Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dieta Montignac

Featured Replies

Am facut ca in video postat de M_Rules la reteta de mai jos.Eu am spalat in patru ape,mi-a ramas 103g gluten; nu a iesit asa neted ca si in video,dar avand in vedere ca painea dupa reteta Cerrei a iesit bine,inclin sa cred ca mi-a reusit si glutenul :)

https://forum.artaculinara.ro/topic/3233-gogosi-monti/

Bravo ptr gluten!

Urmatoarea intrebare de catre doritoare, va fi de care faina ai folosit ptr producerea glutenului(alba/integrala).

Ma bucur ca ti`au iesit painicile si as fi si mai fericita, daca imi spui ca ti`au si placut painicile.

Am facut ca in video postat de M_Rules la reteta de mai jos.Eu am spalat in patru ape,mi-a ramas 103g gluten; nu a iesit asa neted ca si in video,dar avand in vedere ca painea dupa reteta Cerrei a iesit bine,inclin sa cred ca mi-a reusit si glutenul https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif

http://artaculinara....3-gogosi-monti/

Bravo ptr gluten!

Urmatoarea intrebare de catre doritoare, va fi de care faina ai folosit ptr producerea glutenului(alba/integrala).

Ma bucur ca ti`au iesit painicile si as fi si mai fericita, daca imi spui ca ti`au si placut painicile.

Eu am folosit faina alba,ca integrala nu mai aveam destula.

Painea am postat-o la subiectul tau de la panificatie,duminica deja :)

Painea am postat-o la subiectul tau de la panificatie,duminica deja :)

Sz ca nua m vazut pina acum cand mi`ai scris tu aici.

Am facut un comment pe topicul cu Briosele.

Am facut ca in video postat de M_Rules la reteta de mai jos.Eu am spalat in patru ape,mi-a ramas 103g gluten; nu a iesit asa neted ca si in video,dar avand in vedere ca painea dupa reteta Cerrei a iesit bine,inclin sa cred ca mi-a reusit si glutenul :floare:

https://forum.artaculinara.ro/topic/3233-gogosi-monti/

Felicitari ptr reusita :biggrin: Ma bucur mult ca ti-a reusit , si eu tot dupa acel video am facut , dar cred ca la mine problema a fost faina integrala de grau ,eu asa stiu ca faina alba este mult mai bogata in gluten , o sa mai fac si o incercare cu faina alba

Cera draga , felicitari ptr topicul deschis :tongue3:

Pup fetele , sa aveti o zi frumoasa , la mine e urat si ploua

[quote name='valery' date='07 March 2013 - 12:13 PM'

Cera draga , felicitari ptr topicul deschis :lol:

Multumesc frumos!

Am considerat necesar sa avem un asemenea topic deschis.

Cu dedicatie ptr 2ut

Salata mea de baza este varza china sau varza verde+varza rosie+1 morcov raschetat cu ustensila de curatat legumele.

Le toc si le pun in frigider in bol de sticla si folie peste(varza rosie intr`un castron separat) cand ne trebuie, iei fuguta un bol si pui din bolurile din frigi si condimentezi si gata salata intr`un minutel. Daca mai doresti poi adauga cate ceva la ea friptura rece, acscaval un dressing etc si nu mai pierzi vremea cu tocatul. Noi o salata de asta mincam in fiecare zi si suntem 3.

Ma tratez cu ceai de busuioc, teraflu sinus infrarosii(ma dor toate oasele si pielea pe cap pe deasupra am si frisoane) etc. Am racit groaznic si nu sunt buna de nimik. Sper sa fiu fresh dimineata ca m`am saturat deja.

Sa aveti grija de voi! :D

Mai stau pik si mai fac o sedinta de infrarosii ptr ca parca este mai binisor putin dupa prima sedinta facuta azi. Mi`am cumparat azi un aparat nou ptr ca cel vechi la agatat sotul meu a cazut si sa spart.

Ma tratez cu ceai de busuioc, teraflu sinus infrarosii(ma dor toate oasele si pielea pe cap pe deasupra am si frisoane) etc. Am racit groaznic si nu sunt buna de nimik. Sper sa fiu fresh dimineata ca m`am saturat deja.

Sa aveti grija de voi! :occasion15:

Multa sanatate Cera draga , inceraca cu hrean razalit ,inhaleaza , distruge rapid microbul de la raceala, lacrimezi nitel,dar merita un chin de cateva minute , a doua zi esti mult mai bine

Pup cu mult drag :*

Multumesc fetelor ptr urarile de sanatate!

