Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Artistii Culinari, in toata splendoarea lor!

Featured Replies

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif ! Frumoasa vecina noastra!Incantata de cunostinta!

Aura esti frumoasa si ne machiata.Imoprtant sa te simti[ u]tu[/u] bine.

Eu trebuie sa ajut natura.Ca nu a fost prea generosa cu mine.Am ochii mici si nasul stramb.

Nu ies nemachiata din casa, decat cu picioarele inainte.Adica moarta. :rolleyes:

Un machiaj discret: creion, fard rozè si rimmel.Asta zi de zi.

Seara sau ocazii ma destrabalez mai tare, punct de lumina in coltul ochilor, un iluminant sub ochi.Pistruii nu-i acopar, ca-mi plac. :biggrin:

Aura, tu ai de la o vreme un zambet si un tonus pe care eu zic ca nu le-am vazut inainte vreme la tine. Te inteleg cu machiatul si copiii mici! Doi, nu unul! Iti sta foarte bine si asa nefardata, dar joviala!

Moatzo, eu nu ieseam nemachiata in perioada 18- 35 ani (si prin liceu retin ca am cumparat un rimel ... nu se gaseau pe atunci la noi ... ), acum oha ...! intr-o zi vorbeam si vorbeam la telefon si ma uitam in oglinda din baie de la serviciu, cand am remarcat ca dimineata mi-am tras un cercel de un fel si unul de-un fel (forma mica identica, doar nuanta usor diferita), de multe ori ma piaptan pe drum, la semafor, sau deloc. :toothy6: Deci nici eu nu ma mai fardez, decat la ocazii speciale.

Tu, Eataly ... nu cred ce spui cu natura ta ... Toate am vrea altceva :blush: decat ne-a inzestrat, atata tot: suntem femei!

Dragele mele, va multumesc pentru sfaturi si complimente.

Daniella :) Cand eram mai tinerica ma machiam si eu. Nu ieseam din casa fara rimel si ruj. Acum, daca stau si ma gandesc, am inceput sa fiu mai lenesa de cand m-am mutat in Canada (sau de cand s-a nascut Stefania :lol: ) In Romania fetele mi se par mai cochete, nici sora-mea nu iese din casa ne -machiata. Aici parca sunt mai relaxati. O data pe saptamana mergem la biblioteca si ne intalnim cu alti copii si am remarcat ca nici o mamica nu e machiata!!

Any, si tu imi esti draga :)

Eataly, nu mai vorbi asa! Micile imperfectiuni ne fac mai seducatoare.

Zoaza :)

Giorgi, multumesc :toothy6:

2ut, nici eu nu prea stiu sa ma machiez :blush:

Moatza, parca ai fi mama. Poate totusi ar trebui sa incerc sa ma machiez mai des. Nu e ca si cum nu m-as machia deloc, doar ca foarte rar. Acum stau acasa cu copiii si nu am chef de ruj cand ies la joaca cu ei. :D Plus ca toate prietenele mele sunt tot asa "naturel" ca si mine....imi lipsesc exemplele :105:

Verber, esti o draguta :blush:

Si dupa cum se observa eu nu ma prea machiez. De lene!

Mie imi placi si asa :P

Lili, nici eu nu ies nemachiata din casa da' nu-s asa drastica :) Zic ca nu ies nemachiata nici sa arunc gunoiul, la Bucuresti aveam magazinul de piine peste drum si inainte de a ma duce la cumparat piinea ma machiam, ridea colega mea de mine. Acu' la fel, nu ma duc nici in parc cu Puffy fara un machiaj lejer :(

Vad si eu dimineata cite una care se machiaza la semafor pe intuneric, ba am o colega care cum ajunge la serviciu se duce in baie sa se machieze, eu prefer sa ma trezesc 10 minute mai devreme si sa ies din casa ca lumea.

Heleu! Ma mai tineti minte? Iaca vin cu un update proaspat de ieri. Mi-a mai crescut parul si cu toate ca taaaare m-as tunde, am zis ca pana de Paste nu ma ating de el. Of, si am si suvite argintii :P Si dupa cum se observa eu nu ma prea machiez. De lene!

Aura, ce-mi placi! :)

Da, da, asa, nemachiata! Iti sta bine. Nu zic acum ca nu ti-ar sta si mai bine machiata, dar eu ma pronunt pentru ceea ce vad in aceasta fotografie!

Eu ma machiez, fiindca trebuie, nu-i usor sa umbli cu semicentenarul in buzunar, :( mai trebuie ascuns cate ceva.

