Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Despre gradinarit

Featured Replies

Doamne ce frumuseti !!!! Manu cu mazarea si unghiutele ei verzi, pisicutza care pazeste merele, primii dovlecei ai Iuliei, primii castraveti din sera!!!

Stiu eu de ce nu intru aici ca ma lasati mereu cu un oftat!

tufișul meu de pătrunjel a făcut două tije mai mari, care cred că vor să facă flori/semințe. să le tai? voi cum procedați?
nu vreau semințe dar nici să le tai :P mă gîndeam să nu le influențeze și pe ălelalte tulpini și să rămîn fără frunze =))
  • Author

nu vreau semințe dar nici să le tai :P mă gîndeam să nu le influențeze și pe ălelalte tulpini și să rămîn fără frunze =))

Atunci nici eu nu stiu. Taie una si pe sor'sa o lasi :P

Ca sa nu zici pe urma ca n-ai facut ceva :P

In ce priveste Manu,manute,unghiute,pisicute ...eu sunt topita.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wub.gif Asta stiti.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Dex,

Patrunjelul de frunze e planta bi-anuala.In primul an da frunze si in al doilea frunze si apoi flori si seminte.....Apoi moare.

Cand patrujelul da tija florala,frunzele se vor pierde in cel mai scurt timp, indiferent daca tu rupi sau nu florile.

Cel mai bun lucru e sa plantezi deja alta samanta daca mai vrei sa ai frunze verzi.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Eu tocmai am desfiintat stratul de patrunjel plantat anul trecut( tot pentru frunze ) si am semnat altul.In cateva saptamani am iar verdeata.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Piscotel, multumesc pentru postare. Acum sunt lamurita cum e cu patrunjelul, deasta nu-mi mai iesea mie...Eu am crezut ca daca pun intr-un an o sa iasa forever.

La mine rosiile sunt ofilite. Nu stiu ce s-a intamplat, dar toate 6 plantute cat am eu sunt varza. O fi o boala...

Piscotel, multumesc pentru postare. Acum sunt lamurita cum e cu patrunjelul, deasta nu-mi mai iesea mie...Eu am crezut ca daca pun intr-un an o sa iasa forever.

La mine rosiile sunt ofilite. Nu stiu ce s-a intamplat, dar toate 6 plantute cat am eu sunt varza. O fi o boala...

Aura,

Nu stiu cum e vremea la voi,dar la noi vara asta e ca la tropice.28-30 de grade si in fiecare zi cate o ploaie torentiala.

O umiditate foarte mare + caldura.Vreme perfecta pentru boli la plante.

Rosiile sunt cele mai afectate.La noi nu rezista fara stropiri.

Daca nu le-as stropi ar muri de pe o zi pe alta.

Cele mai comune boli la rosii sunt mana si fainarea.

M-ar durea sufletul sa-mi moara dupa cat le-am ingrijit.

Imi pare tare rau de rosiile tale .

Astazi am reusit in sfarsit sa ajung si eu la gradina,si mare mi-a fost bucuria ca am adunat o punga de mazare :occasion14: ,deci stiu ce fac maine de mancare

Primele pastai din anul asta. Le-am cantarit si sunt 450 g din care am facut pastai prajite.

post-341-13739092385434_thumb.jpg

Vin si eu cu ceva poze de acum o saptamana... De atunci suntem mult mai mari, dar suntem fara poze. Ne credeti pe cuvant...

Salata

post-133-13740688734634_thumb.jpg

Rubarba

post-133-13740690497285_thumb.jpg

Rosioare

post-133-13740690998997_thumb.jpg

post-133-13740691539308_thumb.jpg

Castraveti

post-133-13740691289253_thumb.jpg

post-133-13740693174982_thumb.jpg

Si la marea ingramadeala ceapa, praz, patrunjel...

post-133-13740691707671_thumb.jpg

Mai avem, fara poze, leustean (care s-a dublat anul asta, adica avem doua plantute), hrean, telina. De stevie nu am avut parte anul asta... melcii au banchetuit la greu.

Am avut 3 visine, pe care fetele mele le-au zarit si au crezut ca sunt cirese. Asa ca le-au cules, muscat si cu viteza scuipat. Si uite asa nu am reusit nici macar sa gust una.

