July 2, 201412 yr comment_219019 Sorina, faina gradina! Si la noi sotul se ocupa, nu avem decat vreo cateva plantute, ca n-avem loc prea mult, dar eu n-am rabdare sa le bibilesc. Eu nu am "green thumbs", imi doresc sa o fi mostenit pe maica-mea, ea avea la sfarsitul lui Aprilie o poinsettia inca rosie, frumoasa, si o primise in Noiembrie . Chiar si plantele din casa le-am prapadit pe rand , acum am o orhidee, mi-am pus-o in bucatarie, stau cu ochii pe ea ca pe butelie.... ma duc acum la subiectul cu pricina sa ma mai informez... Uma, sa-mi zici daca iese leusteanul. Eu si o prietena am incercat in ghiveci si n-a iesit; eu am pus in spatele casei seminte aduse din Romania - n-a iesit. Acum prietena mea are in gradina si ma aprovizionez de la ea . Mai nici eu nu am degete verzi..si tatal meu a bagat castane in pamant si acum sunt castani de peste 30 de ani! Eu am doar degete blanoase (cunoscatorii stiu de ce - si cine nu, se uita in poza la avatar) Leusteanul vine el in ghiveci, sa vedem daca ii place sa ramana acolo...nu a costat mult (s-a dublat pretul din cauza costului de trimis) dar am zis ca daca nu incerc clar ca nu reusesc Te tin la curent. Report
July 3, 201412 yr comment_219020 Daca vine in ghiveci zic ca ai o sansa ...Pe blanoasa o stiu, ca urmaresc subiectul (si celalalt, cu ailalti blanosi...), desi n-am pisici sau caini, copiii ma tot bat la cap ca vor pet dar eu nu-s pregatita pentru un nou membru al familiei. As inclina sa ne luam pisica, daca o fi sa fie, mai sunt cateva pisici prin vecini, le vad cand fugaresc veveritele... Report
July 3, 201412 yr comment_219024 Ia-le pisica!!Sau cainele!! Uite eu am suferit atatia ani fara pet si acum la pet-i de sa-mi ajunga!! Report
July 8, 201412 yr comment_219132 Au venit cele trei cutiute cu leustean si trei cutiute cu bulbii de lacramioare (au inca un varfisor verde,dar e ok, stiam ca sunt deja dormante) Miroase de vis!Deci fetele din zona, va recomand compania, sunt seriosi! Acum trebuie sa le transfer in ghivece mai mari si sa sper ca o sa fie fericite pe balconul meu Report
July 20, 201412 yr comment_219405 Update la rondelul de flori al sefei. va rog sa aruncati si un ochi pe gazonul meu Peter Report
July 21, 201412 yr comment_219436 Zice sefa: " Ti-ai vazut poza pusa cu florile mele? Ca doara nici nu se vad". Dar se vede gazonul din fata lor. Azi am inceput bine cu un Hochbeet, pe romaneste s-ar traduce in felul urmator: parcela suspendata de legume. Dar m-a prins ploaia. Si ploaia va continua si maine. Nu-mi place ploaia. Peter Report
July 22, 201412 yr comment_219445 Suntem la ora actuala in stadiul asta: Mai trebuie muncit la el. Dar nu mai trebuie mult... Peter Report
August 2, 201412 yr comment_219704 Vreau numai sa spun ca la anu' o sa pun mai putin. Trebuie deja sa impart castravetii la vecinii si la colegii sefei/ai mei...am prea mult... Peter Report
August 2, 201412 yr comment_219708 si colegul meu are aceeasi problema, noroc cu mine ultimul pe care mi l-a dat l-am cintarit si avea aproape 700 de gr Report
August 7, 201412 yr comment_219836 Sunt cherry? Eu am pus rosii mari, dar cresc greu si cred ca pana se coc da bruma. Report
