November 28, 201114 yr comment_113023 hahaha esti de groaza musai sa incerc si eu cu ceva porcariicu pipturile de rata am dus experimentul pana la capat si am obtinut un produs uscat, condimentat si foarte gustos. prea gustos pentru mine. adica avea o aroma mul prea concentrata pentru papilele mele. in schimba nu si pentru prietena mea care a decis ca va face cinste unei mancari de fasole. din care n-am gustat. Report
November 29, 201114 yr comment_113206 Pe cine incercam eu aici sa duc de nas ?[/color][/b](Doamne, ce aroma ucigasa are !!!) Maestro, a mea-i de doua saptamani spanzurata si nu m-am atins de ea si matale ce faci?! Apuca macar doua saptamani de "maturizare"? Report
November 29, 201114 yr Author comment_113245 Pe cine incercam eu aici sa duc de nas ?[/color][/b](Doamne, ce aroma ucigasa are !!!) Maestro, a mea-i de doua saptamani spanzurata si nu m-am atins de ea si matale ce faci?! Apuca macar doua saptamani de "maturizare"?Muare tanara Daca-i asa de buna...Si din ce in ce mai buna.Maine implineste o saptamana de aer.Doua saptamani ? No way! Au mai ramas circa 7 cm si se "topesc" 2 cm zilnic, mai ceva ca ghetarii Cum pregatesc portii mici de circa 500-750 de grame, singura solutie e sa pun o noua transa la circa o saptamana si asa sa ramana excedent. Legatul cojilor de salam de Sibiu cu mucegaiul inspre carne a dat rezultate! Incepe sa se dezvolte cultura de mucegai benefic si pe carne (bucata mea a fost foarte carnaosa si am lasat destul de putina grasime)patura subtirica de grasime pe care am curatat-o am pus-o sparat la marinare uscata, facuta sul. Report
November 29, 201114 yr comment_113247 cu pipturile de rata am dus experimentul pana la capat si am obtinut un produs uscat, condimentat si foarte gustos. prea gustos pentru mine. adica avea o aroma mul prea concentrata pentru papilele mele. in schimba nu si pentru prietena mea care a decis ca va face cinste unei mancari de fasole. din care n-am gustat. prietena mea a gatit intr-un final un fel de varza a la cluj cu pieptul uscat de rata. mi-a adus si mie o portie azi, tocmai ce am degustat-o - foarte buna Report
November 29, 201114 yr comment_113248 Legatul cojilor de salam de Sibiu cu mucegaiul inspre carne a dat rezultate! Incepe sa se dezvolte cultura si pe carne (bucata mea a fost foarte carnaosa si am lasat destul de putina grasime) What??Ce "interesantisme".Salam de Sibiu veritabil n-am.Care-i faza?Sa vad eu ce bacterii gasesc pe aici. Pai atunci mai ai timp de una pana-n Craciun! Eu azi la macelar am vazut ceafa de mistret.Pacatosul a invelit-o si marinat-o in ierburi si vin rosu.Eu vroiam bucata pentru o uscaciune ceva.Ce fac? merge spalata si saruita dupa o marinatura pralabila-n vin rosu? Report
November 29, 201114 yr Author comment_113355 Legatul cojilor de salam de Sibiu cu mucegaiul inspre carne a dat rezultate! Incepe sa se dezvolte cultura si pe carne (bucata mea a fost foarte carnaosa si am lasat destul de putina grasime) What??Ce "interesantisme".Salam de Sibiu veritabil n-am.Care-i faza?Sa vad eu ce bacterii gasesc pe aici. Pai atunci mai ai timp de una pana-n Craciun! Eu azi la macelar am vazut ceafa de mistret.Pacatosul a invelit-o si marinat-o in ierburi si vin rosu.Eu vroiam bucata pentru o uscaciune ceva.Ce fac? merge spalata si saruita dupa o marinatura pralabila-n vin rosu? Pana la Craciun mai am timp de trei- patru Eu as incerca. De mult ma bate gandul sa explorez pe taramurile biltongului, care initial e marinat intr-o solutie lichida pe baza de otet, apoi este uscat la aer. http://www.biltongbeli.com/biltong_recipes.htm Daca usuci bine bucata, zaharul si sarea isi vor face treaba la fel ca in cazurile precedente. La fel si condimentele Report
