March 25, 201115 yr comment_83433 sunt himnotizata .tb sa iau si eu un pieptulet sa fac.In boxa il las la uscat cum am facut cu carnatii Report
March 25, 201115 yr comment_83449 În ultimele experiente cu piept de rata, am amestecat în sare ceva frunze de Lapsang Souchong rîsnite fin. Cam o lingura cu vîrf la 200g de sare. Încercati, merita Report
March 26, 201115 yr Author comment_83459 În ultimele experiente cu piept de rata, am amestecat în sare ceva frunze de Lapsang Souchong rîsnite fin. Cam o lingura cu vîrf la 200g de sare. Încercati, merita Am bagat la cpatzana. Multumim intens.M-am informat caci nu stiam cu ce se mananca / bea ceiaul acesta afumat, cum s-ar traduce in dulcele grai ... fukinez (si am aflat si o vorba noua Report
April 12, 201115 yr Author comment_85411 [size=5][b]Pastrama Alexander the Great[/b][/size] Prin urmare si asa deci;Este vorba despre greci.Asa deci si prin urmare,Alexandru era mare! Acum o saptamana a fost o discutie pe forum despre miere, care mi-a dat ocazia sa-mi reimprospatez cunostintele. Mierea a fost folosita din antichitate si inca mai este folosita ca si un excelent conservant natural pentru fructe, flori, seminte, si carne.[color=#0000FF][i]Potrivit lui Diodorus Siculus, trupul lui Alexandru cel Mare a fost imbalsamat si cufundat in miere, pentru a scapa neatins de caldurile toropitoare ale desertului si, dupa o calatorie de doi ani, convoiul funerar a sosit in sfarsit in Egipt condus de Ptolemeu prietenul sau.[/i][/color] Ce legatura au toate acestea cu pastrama? Am inlocuit zaharul din reteta de mai sus cu miere.Carnea foarte bine zvantata am uns-o cu miere poliflora vascoasa. Ea a fost initial cristalizata (certificat suplimentar de autenticitate pentru necontrafacere) si am incalzit-o in cuptorul cu microunde la o treapa medie 10 secunde, apoi am reluat operatia de lichefiere fara sa supraincalzesc mierea. Carnea unsa cu miere am tavali-to prin condimentele rasnite (piper verde, fructe de ienupar, cimbru si cimbrisor alpin) apoi am infoliat-o, presarand-o generos cu sare. In rest cum se cunoaste deja:Cinci zile la frigider, spalat in vin, zvantat, mancat, pus alta pastrama la mumificat. Cu tot gustul picant dat de mirosenii, aroma florala a mierii e si ea decelabila. Din acest moment aceasta va ramane reteta folosita de mine (pana la un experiment ulterior ? ) Report
April 15, 201115 yr comment_85720 [size=5][b]Pastrama Alexander the Great[/b][/size] Prin urmare si asa deci;Este vorba despre greci.Asa deci si prin urmare,Alexandru era mare! Acum o saptamana a fost o discutie pe forum despre miere, care mi-a dat ocazia sa-mi reimprospatez cunostintele. Mierea a fost folosita din antichitate si inca mai este folosita ca si un excelent conservant natural pentru fructe, flori, seminte, si carne.[color=#0000FF][i]Potrivit lui Diodorus Siculus, trupul lui Alexandru cel Mare a fost imbalsamat si cufundat in miere, pentru a scapa neatins de caldurile toropitoare ale desertului si, dupa o calatorie de doi ani, convoiul funerar a sosit in sfarsit in Egipt condus de Ptolemeu prietenul sau.