September 27, 201312 yr comment_205757 La noi a inceput sezonul la broccoli.Si dovada. Dovada e super-convingatoare. Iti vine sa-l mananci cu broccoli cu tot. Report
September 28, 201312 yr comment_205784 Multumim la toata lumea,il obisnuim de mic cu de toate. Anul asta am avut vinete frumoase. Report
September 29, 201312 yr comment_205829 Fetelor multumesc pt raspunsuri.O sa vedem ce va iesi in primavara.Daca ies papadii si altele care nu deranjeaza tare la ochi, nu-i bai. Vai ce brocoli si ce vinete frumoase, dar totusi sunt eclipsate de dulceata voastra https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/love7.gif , Ramy Report
March 27, 201412 yr comment_215390 Acum doi ani tata mi-a trimis un visin si un prun. Prunul o frumusete... dupa ce a crescut si ne-a dat sperante, dupa mai bine de un an s-a uscat pur si simplu dupa o zi pe alta. Visinul nu a avut o evolutie spectaculoasa. Dar usor usor s-a facut o frumusete. Ia uitati ce-mi bucura mie sufletul... Report
April 28, 201412 yr comment_216527 Foarte frumos visinul tau Sorina. Eu mi-am luat la revedere de la al meu, l-am lasat la noii proprietari cand m-am mutat. Aici nu cred ca ar fi rezistat, e prea frig... Eu anul asta vreau sa incerc gradini verticale ca aici: A mai incercat cineva? Care e parerea voastra? Report
April 30, 201412 yr comment_216580 Acum doi ani tata mi-a trimis un visin si un prun. Prunul o frumusete... dupa ce a crescut si ne-a dat sperante, dupa mai bine de un an s-a uscat pur si simplu dupa o zi pe alta. Visinul nu a avut o evolutie spectaculoasa. Dar usor usor s-a facut o frumusete. Ia uitati ce-mi bucura mie sufletul...noi in fiecare an plantam citiva si in fiecare an mor altii, parerea noastra e ca atita timp cit nu le faci absolut nimic (cum facem noi) riscul sa moara e maremomentan cei din gradina, mar, smochin, caco, si 2 ciresi + altii 2 in spate, par sa fie sanatosi, sa vedem cite fructe ne-or da Eu anul asta vreau sa incerc gradini verticale ca aici:A mai incercat cineva? Care e parerea voastra?n-am inteles cum functioneaza eu am pus 4 dovlecei in ghivece pe terasa, au o saptamina si desi i-o plouat de n-o avut aer si ieri si azi au crescut binisor, sa speram ca om minca citiva dovlecei Report
May 7, 201412 yr comment_216672 Acum doi ani tata mi-a trimis un visin si un prun. Prunul o frumusete... dupa ce a crescut si ne-a dat sperante, dupa mai bine de un an s-a uscat pur si simplu dupa o zi pe alta. Visinul nu a avut o evolutie spectaculoasa. Dar usor usor s-a facut o frumusete. Ia uitati ce-mi bucura mie sufletul...Frumoase flori! Acum asteptam si recolta de fructe! Report
May 7, 201412 yr comment_216673 Foarte frumos visinul tau Sorina. Eu mi-am luat la revedere de la al meu, l-am lasat la noii proprietari cand m-am mutat. Aici nu cred ca ar fi rezistat, e prea frig... Eu anul asta vreau sa incerc gradini verticale ca aici: A mai incercat cineva? Care e parerea voastra?Pare mult de munca la facut. Intretinutul pare mai usor. Smulgi buruienile si gata. N-ai de dat la sapa, de stat in genunchi si alte nebunii. Cel putin la cum am inteles eu sistemul..... Report
May 15, 201412 yr comment_217168 Pai nu se stie, anul asta nu prea am eu "grünen Daumen" adica un fel de noroc la plante. campul de lupta al sefei...Zucchini de la Adriana seraGhiciti care parte al serei imi apartine... "bucataria de vara" loc de destrabalare ptr. barbati... :P Peter Report
May 15, 201412 yr comment_217184 Zucchini de la Adriana is cit ai mei, doar ca ai mei is pe terasa Report
May 16, 201412 yr comment_217190 Ghiciti care parte al serei imi apartine... io zic ca prima data ai vrut in dreapta si-ai legat rozmarinul c-o sforicica oarecare. prima, aia de jos.apoi de-a detronat Shefa si si-a lasat amprenta gingasa prin cele doua panglici rosii din tufa.in sprijinul rationamentului meu, sta si faptul ca stropitoarea - albastra, de baietei - sta in stanga, ca doar n-o folosi-o Shefa.Corect, dr Watson? Report
May 17, 201412 yr comment_217227 Ghiciti care parte al serei imi apartine... io zic ca prima data ai vrut in dreapta si-ai legat rozmarinul c-o sforicica oarecare. prima, aia de jos.apoi de-a detronat Shefa si si-a lasat amprenta gingasa prin cele doua panglici rosii din tufa.in sprijinul rationamentului meu, sta si faptul ca stropitoarea - albastra, de baietei - sta in stanga, ca doar n-o folosi-o Shefa.Corect, dr Watson? Ai dreptate Moatza, dar era mai simplu. In stanga plantele de abia cresc. Alea sunt ale mele. Sefa nu se ocupa cu sera. Dreapta apartine mamei mele. Sefa este cu florile. Peter Report
May 22, 201412 yr comment_217542 Faina gradina, si faini gradinarii. Merci Stella, uite unul ptr. tine. Defapt il dedic si sefei Primul trandafir inflorit anul asta. La noi afara caaaaald(ce bine este in locuinta, la racoare..) Peter Report
