Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Despre gradinarit

Featured Replies

Ioana, parerea mea e ca puricii aia sunt din cauza ploii si-a umiditatii.

Cristina, frumoasa si gradina ta, si-mi plac pastaile.

Petu, uite noua nu ne merg gogosarii.Parintii mei spun "ca nu e zona"...

Am ajuns si eu zilele trecute la gradina de pe mal.La cate calduri au fost, gradina arata prea bine, eu asa zic!

Murele, am si cules, au cazut si pe jos destule fiindca erau supracoapte... eu nu pot conduce momentan si daca ajungem mai rar acolo, asta e!

post-1400-13450238618823_thumb.jpg

Un mar care se coace toamna tarziu, daca mai ramane ceva din el...cad multe rau, iata cosul care sta la discretia tuturor acelora care vor sa foloseasca din ce cade...astea erau acolo din ultimile zile, nu vrea nimeni, dar daca le dau ceva gata facut, le place tuturor...

post-1400-13450239924154_thumb.jpg

post-1400-13450240209219_thumb.jpg

Un prun dat in parg,poza facuta in apus... rod cam putin.

post-1400-13450241767656_thumb.jpg

Alt prun care are doar pe varfuri, slaba nadejde sa le pot lua de acolo

post-1400-13450242573881_thumb.jpg

Struguri prin bolti

post-1400-13450243470459_thumb.jpg

Alt mar, cel din care am facut eu dulceata cu suc de rosii, au inceput sa se parguiasca dar sunt acre rau...

post-1400-13450244497203_thumb.jpg

Si am ajuns in gradina de acasa, dar aici nu am pozat prea mult ca mi-a sunat telefonul.

Un domnisor pe sub smochinul care a fost degerat dar a mai dat putin, l-am recuperat. Domnisorul da totul cu fundu'n sus, e tare jucaus, e al nus' cate-lea din septel.... :floare:

post-1400-13450247034087_thumb.jpg

Altul, frate cu cel de sub smochin

post-1400-13450246051019_thumb.jpg

Rosiile din gura solarului, niste eroaie, pe caldurile de foc erau 75 de grade acolo...

post-1400-13450248512598_thumb.jpg

Am culturile de ardei de toate soiurile foarte frumoase, gogosarul gata de murat, bamele sunt o frumusete, verdeturile la fel.A rasarit ceapa verde de toamna, prazul se ingroasa, era tare firav, dar a rezistat eroic...eu iubesc la nebunie cheriutele, au asa un rod bogat...mi-a sunat telefonul si n-am mai continuat pozatul, mai e si maine o zi! :floare:

Iulia detii recordul. :lol:

Sa vedem cine te intrece.

Am venit si eu la intrecere :lol: Rosii gustoase din gradina mamei mele:

post-174-13451338305852_thumb.jpg

si inca una:

post-174-13451338620728_thumb.jpg

• Author

[b]

Cristina[/b], sper sa am noroc cu tagetes, ca am adunat o gramada de seminte si înca adun. Cum se usuca, cum sît pe ele :D

CristinaD, felicitari! Ai rosii pe cinste! :occasion14:

Eu as avea sanse bune sa cîstig, daca s-ar concura cu cea mai mica rosioara :rolleyes:

Hey, egal! Am rosii, si asta e important! Si mai sînt si bune! Dar mi-e dor de asa o babana :D

Ioana, parerea mea e ca puricii aia sunt din cauza ploii si-a umiditatii.

Nu stiu daca asta este cauza, faceau si cand le tinem in ghivece mici pe pervazul din bucatarie.Iar acum chiar nu pot spune ca plouat asa mult.

Problema este ca am cateva fire de rosii in ghiveciul ala ca altfel aruncam pamantul ca sa pun altul.

Tind sa cred ca pamantul face orataniile astea de purici,desi aveam busuiocul de vreo 3 luni,crescuse fumos, era de vis.

Roadele culese astazi:

-doi zuchinni,ardei verde,un gogosar,ardei iuti diverse soiuri,rosii https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif (mi se strica intr-o veselie si putinele rosii pe care le am),salata,patrunjel,castraveti si iepurasii mei au scos si morcovi :

post-59-13459993636614_thumb.jpg

frumoase roade, Petu...

la noi dovleceii deja sunt trecuti, de salata si patrunjel nu mai vorbesc...

ieri am strans ultimii ardei grasi, capia si cativa gogosari care s-au facut...

arata atat de deprimant gradina ca n-am mai facut poze ;)

Iulia, mama mai are flori la dovlecei.Dar a pus tarziu.