[/i][/color] Ce legatura au toate acestea cu pastrama? Am inlocuit zaharul din reteta de mai sus cu miere.Carnea foarte bine zvantata am uns-o cu miere poliflora vascoasa. Ea a fost initial cristalizata (certificat suplimentar de autenticitate pentru necontrafacere) si am incalzit-o in cuptorul cu microunde la o treapa medie 10 secunde, apoi am reluat operatia de lichefiere fara sa supraincalzesc mierea. Carnea unsa cu miere am tavali-to prin condimentele rasnite (piper verde, fructe de ienupar, cimbru si cimbrisor alpin) apoi am infoliat-o, presarand-o generos cu sare. In rest cum se cunoaste deja:Cinci zile la frigider, spalat in vin, zvantat, mancat, pus alta pastrama la mumificat. Cu tot gustul picant dat de mirosenii, aroma florala a mierii e si ea decelabila. Din acest moment aceasta va ramane reteta folosita de mine (pana la un experiment ulterior ? ) Excelent, maestre, felicitari! Mierea, în plus, faciliteaza conservarea Report
April 27, 201115 yr comment_86762 [center][b]Pentru gustul meu,dupa o saptamina,pieptul înca nu era destul de uscat.Mi-l place la gust,dar nici acum (11 zile,parca)nu e uscat destul,zic eu!Cînd se usuca ca lumea?Sau e prea rece în frigiderul meu?Ca l-am dat la tare rece... [/b][/center] Report
April 28, 201115 yr Author comment_86885 [center][b]Pentru gustul meu,dupa o saptamina,pieptul înca nu era destul de uscat.Mi-l place la gust,dar nici acum (11 zile,parca)nu e uscat destul,zic eu!Cînd se usuca ca lumea?Sau e prea rece în frigiderul meu?Ca l-am dat la tare rece... [/b][/center]Cand e scos si atarnat la aer ? Arata de milioane. Ce zic? Zilioane Culoarea si textura (cat se poate observa din poze) sunt tantalizante. Nu stiu ce grad de uscare doresti si cum ar putea fi obtinut. Poate prin sacrificarea unei parti a aspectului. Eu transez carnea IN LUNGUL fibrei in baghete cu grosimea de maxim 3 cm ( 2 - 2,5 cm), 3x5 cm maxim in sectiune si cam 15-20 cm lungime. Astfel, actiunea de desicare / fermentare ajunge mai repede in profunzime . O astfel de bagheta, dupa 3-4 zile la frigider - vorbesc despre vita -, sta in "picioare" ca obelixul Report
April 28, 201115 yr comment_86888 Daca n-ai mai mult de 10 grade, macar noaptea, da-l la aer daca ai posibilitatea!L-ai lasat 24 de ore la sare, cum ti s-a parut? Acceptabil de sarat?Dupa culoare pare destul de uscat. Arata bine rau, eh?! Report
April 28, 201115 yr comment_86891 Cand e scos si atarnat la aer ? Arata de milioane. Ce zic? Zilioane Culoarea si textura (cat se poate observa din poze) sunt tantalizante. Nu stiu ce grad de uscare doresti si cum ar putea fi obtinut. Poate prin sacrificarea unei parti a aspectului. Eu transez carnea IN LUNGUL fibrei in baghete cu grosimea de maxim 3 cm ( 2 - 2,5 cm), 3x5 cm maxim in sectiune si cam 15-20 cm lungime. Astfel, actiunea de desicare / fermentare ajunge mai repede in profunzime . O astfel de bagheta, dupa 3-4 zile la frigider - vorbesc despre vita -, sta in "picioare" ca obelixul Shefoo,nu l-am scos la aer,ca fu prea cald la noi.Deci e uscat doar la recele din frigider.Merci de tipsul cu taiatul în forma de bagheta Report
April 28, 201115 yr comment_86893 Daca n-ai mai mult de 10 grade, macar noaptea, da-l la aer daca ai posibilitatea!L-ai lasat 24 de ore la sare, cum ti s-a parut? Acceptabil de sarat?Dupa culoare pare destul de uscat. Arata bine rau, eh?!Nu pot sa-l las afara,ca e prea cald.Da,l-am lasat 24 de ore,si mi se pare numai bun de sarat,dupa gustul meu.Îmi place asa piparat cum l-am condimentat.Am facut un amestec de piper negru,roz,boia iute si putina boia dulce.Culoarea e frumoasa,si miroase bine,a sunca.Îmi place,dar cum spuneam,cred ca îi lipseste o zvîntare la aer afara. Report
May 6, 201115 yr Author comment_87985 [center][b]Acum e buna [/b][/center] ... si frumoasaaaa ... Din prima secunda mi-a amintit de Strelitzia reginae - The crane flower Report
May 6, 201115 yr comment_88004 [center][b]Acum e buna [/b][/center] ... si frumoasaaaa ... Din prima secunda mi-a amintit de Strelitzia reginae - The crane flowerDa,bash'ca arata ca strelitzia Report
May 6, 201115 yr comment_88005 Da' e aceiasi?!?Cat ai lasat-o in total? Respect! Daca nu ma însel,azi ar avea 20 de zile.Dar tot am probat cîte o feliuta,si azi a ajuns la textura care mi-o place mie A stat numai in frigider la foarte rece,pe un gratarel,sa aibe aer.Afara nu am putut sa o scot,ca nu a fost asa frig. Report
June 29, 201115 yr comment_94425 Da' e aceiasi?!?Cat ai lasat-o in total? Respect! Daca nu ma însel,azi ar avea 20 de zile.Dar tot am probat cîte o feliuta,si azi a ajuns la textura care mi-o place mie A stat numai in frigider la foarte rece,pe un gratarel,sa aibe aer.Afara nu am putut sa o scot,ca nu a fost asa frig. Maya,ai infasurat-o in ceva - hartie, prosop sau ai lasat-o doar in crusta de mirodenii, libera pe gratar in frigider? Report
June 29, 201115 yr comment_94428 Da' e aceiasi?!?Cat ai lasat-o in total? Respect! Daca nu ma însel,azi ar avea 20 de zile.Dar tot am probat cîte o feliuta,si azi a ajuns la textura care mi-o place mie A stat numai in frigider la foarte rece,pe un gratarel,sa aibe aer.Afara nu am putut sa o scot,ca nu a fost asa frig. Maya,ai infasurat-o in ceva - hartie, prosop sau ai lasat-o doar in crusta de mirodenii, libera pe gratar in frigider? Din experienta, as zice ca a lasat-o asa. Dar totul depinde de frigider. Daca e ventilat sau nu. Cît este de încarcat. Etc. Dupa cum subliniaza Maya si toti cei care au experimentat, cea mai buna metoda este sa adaptezi materialul cu tehnica, adica sa testezi des la prima experienta. În mod normal a doua experienta are sa fie buna si cea de-a treia perfecta. Nu este o stiinta precisa, este o stiinta experimentala Ca pentru muraturi Report
June 29, 201115 yr comment_94437 Maya,ai infasurat-o in ceva - hartie, prosop sau ai lasat-o doar in crusta de mirodenii, libera pe gratar in frigider? Din experienta, as zice ca a lasat-o asa. Dar totul depinde de frigider. Daca e ventilat sau nu. Cît este de încarcat. Etc. Dupa cum subliniaza Maya si toti cei care au experimentat, cea mai buna metoda este sa adaptezi materialul cu tehnica, adica sa testezi des la prima experienta. În mod normal a doua experienta are sa fie buna si cea de-a treia perfecta. Nu este o stiinta precisa, este o stiinta experimentala Ca pentru muraturi Eu am intrebat sa fiu precisa . In retea de la Chef Simon zice ca el o infasoara intr-un prosop. La Maya si Eataly nu am vazut mentionat asta. Eu as merge si pe varianta lasatului la vant cateva zile, dar acum nu prea merge, e mult prea cald....Adun idei deocamdat si vorba ta, voi experimenta , la muraturi m-ai prins, nu am experienta Report
June 29, 201115 yr comment_94444 Maya,ai infasurat-o in ceva - hartie, prosop sau ai lasat-o doar in crusta de mirodenii, libera pe gratar in frigider? Din experienta, as zice ca a lasat-o asa. Dar totul depinde de frigider. Daca e ventilat sau nu. Cît este de încarcat. Etc. Dupa cum subliniaza Maya si toti cei care au experimentat, cea mai buna metoda este sa adaptezi materialul cu tehnica, adica sa testezi des la prima experienta. În mod normal a doua experienta are sa fie buna si cea de-a treia perfecta. Nu este o stiinta precisa, este o stiinta experimentala Ca pentru muraturi Eu am intrebat sa fiu precisa . In retea de la Chef Simon zice ca el o infasoara intr-un prosop. La Maya si Eataly nu am