June 1, 201016 yr comment_39834 Eu de 30 de ani de cind le mincam din copacul bunicilor, le-am vazut o singura data aici si mincat. Report
June 1, 201016 yr comment_39852 Am uitat sa intreb, in It cum le cheama.Sora mea imi zicea ca le-a vazut in Calabria.Eu as manca o galeata. Am luat si eu doua cutiute, albe si mov. Report
June 1, 201016 yr comment_39863 Yami Eataly, ce as mai manca si eu si mai ales o inghetata de dude care e prefera mea Report
June 1, 201016 yr comment_39977 in Sicilia mai sunt, in Calabria nu prea, desi intr-o vreme locuitorii se ocupau cu cresterea viermilor de matase si regiunea era plina de "gelsi" (eu ii stiu de pomnitzari, avea unul bunica in ograda, dar pe vremea aia nimeni nu facea dulceata de dude, ca sa nu mai vorbim de inghetata sau granita) Report
June 1, 201016 yr comment_39985 in Sicilia mai sunt, in Calabria nu prea, desi intr-o vreme locuitorii se ocupau cu cresterea viermilor de matase si regiunea era plina de "gelsi" (eu ii stiu de pomnitzari, avea unul bunica in ograda, dar pe vremea aia nimeni nu facea dulceata de dude, ca sa nu mai vorbim de inghetata sau granita) Bristena, De unde esti ?Si la noi le zice tot pomintzari si pomnitze....la oras sunt dude.Din pacate anul acesta le-a lovit un fel de mana,din cauza ca ploua de o luna,asa ca nu ne vom bucura de ele.Bunica intindea un cearcaf sau o fata de masa sub dud.Apoi scutura cu un bat lungcrengile si dudele cadeau mari,dulci si zemoase.Le adunam,le puneam in farfurie si le mancam cu tot cu codite.Cele roz erau mari si dulci ca mierea.Albinele se invarteau in jurul degetelor noastre lipicioase.Cele negre,mai acrisoare si ne manjeam pana la urechi....O tempora. Report
June 1, 201016 yr comment_39992 Nici bunica mea nu facea dulceata din ele, noi ne petreceam zilele sub dud, le culegeam si le spalam direct in galeata de la fintina care era in fata dudului, si mincam mincam si iar mincam Si aici a fost zona de crescatori de viermi de matase in trecut, mai sunt 2 duzi in fata unei case dar nu m-am dus niciodata sa vad daca mai au dude in ei. Report
June 1, 201016 yr comment_39997 Eu le stiu de agude.. imi amintesc cu drag agudul batraaan care tinea umbra vitei de vie. Ne furisam pe sub tufele de vie si mancam agudele cazute din copac.. nici nu le mai spalam, verificam sa nu fie pline de pamant si da-i bataie In satul bunicii era si o livada de aguzi/duzi... Report
June 1, 201016 yr comment_40003 Eu le stiu de agude.. imi amintesc cu drag agudul batraaan care tinea umbra vitei de vie. Ne furisam pe sub tufele de vie si mancam agudele cazute din copac.. nici nu le mai spalam, verificam sa nu fie pline de pamant si da-i bataie In satul bunicii era si o livada de aguzi/duzi... Io le stiu si de dude si de-agude!La tara avem 2 copaci si ai mei mai halesc dude cand se duc (mai mult tata, ca el merge zilnic), dar io am cam rarit-o de cativa ani, ca nu prea ajung acasa in iunie.... Cand eram mici, sora-mea si cu mine ne suiam in copaci, luam si cate-o cana dupa noi si stateam acolo uitate. Normal ca la coborare canile erau goale si noi eram manjite pana dincolo de urechi..... Haleam totul in pom, la ce sa car si in cana, dupa mine? Luam direct de la sursa! Report
June 7, 201016 yr comment_41042 Nici nu stiu daca sa scriu aici sau la teenagers, dar cum ziua mea e mai frumoasa azi, scriu aici. Nici nu stiu daca va spusei ca_copilul din dotare e ...fagotist (adica_cinta la fagot).Pina aici toate bune si frumoase. Sau ma rog, sa zicem asa, ca prin avem de trecut, daca va zic , nu mai e "de zile frumoase", ci de multa munca si efort, si dezamagiri, si luat de la capat, etc, etc.....Anyway, mai acu vo' luna, s-a hotarit copilul,ca vrea sa participe la un concurs, organizat de una din orchestrele din satul meu (Stella, ). Buuunnnn....si se pregateste el cu sirg, dupa care ne agitam sa gasim studio de inregistrari (ca sa participi la concurs trebuia sa trimitem un CD cu inregistrarea), inregistram (3 ore pentru 7 minute de cintat), trimitem CD-ul si asteptam.....Ei bine, azi am primit email ca juniorul se numara printre finalisti, asa ca simbata viitoare va trebui sa sustina auditie, live....Poate ca nu va cistiga, insa numai faptul ca dupa 2 ani a ajuns sa fie finalist la o competitie, pe mine ma bucura nespus; motiv pentru care ziua mi-a fost cu muuuult mai frumoasa! Report
