Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Despre gradinarit

Featured Replies

Stiti ceva despre conopida?Am un fir si face frunze,dar nema fruct!Ii trebuie vreun tratament special?La mine e afara,nu in sera.

din cite am vazut eu in gradina ea face mai intii frunze multe si mari si apoi inauntru face floarea adica conopida

eu am avut anul trecut brocoli, dar a facut un buchetel mic...mic. Anul asta am renuntat.

Geuta ce legume frumoase ai cules tu acolo!

Amina eu sunt indragostita de cherry tomatoes- de cele galbene in special! Ce frumoase sunt ale tale acolo in lighean! Eu pun numai cherry in gradina ca sunt mai rezistente si sunt si gustoase. Annabelle le mamanca ca pe cirese:)!

Petunie poate aoi si tu o conopida anomalie. eu am pus varza creata chinezeasca si asteptam cu nerabdare sa faca capatana ca sa fac sarmale. Camn colo mi-a facut noiste mandre de tulpini de 1 metru pline de flori :notworthy:!

Azi scot "varza" si mai plantez una alta.

Nu stiu ce sa zic.Are frunze multe si mari,cum zice Adriana,dar nu am vazut nimic in mijloc deocamdata.O mai las sa vad daca face ceva https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gif

Eu as avea sanse bune sa cîstig, daca s-ar concura cu cea mai mica rosioara :)

ma inscriu si eu in concurs, cu doua rosii si o vanata :)

post-332-13489039654218_thumb.jpg

Amina eu sunt indragostita de cherry tomatoes- de cele galbene in special! Ce frumoase sunt ale tale acolo in lighean! Eu pun numai cherry in gradina ca sunt mai rezistente si sunt si gustoase. Annabelle le mamanca ca pe cirese:)!

sunt foarte gustoase, Yasminei mele nu ii plac deloc :)

sper sa nimeresc si la anu tot galbene, rasadurile sunt cumparare din piata, asa ca au fost o surpriza pentru noi, sotul astepta sa se inroseasca :)

am reusit sa pozez si bobul sau fava beans, sotul il mananca asa, eu as vrea sa fac totusi o mancare din el.

ne gandim cum sa il uscam, dar la anul pt ca acum este prea putin. oare se lasa la uscat pe planta la fel ca fasolea? nu am avut timp sa caut informatii.

post-332-13489047495273_thumb.jpg

• 1 month later...

am reusit sa pozez si bobul sau fava beans, sotul il mananca asa, eu as vrea sa fac totusi o mancare din el.

ne gandim cum sa il uscam, dar la anul pt ca acum este prea putin. oare se lasa la uscat pe planta la fel ca fasolea? nu am avut timp sa caut informatii.

Le lasi pe vrej, la fel ca pe fasole. Cand s-a uscat, il culegi si-l alegi.

Am scos morcovii https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif sunt mici,dar buni.I-am curatat si i-am pus in congelator.Am mai avut si doua teline si mi s-a facut si conopida https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif .Ia sa vad,cine castiga acum concursul,ha?V-am luat pe toate https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

post-59-13528804822367_thumb.jpg

buna recolta Petunie! Eu ma pregatesc sa culeg zmeura - cred ca va fii un castronel. Annabelle abia asteapta:)

Sa ai spor,Cristina :love7:

Eu am taiat sambata zmeura,am pregatit-o pt la anul.Cred sii eu ca abia asteapta Annabelle,si slor mei le place mult.

• 6 months later...

La noi a inceput sezonul de gradinarit pe anul asta.

Capsunile se coc. In week-end am in plan o inghetata:

post-115-13693340400015_thumb.jpg

post-115-13693340564286_thumb.jpg

puse asa, in cauciucuri stricate nu stau lipite de pamant si nu se strica.