Deja mancam de vreo doua saptamani salata, rosii si ceapa din gradina noastra. Castraveti am inceput sa mancam din abundanta de luni seara. Doamen, cat de buni pot fi. Un deliciu! Dulci, crocanti.... exceptionali.

A, ca uitam. Am primit cateva fire de rosii galbene. Am pierdut cateva pe drum (melcii pagubosi), dar am ramas cu cateva plante sanatoase si viguroase. Sunt tare curioasa ce va iesi.

Va pupacesc!

Sa ai mult rod Sorina!! Cand imi aduce verisoara de la ea de la tara lucruri se simte diferenta tare!

Sa ai mult rod Sorina!! Cand imi aduce verisoara de la ea de la tara lucruri se simte diferenta tare!

Să ai gura aurită!

Să știi că se simte diferența. Mare dreptate mai ai.

Se topesc în gură .

• 1 month later...
Fetelor si baietilor am o intrebare.In gradina de la casa e crescuta iarba aiurea,candva a fost gazon frumos,dar batranii nu au mai facut nimic in ultimii ani de viata,sau prea putin.Noi vrem sa semanam iarasi iarba,dar nu am vrea sa sapam gradina.Am vrea sa punem un strat de pamant numai.Daca tundem iarba asta veche scurt-scurt,punem pamant(cativa cm) si apoi samanta de iarba,am sanse sa am la anul iarba frumoasa sau o sa rasara si buruieni prin ea?

wow ce brocoli frumos! Eu am renuntat sa mai pun dupa ce nu mi-a iesit mai de loc in anii trecuti. Anul asta nu am pus decat dovlecei, fasole si rosii, iar recolta frumoasa am avut doar la dovlecei.

Petu, o sa creasca frumos iarba, doar ca o sa-ti iasa si cateva buruieni. Papadie cel mai frecvent. Cel putin asa patim noi.

Fetelor si baietilor am o intrebare.In gradina de la casa e crescuta iarba aiurea,candva a fost gazon frumos,dar batranii nu au mai facut nimic in ultimii ani de viata,sau prea putin.Noi vrem sa semanam iarasi iarba,dar nu am vrea sa sapam gradina.Am vrea sa punem un strat de pamant numai.Daca tundem iarba asta veche scurt-scurt,punem pamant(cativa cm) si apoi samanta de iarba,am sanse sa am la anul iarba frumoasa sau o sa rasara si buruieni prin ea?

Pai planta mai a dracului ca buruiana nu e, eu cred ca de dedesubt o sa razbata. Parerea mea e ca trebuie facuta o actiune "la radacina" dar la primavara nu acu.

Noi am arat gradina de 3 ori cu plugul, apoi a nivelat-o Stefano cu un cilindru dintr-ala ca la asfalt si apoi am semanat iarba si ingrasamint special pentru ea, jumatate e gazon frumos, cealalata e napadita de un fel de buruiana, dar noroc ca seamana cu iarba, adica are frunza mai lata si nu se vede asa de urit.

La noi a inceput sezonul la broccoli.Si dovada.

Ramo, broccoli ca broccoli da' cine tine in brate broccoli face toate paràlele

pup ochisori frumosi, multa sanatate si sa creasca mare si voinic

La noi a inceput sezonul la broccoli.Si dovada.

Ramo, broccoli ca broccoli da' cine tine in brate broccoli face toate paràlele

pup ochisori frumosi, multa sanatate si sa creasca mare si voinic

+1 , pupacim tare tare frumusetea de flacau, si felicitam surorile *broccoli* pentru recolta :rolleyes:

Petulina, buruiana e viguroasa si cam fara leac; eu am o vecina care are gazon, dar e chinul naibii, intre smuls fir cu fir de invadatori, pus jde substante

unele pentru gazon, altele cntra buruieni...cand intri la ea, scoti pantofii sa nu calci frumusatza de gazon :occasion14:, breeeee, la cati prunci aducea fiimea in gradina,

si ce alergari erau pe aici, veci nu mi-am dorit gazon. am iarba in amestec jumi-juma cu papadie , trifoi si altele.asta este.

Vai ce gradinar dulce! Pai cum sa nu te bucuri dom'le la asa recolta! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/love7.gif

Eu am cateva petece de iarba printre trifoi, floricele mici albe, papadie si alte neindentificate https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif