Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ale mele

Featured Replies

Sorina, multumesc de intrebare, nu o sa povestesc mai mult decat am spus pentru ca mi-e mie jena. Poate sunt eu mai paranoica, n-ar fi prima oara :) .

Pisoias eu te pupicesc :) :)

Pisoi :appl: sper ca nu e vina mea ? :( Te rog sa ma ierti daca te-am suparat vreodata involuntar. Eu sunt meteorit si multe as vrea sa stiu, dar putine reusesc sa fac, timpul mi-e inamic in multe zile, oboseala in altele.

te pup tare :( :)

Sa-mi fie rusine ,dar cum ai zis tu daca e sa ne inspiram una de la alta... :appl: Eu nu am nici timp si nici chef sa ma fierb cu dulceti,da' mi-a facut Maya pofta de o dulceata de capusuni' :(

Asa ca 1 kg. de capusuni (5,5 roni :( ) 500 gr. de zahar + 1 plic de gelfix de la dr. oetker =

post-405-13083075871298_thumb.jpg

post-405-13083075984373_thumb.jpg

Timp de preparare 5 min.

Deja am uns o felie de paine cu unt cu dulceata si un mot de smantana dulce si grasa.

post-405-13083076120708_thumb.jpg

Fug sa fac neste clatite :)

de ce se pune gelfix :appl: ? iertaciune, dar fara chimicale nu se poate? asa puneau si bunicile noastre ? :( sau care e secretul? dc gelfix?
Nop' bunicile se chinuiau cu lasat fructele cu zahar ore intregi,fiert de numa, spumuit si destia,bineinteles ca e de preferat sa faci asa :appl: dar pt. puturosi ca mine,care-i doare la tenesi despre trendul asta nou cu bio,fara e-uri,etc-uri poate fi o solutie :( deaia nici nu am pus la dulciuri sau la vreo reteta ca sa nu primesc tenesi,mixere,melesteie in cap sau mai stiu eu ce... :)

:) taci ma! ca nu dau eu cu melesteie, ca nu stiu ce-s ? :appl:

vezi nu stiam ca gelfixul tine loc de zemuire si spumuiala, clocoteala etc ...

Maria te superi ca ne gasiram de vorba pe aici? Iarta-ne, dar zi si tu ceva ...eu oricum nu mai bucataresc nimic decat ciac-pac salata cu ce vine la mana ... Dar imi pleace sa ma tin informata ... nu stiu cand ma apuca cheful de bucatareala si sa stiu pe ce sa pun mana ... sa nu confund ruccola cu papadia :(

Haoleuu!! Fattaa nu stii ce-i ala melesteu?! :( Ala de-l asteapta sotia pe sotul care a gafat dupa usa :) Ha ha ha! :appl:

Gelfixul asta eu l-am folosit de mai multe ori dar la cantitate mica pt. 1 kg. de fructe ,el contine pectina si deaia nu-i nevoie decat de 5 min, ca sa se lege o dulceata frumoasa,fructele nefierband mult isi pastreaza frumos culoare si vitaminele si se face rapid,partea proasta e ca ,contine si conservant,eu nu-l recomand dar am facut de mai multe ori :( iarna din portocale sau mandarine,anul trecut din capsuni,altadata visine,caise ,nu am avut curajul sa va povestesc niciodata dar azi ma simt curajoasa :)

Am facut si clatitele :(

ete nu ai avut curajul, dar ce bagi mana in buzunar sau ii bagi cuiva pe gat cu forta gelfix. E o idee ce poate fi urmata si asa pricep si eu care e treaba cu gelfixul. Eu nu am facut dulceturi niciodata :sad1: Doar am stat la mama pana acu 3 ani :lol: ui'ca prind si eu curaj sa spun. :71:
  • 1 month later...
  • Author

Ce-am mai gatit...

Fasole de la cutie, boabe mixe, cu niste carne macra putin afumata (peciie cum se zice pe la noi): prajit ceapa, prajit carne, adaugat boia, adaugat fasole, apa, marar uscat si sare si dat cateva clocote sa se faca un sos frumos. F bun.

un curry de pui cu sos de la borcan, f bun sosul, atat de bun ca nu a trebuit sa-i adaug nici macar sare. si orez cu margarina sa pape si bb.

am in plan placinta cu pui, mazare si porumb de aici. probabil maine seara, ca pana atunci am mancare.

Ce-am mai gatit...

