Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astazi, ziua mea este mai frumoasa

Featured Replies

mie mi s-a intors mierla :P

dar sa incep cu inceputul. la ambele geamuri langa care imi petrec cea mai mare parte din zi (la birou si acasa) imi canta mierla. n-o fi aceeasi dar mie asa imi place sa cred :P ca pleaca cu mine dimineata la birou si se intorace dupamasa la geamul de la bucatarie :D

au fost 2 zile mai innorate si n-am mai auzit-o :D ei, acum, chiar acum, imi spune iar doar de ea stiute... :P

:D am acoperis nou

post-10-127852660115_thumb.jpg

post-10-127852661486_thumb.jpg

Ieri am dat jos tigla de termoplast compozit cu durata de viata de 200 ani :P (moama, cind a zburat timpul..) pentru ca se facuse muci/cingo/varza/zdrente/etc

post-10-127852682495_thumb.jpg

Motiv pentru care mi s-a distrus complet mansarda, trebuie sa zugravim, dar pina atunci imi savurez bucuria ca macar salvez parchetul :violent1:

Noaptea asta e data furtuna, e prima oara ca imi doresc sa ploua, ca in ultimul timp cind intra soarele in nori faceam cu nervii :D

daca mai vad insirate cirpe pe jos lesin :-* miine le string si sper s anu le mai vad in vecii vecilor :D

:D am acoperis nou

post-10-127852660115_thumb.jpg

post-10-127852661486_thumb.jpg

Ieri am dat jos tigla de termoplast compozit cu durata de viata de 200 ani :D (moama, cind a zburat timpul..) pentru ca se facuse muci/cingo/varza/zdrente/etc

post-10-127852682495_thumb.jpg

Motiv pentru care mi s-a distrus complet mansarda, trebuie sa zugravim, dar pina atunci imi savurez bucuria ca macar salvez parchetul :-*

Raluca, ma sperii. Ai mei acum si-au pus tigle noi, s-au sucit in ultima clipa si au renuntat la acoperisul de tabla. Imi spui te rog ce tigle is astea ce s-o sfarmat si de cand sunt pe casa?

Uite Gloxi, ceva gen asta, ca s aiti faci o idee, insa nu de aici am luat ci din Republica Moldova. Atunci la noi nu erau. Anul cind a fost pusa pe casa nu sint foarte sigura daca a fost 2004 sau 2005, ricum, undeva acolo, nu e veche, nu a depasit perioada de garatie nici macar a unei manopere, dar-mite a unui material asa de performant...

http://www.tiglatermoplast.ro/

Nu am multa experienta cu produsele din Moldova, insa asa putina cum e zic eu ce NICIODATA nu as cumpara nimic de la ei. (suc ciocolata am mancat si ni s-o facut rau) Acum dupa experienta ta mi s-au intarit convingerile.

Ai mei si-au pus tigla ceramica sper sa reziste mai mult ca a ta.

Nico felicitari :D ai o fata pe cinste. Acum, unde va merge la facultate? Aici sau acolo la tine?

Gloxi, eu am mai folosit produse din Moldova, majoritatea mi-au placut...

Insa tigla asta a fost o teapa conceptuala :D

Initial am vrut sa vopsesc casa lavanda, si tigla sa o pun albastra, am vrut sa recreez o english garden dintr-o revista... cind am vorbit cu reprezentantul, desi in mostrarul de culori era prezenta o nuanta de bleu ciel absolut superba, m-a facut sa ma razgindesc cu explicatia ca la ce cantitate imi trebuie mie, nu ajunge o sarja de cuptor, si atunci se prea poate ca a doua sarja sa imi iasa alta nuanta. Acum imi dau seama ca asta trebuia sa fie un semnal de alarma, pe care l-am trecut cu vederea, deh, ma si grabeam, si in plus eram foarte entuziasmata de noul material :D

Acum imi dau seama, judecind la rece, ca totul s efacea manual, nu computerizat, ca atunci nu ar fi trebuit sa fie diferente de culoare intre sarje, nu?