vazut mentionat asta. Eu as merge si pe varianta lasatului la vant cateva zile, dar acum nu prea merge, e mult prea cald....Adun idei deocamdat si vorba ta, voi experimenta , la muraturi m-ai prins, nu am experienta Nu "te-am prins". Maya mi-e martor, e greu sa dai retete precise la anumite preparatii. Mai ales la muraturi, pastrame sau mici. Acum fac experiente cu mustar de casa, e tot asa, cam cum vrea 'mniezau Cînd am sa ajung la o concluzie finala am sa o comunic, dar tot tinînd cont ca nu e o stiinta exacta, ci una experimentala. Report
July 27, 201115 yr comment_98030 Am facut-o dintr-o jumatate de piept de rata. A stat deja 4 zile in frigider, primele 2 zile dar la minimum, apoi am mai crescut temperatura ca imi inghetau toate cele. Voi ati mai taiat din grasimea de pe piept? La mine stratul de grasime e aproape mai gros decat cel de carne...La gust e buna, inca e moale, al meu zice ca mai trebuie lasata, sa fie mai uscata. Mie imi place si asa Report
July 27, 201115 yr comment_98032 Una bucata piept de rata, pusa intr-un recipient ermetic, intr-un sarcofag de sare.Timp de 12 ore. Spalat si uscat, pus intr-un servet de bucatarie, imbalsamat cu piper, rozmarin si ardei iute. Il tin in frigider, in sertarul de jos.Revin peste 3 zile cu rezultatul. Armina, ce bine arata. M-am citat singura.Eu dupa trei zile am descoperit-o.Adica am pus-o atarnata in balcon, ca la noi era rece. Eu am schimbat servetul de bucatarie in fiecare zi pentru ca se umezise. Cui ii place mai moale, mie imi place uscata si am mai last-o pe balcon la zvantat. Grasimea daca nu-ti place elimin-o, dar cum nu manaci tot pieptul, nu-i bai. La jambonul crud(de porc) nu elimin niciodata grasimea, mie imi place. Report
July 27, 201115 yr comment_98035 Una bucata piept de rata, pusa intr-un recipient ermetic, intr-un sarcofag de sare.Timp de 12 ore. Spalat si uscat, pus intr-un servet de bucatarie, imbalsamat cu piper, rozmarin si ardei iute. Il tin in frigider, in sertarul de jos.Revin peste 3 zile cu rezultatul. Armina, ce bine arata. M-am citat singura.Eu dupa trei zile am descoperit-o.Adica am pus-o atarnata in balcon, ca la noi era rece. Eu am schimbat servetul de bucatarie in fiecare zi pentru ca se umezise. Cui ii place mai moale, mie imi place uscata si am mai last-o pe balcon la zvantat. Grasimea daca nu-ti place elimin-o, dar cum nu manaci tot pieptul, nu-i bai. La jambonul crud(de porc) nu elimin niciodata grasimea, mie imi place. Lily, eu nu am pus-o in prosop in frigider. Am pus in frigider un gratar, peste el un prosop de hartie peste care apoi am asezat direct bucata de piept condimentata. Fiind vara mi-e teama sa o dau pe balcon desi e destul de rece dar nu sub 10 grade noaptea. Am gustat din ea si fara grasime si cu tot cu grasime. Nu se simte grasimea, nu e gretoasa pentru ca e condimentata dar totusi parca nu as manca atata grasime . O mai las in frigider vreo 3 zile sa vedem cum se prezinta mai incolo. Report
October 25, 201114 yr comment_108369 Maine ma duc sa-mi comand una bucata de 4 kile, ca incepe saga(sagra) pancettelor. Report
October 27, 201114 yr comment_108634 Una bucata piept de rata, pusa intr-un recipient ermetic, intr-un sarcofag de sare.Timp de 12 ore. Spalat si uscat, pus intr-un servet de bucatarie, imbalsamat cu piper, rozmarin si ardei iute. Il tin in frigider, in sertarul de jos.Revin peste 3 zile cu rezultatul. Am cumparat azi doi piepti de rata frumosi si deseara pourced la lucru. sunt prea entuziasmata Report