August 7, 201412 yr comment_219856 Sunt cherry? Eu am pus rosii mari, dar cresc greu si cred ca pana se coc da bruma.Da sunt cherry Nu stiu daca apuc sa le vad rosii cu vremea asta ploioasa (cu toate ca sunt la adapost in balcon) dar sunt zile de caldura asa ca am sperante Report
August 8, 201412 yr comment_219882 Uma, ce face leusteanul?Nu-ti fie teama, rosiile se coc, daca nu, pui gogonele la murat ...Raportam ca noi am cules prima recolta , e drept ca daca era dupa mine nu aveam nimic, sotul se ocupa de ele. Avem si niste vinete, in ghiveci. Report
August 8, 201412 yr comment_219887 Uma, ce face leusteanul?Nu-ti fie teama, rosiile se coc, daca nu, pui gogonele la murat ...Raportam ca noi am cules prima recolta , e drept ca daca era dupa mine nu aveam nimic, sotul se ocupa de ele. Avem si niste vinete, in ghiveci. Leusteanul e bine! Am cumparat trei plantute - doua dintre ele sunt asa si asa, dar al treilea vad ca face puiuti noi Insa am prins de cateva ori obraznica de veverita la el..l-am mutat, l-am pus intre rosii, sper sa fie ok. Cu rosiile ce sa zic, ma uit zi de zi la ele, sper sa creasca si sa se coaca Imi sunt tare dragi. La anu o sa incep procesul devreme ca in iunie sa fie deja planta mare Report
August 8, 201412 yr comment_219889 Leusteanul si rosiile Eu inca astept sa fie...rosii Daca nu, vorba voastra, le fac direct mini-gogonele! Report
August 8, 201412 yr comment_219891 Ce verde si frumos e la tine Uma.Merci Aura Nu ma asteptam sa le mearga asa de bine in ghiveci -de acum nu mai pierd nicio vara. Singura mea necajeala e ca, "covorul" de plastic s-a invechit (era aici cand m-am mutat acum 10 ani) si nu am gasit inca o companie care sa vina sa-l inlocuiasca. E si mai greu de curatat decat cimentul, dar arata mai bine EDIT : Ma tot intreb daca trebuie sa-i mai tai din frunze, mai ales cele foarte mari... Report
August 9, 201412 yr comment_219910 Uma, eu de obicei copilesc (pruning) rosiile...poate asa ajunge soarele mai usor la rosii... Report
August 14, 201412 yr comment_219983 Numai de'ar veni si soarele (caldura) sa le roseasca Au inceput sa-si schimbe culoarea, cred ca apuci sa mananci salata de rosii nu de gogonele!Si noi cand aveam balcon puneam rosii in ghiveci, asa, de distractie. Nici acum nu avem prea mult loc, doar sub geam in spate, asa ca vinetele le-a pus sotul in ghivece. Report
August 14, 201412 yr comment_219988 Au inceput sa-si schimbe culoarea, cred ca apuci sa mananci salata de rosii nu de gogonele!Si noi cand aveam balcon puneam rosii in ghiveci, asa, de distractie. Nici acum nu avem prea mult loc, doar sub geam in spate, asa ca vinetele le-a pus sotul in ghivece. Un pic da, si-au schimbat-o...ieri a trebuit sa le ingramadesc un ghiveci in altul ca mi-a daramat vantul doua si mi-a rupt cateva crengute Astazi temperatura maxima la noi e de 18 grade Report
August 15, 201412 yr comment_219995 Astazi temperatura maxima la noi e de 18 grade bravo, la noi 38 Report
August 15, 201412 yr comment_220004 Astazi temperatura maxima la noi e de 18 grade bravo, la noi 38 Mai dai tu 10 de la tine si e perfect la amandoua Eu sunt tot cu racoarea..bine, nu ma deranjeaza o temperatura de sub 30, mai ales daca nu e umiditate. Dar pentru mine vara ar trebui sa aiba cel mult 25-26 grade, sa adie vantul placut...Vad ca vara asta suntem norocosi (adica eu) nu ne-au chinuit cu umiditatea..Ieri chiar am scos o paturica Report