Si parca ii vad, cu ochii mintii, invirtind materialele cu lopata intr-o cuva, mai o birfa, mai o bere, mai o tigara .... uuuuups am gresit, n-am pus rasina, am pus prea putin polymer, prea mult nisip, am gresit pigmentul, nu-i bai ca pleaca la o fraiera in romania :D

si cind ma gindesc ca vroiam s aconcep un sistem de colecatre a apei de ploaie de acoperis, ca s ail folosesc la udat gradina, la toalete.....bine ca am renuntat, frate :D

nu computerizat, ca atunci nu ar fi trebuit sa fie diferente de culoare intre sarje, nu?

Asa e, cind se face computerizat culoarea iese identica, si aici acum asa se face, de cite ori ne-o trebuit vopsea de gard, perete si ce-o mai fost am tinut mereu codul primei cutii si cu el in minuta ne-am dus la magazin si ne-or facut alta cutie asbolut identica cu prima. :D

Hai ca acu o sa fie bine :D

Initial am vrut sa vopsesc casa lavanda, si tigla sa o pun albastra,

Ce fain ar fii aratat casa ta,pacat ca te-ai razgandit.

Nu am multa experienta cu produsele din Moldova, insa asa putina cum e zic eu ce NICIODATA nu as cumpara nimic de la ei. (suc ciocolata am mancat si ni s-o facut rau) Acum dupa experienta ta mi s-au intarit convingerile.

Ai mei si-au pus tigla ceramica sper sa reziste mai mult ca a ta.

Gloxi , m-ai facut sa rad...........cu lacrimi!

si cind ma gindesc ca vroiam s aconcep un sistem de colecatre a apei de ploaie de acoperis, ca s ail folosesc la udat gradina, la toalete.....bine ca am renuntat, frate :icon_fessee:

Ralu , nu renuntza la idea asta! Noi avem d-alea peste tot si acum o sa punem si pe garaj. Al meu vrea sa puna si pe cosmelia aia unde va face grill-ul! La noi in Ardeal de numesc ceterne , nush cum se numesc in alta parte...

Neli si Andra mi-au inseninat ziua, si le pup, pe amindoua, ca tare bine mi-a prins!

Chiar aveam nevoie :D

post-10-127905131557_thumb.jpg

post-10-127905133365_thumb.jpg

post-10-127905136244_thumb.jpg

Toate, chiar toate mi-au palcut, iar dedicatia.... :huh:

Va multumesc!

Raluca, frumoase daruri :D

Ziua mea a fost mai frumoasa azi datorita piticului meu... tocmai ce a facut 1 an si parca e tot mai pus pe sotii si nebunii... Stau cu ochii pe el mai ceva ca pe butelie :D) ca cine stie ce i-o mai da prin minte... azi de exemplu l-am gasit urcat pe masuta de cafea din sufragerie :huh:

Nu va mai zic ca merge in picioare ca teleghidat.. micul meu robotel :D De azi de la ora 13 pana la ora 18 nu a stat decat 10-15 minute cat a mancat :D .. de unde au atata energie ma intreb??!!?

Chiar frumoase, foarte!

Si zilele mele trecute au fost mai frumoase pentru caaaaaa am primit pachetel de la ai mei. Cum eu nu ajung la ei...macar o bucatica de Fagadui sa vina la mine =))

post-12-127919056867_thumb.jpg

Am primit malai de tara, cu o molie autentica, de tara de Vaslui. M-a busit rasu cand am desfacut punga sa il pun in altceva. Am imortalizat mumia :D

post-12-127919064773_thumb.jpg

Dupa aia ziceai ca is un copchil sub bradu de Craciun. Nu stiam de ce sa ma bucur mai repede:

- de prajituri...? Am o senzatie ca mama crede ca aici eu mor de foame sau asa ceva...Mi-a trimis 4 feluri de prajituri (alcazale, alba ca zapada, cu crant si inca una cu foi si nuci):

post-12-127919073754_thumb.jpg

- dupa care un cozonac de-li-cios!!! Dar ce m-a bucurat cel mai tare e sa vad scrisul mamei pe hartia in care l-a infasurat :)

post-12-127919078932_thumb.jpg

Cu cozonacul asta i-am dat pe spate pe colegi ieri. Eu plec de acolo si ei ieri: cine ne mai aduce noua prajituri romanesti, cineeee? :P