Mai are patrunjel, macris, fasole verde, adica mai sunt si pastai verzi.Castravetii inca sunt pe lujer si rosii bineinteles.Au inceput sa cada merele dar nu-i bai ca eu le mananc pe toate pana plec. ;)

In ce zona esti?

la noi e zona legumicola de traditie si-ntotdeauna piata era mai ieftina, dar acum deja s-a scumpit totul si pietarii zic ca nu prea mai au ce culege. mi-amintesc ce gogosari frumosi erau anii trecuti si-acum au aparut niste sfrijiti pe tarabe.

in seara asta doar a stropit juma de ora. s-a racorit dar a plouat extrem de putin.

Iulia, pacat de-atata munca si cheltuiala!

Moatza, sincer nu mai are sens sa ne facem sange rau de cati bani, alergatura si munca s-a depus.

Tata si socru fiind pensionari si gradinarind din pasiune, sa ziceam ca aspectul material e mai putin important. Ceva, ceva s-a facut dar nici pe departe fata de anii precendenti.

Jumatate de ora de ploaie e nimic la asa o seceta. Vreau sa spun ca sapam la 80 cm in pamant cu tarnacopul.

Iulia, eu n-am gradina, n-am rude/prieteni cu asa ceva, dar tot ma doare sufletul cand vad atata necaz pe biata lume!

Iulia, eu n-am gradina, n-am rude/prieteni cu asa ceva, dar tot ma doare sufletul cand vad atata necaz pe biata lume!

Pana acum seceta a facut ravagii. Acum a dat un strop de ploaie si furtuna cat cuprinde, a culcat tot la pamant si mi-a rupt afinii plini de roade, chiar daca boabele is micute...fiul meu mi-a zis la ultima vizita ca la anul va face o piscina mare in fata casei ca sa nu mai avem motive sa ne intristam cand vedem efectele dezastruoase...dar noi vrem sa mancam sanatos, nu vrem piscina!

Ultima poza cu legume sanatoase din care am facut rulouri.

post-1400-1346150512964_thumb.jpg

Mda stiu ce spui, verisoara de care m-ati auzit ca pomenesc, e tot asa neagra de suparare, ca in gradina ei anul asta e cam jale. Cica anul trecut i se rupeau caisii de fructe(ca nu mi-a zis mie, ca o goleam eu de ele) anul asta cam putine.

Rosiile ce au rezistat oarecum eroic, ca vad ca tot imi aduce si vinetele, in rest, nici n-am mai intrebat sa nu se amarasca mai tare! :lol:

• 2 weeks later...

ma laud si eu cu rosiile mele ca tare imi sunt dragi, am pus rasaduri de rosii cherry si numai cateva sunt de culoare rosie, restul sunt portocalii.

post-332-13469657543994_thumb.jpg

bamele le-am pozat prea tarziu deja le-am pregatit pt congelator

post-332-13469659156679_thumb.jpg

mai am in gradina full sau bob pe romaneste, dar sotul a fost mai rapid si a mancat tot castronul asa crud pana sa ii fac eu poza. s-a mai si suparat pe mine ca mie nu imi place, a zis ca nu il mai aduce acasa, il mananca acolo la gradina. pai mie imi miroase a zambile bobu asta crud cum ca il mananc? :floare:

poate il conving sa imi mai aduca, ca tare fruomos a crescut, nici nu ma asteptam la cat de tarziu am pus gradina.

si o buna parte din rosiile mari mi le mananca niste omizi:

post-332-13469659421154_thumb.jpg

• 3 weeks later...

La mine acuma incep sa se faca bine zuchinni;am numarat astazi vre-o sapte,dar na,si cand am plecat in concediu aveam doi si nu am apucat sa-i culeg,au fost altii mai rapizi :notworthy:

Stiti ceva despre conopida?Am un fir si face frunze,dar nema fruct!Ii trebuie vreun tratament special?La mine e afara,nu in sera.

Am si 5 vinete https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/toothy9.gif ;nu le-am cules inca le mai las cateva zile sa mai creasca.

La mine, nu stiu de ce, nu s-au facut dovleceii. E primul an cand pun si din 5 tufe daca am strans 3 dovlecei.

Am strans si ultimele rosii si soacra-mea o sa puna patlagele la murat.

La mine, nu stiu de ce, nu s-au facut dovleceii. E primul an cand pun si din 5 tufe daca am strans 3 dovlecei.

Am strans si ultimele rosii si soacra-mea o sa puna patlagele la murat.

Eu am pus trei fire,de la un fir am cules o bucata si acu vad ca are cateva flori dar nu stiu daca mai apuca sa se faca ceva,unul are vreo cinci bucati si celalalt doua.

Rosiile le-am scos deja de ceva timp,ca s-au stricat .La nul nici nu pun mai mult de 5 firehttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gif