November 30, 201114 yr comment_113439 Legatul cojilor de salam de Sibiu cu mucegaiul inspre carne a dat rezultate! Incepe sa se dezvolte cultura si pe carne (bucata mea a fost foarte carnaosa si am lasat destul de putina grasime) Eu as incerca. De mult ma bate gandul sa explorez pe taramurile biltongului, care initial e marinat intr-o solutie lichida pe baza de otet, apoi este uscat la aer. http://www.biltongbeli.com/biltong_recipes.htm Daca usuci bine bucata, zaharul si sarea isi vor face treaba la fel ca in cazurile precedente. La fel si condimentele Merita incercat atunci.Iau o bucata de 800 gr macar sa nu plang dupa bani. Report
December 3, 201114 yr Author comment_113863 Pastrami alert!Grav-shrooms © Cand veti citi ca am facut pastrama din piciorul de scaun, sau palaria consoartei sa nu va mirati.It works everytime! Acum doua zile cand imi duceam mestesugurile in camara mi-a cazut privirea pe cateva ciupercute. Condimente macinate (cimbru, ienupar, cimbrisor, piper verde, dafin, o tusa de rozamrin) mai avem cam o lingura plina, asijderea si amestecul de sare+zahar. Cele trei ciuperci champignon le-am feliat la 5 mm, buchetelul de pleurotus l-am desfacut, le-am imbalsamat, infoliat si dat la frigider.Dupa, doua zile, azi le-am splat in vin si le-am uscat.Din pacate nu m-am putut stapani si am devorat integral materialul didactic Edit ulterior: Si am remediat acumNu semana cu nimic ce ati incercat pana acum.E mult mai bun!Textura ferma, nu cauciucoasa ca la ciupercile din conserva, iar aroma ... "Gradina desfatarilor"! Prin pierderea de lichid scad la circa 50-60%Ambele varietati au fost excelente, insa pleurotus a iesit cu o jumatate de pas inainte la rampa. Nu are nimeni un zucchini?Am stors peste ele ceva suc dintr-o lamaie si am "stors" si din sticla cu untdelemn de masline[center]...[/center] Report
December 5, 201114 yr comment_114036 Nu era mistret, era porcus domesticus.Marinat in vin rosu.Deci ce fac cu el?Capocollo.-este un mezel de origine calabreza.Si se foloseste ceafa de la porc. Trei zile in sare.Am schimbat sarea o data.Sare 60% zahar 30% si restul ierburi. Azi am clatit-o rapid cu apa si otet de mere. Am presarat usturoi praf+piper+ardei picant si ardei dulce praf.Am oparit in doua ape un stramp(ciorap).Nefolosit bineinteles. Am bagat bucata de carne, am legat strans. Capocollo are o forma rotunda deci i-am pus stampele. Si daca tot am creeat un "quatruped", sta singur in picioare. Asa se usuca uniform pe toate partiile.Deocamdata e iar la rece.Revin cand o fi si daca o iesi ceva. Report
December 5, 201114 yr comment_114039 Lili, esti regina pastramelor Si a slaninelor!Si la propriu si la figurat! Report
December 5, 201114 yr Author comment_114051 Lili, esti regina pastramelor Si a slaninelor!Si la propriu si la figurat! Daca as fi pe fatza cartii as raspunde: Laic, laic si iar laic ! Eta' sa sti ca mai am patru centrimetri de pancetta care a imbatranit in rele timp de 17 zile. Si un piept de porc dezosat la zvantat cam de de 1kg, o slaninuta facuta sul tot la zvantat, iar la frigider la sare o bucata de toata frumusetea de lonzino (antricot de porc) Pot sa vina sarbatorile! Report
December 5, 201114 yr comment_114073 Si daca tot am creeat un "quatruped", sta singur in picioare. Eataly, ce idee faina, ma inspira maxim! m-am mutat la casa, am si un fel de camara rece, curand e cazul sa trec la pastramit si am o banuiala ca o sa incep cu ceafa patrupeda... Report
December 5, 201114 yr comment_114112 Sunt noua pe acest minunat site, desi regasesc "prieteni" vechi de pe altul pe care il frecventam(vezi citeam).Visez intotdeauna la mezeluri crud uscate, deci cand am vazut subiectul...am marit atentia.Nici una, nici doua...cumparat pulpa vita, portionat cam 5 cm, restul intocmai dupa cum am invatat de la voi.Lasat 3 zile la frigi, spalat, inierbat, gustat si atunci-buuun!, lasat 5 zile pe balcon la uscat.Gustat impreuna cu copii...o nebunie...s-a uscat f binein exterior , iar in interior putin moale si roscat.Mai am o bucata de piept de porc care a patit la fel,dar mai trebuie lasat la uscat pt ca e o bucata groasa.F F F buuuuun!Multumesc! Report