E primul an de rod si la mar:

post-115-13693341347516_thumb.jpg

Rasadurile de rosii:

post-115-13693341867666_thumb.jpg

Via trebuieste prasita :snorting:

post-115-13693342430155_thumb.jpg

Cateva capatini de salata firava:

post-115-13693342985711_thumb.jpg

Si niste patrunjel cret:

post-115-13693343252137_thumb.jpg

Si vreo doua floricele:

post-115-13693343957954_thumb.jpg

post-115-13693344277298_thumb.jpg

post-115-13693344452521_thumb.jpg

post-115-13693344668526_thumb.jpg

si munca pana la epuizare....

Tu n-ai voie sa te epuizezi!!

Frumoase poze, pentru mine sunt din alt film, poate in alta viata!

Nu, nu, eu doar cu inspectia...:snorting:

M-am referit la parinti cand am spus de munca multa depusa.

Eu merg cat de des pot sa ma bucur de liniste si aer curat... si sunt bucuroasa ca aici ploua de vreo 2 ore bune si ma gandesc cat de bine prinde la gradina...

si o buna parte din rosiile mari mi le mananca niste omizi:

post-332-13469659421154_thumb.jpg

Amina, si noi am patit-o vara trecuta, este vorba de omida fructelor care ataca si tomatele, ardeii, vinetele, bamele, fasolea, bobul, nautul etc. si anumite flori.

Ca niste profani ce ne gasim, am intrebat si noi in stanga si-n dreapta pe fermieri, si ne-au recomandat ce pesticide sa folosim, am si cumparat si stropit plantele (nu e mult, cam 6 lei plic de 15 gr, si ajunge la un tratament pe 30-40 mp), problema este ca trebuia sa tratam inainte de orice plantare solul din solar (apare mai mult in spatiile protejate), pentru ca larvele ierneaza in sol si sunt sensibile la frig... acum trebuie sa stam cu geana pe rosii si vinete sa urmarim daca mai apar.

• 3 weeks later...

Fetelor, cum stati cu gradinaritul?

Ieri am mai facut vreo doua poze. Sa vedeti cat au crescut merele :occasion15:

post-115-13708682863001_thumb.jpg

Capsunile sunt gata, dar a icneput sa se coaca zmeura:

post-115-13708683395563_thumb.jpg

Si-un crin frumos:

post-115-13708683672699_thumb.jpg

Iulia, ce gradina frumoasa aveti! Va doresc ploi la timp!

Cum au fost capsunele? Ce-am gasit in piata erau frumoase, dar deloc dulci. Si cam apoase...La fel si zmeura, ne-a adus o colega de la ea din gradina si cu toate ca arata f bine si coapta, tot acra era.

Eataly, pai cum la mama ta timpu-i mai tarziu (asa zicea bunica mea ca e vremea la munte, unde de regula-i mai rece deci se coc toate mai tarziu) cand ajungi tu is numai bune.

Moatza, capsunile au fost mici si aromate.... si parfumate. Din pacate fiind alergogene, am mancat ponderat asa...si cica la fel tre' sa procedez si cu zmeura.

Duminica cand merg din nou la gradina sper sa fie coapte frumos..desi n-a prea fost caldura.

Gradina-i frumoasa, apa la pamant pana acum a fost..de acum trebuie si ceva soare, c-au crescut buruienile mai tari decat rasadurile.

PS< scuzati raspunsul intarziat.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif

• 3 weeks later...

Ce pisicuta frumoasa!

De veghe in rasadul cu ceapa.

Cred ca merele mele is un pic mai marisoare, da na aici e mai cald...

Numai ca eu nu am pisici in pom :thumleft:

Uh, aici e racoare bine.

Las ca tu ai doi "aurii" frumosi.

Tocmai m-am intros de la gradina.

Prima recolta pe anu' asta: dovlecei ( sigur ajung invizibili), 4 castraveciori si niste mazare (parte din ea ajunge maine in supa cu galuste, restul am s-o congelez si-am s-o tot folosesc la ciorbe....):

post-115-13725933078177_thumb.jpg