May 29, 201412 yr comment_217699 La noi a inceput sezonul la broccoli.Si dovada. nu pot sa cred! e mai mare broccoli decat voinicul! ce dor mi-e de bebici! sa-ti traiasca, sanatos sa fie! Report
July 1, 201412 yr comment_218962 Am replantat gradina de 3 ori anul acesta. Acum suntem mai in urma decat in anii trecuti dar noi suntem multumiti. Salata de la pranzul de duminica... cu rosii cumparate (asta e!). Marar, seminte cumparate de la LIDL... Salata... Praz... Telina... Menta... Basilico... Salvia... Report
July 1, 201412 yr comment_218963 Floarea soarelui de 3m... din 7 plantute au ramas doar 3 Castravetii plini de flori... Rosioarele ciliegino... ... si datterini Intre ciliegino si datterini avem deja 9 plantute care au rod. Rosiile galbene si cele cuor di bue sunt inca la stadiul de floricele. Revenim cu poze mai incolo. Hrean... Leustenul avea peste 2m, l-a mai scurtat sotul dar tot e mai inalt decat mine. E normal?! Report
July 1, 201412 yr comment_218964 Murii cu mure... Doar de muri am avut parte, fragii din cauza ploilor s-au topit pur si simplu. Si "gardul" nostru cu vecina Manuela... Palmierii nostrii aveau 10-15cm acum doi ani. Si pentru ca papam si noi, chiar daca nu sunt ale noastre: piersicile vecinei... Si va las cu niste floricele: Flori de salvie... Si gradinarul sef, el da ordine, el executa... Report
July 1, 201412 yr comment_218984 Bravo gradinarului Eu mor cu mararul ca il pun de jdemii de ori si de tot atitea ori nu iese nimi. Semintele de la Lidl le-am facut cadou, tre sa caut sa vad daca mai am vreo punguta si sa le replantez daca tie ti-a iesit asa de frumos. Report
July 1, 201412 yr comment_218985 Mulțumim! Nu am avut niciodată probleme cu semințele de mărar de la LIDL. Acum le-am pus în grădină dar până acum le punem la ghiveci. Ani de zile am avut mărar la ghiveci. Mă mir că ai avut probleme. Report
July 1, 201412 yr comment_218988 Mie imi iese foarte greu in ghiveci dar e drept ca folosesc niste seminte pe care mi le-a adus mama demult. Report
July 2, 201412 yr comment_219005 Anul asta m-am procopsit cu plantute mici de rosii de la o prietena care a plecat din tara. Am zis ca chiar daca n-am eu degetele verzi (asta apropos de expresia de "green thumbs" daca esti bun la gradinarit) sa vedem daca merge.. Le-am crescut de cand erau cativa cm, acum sunt plantute maricute, dar sansele de rosii anul asta sunt probabil prin octombrie...dar daca lor le e bine la mine in balcon (soare si apa din belsug) am zis ca sunt frumoase oricum.Am cumparat si seminte de patrunjel, sunt la incoltit, astept semintele de marar -dar intre timp am cumparat marar cu tot radacini asa ca am replantat radacinile cu un pic de tulpina si acum astept sa vedem ce iese.Astept sa-mi vina saptamana viitoare si 3 plantute de leustean (fetele din Canada, am dat comanda online, compania se numeste Richters Herbs si planta lovelage) sa vedem daca le place in ghiveci. Am comandat si 3 plantute de lacramioare - mi-au spus ca sunt probabil dormante deja dar le-am spus sa-mi trimita bulbii oricum, ca sa fie deja aici cand vine primavara.Nu stiu ce o sa fac cu ele la iarna...dar pana atunci sa vedem ce verde o sa-mi fie balconul Report
July 2, 201412 yr comment_219011 Ce frumoase sunt! Nu dispera cu rosiile! Cum am scris deja noi le-am replantat de 3 ori anul acesta.Noi am pastrat semintele de la rosiile galbene de anul trecut si acum sunt o frumusete de plantute pline de floricele.Cred ca o sa mancam impreuna rosii in octombrie. Report
July 2, 201412 yr comment_219012 Ce frumoase sunt! Nu dispera cu rosiile! Cum am scris deja noi le-am replantat de 3 ori anul acesta.Noi am pastrat semintele de la rosiile galbene de anul trecut si acum sunt o frumusete de plantute pline de floricele.Cred ca o sa mancam impreuna rosii in octombrie. Nu disper Sorina, eu nu ma apucam..dar daca cineva a facut primul pas, mi-a dat si mie virusul acum Si daca apuc sa mananc rosii bine, daca nu, asta e, eu tot cu drag am grija de ele. Lor sa le placa - norocul meu e ca am soarele de dupa-amiaza si vad ca le merge bine :)Eu astept cu nerabdare leusteanul..acolo am emotii ca mereu am pofta de ciorba cu leustean Imi place gradina ta Report
July 2, 201412 yr comment_219018 Sorina, faina gradina! Si la noi sotul se ocupa, nu avem decat vreo cateva plantute, ca n-avem loc prea mult, dar eu n-am rabdare sa le bibilesc. Eu nu am "green thumbs", imi doresc sa o fi mostenit pe maica-mea, ea avea la sfarsitul lui Aprilie o poinsettia inca rosie, frumoasa, si o primise in Noiembrie . Chiar si plantele din casa le-am prapadit pe rand , acum am o orhidee, mi-am pus-o in bucatarie, stau cu ochii pe ea ca pe butelie.... ma duc acum la subiectul cu pricina sa ma mai informez... Uma, sa-mi zici daca iese leusteanul. Eu si o prietena am incercat in ghiveci si n-a iesit; eu am pus in spatele casei seminte aduse din Romania - n-a iesit. Acum prietena mea are in gradina si ma aprovizionez de la ea . Report