December 5, 201114 yr comment_114147 Am reluat subiectul la citit, miine pun si eu un juma de piept de curcan la pastramizat Ceva idei? Am jumatate de curcan in frigider, poate ii dezosez si pulpa sa fac acelasi lucru si cu ea, rulata cu putina sare si multe condimente in interior, apoi legata cu sfoara sau bagata in ciorap, ca in "schita" de mai sus. Sa vad cum stau cu cheful miine seara Report
December 12, 201114 yr comment_115309 Carmella, eu as proceda la fel ca pieptul de rata. Tia, bine ai venit! Report
December 12, 201114 yr comment_115329 L-am pus, asa ca la somon, ca la rata, ca la orice alta pastrama de pe la noi de pe forum O bucata pe care am scos-o mai mare am rulat-o, e cea din dreapta, cu piele, dupa scurgerea din prima zi. A lasat la zeama pina peste propriul ei nivel, imaginati-va Am mai pus un jambon feliat, aceeasi metoda (poza tot dupa prima scurgere) Si o bucata de coasta (?!) fara os, cu grasime si sorici, la asta am presarat dupa prima scurgere si niste ceai afumat, sper sa ia macar o dira de aroma de fum. Edit: trebuie sa gasesc curind o metoda sa le agat la aer astfel incit sa nu mi le atace pescarusii, altfel ramin fara ele. cred ca o sa le fac niste "custi" din ceva ca gratarul... Report
December 15, 201114 yr Author comment_115886 Azi am charcuterit :)la greu. Am o bucata de lonzino (cotlet de porc fara os pe stinghie)Si alta in frigider. @ Eta'Am folsit o plasa sintetica din cele in care se ambaleaza in Romania usturoiul, consolidata cu frigarui in directie longitudinala si legata transversal cu bumbac (cotoi perle ) alb. Am pus la preparat doua tipuri de pancetta:Una cu aromele clasice despe care am mai facut vorbire.Una cu arome transe inspre Provence. Am pus si o tusa de lavanda, magheran, salvie, busuioc peste cimbru, dafin, piperuri, ienupar, chilli afumat. Si m-am ocupat si de o tablita de slanina dar dupa tehnica lui Pisco'. Report
December 15, 201114 yr comment_115889 Dat fiind ca sambata am taiat porcul, m-am apucat de pastramit!Am in frigider una mucata muschi de porc pe care de 4 zile il tot imbaiez cu sare si zahar, de azi ii fac baie in vin, ii fac un masaj serios cu oaresce condimente si la racoare cu el!Sa vedem ce-o iesi!Noi mai avem de anul trecut sunca, tinuta la sare, afumata dupa 2 saptamani si apoi la sare iarasi!Sotul meu o mananca asa, cruda cu mustar, pentru cumnatu o fierbem in zeama de varza, cu foaie de dafin si piper, spoi o stropim cu usturoi si ardei iute!Daca si-o reveni aparatu meu foto, va pun si poze!E in coma deocamdata, nu-s ce naiba are! Report
December 17, 201114 yr Author comment_116329 [center]Meat my meats ! Lonzino (cotlet) si piept de porc dezosat (cumparat fara coaste).... .[/center](Slanina in sara-moare e din alt film) Report
December 18, 201114 yr comment_116589 Chiar arata minunat, felicitari!Eu sint cam ingrijorata ca pastramele mele sint cam moi, mai ales dupa ce le-am mai si spalat cu vin. Le-am lasat vreo 8-9 ore afara, dar din pacate nu pot sa le las peste noapte pentru ca daca le las prea jos trag pisicile de ele, daca le pun mai sus, agatate de sirma de rufe, mi le fura pescarusii. Le-am pus la frigider neacoperite, frigiderul uscind foarte tare pentru ca e pe principiul vinturarii aerului, sa vad cum or sa fie pina miine si mai vad eu ce fac cu ele Report
December 20, 201114 yr comment_117030 Mi-am inceput pastramele, adica doar coasta, si e tare si buna, sau tare buna niste poze restul de Craciun Report
December 21, 201114 yr Author comment_117094 Mi-am inceput pastramele, adica doar coasta, si e tare si buna, sau tare buna niste pozeCoasta lui ... Madam Arata bestial! - gustul il cunosc prea bine Report