Fasole de la cutie, boabe mixe, cu niste carne macra putin afumata (peciie cum se zice pe la noi): prajit ceapa, prajit carne, adaugat boia, adaugat fasole, apa, marar uscat si sare si dat cateva clocote sa se faca un sos frumos. F bun.

un curry de pui cu sos de la borcan, f bun sosul, atat de bun ca nu a trebuit sa-i adaug nici macar sare. si orez cu margarina sa pape si bb.

am in plan placinta cu pui, mazare si porumb de aici. probabil maine seara, ca pana atunci am mancare.

si la noi ii spune asa :violent1:. DE unde esti , Maria?

si orez cu margarina sa pape si bb.

Maria, iti stiu problemele, dar oare margarina e o solutie buna?

eu as inlocui-o macar acolo unde se poate. orezul nu-l poti face ca pilafurile traditionale romanesti? adica cu zeama de carne sau cele din legume cu legumele aurite putin in ulei ev?

• Author

eu as inlocui-o macar acolo unde se poate. orezul nu-l poti face ca pilafurile traditionale romanesti? adica cu zeama de carne sau cele din legume cu legumele aurite putin in ulei ev?

Moata, asa e, margarina nu e o solutie buna, ci doar o solutie de moment. Ca sa te linistesc putin, am gasit o margarina din uleiuri organice (bio) NE-hidrogenate, din cate am citit pe eticheta pare ok.

Dar oricum, am rezolvat-o si pe asta, am gasit unt de cocos si acolo unde-i musai sa pun unt o sa il folosesc.

*Orezul de care vorbesc eu si pe care il fac f des este un orez simplu, calit in unt putin si fiert apoi in apa cu sare, atat. Folosesc basmati sau long grain si este f gustos asa. E f usor si la indemana de facut, oricand. Un pilaf e mai pretentios si il fac mai rar.

p.s. multu' pentru grija :)

• 3 weeks later...
  • Author

Moata, a fost singura data cand am facut cu margarina, de atunci am facut orezul cu ulei/unt de cocos si e chiar mai bun, toata familia e incantata :boohoo: .

• Author
am gatit o tocanita din bucatele de vita, ceapa verde, morcov, dovlecel (date pe razatoare) si cateva rosii, am calit doar carnea si ceapa si apoi am pus apa, s&p si am dat la cuptor 1 ora jumate. garnitura orez simplu. am gustat de dimineata si mi-a placut. sa vedem ce review-uri primeste mancarica :boohoo:

Moata, a fost singura data cand am facut cu margarina, de atunci am facut orezul cu ulei/unt de cocos si e chiar mai bun, toata familia e incantata :D .

Maria, nu am mancat niciodata ulei/unt/lapte de cocos. Oare cum o fi? Este sanatos?

• Author

Moata, a fost singura data cand am facut cu margarina, de atunci am facut orezul cu ulei/unt de cocos si e chiar mai bun, toata familia e incantata :hug: .

Maria, nu am mancat niciodata ulei/unt/lapte de cocos. Oare cum o fi? Este sanatos?

Nu stiu daca e sanatos... din ce citesc pe cutii, contine o mare parte de grasimi mono si polisaturate.

mi-ai facut o pofta de inghit in sec! la voi mai e ceapa verde la ora asta? s-a inmuiat carnea de vita in doar 1,5h?

Ceapa verde e aici tot timpul anului! dar sa stii ca nu se compara cu ceapa pe care o cresc in ghivece de exemplu (sau aia pe care o stim noi in RO) - e mult mai putin buna...

Carnea de vita bucatele mici (asa am cumparat-o) cica e din vita mai tanara de 30 de luni (deci nu e vita batrana). Am rumenit-o putin inainte sa o pun la cuptor si s-a facut intr-o ora jumate. Dar cand s-a terminat timpul am oprit cuptorul dar nu am scos mancarea de acolo decat dimineata. Era moale si buna de dimineata.

Maria, incearca sa le faci arborio rice la copii, nu se separa bobul ca la basmati sau long grain si il apuca mai bine sa manance :hug:...adica se face cocoloase usor(in farfurie ma refer :hug: ) si il pot apuca ai cu manute mici.

eu am margarina facuta din olive oil si e recomandata. eu de-asta mananc si de-asta mananca si fetele(sotul are una care scade colesterolul).

pe paine dimineata, 1 felie mancam...in rest gatesc cu unt.

• Author

Angel, cum il gatesti pe arborio? eu cu arborio nu am incercat decat risoto/pilaf. cel mai des imi place sa fac orezul simplu si nu stiu daca merge bine arborio asa.

margarine cu ulei de masline se gasesc si aici, dar toate contine solide/proteine din lapte, asa ca nu am luat.

am sperante mari ca totusi va scapa de alergia la lapte, dupa ce face un an nutritionista ne-a recomandat sa incepem sa ii dam unt