Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Muschiuleţ de porcule

Featured Replies

• Author

Multumesc :angryfire: !

stai ca m-am grabit cu nota. ia pofteste inapoi la tabla ! :(

cind spui "sigilat pe toate partile", la ce te-ai referit ? legat fedeles cu sforicele de silicon ? :D

mi-e ca iar fac pozne si ajung cu muschiul la traume, doar ma stii ca sint maestra !!! :(

Nu, sigilate sucurile prin prajire! :rolleyes: Cum se vede-n a treia poza!

Ioana, Any va multumesc.

Eu m-am inspirat dintr-o revista, acolo era umplut cu pateu de porc si nu mai stiu ce.Dar daca va intereseaza, va scriu si umplutura respectiva.

• Author

Nu, sigilate sucurile prin prajire! :rolleyes: Cum se vede-n a treia poza!

merci pt. lamurire. :rolleyes:

crede-ma ca am studiat poza de prima oara, si ma gindeam ca zici de morcovii de pe laterala ca tin muschiul "sigilat" (fix) sa nu pluteasca prin vinul din oala, iar apoi m-a strafulgerat ideea cu sireturile de silicon. doamne, ce distrata sint ! :hug:

Stai ca n-am fost eu clara. :rolleyes:

Morcovii laterali i-am aruncat in oala o data cu supa.Morcovi si bucati de telina.

Am bagat totul in cuptor doar la sfarsit sa prinda crusta.

In spate, sunt cartofi copti in cuptor separat.

• Author

Stai ca n-am fost eu clara. :floare:

Morcovii laterali i-am aruncat in oala o data cu supa.Morcovi si bucati de telina.

Am bagat totul in cuptor doar la sfarsit sa prinda crusta.

In spate, sunt cartofi copti in cuptor separat.

aha, vad ca tre' sa te iau cu incetisorul ca sa-mi spui toate secretele de preparare ! :71:

apropos, cit vin si cita supa ai folosit ? cit timp ai fiert muschiul si apoi la cite grade l-ai dat in cuptor ?

spanacul nu a avut tendinta sa se imprastie/scurga cind ai taiat muschiul in felii pt. servire ? l-as face pt. cind am musafiri si as vrea sa dea bine si in farfurie. :hug:

Vin e suficient o cescuta (eu pun la ochi), dai focul tare si-l evaporezi.Pui legumele(morcov, telina, ceapa) si supa nu trebuie sa acopere carnea.Sa ajunga macar pana la jumatate.Am fiert 0 ora si ceva cu capac.

La cuptor ventilat 10-15 minute 190 grade.

Il scoti si-l lasi macar 15 minute inainte sa-l tai.

Cat despre umplutura:

am infipt mai intai bastonasele de morcov(crud) si spanacul l-am indesat la maxim.Daca-l indesi bine nu se imprastie.Ma repet: baga fara mila, sa largesti bine buzunarele.

Uite varianta lor de umplutura:

ficatei de pui, mortadella, sunca, limba, fistic, parmigiano.Eventual legi compozitia cu albus de ou.

Ei au pus apa, eu supa.

Eu l-am dat la cuptor, ei nu.

Ei l-au legat, eu nu.

Ei spun sa cosi capatul sa nu-ti iasa umplutura, eu n-am cusut-o. :floare:

post-9-13361220781749_thumb.jpg

• Author
Lilly, incerc varianta ta cit de curind posibil. saru' mina pt. explicatii ! :floare:
  • 4 weeks later...
  • Author

[center]fiindca am avut un muschiulet de porcule micut (669g) si prea putin timp de joaca in bucatarie la dispozitie, am ales aseara sa-l fac cit mai simplu si rapidos posibil, dupa ideea unui muschetar ( :) )

prin urmare, dupa ce-am condimentat muschiul cu sare, piper si citeva fire de cimbru verde tocat, l-am rumenit pe toate partile intr-o lingura de unt si un pic de ulei in tigaia bine incinsa

http://img6.imageshack.us/img6/1517/0muschiulexus0.jpg

linga muschiuletul rumenit am pus in tigaie 2 esalote tocate, iar cind acestea au devenit translucide, am adaugat 300 g ciuperci cremini taiate felii (cine n-are pune champignon) si un morcov taiat felii subtiri, pe care le-am sotat un pic

