Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

De ziua iubitului meu, a iubitei noastre si a iubitei lor

Featured Replies

• Author

[color=#808000][b]Frumos, elegant, rafinat...un festin de mare clasa! =))

LA MULTI ANI FERICITI DENISEI!!!

Miha draga linkul pus de tine la Rulada de omleta ma duce la Valurile Dunarii ale lui Eataly :notworthy:

Imi poti spune te rog daca reteta este expusa aici pe forum?[/b][/color]

Merci,Dora .floare:

Ma duc sa modific,merci de atentionare :D

Pana vine Maya, te ajut eu, uite aici e reteta de rulada: Rulada de Omleta - Taylor. :D

Laura,merci de ajutor =))

• Author

LA MULTI ANI , DENISE! :notworthy: B)

sa-ti bucuri parintii, sa fii sanatoasa si sa ai noroc!

Ai facut mare bucurie fetelor , Maya,le-ai rasfatat asa, in felul tau , bun si frumos =))

ma gandesc ca seara ai cazut franta de oboseala, dar cu siguranta a meritat tot efortul, a fost o zi deosebita.

vad ca ai devenit adicta la omleta lui Taylor, :D , dar te-ai gandit foarte bine, ca mic dejun , dar si ca aperitiv merge brici.

Maya, felicitari! =))

Merci,Nico! :D

Le-am rasfatat în felul cum a vrut Denise,nu al meu,ca atunci nu era nimic de ciocolata :D

• Author

In primul rand la Denisa ii doresc ca adolescenta sa-i fie presarata cu flori si sa aibe parte de multe reusite in tot ceea ce isi doreste ea.

La multi ani!

Maya, meniul tau arata delicios. Ciocolatoasele arata apetisant, paharele foarte fresh, carnitza si sosul te face sa te gandesti la gustul divin insa cornurile arata demential. Sincer m-am uitat la tine pe blog, pe site sa vad daca e postata o poza macar cu o astfel de cornuri (cu prosciutto cotto si cu cascaval)asa ca te rog sa-mi spui ce reteta ai folosit la cele doua tipuri de cornuri.

Yoyo,merci! :notworthy:

Cornurile sînt facute din aluat de foietaj,taiat în triunghiuri,pensulate cu un strat subtire de sos(rosi,busuioc,usturoi,sare,piper facute în blender-piure) în interior.Apoi am pus cîte o fîsiuta de prosciutto cotto taiata tot aproximativ un triunghi, mai mic decît cel de aluat,am rolat.Le-am pesnulat cu lapte(mie nu-mi place cu galbenus,ca simt gustul),si am presarat pe unele cascaval razuit,pe altele susan negru,alb,sau doar sare.Le-am copt în cuptorul preîncalzit la 190°C pîna s-au rumenit cum îmi place mie.

• Author

In primul rand la Denisa ii doresc ca adolescenta sa-i fie presarata cu flori si sa aibe parte de multe reusite in tot ceea ce isi doreste ea.

La multi ani!

Maya, meniul tau arata delicios. Ciocolatoasele arata apetisant, paharele foarte fresh, carnitza si sosul te face sa te gandesti la gustul divin insa cornurile arata demential. Sincer m-am uitat la tine pe blog, pe site sa vad daca e postata o poza macar cu o astfel de cornuri (cu prosciutto cotto si cu cascaval)asa ca te rog sa-mi spui ce reteta ai folosit la cele doua tipuri de cornuri.

Yoyo,merci! :notworthy:

Cornurile sînt facute din aluat de foietaj,taiat în triunghiuri,pensulate cu un strat subtire de sos(rosii,busuioc,usturoi,sare,piper facute în blender-piure) în interior.Apoi am pus cîte o fîsiuta de prosciutto cotto taiata tot aproximativ un triunghi, mai mic decît cel de aluat,am rolat.Le-am pensulat cu lapte(mie nu-mi place cu galbenus,ca simt gustul),si am presarat cascaval razuit.

Cele cu susan negru si alb,au fost la fel,doar ca fara stratul subtire e sos.

Le-am copt în cuptorul preîncalzit la 190°C pîna s-au rumenit cum îmi place mie.

Multumesc Maya.

Trebuie sa incerc si eu insa prima data trebuie sa gasesc un aluat bun pentru ca aluatul cumparat de mine a fost Moraritza si sincer mi-a dat batai de cap si a avut un gust parca fainos si unturos, gras adica si sincer nu am fost prea entuziasmata de gustul lui. Insa testez pana dau de unul bun!

• 10 months later...
  • Author

[center]Iubitul meu :cheers: a sarbatorit ziua de nastere.

Nu am facut party, dar am pregatit rapid una-alta... ce a vrut el :wacko:

Batonul de cioco este una dintre dulciurile lui de suflet,

si pentru ca el este sufletul meu i-am cioplit inimioare =))

Baton de ciocolata

post-5-12971117746873_thumb.jpg

Rata, pe care o adora, i-am facut-o asa sosoasa si cu legume, tot cum i-o place lui.

Rata de casa. A fost superba.

post-5-12971119747625_thumb.jpg

post-5-1297111983776_thumb.jpg

Am mai facut si un desert de lamîie, dar am pierdut pozele.

Pentru ca a fost bun, îl refac zilele astea,si o sa postez reteta(una de-a lui Jamie Oliver)

La we am avut si o mica întîlnire cu cei mai vechi si dragi prieteni ai nostri,

si tot asa rapidulescu am pregatit de seara pe a doua zi ceva dulce si ceva de rontait.

Am facut o prajitura rapida, tot un fel de Tiramisu,

(care v-ati prins, din nou...îi place sotului. Anul trecut am facut unul cu caramel.)

de data asta însa cu crema de capsuni si savoiardi însiropati în lapte de cococs.

Un deliciu!

Tiramisu de Capsuni & Cocos

post-5-12971123599619_thumb.jpg

post-5-12971123716038_thumb.jpg

De rontait am avut pateuri umplute cu ciuperci,

melcisori de pizza cu si fara masline, crackers cu mousse de somon si caviar.

Pateuri cu ciuperci

post-5-12971124501898_thumb.jpg

Melcisori de Pizza

post-5-12971124615628_thumb.jpg[/center]

Pentru mousse-ul de somon am folosit:

somon afumat
zeama de lamîie
crema de brînza
piper rosa
putin marar proaspat

[center]Am macinat toate ingredientele in blender pîna am obtinut o crema fina.

post-5-12971124741621_thumb.jpg

post-5-12971124847271_thumb.jpg

post-5-12971125009084_thumb.jpg

post-5-12971125137531_thumb.jpg

[/center]

Maya,La multi ani jumatatii.

Tare bine arata platourile,ca de fiecare data din ceva simplu iese ceva spectaculos.

Imi place canutza inimioara.

• Author

Maya,La multi ani jumatatii.

Tare bine arata platourile,ca de fiecare data din ceva simplu iese ceva spectaculos.

Imi place canutza inimioara.

Merci,Ioana!

Canute de alea am doua,e asa un set pentru îndragostoti =))

L-am cumparat anul trecut din Italia.

La multi ani cu intarziere lui Dan =)) ! Totul arata minunat!! =))

Maya, sa-ti traiasca iubitul si voi sa fiti fericiti inca multi ani impreuna =))

de poze si mancaruri nu mai zic nimic ca nu mai am ce. doar iau aminte =))

La multi ani iubitului si sa fiti fericiti impreuna! Ce norocosi sunt ai tai ca le prepari tot ce-i mai bun si le place lor!
La multi ani,sanatosi,frumosi,gloriosi si iubareti,Omului tau Maya !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

Äh...ma scuzemuati, da' io deranjez in primul rand cu o intrebare: ati putea sa va inchipuiti macar pentru 5 minute asa...sa il inlocuiti pe iubit cu ... moi (oh, da, ma inunda modestia!) in special cand serviti inimioarele alea de ciocolata de casaaaaa? =)) :D :P

Dan al tau este unul dintre putinii care au reusit sa ma faca invidioasa in viata asta! :D

O viata lunga si fericita va urez! La multi ani!

:D

Revin ca abia acu vazui zburatoarea aia...Doamne miluiesteeeee...ca io azi m-am tinut in frau cu kefir si fructe. :P Deja stiu ce voi visa la noapte =))