Da, sunt mai bine si m`am apucat sa gatesc cate ceva, am facut o painica integrala.Mai trag de nasuc si inca mai transpir dar merg inspre bine.

Va pup pe toate!

Multa sanatate Cera draga , inceraca cu hrean razalit ,inhaleaza , distruge rapid microbul de la raceala, lacrimezi nitel,dar merita un chin de cateva minute , a doua zi esti mult mai bine

Am vrut eu dar.... hreanul meu nu era iute asa ca m`am tratat cu teraflu sinus, ceva pastilute cu ulei volatil de levantica (am facut si alergie de la ele)iradierile cu infrarosii si sunt mai bine si ceai de busuioc, creionul nazal.

Si eu pup!

Sa aveti grija de voi! ;)

ghimbir ras pe razatoarea mare.adaugat miere si suc lamaie.tinut la frigider in borcan inchis.se pastreaza bine si este un adevarat elixir.

bun si pentru digestie.bun si la gust.

daca nu vreti miere inlocuiti cu sirop agave.

Cerrulino, io credeam ca tu nu te-mbolnavesti niciodata, asa energie emani!

sanatate, fata draga, sper ca esti mai bine acum.

am mai auzit de aparatele astea, ce fel sunt, cum se folosesc? nu tb supraveghere medicala, se cumpara la liber?

ghimbir ras pe razatoarea mare.adaugat miere si suc lamaie.tinut la frigider in borcan inchis.se pastreaza bine si este un adevarat elixir.

bun si pentru digestie.bun si la gust.

daca nu vreti miere inlocuiti cu sirop agave.

Multumesc frumos!

Sunt mult mai bine dar am crezut ca dau coltzul. Serios va spun. Si ma mir si eu, ptr ca niciodata nu am luat de la nici un pacient raceala sau gripa, dar sunt sigura ca este ceva in aer.

Cerrulino, io credeam ca tu nu te-mbolnavesti niciodata, asa energie emani!

sanatate, fata draga, sper ca esti mai bine acum.

am mai auzit de aparatele astea, ce fel sunt, cum se folosesc? nu tb supraveghere medicala, se cumpara la liber?

Ehe, si piatra creapa dar eu :drool:

Multumesc lui Dumnezeu sunt mult mai bine.

Aseara am capatat alta radacina de hrean si am razalit si am pus pe frunte. Greu am stat cele 5 minute cu el pe frunte(arde) si o portie d ehrean pe spinarea mea ca am facut o miscare gresita si am facut o intindere de paravertebral , iar acum cu raceala asta sa accentuat durerea.Nu vreti sa stiti cate am folosit inclusiv venin de vipera(crema) ptr ca eu am lucrat toata saptamana trecuta asa cum am fost ptr ca nu ii puteam lasa ma gandeam pe care sa sun ca nu pot merge? (eu nu tusesc decat putin si rar si nu am facut febra. Am bagat pastilele si la treaba. Toata lumea este k. Ma ajutat foarte mult cele 3-4 sedinte de iradiatii cu infrarosii, masajele facute de Denisa si sotul meu. O raceala zdravana si gatul in pioneze ptr ca am baut lunea trecuta cred kefir rece din frigider. Cu sinusurile eu am probleme daca racesc, ptr ca desteapta de stomatoloaga cand a scos nervul a depasit apexul si mi`a strapuns un sinus si iacata`ma frumoasa.

moatzo,

Aparatele astea normal ca se folosesc cu grija si de multe ori sub supraveghere medicala. Eu folosesc si ptr mine si ptr pacientii mei acolo unde cred ca necesita si infrarosii pe linga electrice, ventuze magnetice etc. Se folosesc infrarosii si in cosmetica si intretinere corporala(celulita etc)contra racelilor, contracturi musculare.La saloane sa dau bani grei ptr iradieri infrarosii

Daca il folosesti corect si ai grija, il poti folosii la domiciliu fara nici un fel de problema.

Medicamentele si produsele cosmetice sau alimentele pot determina in anumite cazuri o reactie de hipersensibilitate sau alergica a pelii. In acest caz trebuie sa se opreasca imediat iradierea.Nu este voie sa te uiti la bec.