- Eheheheheh:

post-12-127919091886_thumb.jpg

- Glucoza - o slabiciune de-a mea din copilarie (desi nu se mai gaseste aia bej). Trebuiau sa fie doua bucati, dar cred ca sor' are probleme cu auzu :D O sa imi ajunga doi ani cel putin.

post-12-127919099206_thumb.jpg

- Apoi, inca o feblete de-a mea, care e over-payed, insa macar din cand in cand sa ma delectez si eu :P

post-12-127919106903_thumb.jpg

- Si ce m-a bucurat enooorm, de la sora mea Andreea plus fotografiile mele din copilarie.

post-12-127919110825_thumb.jpg

- Si si mai mult m-am scufundat in melancolie cand desfacut borcanele de dulceata din paginile ingalbenit de Burda, pe care mama le pastreaza cu ani si ani de-a randul. Poftim, din '97. Le-am mirosit, le-am citit, le-am mangaiat marginile galbene...m-am intors in timp. Imi e dor de acasa.

post-12-127919121834_thumb.jpg

Scuzati calitatea pozelor, dar eram prea emotionata ca sa pot focusa cum trebe...

Deliciul l-a constituit o pagina din revista Formula As cu povestea unui vraci de prin judetul Prahova. Mi.am rezervat deliciul pentru a doua zi la cafea...in memoriam diminetile de sfarsit de saptamana cand mama avea sambata program scurt si noi inca eram in pat cand ea intra pe usa. Tata o astepta cu mamaliga pe foc. Noi cand auzeam usa saream ca arse din pat, valeu!! :P Ieseam din dormitor si ea: Bai da' voi nici acu nu v-ati sculat?? Ia de aici, ca am adus Formula As. Si tusti cu ea in bucatarie pe fotoliu, scurgeam zatul de cafea poate poate o iesi o gura doua de cafea...si ma asezam la lectura. Tata: bai, lasa literatura ca mancam. Da.i drumu si te spala, te imbraca. Eh, cat faceam eu asta, sor-mea fura revista si se inchidea in baie cu ea :D

Vremuri...

Lori , primesti prajituri pentru ca alea facute de mama sunt cele mai bune din lume!

Noua ne trimite mama cornuletze si nugat =))

M-a apucat nostalgia......dar in 8 vine mamaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!

...

Si zilele mele trecute au fost mai frumoase pentru caaaaaa am primit pachetel de la ai mei. Cum eu nu ajung la ei...macar o bucatica de Fagadui sa vina la mine :)

...

Vremuri...

Lori, n-are legatura stricta cu ce ai scris acum, ci e mai degraba o concluzie cumulata din ce te-am citit :D eu te asociez cu "La medeleni..." nu stiu de ce =)) de fapt cu atmosfera lui Teodoreanu din toate cartile lui...

si cu asta sunt si on topic. faptul ca mi-am amintit de Teodoreanu mi-a facut ziua frumoasa. trebuie sa recitesc Lorelei :P

...

Si zilele mele trecute au fost mai frumoase pentru caaaaaa am primit pachetel de la ai mei. Cum eu nu ajung la ei...macar o bucatica de Fagadui sa vina la mine :((

...

Vremuri...

Lori, n-are legatura stricta cu ce ai scris acum, ci e mai degraba o concluzie cumulata din ce te-am citit :) eu te asociez cu "La medeleni..." nu stiu de ce :(( de fapt cu atmosfera lui Teodoreanu din toate cartile lui...

si cu asta sunt si on topic. faptul ca mi-am amintit de Teodoreanu mi-a facut ziua frumoasa. trebuie sa recitesc Lorelei :)

Boni, m-ai facut sa zambesc, sa rad cu un ochi si cu altul sa plang. Cand am terminat a 12-a diriga noastra ne-a daruit la fiecare o carte care reflecta -dupa parerea ei- fidel personalitatea noastra ca individ.