http://img35.imageshack.us/img35/955/0muschiulexus1.jpg

iar cu viteza lui Speedy Gonzales mi-am adus la locul de joaca sticla incendiara si extinctorul, just in case, ca nu prea imi suridea sa dorm in cort :D

http://img843.imageshack.us/img843/8682/0cognac.jpg

am turnat in tigaie cam 2 Lg de cognac si cu inima cit un purice, am purces la actiunea de flambare :) ; dar pina sa apuc sa insfac aparatul de poftografiat si sa las extinctorul jos din mina, flama deja era pe duca si pilpiia anemic pe muschiulet :D

http://img269.imageshack.us/img269/7913/0muschiulexus2.jpg

cind s-a stins flama de la sine putere, am turnat in tigaie 2 dl de cidru si am lasat sa fiarba totul la foc potrivit avind grija sa intorc muschiul in rastimpuri

dupa 25' cind lichidul s-a redus la jumatate, am dat tigaie deoparte de pe foc si am adaugat 1 dl smintina subtire amestecata cu un galbenus; am invirtit rapidescu in sos cu spatula de silicon si am pus sa fiarba inca 2' pe foc

http://img135.imageshack.us/img135/2228/0muschiulexus3.jpg

muschiuletul a iesit deosebit de fraged, iar in compania garniturii de legume a fost un deliciu - sa aveti pofta ! :105:

http://img98.imageshack.us/img98/4328/0muschiulexus4.jpg

[/center]

albinutza desavarsita, flama nu se vede, trebuie sa setezi special aparatul :)

simplu si totusi atat de apetisant, daca ar fi si viata asa...

cata rigoare, 669 de grame, sufletul se spune ca are doar 21, pot sa ti-l donez?

nu se stie cand o sa trebuiasca niste umplutura de decor :105:

miam, bun, bun, bun!

Imi place muschiul tau cu ciuperci.Si jur ca vad flama-n partea stanga. :105:

Ma inghesui si eu cu muschiul meu:

post-9-13383681999865_thumb.jpg

Am infipt o ceapa verde in el.Atat m-a dus tartacuta, sorry!

L-am prajit pe toate partile si l-am dat la cuptor in tava cu gratar si apa dedesupt.

La final arata cam asa:

post-9-13383682475891_thumb.jpg

Si feliat cam asa:

post-9-13383683173246_thumb.jpg

• Author

albinutza desavarsita, flama nu se vede, trebuie sa setezi special aparatul :D

simplu si totusi atat de apetisant, daca ar fi si viata asa...

cata rigoare, 669 de grame, sufletul se spune ca are doar 21, pot sa ti-l donez?

nu se stie cand o sa trebuiasca niste umplutura de decor :)

miam, bun, bun, bun!

merci de apreciere, moftanescule ! :)

aseara eram prea obosita si flaminda ca sa mai butonez la aparat :D

promit sa-l setez corect, cind o sa-ti flambez donatia :105:

• Author

Imi place muschiul tau cu ciuperci.Si jur ca vad flama-n partea stanga. :)

Lilly, ce spirit de observatie ai, intr-adevar dungulitele oranj de pe muschi (poza #4) apartin flamei ! :)

imi place ce muschi sexos ai facut ! :105:

Imi place muschiul tau cu ciuperci.Si jur ca vad flama-n partea stanga. :notworthy:

Lilly, ce spirit de observatie ai, intr-adevar dungulitele oranj de pe muschi (poza #4) apartin flamei ! :rolleyes:

Pai stiu cat m-am chinuit eu sa fac poze la Parampa'mpoli.Le-am pus la ce am baut azi.

• 3 months later...

Vin si eu cu muschiul meu in foietaj cu garnitura de smochine.

post-13-1348838370603_thumb.jpg

Ingrediente:

1 muschiulet de porc (al meu a avut circa 1 kg)

1 aluat de foietaj

speak (e foarte bun si cu pancetta sau kaizer taiat felii subtiri) circa 10 felii - 180 gr

salvie

rozmarin

ulei extravirgin de masline

sare

piper

1 ou pentru uns foietajul

smochine

unt cat o nuca

Muschiul de porc se curata de eventualele parti cu grase, se pun deasupra ramurele de salvie si rozmarin si se leaga cu ata de bucatarie.

post-13-13488384113288_thumb.jpg

Se pune intr-o cratita cu ulei ev si se lasa la foc vioi sa prinda culoare pe toate partile.