Are bineinteles si avertizari

In cazul persoanelor sensibile la caldura

In urmatoarele cazuri, sensibilitatea la acldura poate fi limitata sau amplificata

pacienti diabetici

in cazul pers care sufera de somnolenta, dementa sau de dificultati de concentare

In cazul pers cu modificari dermatologice cauzate de boli

in cazul pers cu cicatrici in zona care urmeaza a fi tratata

in cazul pers care sufera de alergii

in cazul copiilor si al batranilor (in cazul batranilor folosesc doar acolo unde este strict nevoie si la 50cm unda de iradiere)de obicei se foloseste la 30cm

in urma administrarii de medicamente sau consumului de alcol

In cazul inflamatiilor acute, se va recurge la iradiere doar in urma consultarii medicului.

Protectie UV 100%

Al meu asta nou asa arata

ca un monitor mic care culiseaza dupa cum ai nevoie de bec

Oricum, este foarte eficient si doar se stie ca iradiatiile infrarosii se folosesc de multa vreme ptr tratamente diverse.

Daca gasiti, va recomand sa va cumparati sa aveti acasa daca nu aveti nici una dintre sensibilitati.

Se foloseste doar 15 minute la o tura, si sa stiti ca nu este ieftina o sedinta :drool: mai bine il cumparati si il aveti la domiciliu si il folositi cand aveti nevoie de el.

post-1316-13629516374035_thumb.jpg

post-1316-13629516459273_thumb.jpg

post-1316-13629516563219_thumb.jpg

Cerra, vin şi eu mai târziu cu urări de bine, că abea acum am citit. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

Eu nu prea deschid calculatorul la sfârşit de săptămână decât dacă e musai şi obligatoriu. Aşa că mai rămân în urmă cu cititul. Dar mă gândesc la voi şi atunci :drool:

Cerra,ma bucur ca esti mai bine.Asa am fost noi,toti patru,acu doua saptamani https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gif

Cerra, vin şi eu mai târziu cu urări de bine, că abea acum am citit. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

Eu nu prea deschid calculatorul la sfârşit de săptămână decât dacă e musai şi obligatoriu. Aşa că mai rămân în urmă cu cititul. Dar mă gândesc la voi şi atunci :pupic:

Multumesc frumos!

Cerra,ma bucur ca esti mai bine.Asa am fost noi,toti patru,acu doua saptamani https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gif

Multumesc si ma bucur ca ati scapat si voi ptr ca este groaznic!

Cu dedicatie ptr 2ut

Salata mea de baza este varza china sau varza verde+varza rosie+1 morcov raschetat cu ustensila de curatat legumele.

Le toc si le pun in frigider in bol de sticla si folie peste(varza rosie intr`un castron separat) cand ne trebuie, iei fuguta un bol si pui din bolurile din frigi si condimentezi si gata salata intr`un minutel. Daca mai doresti poi adauga cate ceva la ea friptura rece, acscaval un dressing etc si nu mai pierzi vremea cu tocatul. Noi o salata de asta mincam in fiecare zi si suntem 3.

Cerra, multumesc de idee (cam cat stau asa, la frigider, fara sa se strice?)

Ma bucur ca te simti mai bine, ai grija de tine.

Cerra, multumesc de idee (cam cat stau asa, la frigider, fara sa se strice?)

Ma bucur ca te simti mai bine, ai grija de tine.

Eu fac ptr 3 zile. In bol de sticla (nu imbini varza rosie cu cea alba si cu morcovul) si pui folie fresh deasupra si gata. Azi iara trebuie sa toc ca nu mai aveam si ieri am facut salata verde cu ridichi, ceapa verde etc si nu aveam chef de tocaturi.Asa este cel mai simplu ptr ca si eu vin acasa si sunt moarta de foame, scot repede bolurile si imi pun din amindoua in alt bol repede condimentez si de multe ori pap asa fara branza sau carne prin ea.Conteaza sa nu mai stai sa le tot toci atunci.

Hai sa va fac sa radeti un pic.

Ieri, am trecut la facut faina din tarate de ovaz. Eram foarte ocupata. Am facut toata punguta de 250g si zic, daca tot sunt aici, ia sa mai fac o punguta.

Si se pune Sorina pe cautat, si cauta si cauta, si nu gaseste nimic.

Ma balbaiam de nervi, cum adica sa raman eu fara tarate?!

Radea Mara de mine, bine chicotea asa pe furis ca m-a vazut ca eram neagra.

Pana la urma, am constatat resemnata ca nu mai aveam tarate.