Iata ce carte am primit eu...

post-12-127922002934_thumb.jpg

De ce imi plange celalalt ochi? Hmmm...cred ca la varsta asta pot sa spun ca ma cunosc. Stiu acum ca sunt nascuta intr-o altfel de lume si intr-o alta epoca decat in cea in care mi-ar fi placut sa traiesc. Si ca sa ma apar de realitatile atat de agresive ale vietii de zi cu zi, mi-am creat o lume a mea :) Pentru mine e istovitor uneori sa imi aduc mereu aminte ca trebuie sa mentin un echilibru just intre realitate si universul meu personal. Nu o data am avut impulsul de a rupe orice legatura cu lumea de afara...lucru foarte periculos.

Mersi de cuvintele frumoase! :hungry:

...

Si zilele mele trecute au fost mai frumoase pentru caaaaaa am primit pachetel de la ai mei. Cum eu nu ajung la ei...macar o bucatica de Fagadui sa vina la mine :)

...

Vremuri...

Lori, n-are legatura stricta cu ce ai scris acum, ci e mai degraba o concluzie cumulata din ce te-am citit :) eu te asociez cu "La medeleni..." nu stiu de ce :(( de fapt cu atmosfera lui Teodoreanu din toate cartile lui...

si cu asta sunt si on topic. faptul ca mi-am amintit de Teodoreanu mi-a facut ziua frumoasa. trebuie sa recitesc Lorelei :)

Ce nostalgii imi starnesti acum tu... :hungry: Am citit-o si rascitit-o si acum ma uitam iar dupa ea prin biblioteca. E una din cartile pe care n-am dat-o niciodata imprumut, la fel ca pe "Johnny Boamba". :((

Ce nostalgii imi starnesti acum tu... :hungry: Am citit-o si rascitit-o si acum ma uitam iar dupa ea prin biblioteca. E una din cartile pe care n-am dat-o niciodata imprumut, la fel ca pe "Johnny Boamba". :((

Ai vazut-o cum arata, da? Cartea asta este pentru mine cam ce este cufarul ala pe care se bat toti pentru Davy Jones :) Cand simt ca nici macar o steluta palida nu mai palpaie pe cerul vietii mele...o deschid. E ca si cumn mi.as tine inima in mana :) Si...mai bine ma opresc aici :)

Ti-am spus: deja am cateva ture la activ pe autostrada :) Stii tu despre ce vorbesc. Iti multumesc mult! :((

Ai vazut-o cum arata, da? Cartea asta este pentru mine cam ce este cufarul ala pe care se bat toti pentru Davy Jones :) Cand simt ca nici macar o steluta palida nu mai palpaie pe cerul vietii mele...o deschid. E ca si cumn mi.as tine inima in mana :) Si...mai bine ma opresc aici :)

Ti-am spus: deja am cateva ture la activ pe autostrada :) Stii tu despre ce vorbesc. Iti multumesc mult! :)

:) Speram ca poate o sa ai drum si prin Timisoara.... :)

(stiam ca poti- stii tu despre ce vorbesc :(( )

Neli si Andra mi-au inseninat ziua, si le pup, pe amindoua, ca tare bine mi-a prins!

Chiar aveam nevoie :((

Toate, chiar toate mi-au palcut, iar dedicatia.... :hungry:

Va multumesc!

Ralucutz, acum am vazut ca ai pus poze cu "continutul" plicului! Ne bucuram ca ti-am adus un strop de bucurie.

Te pupam si noi si iti uram succes cu petitia.

Coboara al meu de sus una fuga si zice:

[i]Anamaria , hai ca a venit postasul!

Si ce-i?[/i] zic eu...

Pai , IL CUNOASTEM!

Era Peter , nu-l mai vazusem de multa vreme...dar in fine , IL CUNOASTEM!

Nici nu va datzi seama ce inseamna asta pt cei care traiesc .....departe...! O persoana cunoscuta! Asta inseamna ca am stat de destul de multa vreme aici incat sa cunoastem si postasul :headbang: