai facut crema de sampanie. Chiar azi ma uitam ca am o sampanie inceputa, dar parca n-as arunca-o.

M-ati innebunit cu profiterolul, ce-as mai vrea si eu o portie, iar acum si iulia cu papanasii. Aici nu gasesc branza buna ca sa-i pot face.

Azi am incercat desertul grecesc al lui Any. Foarte bun!

post-1290-13320986651425_thumb.jpg

Si eu i-am pus gand rau acestui desert, sa vad cand ii vine randul!

Arata super!

papanasi cu dulceata de cirese negre si smantana!

Papanasi... dulceata de cirese negre, ce lux, ce delicateta!

Daca nu-i mare deranj, eu as vrea si cantitati exacte. Cand poti, ca nu-i graba.

Desertul lui Any ti-l recomand, e bun si se face intr-un moment.

Gela, pot sa zic ca te-ai scos!

Arata fain de tot :blush: !

Iar eu pot sa confirm,Gela!Ma rog,fu bun si Bounty(ne-am delectat si noi cu ramasitele de la taiat figuri geometrice :D ),dar a fost simplu si fara pretentii,caci atat am reusit ieri si de-atata am avut prin casa.Prajitura ta o vad elaborata,nene.Cu sampanie,straturi,ce sa mai! :P

un snickers esuat

post-1316-13321138133451_thumb.jpg

post-1316-13321138471418_thumb.jpg

Moaaaamă, da" ce bine ar fi dacă ar eşua în stomacul meuuuuuu... :D

Placinta dulce cu iaurt

Ce bine poate sa arate! :lol:

Este asa de bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Placinta dulce cu iaurt

Ce bine poate sa arate! :lol:

Este asa de bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Mie imi spui, eu am facut doar odata, dar m-ai zapacit pe aici cu placinta cu iaurt si o sa mai fac odata!

Oricum am facut-o demult, asa ca...

nu stiu cat se incadreaza aici,da tot desert e.

Azi cu gandul la ai mei parinti care astazi aniverseaza 41 de ani de casnicie, am facut pere in vin servite cu inghetata

post-479-13322563554751_thumb.jpg