June 7, 201016 yr comment_41046 Nici nu stiu daca sa scriu aici sau la teenagers, dar cum ziua mea e mai frumoasa azi, scriu aici. Nici nu stiu daca va spusei ca_copilul din dotare e ...fagotist (adica_cinta la fagot).Pina aici toate bune si frumoase. Sau ma rog, sa zicem asa, ca prin avem de trecut, daca va zic , nu mai e "de zile frumoase", ci de multa munca si efort, si dezamagiri, si luat de la capat, etc, etc.....Anyway, mai acu vo' luna, s-a hotarit copilul,ca vrea sa participe la un concurs, organizat de una din orchestrele din satul meu (Stella, ). Buuunnnn....si se pregateste el cu sirg, dupa care ne agitam sa gasim studio de inregistrari (ca sa participi la concurs trebuia sa trimitem un CD cu inregistrarea), inregistram (3 ore pentru 7 minute de cintat), trimitem CD-ul si asteptam.....Ei bine, azi am primit email ca juniorul se numara printre finalisti, asa ca simbata viitoare va trebui sa sustina auditie, live....Poate ca nu va cistiga, insa numai faptul ca dupa 2 ani a ajuns sa fie finalist la o competitie, pe mine ma bucura nespus; motiv pentru care ziua mi-a fost cu muuuult mai frumoasa! sa-ti traiasca flacaul! copii sunt cea mai mare bucurie a noastra! Report
June 7, 201016 yr comment_41048 Wow, Ariel. felicitari finalistului, si bafta la finala. ps. eu am mai vazut duzi in puglia ( in gradini la oamani) si in sudul frantei. Report
June 7, 201016 yr comment_41083 Wow, Ariel. felicitari finalistului, si bafta la finala. ps. eu am mai vazut duzi in puglia ( in gradini la oamani) si in sudul frantei. Stella, multumim. Report
June 8, 201016 yr comment_41246 Succes copilului din dotare, Ariel, si sa ne aduci vesti bune! Peste o ora plec la serbarea de sfarsit de an la gradi, parca mai ieri o lasam urland.Si acum...cum zboara timpul! Report
June 8, 201016 yr comment_41274 La asa mama, asa fiu Felicitari din inima, ai un copil ambitios si cu personalitate! :occasion14: Report
June 8, 201016 yr comment_41277 Succes copilului din dotare, Ariel, si sa ne aduci vesti bune! Peste o ora plec la serbarea de sfarsit de an la gradi, parca mai ieri o lasam urland.Si acum...cum zboara timpul! Nu uita sa-ti iei o batista, sa-ti stergi discret lacrimile de emotie.... La asa mama, asa fiu Felicitari din inima, ai un copil ambitios si cu personalitate! :hug: Sar'na!Ambitia ca ambitia, dar despre personalitate tre' sa va povestesc la teenagers! Report
June 13, 201016 yr comment_42240 Revin, ca iar mi-e ziua frumoasa!Va mai amintiti fagotistul meu, finalist? Ieri a cintat, in fata comisiei de jurizare. Azi...am aflat ca e cistigator, la grupa lui de virsta. Daca va zic ca am plins cind am aflat vestea, sper ca ma intelegeti.Va cinta cu orchestra respectiva, un concert in sezonul viitor. Ma simt mindra si-mi vine sa merg cu pieptu-n afara, si sa-mi arat toti dintii si maselele in zimbete largi.... La fata locului, cu inima-n git si gitul uscat de emotie. Report
June 13, 201016 yr comment_42241 Revin, ca iar mi-e ziua frumoasa!Va mai amintiti fagotistul meu, finalist? Ieri a cintat, in fata comisiei de jurizare. Azi...am aflat ca e cistigator, la grupa lui de virsta. Daca va zic ca am plins cind am aflat vestea, sper ca ma intelegeti.Va cinta cu orchestra respectiva, un concert in sezonul viitor. Ma simt mindra si-mi vine sa merg cu pieptu-n afara, si sa-mi arat toti dintii si maselele in zimbete largi.... La fata locului, cu inima-n git si gitul uscat de emotie. Bravo fagotistului si mamei lui! Stiam ca puteti si abia v-ati incalzit de acum. La mai mare va doresc! Report
June 14, 201016 yr comment_42243 Fata draga, sar'na, si voua la fel...Vii la concert? Ca de cind te-astept Report
June 14, 201016 yr comment_42248 ariel, ai baiat mare soro, de ce credeam e ca ai piscoturi mititele?bravo lui Report
June 14, 201016 yr comment_42249 Braaaaaaaaaaaaavo lui. si felicitari voua ca-l sustineti in ceea ce ii place sa faca. ps. am avut vizita soacrei pe wend, si ma intreaba ce-o sa faca fiimea la anul dupa examenul de maturitate, unde o sa mearga la fac.la care eu am raspuns ca inca nu stie fata, ca ezita intre 3 posibilitati. soacra de colo " parintii hotarasc " , la care eu am zis ca in nici un caz,ca nu eu ma duc la facultate si apoi sa muncesc in locul fetei. ea alege ce-i place .cred ca mi-am dezamagit soacra inca odata Report
June 14, 201016 yr comment_42261 Braaaaaaaaaaaaavo lui. si felicitari voua ca-l sustineti in ceea ce ii place sa faca. ps. am avut vizita soacrei pe wend, si ma intreaba ce-o sa faca fiimea la anul dupa examenul de maturitate, unde o sa mearga la fac.la care eu am raspuns ca inca nu stie fata, ca ezita intre 3 posibilitati. soacra de colo " parintii hotarasc " , la care eu am zis ca in nici un caz,[b]ca nu eu ma duc la facultate si apoi sa muncesc in locul fetei. ea alege ce-i place .cred ca mi-am dezamagit soacra inca odata [/b] Tz-am mai spus ca te 'ubesc? Ariica mea, pai eu stiu cum arati, dupa discutia scurta despre zeul meu Fram am fost ferm convinsa ca baiatul este maxim in clasa a doua. Asadar...spune-mi faci parte din vreo liga Harry Potter, stapanesti secretul tineretii fara batranete si vietii fara de moarte'? Sa iti traiasca micul fagotist! Iar tu sa nu te schimbi! Report