Lili, nici eu nu ies nemachiata din casa da' nu-s asa drastica :(

Adriana, o aveam pe Manu mica, nu dormea noaptea, eram distrusa.Si tot nu ieseam din casa fara o periere a genelor cu rimel. :)

V-am mai zis ca am o gramada de "pasarele".

In perioda Olimpiadelor(2006) incepeam munca la 6, faceam naveta o ora deci trebuia sa ma trezesc la 4,30.Imbracat si machiat, cafeaua o beam mereu la munca.

Deci industria cosmeticalelor(oje, rimelulri, farduri si alte smack-uri) traiesc bine de pe urma mea. :(

Si la mare, rimel waterproof si fard in crema, care nu se duce decat cu demachiant bifazic. :P

Gelutza, te pup si eu :pupic:

Mai, mai, ce imi faceti voi....ma duc sa-mi cumpar un ruj, ca ala singurul pe care-l aveam, cumparat din romania anul trecut, l-au rupt copiii.

Aura, vin şi eu la galerie, să te văd în ambele ipostaze: machiată şi nehttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif

Din ce văd eu în poză nu e o necesitate, dar curioasă tot sunt. Cred că ţi-am mai spus în urmă, mi se potriveşte chipul tău cu condeiul tău. :pupic:

Nici eu nu mă mai machiez decât cu nişte contur negru la ochi, şi recunosc că e din comoditate. Îmi plăcea să pun nişte rimel pe gene sau "lumină" pe pleoape. Dar mi-ar lua prea mult timp dimineaţa (că nu prea mă pricep) şi apoi s-ar întinde sau şterge (mă frec mult pe la ochi) iute, aşa că am renunţat treptat. Cred că voi căpăta un imbold să mă reapuc când va creşte Maia şi va avea liber la machiaje. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Boni :)

Si eu simt la fel, dupa ce or mai creste un pic copiii o sa-mi vina si mie cheful de machiat.

Si ca sa ma machiez trebuie sa fac cateva cumparaturi, ca sunt in urma :D

Sunt si farduri crema, alea se iau mai putin, si tot soiul de primer, baza, si alte minuni!Ce m-as juca eu cu toate alea, dar deh... macar umblu cu unele farduri in geanta, si rimelul, ca in caz ca trebuie sa ma prezint undeva mai cu grija si ma vad in oglinda m-apuc de retusat!

Eu imi intind rimelul ca nu sunt atenta si ma frec la ochi cand scriu! Si eu sunt alergica, daca intru undeva unde e fum sau praf automat mi se irita ochii, deci rimelul este pe linia de sacrificiu deja!

Eu ma gandeam la ceva de baza: pudra, rimel, creion si ruj. La mine asta inseamna baza.

La o sindrofie e altceva, mai adaug si alte straturi -_-

Eu ma gandeam la ceva de baza: pudra, rimel, creion si ruj. La mine asta inseamna baza.

La o sindrofie e altceva, mai adaug si alte straturi -_-

Deci in gentuta mea care nu e mare, avem asa: rimel, fond de ten( pudra iarna nu folosesc ca-mi usuca prea tare fata), un fard de ochi in doua nuante asemanatoare,cu diametru cat moneda de 50 de bani, acum am auriu cu castaniu( dar am si pe gri petrol si argintiu, si pesca cu aramiu) si un pulverizator mic 10 ml cu parfum. Ruj nu am, ca-l mananc, am doar balsam. Numai la sindrofii imi dau cu ruj si pe urma uit de el si nu-l mai improspatez. Asa ca n-are sens sa-l plimb!

Astia sunt rezidenti permanenti!

-_- rezidenti permanenti. Nostim!

eu cu fondul de ten nu prea ma impac, ca imi ia prea mult sa-l demachiez. Culoare de ochi am si eu, nuante de gri...poate ar trebui sa le mai schimb...

Aura, ai ochi frumosi, cu ori fara machiaj!

Cami, pe calcul asta nu am pozele de la nunta, dar cand il deschid pe celalalt o sa pun una, doua, ok?

Aici m-a prins Enigelu cand eu nu eram vigilenta:

Lapo, ti-am zis si pe fb... esti tare dulce si mi-a placut rochia ta de mireasa la nebu!

Pe mine cred ca ma cunoasteti deja de dincolo ... aici m-a pozat berbatu' incheindu-ma la sireturi:

post-120-13612114873753_thumb.jpg

Ah, cum sa nu te stiu, mereu cu gura pana la urechi! Pupa-te-as! Deloc nu te.ai schimbat!

Any, Aura, Georgi, Dani, Ralu :) :) ;) sunteti foarte binevoitoare, va multumesc mult!

Ralu, ma bucur sa te vad, imi place zambetul tau.

Lapo,frumoasa mireasa, frumoasa rochia, frumos tortul, imi place totul.