Operatiunea asta eu o fac intotdeauna cu cateva ore inainte de a pune muschiul in foietaj, asa incat sa aibe timp sa raceasca si sa lase lichidul in exces.

In acest fel, nu va lasa apa in timpul coacerii in cuptor.

post-13-1348838441151_thumb.jpg

Se taie apoi ata cu care am legat muschiul si se indeparteaza ierburile aromatice.

Intindem pe masa o bucata de hartie de cuptor, asezam deasupra feliile de speak (sau kaizer, etc) asa incat sa aibe o lungime egala cu cea a muschiului, asezam muschiul deasupra si cu ajutorul hartiei, rulam.

post-13-13488384742649_thumb.jpg

Se aseaza apoi peste aluatul de foietaj si inchidem, asa incat sa fie sigilat bine pe toate partile.

post-13-13488384856673_thumb.jpg

Intepam foietajul cu o furculita din loc in loc, punem muschiul astfel preparat intr-o tava de cuptor cu hartie de copt si ungem foietajul cu un ou batut.

post-13-13488385237498_thumb.jpg

Se da la cuptor la 180 de grade si se lasa pana ce prinde o culoare frumoasa. Circa 30 de minute.

post-13-13488385429143_thumb.jpg

Intre timp pregatim smochinele. Le spalam si le taiem rondele, nu foarte subtiri.

post-13-13488385783041_thumb.jpg

Intr-o tigaie punem unt cat o nuca la topit impreuna cu cateva ace de rozmarin si asezam apoi rondelele de smochine.

post-13-13488386220177_thumb.jpg

Lasam cateva minute pe foc, apoi servim alaturi de muschiuletul taiat felii.

Pofta buna!

post-13-13488386424858_thumb.jpg

post-13-13488386544259_thumb.jpg

post-13-13488386739361_thumb.jpg

brava Any =)) splendid! stiam eu de ce mor de dorul tau! :D

Merci Dani :tongue3: si sa stii ca si mie mi-era dor sa mai postez!

wow, superb arata totul...vad ca recuperezi la greu , spre bucuria mea, si nu numai :D

Sarumana Stellina :71: incet incet ajung la zi !

De revista! Felicitari!

Multumesc mult =)) !

• 2 weeks later...

2 la numar, tot in crusta.

Facuti pe foc inainte de pranz, lasati la scurs, iar seara inainte sa vina musafirii, inveliti in speck si foietaj si bagati la cuptor. Pana ce s-a mancat gustarea si felul 1 s-au facut si au avut si timp sa se odihneasca nitel.

post-13-13502182113883_thumb.jpg

post-13-13502181254589_thumb.jpg

• Author

Any harnicuto, m-ai lasat intr-o balta de apa =)) si cum prind un porc, il las fara muschi ! =))

totul arata superb, sa va fie de bine ! =))

Any harnicuto, m-ai lasat intr-o balta de apa :sad1: si cum prind un porc, il las fara muschi ! ;)

totul arata superb, sa va fie de bine ! :105:

Asa sa faci :hug: !

Multumesc mult Dana :biggrin: !

• 1 month later...
  • Author

[center]Any, am prins porcul, l-am lasat fara muschi, dar am uitat sa cumpar aluat de foietaj si n-am mai iesit azi la cumparaturi ca turna ploaia cu galeata. :drool:

in schimb m-am inspirat dupa reteta Seimei (multumesc frumos pt. idei ! :drool: ) si am uns muschiuletul cu un maglavais din: 1 Lg ulei de masline + 2 cm ghimbir proaspat ras + 1/4 ardei iute fin tocat + 1 catel de usturoi pisat, iar in final l-am tavalit prin susan alb si negru inainte de a-l frige la tigaie

http://img196.imageshack.us/img196/8017/0muschipcs2.jpg

a iesit minunat la gust - sa aveti pofta ! :drool:

http://img853.imageshack.us/img853/6779/0muschipcs3.jpg[/center]

Personajul principal, ciupercile, recunosc.

Dar am gasit un muschiulet de porc la un pret de nimic, asa ca l-am pus pe langa.

Mamaliga, ciuperci cu smantana si muschi de porc (taiat medalioane, tras in ulei ev la tigaie, sare, piper)

post-13-13537117805948_thumb.jpg