Sa-mi fie rusine!

Nici dulce nu am mai facut de suparare.

imi dau seama cat de catranita erai :pupic: si mie mi se intampla sa vreau sa fac ceva si sa nu am suficient material si ufffff.

Deci nu`i de ras ca daca nui nu facem si ..... nu avem. Bine ca mi`ai adus aminte, ptr ca si eu mai am cred ca o punga de tarate dar de 350gr.

Ptr ca Daniela ma tot intreaba de mult cat am fost, cat m`am ingrasat, cat am slabit acum cu Monti la ce fel de mincare fac.

Am sa pun aici pozele ptr ca vorbim de slabit sper sa nu fie problema.

Daniela,

Dupa cum am spus de multe ori pe aici pe forum, eu in 2005 Ianuarie am avut o interventie chirurgicala in urma careia medicii au fost nevoiti sa imi extirpe 1/4 din ficat. Recuperarea a fost grea pe cale naturala si m`am ingrasat cu tot cu regimul tinut cam 17 kg. Ptr medici era un semn bun iar ptr mine era un chin. Nu am avut voie sa fac nici o miscare sa tin nici o dieta pina trecea 1 an de la interventie.Dupa interventia respectiva, la ceva vreme m`am aflat si cu 2 noduli tiroidieni.

In februarie2006 m`am apucat de slabit . Trebuia ceva lejer in timp si am ales o dieta disociata pe mese cu care in 11 luni am dat jos 18 kg si m`am mentinut asa vreo 3-4 ani dar, cu respectarea orelor intre mese si cam tot disociat pe mese dar mincam de toate.

Totul bine si frumos.

Aici in 2006 la 1 luna de la terminarea regimului de Craciun 59kg

post-1316-13636857784925_thumb.jpg

post-1316-13636857890817_thumb.jpg

Aici in 2007 luna August la o nunta a prietenilor nostri la 9 luni de la terminarea regimului.

post-1316-13636858025862_thumb.jpg

post-1316-13636858176443_thumb.jpg

Iarasi totul bine si frumos, pina in Decembrie 2010 cand mi`a plecat copila in Brno ptr specializari la IBM si At & T. De aici declinul meu, ptr ca vroiam si copila sa isi faca un viitor, dar despartirea ma dus la disperare.

Am inceput sa nu mai tin cont ce si cum mainc , sa maninc haotic ptr ca altfel ma durea stomacul, eram tot mai irascibila, tot mai nervoasa si hormonii mei au inceput sa o ia razna.

Aici de pasti 2011 cand mi`am vazut copila acasa de Pasti, mergand impreuna la sora mea eram deja cu 6 kg mai grea, dar eram totusi multumita ptr ca la 59 de kg sotul meu zicea ca mai trebuie putin sa pun pe mine nu mult, dar sunt prea slaba si nu este bine.

Deci 2011 la 65 kg aratam asa ma multumeam si eu ca eram bine.

post-1316-13636858456769_thumb.jpg

post-1316-13636858561365_thumb.jpg

post-1316-13636858859328_thumb.jpg

post-1316-13636859085538_thumb.jpg

De aici iarasi declin ptr ca iarasi eram singurica fara copila mea si mincat aiurea, pus kg si iaca asa aratam

revelion 2012

post-1316-13636859248581_thumb.jpg

deja peste masura. Nu am luat nici o masura pina anul asta in 14 Ianuarie, cand mi`am vazut iarasi copila acasa.

Am ales Monti, ptr ca am de dat cu putin peste greutatea avuta la prima dieta, dar cu Monti, se injumatateste timpul fata de cealalta dieta dupa cum se pare.

Am plecat in 14 Ianuarie 2013 de la 79,800kg , am slabit intr`o luna 5,5 kg , apoi am stat la aceiasi greutate 3 saptamani si acum am inceput sa dau iarasi jos am dat 1 kg. Nu ma grabesc, sunt multumita asa cum dau ptr ca nu vreau sa fac ceva sa ma afecteze in alta parte. Sunt multumita ptr ca merge asa si din cauza nodulilor tiroidieni. Mai strict de asa nici nu am de gand. Toate astea din punctul meu de vedere. Fiecare stie ale lui.Nici nu vreau mai mult decat sa ajung la 65 kg ptr ca este foarte bine.

Voi revenii cu alta poza cand o sa ajung iarasi la greutatea de 65 kg.